Şimdi Ara

LÜTFEN SİLİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • lüzum üzerine...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi combaba -- 8 Temmuz 2019; 11:42:27 >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-EB772A469

    Bu mesaj silindi.
    bizim bütün bilgimiz maddeye göre. Anti madde ile olan bilgimiz ise çoğu sadece matematiğe dayalı. Eğer iki zıt gücü çarpıştırıp enerji çıkaracağız derseniz bunu kesin olarak durdurmanın yollarını da bulmalısınız. Ki böyle bir kesinliği bulacak bilim seviyesinde değiliz.
  • Anti-madde mevcut evrende moleküler boyuttan daha fazla yok zaten. Şu an için evrene tehdit oluşturacak en son şeylerden biri belki de..

    Bir de kıyamet yazmış moronik aklıyla.. Neyse..

    Asıl korkulacak şey evrende Higgs alanı ve bozonunda saklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam DM'ye gelebilirseniz size sormak istediğim veya sizinle tartışmak istediğim pek çok konu var.

    Yarın GSM onayı yapacağım. Konuşuruz ondan sonra.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R136a1 -- 28 Haziran 2019; 3:50:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şansa bak. Birisiyle konuşalım dedik kalıcı ban yemiş. Belki de kendin sildirdin bilemiyoruz artık :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • R136a1 kullanıcısına yanıt
    Kendi sildirdi, nedenini bilmiyorum. Eksikliği hissedilecek üyelerdendi.
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Bi sen bi oydu işte. Senin de uğradığın yok zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • R136a1 kullanıcısına yanıt
    Maalesef buraya yazmaktan eskisi gibi keyif almıyorum. Bilimle hiç ilgilenmemesi gereken lüzumsuz tipler buraya fazlaca takılmaya başladı. O da ilave bir etken.
  • bu ekşi de herşey el atıyor valla bravo.. baryogenesis nedir yazdım google'da liste başı ekşi çıktı.
    https://eksisozluk.com/baryogenesis--2043569

    konunun ilk mesajını göremedim ama öyle tahmin ediyorum ki hatalı bir paylaşımda bulunulmuş ve ilk verilen mesajda bu doğrulanmış sanki? şöyle biraz gezindim:
    https://home.cern/science/physics/antimatterhttps://home.cern/science/accelerators/antiproton-deceleratorhttps://home.cern/science/experiments/aegishttps://gbar.web.cern.ch/GBAR/public/


    anti hidrojen ile güzel deneyler yapmışlar. bu arada madde ve antimadde konusunda, denklik yok. madde antimaddeye göre %1 daha fazla çıkmış deneylerde. Guest-83DE265D0' nin anti madde ile maddenin etkileşiminden kıyamet senaryosu çıkmaz demesi bu sebeptendir. çok ağır bir konu bu ya, onnda silinsin demiş de olabilir.




  • ahmet kontuy kullanıcısına yanıt
    @ ahmet kontuy

    açtığım bütün konuları sildim. Sebebi de katılımcıların aşırı saygısızlığı. Düşüncelerime katılmıyor olabilirsiniz. Ama bunu hakaretle vb. ukelalıklarla ifade ederseniz, ortada konulacak bir şey kalmamıştır.

    Sadece bilim değil, İslam konusunda da çok paylaşım yapmıştım. Ama fark ettiğim şu: İnsanlarda "acaba" diye bir kavram yok. Sadece kendi doğrusu var. Bu tiplere bir şey yazmanın anlamı yok. Kaldı ki dinime küfür ettirmem. Kim neye inanıyor veya inanmıyorsa karışmam. Sadece düşüncemi yazarım.

    Bu başlıktaki konu hatırladığım kadarıyla anti madde araştırmalarının kıyamete vesile olabileceğini yazmaktı. Öyle laf olsun diye yazdığım bir şey değil. Bunun kökeninde en az 5 yıllık bir teori çalışmam var. Fizik alanında özel bir eğitimim olmamasına rağmen, önceden notunu aldığım ve sonradan başka bilim insanlarının bulduğunu söylediği yeterince düşüncem var. Ha bunu sadece ben biliyorum. Kimseye anlatamıyorum. Çünkü herkes sadece birilerinin "bilim budur" dediklerini görüyor ve aksini kabul etmiyor. Sonrada pabucumun bilimi gibi incitici ve ukelalıkta arşa çıkmış laflar ediyor.

    Ben iddiamın hala arkasındayım.

    Biraz daha ayrıntılı açıklayayım. Belki " olabilirciler" çıkar.

    Evren oluşması öyle sandığınız gibi veya big bang daki gibi hazır bir ortam üzerine olmadı. İlk gerçekleşen olay boyutların oluşmasıdır. Yani XYZ dediğimiz boyutlar oluşmadan o evren var olamaz. Ve yine iddia ediyorum evren 2 boyutludur. 3. boyut sadece bir algı meselesidir. Işık bu konuda en güzel yardımcıdır. Origami sanatı bu konuda çok güzel bir örnektir.

