Şimdi Ara

LYS sürecim ve tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamun aleyküm beyler,12.sınıfım ve kötü bir anadolu lisesinde okuyorum.
    Temel denen şey matematik haricinde yok diyebilirim.Azıcık YGS sınavımdan bahsedeyim
    Yazın sadece matematik ve kimyanın ygs kısmını bitirmiştim.Okul açılınca gram ders çalışmadım diyebilirim yalanım yok sonuç belli ediyor zaten.200-250k arası olacağımı düşünüyorum.
    Ailemle çok ağır kavgalar ettim sınavdan sonra ve adam akıllı ders çalışmayı düşündüm.Yazdan aldığım bir sürü kitap var onları kullanacağım.Şuan sizden istediğim tek şey kitaplar hakkında yorum yapmanız ve şu 3 aylık süreçte en iyi ne yapabileceğimi sorgulamanız.
    Neyse başlayalım
    Geometri ile başlayalım YGSde 3 net yaptım bu arada geodan.
    Kitaplar şu şekilde;

Başlangıç olarak Behzat Rasuliden Üçgenler videolarını kullanacağım üçgenler önemli temel burada yatıyor zaten her soruda üçgen var :D Gidişat olarak önce Birey A ve arkasından FEM Geometri çözeceğim.Analitik için bu fasikülleri kullanacağım ve sb başlangıç olarak Birey A Analitik Geo. düşündüm kullanan varsa yorumunu esirgemesin lütfen.
    Lys de hedefim geometriden 10-12 net civarı.

Fizik hakkında biraz bahsedecek olursam ygs de 3 veya 4 net yaptım bir soru bankası bile çözmedim sorun çok ama çok büyük özel derse başlama kararı aldım ailem de onayladı bu durumu.
    Kitaplarım

Önce internetten Karaağaç videolarını izleyip kendi fasiküllerini inceleyeceğim ardından Körfez Fizik YGS/LYS DVD çözümlü sb sipariş ettim.Buradan soru çözüp yapamadıklarımı izleyip palmeye atlamayı düşünüyorum ondan yapamadıklarımı da hocaya sorarım heralde:D
    Lys de hedefim 15 net fizikten şuan imkansız gözüküyor bakalım.

Matematik hakkında bahsedecek olursam çalışınca yapabildiğim en iyi ders olarak seçtim kendisini.
    YGSde 22netim var.LYS adına yazılılar için ÖTF-Limit biliyorum. Trigonometri hariç diğer konulara çok az da olsa hakimim.
    Kitaplarım

Gidişat olarak Behzat Rasulinin tüm videoları var bende.Önce oradan izleyip testlerini çözüp ardından simetrilerdeki 3 testi çözüp Limit soru bankasına geçeceğim.Buradan çözemediklerimi öğrenip Karekök LYS Matematik soru bankasına geçiş yapacağım.
    LYS de hedefim 25 net

Kimya
    En sevdiğim ders diyebilirim :D YGS de full büyük ihtimal en başından beri özel derse gidiyordum zaten.
    Organikten isimlendirmeye kadar sıkıntı yok.LYSde mol k.t arası etk periyodik ve atom lys bitti
    Kitaplarım

10 ve 11 konularına 2-3 saat ayırıp özel derste dinledikten sonra hocanın verdiği temel testleri çözüp palme-uğur şeklinde gitmeyi planlıyorum.
    Lys de hedef 20 net

Biyoloji
    Lanetler okuduğum ders :D Ygs de 5 net yaptım sanırım.Neyse çalışıp yapılacak bir ders olduğuna inaniyorum konulara genel bir tekrar lazım.

Gidişat olarak haftada 2 sistem 2 normal konu olarak düşündüm umarım yakalarım bu hızı hiç olmazsa 2 sistem 1 normal konu yaparım
    Palmeden konu çalışıp FEM Beyaz-Tekinay sb-Palme üçlüsüyle giderim çok vakit artar veya tekrar için Fen Bilimlerini çözmeyi düşünüyorum.Finalin SB çok sağlam diyorlar onu çözecek seviyede değilim ama ekstra bir performans sergileyip 2-3 testine bakabilirim ufkum açılsın değil mi :D
    LYS de hedef en az 15 net bırakmak

Ha bunları da sipariş ettim bir bakın gereksiz olanları çıkaralım

Hadi sağlıcakla kalın yorumları bekliyorum ha birde soru çözüm grubu varsa pmden bana lütfen ulaşın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi organizatsya -- 24 Mart 2016; 23:04:35 >

• hedefin ilk 50k falansa seneye bırak kendini yorma boşuna
  • YGS sıralamam beklendiği gibi geldi bu gece hafif kafa dağıtıp cumartesi sabahına farklı kalkmayı düşünüyorum :D
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.