Şimdi Ara

lütfen yardım edin

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu ara acil bir karar vermem lazım ama kafamda tam netleştiremiyorum . Bu yıl üniversiteyi kazandım ama bir türlü alışamadım vucdum bile reaksiyon verdi egzamalarım iyice yayıldı kafam allak bullak derseler kendimi veremiyorum şuan memleketteyim doktora gittim ilaçları kullanıyorum losyon v.b biraz toparladım.

    Sıkıntım şu ben üniversiteye gitmeden adam olamaz mıyım okulu bitirip aynı zamanda kitaplarla internetle kendimi geliştiremez miyim neden herkes böyle net bir şekilde hayır diyor bu bir imkansızlık mıdır ?

    Orada sabah kalkıyorum içimde bir kırgınlık okulda bütün gün ölü gibiyim böyle mi okuyacağım :(

    Okuduğum bölüm Hukuk bu arada bu konu hakkında bütün mesajlarınızı bekliyorum bu kısa süre içerisende artık net bir karar vermeliyim



  • Hukuk seçme sebebin neydi, idealindeki meslek nedir, detayları bilirsek ona göre yönlendirme yapabiliriz. Dersler neden sana göre değil mesela, sayısalcıysan ben avukatlık savcılık vs yapamam diyorsan kendine uygun bir bölüme başlaman en hayırlısı. Hukuk okusan sadece Tr'de iş var; bir mühendis yazılımcı vs olsan bütün dünya senin ama.

    Kendini yetiştirmek sadece okulla ya da kitapla vs olmaz; kaliteli çevre edinmen gerek. Ünili olman sana kaliteli arkadaş edinme imkanı da sunar, bu arkadaşlar sayesinde hem okul sürecinde kendini geliştirecek insanlarla tanışmış olursun hem okul sonrası kariyerinde yardımlaşabileceğin bir grubun olur ülkenin her yerinden. (Genelleme yapıyorum üniye gitmeyenler alınmasın, ünili bir sürü puşt da dolu ortalık.)

    Hem belki kısa bir süre devam edecek olan depresyon içinde olabilirsin bunu kendin değerlendir artık, benim de çok sıkılıp her şeyi terk edesim geldiği zamanlar oldu, ama duyguların geçici olduğunun farkındaydım, duygusal kararlar vermedim..
  • hocam bölümle sıkıntı yok sıkıntı aile ve memleketten uzak olmak sıkıntı bu https://forum.donanimhaber.com/universitede-memleketi-ozlemek--129204181#129204181 konuda açmıştım


    Normalde memleketimde Hukuk olsa sıkıntı yok Üniversiteden çıkmam ama yok :(

    Şöyle okulu gezdiğimde de bana pek bir şey katacak gibi de durmuyor hele zaten orada aileyi düşünmekten kafayı yiyecek gibi oluyorum


    Vaziyet böyle hocam umarım derdimi anlatabilmişimdir saçmaladıysam ifade edemediysem kendimi kusura bakmayın çok teşekkür ediyorum ü
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim merhaba. Bende yaşadığım ilde okumuyorum, haftasonları evde oluyorum. Bazen de bir hafta gelip kalıyorum devam zorunluluğu olmadığından.

    İlklerde bana da zor geliyordu evden uzak olmak ve yalnızlık. Ha şuan hala yalnız sayılırım ama gerçekten üniversite insanın kendini hızlıca geliştirebileceği nadir yerlerden.

    Sana önerim bol bol kitap okuman, ilk senemiz daha ve sınavlardan 1-2 hafta önce çalışsan yeter diye düşünüyorum. Dersleri takip et tabi ki.

    Günde 4-5 saat kitap oku ne bulursan oku gerçekten insanı yalnız hissettirmiyor ve mutlu hissettiriyor.

    Sakın okulu bırakmayı düşünme, Hukuk Fakültesi gerçekten çok güzel bir bölüm. Bende biraz sosyal fobi olduğundan insanlarla tanışma sıkıntısı çekiyorum ama senin böyle bir sorunun yoksa farklı insanlar tanımaya çalış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.