    Boyutların oluşması demek, evrenin kendi içinde aniden 6 boyuta birden bölünmesi demektir. Biz sadece birindeyiz. Bu boyutlar X,X1 - Y,T1, Z,Z1 şeklinde sıraladım. Yani her boyutun bir ayna evren boyutu vardır. İşte bu ayna evrene biz anti madde diyoruz. Tamam belki tanımlama için ona ayna evren diyorum ama gerçekte ona ait hiç bir şey bilmiyoruz. Bildiğimizi sandığımız her şey bizim madde alemine göre olan tanımlamalardır. İşte bu noktada endişe ettiğim durum ortaya çıkıyor. Bir tarafta bilmediğimiz aleme, diğer tarafta ise bizi o aleme bağlayan ve varlığımızın temel olayı var. Eğer bir yanlışlık yaparsak her şeyin temelindeki düzen bozulursa işte o zaman sadece kendi evrenimiz veya boyutumuz değil, diğer 5 boyutuda yok ederiz. Kurandaki kıyamet sahnelerini bir okuyun. Tam anlamıyla boyutların yok olduğu sahneleri anlatır. Ama biz bu zaman kadar bildiğimiz en kötü senaryo karadeliklerde yutulmak olarak bildiğimiz için en iyi ihtimalde kıyameti karadelikte bitiririz. Ama kıyamet boyutların yok olmasıdır. Bizim nesnel VAR lık dediğimiz her şey gerçek anlamıyla ilk haline döner. Sonra yepyeni bir evren yaratılır. VE o evren işte hesapların görüleceği evrendir. O evrenle şimdiki yaşadığımız evren bir şekilde birbirine bağlı. Nasıl bilmiyorum. Ama o bağ ile bizim şimdi YOK dediğimiz her şey o zamanın VAR tanımında olacaktır. (sevap - günah vb.)

    Konuyu silmemin bir nedeni de kıyametten endişe edecek biri olmadığımdandır. Kıyamet, ondan sonra vereceği hesaptan korkana zordur. Benim hesaptan korkum yok. Eğer Rabbim bana yanmayı dilemişse yanarım. Yok cennetini dilemişse cennetinde var olurum. Öyle illede cennet olsun diyenlerden de değilim. Tek derdim Rabbimden uzak olmamaktır. Ona yakınsa neresi olursa olsun hoştur. Gerisi boştur.

    BU dünya aleminde üzerime düşeni yaparım. Öncesi de gerisi Rabbime kalmış. O ne dilemişse ona razıyım.




  • bir anlık kızgınlıkla bir sürü mesajını sildiysen postların da gitmiş demektir. kaç tane konu sildin acaba? ben dediklerinden çok da bir şey anlamadım. ama bazı anladığım şeyler var. paralel evren konusu var detayı nedir bilmiyorum. senin buna benzer atıfın olmuş boyutlarla ilgili ve yanlışlık yaparsak diğer beş boyutu yok ederiz demişsin. bunu biraz açman lazım. insan buna güçe yetiremez. yetirirse o zaman kıyameti başlatan olur. kıyametin sahibi Allah ve başlatacak olan o' dur. en azından benim için böyle. diğer bir konu da kıyamet sonrası yaratılacak evrenle şimdiki evreni birbirine fiziksel olarak mı bağladın acaba? yazmamışsın. kıyamet sonrasındaki yaratılışın yepyeni bir yaratılış ve benzeri olmayan bir yaratılış olarak algılıyorum ben. örneğin birini görmek istiyorsun diyelim. sadece istemen yeterli olacak. otobüse bin, uçağa bin git yok, anında oradasın. yemek mi istiyorsun, düşünmen yeter anında sofranın dizildiğini düşün. ister slow motion istersen anında hayal gücümü çalıştırıyorum tabi. tek bedende bir ruh değil, çok bedende ve farklı anlarda farklı yerlerde olduğunu hayal et. bunu bu evrende yapman mümkün değil. dolayısıyla ancak benzersiz bir yeni yaratılış söz konusu olacaktır bence. neyle bağlı olacağı ise biraz belli en azından doğumdan ölüme kadar geçen süre içerisindeki her şeyi hatırlıyor, biliyor olacağız. bu da bizim dilememizle değil tabi. unutuyor olmak bu evrene mahsustur. bir gülü kokladığında ilkin mis gibi kokar. sonra kokuya alışırsın ve koktuğu halde ilk kokladığındaki hazzı duymaz hale gelirsin. yeni yaratılışta duygular da farklı olacak. düşün: üzülmek yok, korku yok, endişe yok, fakirlik yok, açlık yok, toz yok, kötü koku yok, ağlamak yok, bildiğin bütün olumlu kelimelerin karşıtı olan tüm olumsuzluklar olmayacak. zengin olan Allah. Allah dilemez. insan ister ve diler. bunu da dua ile yapar. dua yok ise dilek de olmaz. insanların nazı, küskünlüğü, kızgınlığı vb. birbirlerine geçerlidir. haşa Allah'a naz yapmak, küskünlük, kızmak yakışık almaz ve doğru değildir. dilemişse demek bence mazlum rolü yapmak gibi oluyor. dileğim diyeceksin. dilemişse dersen olmaz. halin ne olursa olsun, isteyeceksin. cenneti isteyeceksin. cehennem hoş değildir. kim gerçek dünyada cehennemi görmüş olsa Allah dilerse değil yarabbi cennetini istiyorum, beni cehennem azabından koru der. nitekim bunu dua ile istiyoruz. bazıları da mesela namazı şekilsel olarak niteliyor ve bu görevi yapmıyor. kural belli. sonucu belli değil. riske girmeye değer mi? kendi dinini değil var olan dini uygulamak lazım. dilemişse dieyerek kadere atıfta bulunmak doğru bir anlatım değildir. kader dedin mi de senin cüzi iradene karşılık Allah'ın külli iradesi var. insan kendi iradesini görmezden gelemez, gelmemeli de. çünkü bu da bir şükür sebebidir. senin dilemediğini Allah dilemez. önce sen dileyeceksin. sonrası Allah kerim deriz diğer anlamı da bir şey yapacağım dediğin zaman inşaallah diyeceksin.




