Şimdi Ara

M3 1.6 D Touring Almak üzereyim. Öneri ve tavsiyelerinize ihtiyacım var !!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Yaklaşık 40/42 bin TL civarı bir bütçem var. Bir süredir bu bütçe ile alabileceğim en iyi araba konusunda araştırma yapıyorum. Tamamı dizel olmak üzere Focus, Megan, C4, Astra, ve M3 arasında tercih yapmaya çalışıyordum. Son zamanlarda seçenekleri ikiye indirerek yeni kasa Astra dizel (2102 model) ve M3 dizel (2011/2012 model) arasında kararsız kalmıştım. Gerek forumlardan okuduğum yorumlar gerekse çevremde bu araçları kullanan bir kaç arkadaşın tecrübelerini de dinledikten sonra M3 1.6D Touring' de karar kıldım.

    Son olarak burada ki kullanıcı arkadaşlarında öneri ve tavsiyelerini almak istedim. Ayrıca eğer cevaplaya bilirseniz bir kaç da sorum olacak.

    1) Şu anda bahsettiğim aracın 2011 modelinin fiyatları 40/42 bin civarı iken 2012 modelleri 44/47 bin arası değişiyor. 2 model arasında 1 yıl için yaklaşık 5 bin TL fark yaratacak kadar donanım farkı var mıdır? Benim araştırıp görebildiğim kadarı ile 2 model arasında neredeyse hiç bir fark yok. Bu kadar ücret farkına neden olan nedir acaba? Aşağıda ki linklerde 2 modele ait örnek ilanlar var. Bu iki araç arasında yaptıklrı km dışında başka ne gibi farklar var ki 1 yıl için fiyat bu kadar fark ediyor.
    Bu konuya takılmamın sebebi; eğer bu rakama değecek kadar fark var ise bütçemi zorlayıp 45 binlere de çıkabilirim ancak buna değip değmeyeceğinden emin olmaya çalışıyorum.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-ekin-oto-istoc-acilisa-ozel-bu-fiyata-bu-temizlikte-bu-km-yok-154106419/detay

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2012-mazda-3-1-6-touring-dizel-boyasiz-153785299/detay


    2) 2014 M3 Skyactive yeni kasanın çıkmış olması benin ilgilendiğim modellerin fiyatının düşmesine neden olur mu ve bu nedenle biraz daha beklememi önerir misiniz? Ayrıca sanırım yeni kasanın henüz dizel modeli yok yada ben hiç bir yerde rastlayamadım!!

    3) Daha önce hiç dizel araç kullanmadım. Çevremden genelde 100 bin km'yi geçmiş dizelden uzak dur uyarıları alıyorum. Bu durum gerçekten böyle midir ve Mazda'lar içinde geçerli midir?

    4) M3 1.6D Touring modelinin fabrika çıkış orjinal jantı hangisidir acaba? Mümkün ise resim koyarak örnek gösterebilir misiniz? Neredeyse her ilanda farklı jant modeli görüyorum. Araçta orjinallik gibi bir takıntım var. O nedenle hangisinin orjinal olduğu benim için önemli.

    5) Son olarak bu modeller de herhangi bir kronik sıkıntı söz konusu mudur? Özellikle 2. elden bir M3 1.6D Touring alırken nelere dikkat etmem gerekeceği konusunda önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

    İlgi ve alakanız için şimdiden çok teşekkür ederim. Keyifli forumlar.



    _____________________________




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.