  • ahmet kontuy kullanıcısına yanıt
    Post ne demek bilmem. Onun için bir şey kaybetmiş olsam da umurumda değil. Kaldı ki sildiğimden pişmanda değilim. Sanırım 4-5 konu silindi.

    Paralel evren konusunu yanlış anlamışsın. Evet başka evrenler var. Ama paralel değil. Sadece tek bi evren var oda bizim anti madde evrenimiz. Bunların içinde ise paralel yaşamların bulunduğunu ve ona hangi yolla geçiş yapılabileceğini buldum ama sorun bunu nasıl yapacağız? Kıyameti Allah yapar demişsinde, ya Allah bizim aptallığımıza bağlamışsa bu kıyameti...

    Ahmet eğer teorimle ilgilenmke istiyorsan buradan açık mail yaz oraya göndereyim. 40 sayfadan fazla olan bir teoriyi burada nasıl yazayım?

    Kıyamet sonrası evren konusunu da yanlış anlamışsın. Sen cennet hayatını yazmışsın. Benim öne sürdüğüm ise hesap gününe ait evren.


    Külli irade varsa cüzi irade olamaz. O sadece uydurmadır.
    "senin dilemediğini Allah dilemez"

    demişsin. Halbuki kuran bunun tam tersini söyler. Dilemelerimiz bile Allah'ın dilemesiyle olur.




  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Higgs alanının/bozonunun evrenin sonu olacağı ile ilgili bir teori var. Ne düşünürsün bu konuda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R136a1

    Anti-madde mevcut evrende moleküler boyuttan daha fazla yok zaten. Şu an için evrene tehdit oluşturacak en son şeylerden biri belki de..

    Bir de kıyamet yazmış moronik aklıyla.. Neyse..

    Asıl korkulacak şey evrende Higgs alanı ve bozonunda saklı.
    kimi pabucumun bilimi der kimi moronik akıl.

    Siz bu ahlak yapısı ile dünyayı kurtarsanız ne yazar?

    Bilimi bilim yapan önce SAYGI dır. Uçuk da olsa kaçık ta olsa siz farklı fikirlere saygı duymadan o fikirden bir şey alamazsınız. O fikrin yanlış bile olsa aslında sizin bir yanlışınızı örttüğünü anlamanız sağlayacağını bilmiyorsunuz. İşte bu bakış açısı sadece cahillere özgüdür.

    Lütfen başka konu açın, sorularınız orada sorun ama benim açtığım konularda birde bana hakaret etmeyin.

    Sizin gibilerle muhatap olmamak için bütün konuları sildim. Çok ilginç silinsin dediğim konu devam ediyor.

    Mod. lar uyuyor mu????




  • R136a1 kullanıcısına yanıt
    Standart modelin parçacık kütleleri ile Higgs bozonunun mevcut 125 GeV civarındaki kütlesinin etkileşiminin matematik modelleri Higgs alanının metastabil bir durumda olduğunu gösteriyor. Bir başka deyişle Higgs alanının toplam vakum enerjisi olması gereken gerçek vakum enerjisinin üstünde. Doğal olarak bu geçici durumun bir kuantum tünellemesiyle gerçek vakum enerjisine çökmesiyle sonlanacağı düşünülüyor ancak bu durumun hemen gerçekleşmesi beklenmiyor. Kimi hesaplara göre milyar kere milyar kere milyarlarca yıl sonra olabilecek bir durum bu.

    Yani günümüzde böyle bir vakum çökmesi beklenmiyor. Bizim hayatımız bittikten sonra olacaklara hayıflanmak ise saçma ve anlamsız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.