Şimdi Ara

Lütfen herkes 1 yorum yapsın, ihtiyacımız var [cvplar 4.sayfada] (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
5
Favori
4.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • benim kardşim bana öyle gider yapacak kafasını kırarım onun o bilgisayarı varya kafasında kılarım şerefsizim
  • tam da neden kimse umut sarıkaya ergen karikatürünü koymuyor diyecektim, konu dışı özel olduğunu farkettim. bende diyorum konu dışına bişeyler olmuş millet bi durulmuş, meğersem ben yanlış yerdeymişim

    yine de koyuyorum karikatürü sebebi ise aşırı derecede gerçeklik payının olması
     Lütfen herkes 1 yorum yapsın, ihtiyacımız var [cvplar 4.sayfada]


    kardeşin için ise kesin çözüm çocuk psikayatrisi. ilaçla başlayıp terapiler ile devam etmeniz lazım. kendisine zarar vermeyecek şekilde uysallaştıramazsanız, emin olun geleceğin sosyopatını yetiştiriyorsunuz demektir.




  • Hocam en baştan ipleri bırakmayacaktınız + kardeşinizin kanında şımarıklık var. Annen ve baban karışma deseler de arada bir müdahale şart. Benim de 4 yaş küçük kardeşim var. Güç bakımından eşit sayılırız ama evde en çok benden çekinir. Mümkün değildir sözümden çıkması. Umarım böyle devam eder.Müdahale kısmına gelince. Bu durum birden ortaya çıkmamıştır illaki. İlk sezmeye başladığında sert bi dille uyaracaktın. Üzerinde hafif baskı kurman şart. Devam ederse sertlik derecesini arttıracaktın. Ayrıca mantıklı bi şekilde yaptığının yanlış olduğunu vs anlatmaya çalışacaktın. Şu saatten sonra ne yapabilirsin bilemem ve bunu burdan yazmak gerçekten zor. Kardeşini en iyi sen tanıyosun ve ne yapabileceğini en doğru şekilde sen bulabilirsin. İplerin senin elinde olduğunu belirtmek şartıyla bi konuş. Konuşurken alttan alma yani. Ama pata küte konuşmayı da deneme. Şahsen ben böyle "Gel koçum senle konuşalım biraz." vs şeyler söyleyerek konuşmaya başlarım. Konuşmanın dengesini sen ayarlamak zorundasın. Unutma ; benimkiler sadece öneri. Neden böyle davrandığını vs yumuşak bi dille sor. Seni , anneni ve babanı çok üzdüğünü anlat. İyiliğini düşündüğünüzü açıkla ve ona hissettir. Herhangi bi sorununun olup olmadığını sor. Yaptığının yanlış olduğunu anlat. Bu oyunun bi sonunun oladığını, hayattan koptuğunu, dışardaki hayatın çok zevkli olduğunu, bu oyunun kendine zarar vermeye başladığını anlat. Konuşmanın akışına göre devam eder zaten bu muhabbet. Eğer hiç bi şey duymak istemezse falan ağır konuş. "Adam mısın lan sen? Ne halta yarıyosun olum bu evde? Şu zıkkımın içine gömülüp bizi unuttuğun gibi her geçen gün daha fazla saygısızlık yapıyosun! Amacın ne lan senin? Ne yapmaya çalışıyosun olum!!" gibi konuşmalar yap mesela. Eğer biraz olsun zoruna giderse bu konuşma onu düzeltmeye teşvik edecektir. Tekrar hatırlatayım ; benim söylediklerim tamamen öneridir. Kardeşini en iyi sen tanıyosun. Çok iyi düşün ve annenlerin dediği gibi karışmamazlık etme. Bi zamanlar bizde de aynı durum vardı. Annem kesinlikle kardeşime karışmamamı isterdi. Ben annemin davranışlarının çok duygusal olduğunu anladığımda kardeşimin yaptıklarına ömüdahale etmeye başladım. Şimdi annem bizzat kendi söylüyo kardeşimi benim adam ettiğimi, benim sözümü dinlediğini.

    Belki de yukarda yazdıklarımın hepsi boş. Kardeşini ve seni tanımadan söylediklerimin işe yarayacağını garanti etmek imkansız. Herkesin önerisini ve kardeşinin yapısını sentezleyerek ne yapman gerektiğine karar ver. Bu arada ben de bi online oyuna bağımlı olmaya başlamıştım. O oyunu bırakabilmem için gerçekleri görmem yetti. Oyuna aşırı vakit harcadığımı ve bilgisayar dışında bi halt yapmadığımı farkettim.Kendi kendime oyundan kurtulmam gerektiği kararını aldım. Oyundan kurtulacak ve kendimi geliştirecek şeyler yapacaktım. Bunu gerçekten istediğim an o online oyunu açtım ve ne var ne yok sattım. Oyunu da bilgisayardan sildim. İstersen kardeşinle konuşabilirim. Belki benim gibi bi oyun bağımlısının sözünü dinlemeyi kabul edecektir.




  • kardeşim büyük ihtimal bronz 4 noobun teki,oynamamasını sağla.
  • lolü sil dota 2 yükle.
  • Eğer kardeşin gerçekten akıllı birisi olduğunu düşünüyorsan ileriye dönük düşünme yetisi olan birisiyse beraber ve arkadaşları ile yapıcağı sosyal etkinlik olsun, çevresindeki örnekler ile verdiğiniz nasihatlar ile oyunu kendiliğinden bıırakıcağını düşünüyorum ama eğer özürdürüyorum aptalın tekiyse siz ne kadar uğraşırsanız uğraşın devam edicek taaki yaşı büyüğüp kafasına dank edene kadar.Dedidiğim gibi aptalsa aileneze karşı sert olmasına, küfürler etmesine ve çevresine zarar vermesini engelleyin çok ileri gidersede dövün.
  • Bu yaşlarda uygulanacak yasaklar genelde ters teper, yasaktan ziyade saat kısıtlaması getirin, atıyorum 2 saat ders çalışsın 40 dakika oyun oynamasına izin verin ama asla taviz vermeyin 40 dakikaysa 40 dakika, 2 saatse 2 saat, oynarken de başında bekleyin, gerekirse beraber oynayın, oyunu çok detaylı bilmediğimden dolayı yorum da yapamıyorum oyun hakkında. Eğer yine böyle sinir krizleri geçirirse, "sakin ol, yapma veya sus" gibi tepkiler vermek yerine, "yakıştıramıyorum sana bu hareketleri, sen kendine yakıştırabiliyor musun?" gibi cümleler kurun, bu tür cümlelere karşılık olarak olumsuz tepkiler verilse dahi zihinde daha ciddi etkiler yaratıp, sonrasında da yaptıklarını düşünmesine sebep olur. Ancak kesinlikle psikolojik destek şart - lütfen psikolojik desteği küçümsemeyin -, kendi içinizde çözmeye çalışmayın hocam bu durumu. Üzüldüm kardeşinizin durumuna, birçoğumuz bu evrelerden geçtik ama bir sınırımız vardı onu aşmazdık, umarım kardeşiniz sosyalleşip, normale döner geçmiş olsun.




  • Piskoloji açısından bakarsak,Ergenlik çağının kişiligin ve hayata bakışın oturmasında büyük bir etkisi vardır.Bu yaşlarda "abartı" oyun bagımlılıgı olursa,ilerleyen yaşlarda her hangi bir depresyon veya piskolojik tramvalarda Psikoz(Gerceklik algısını yitirme)olma ihtimali daha yüksektir.Siz her ne kadar oyun oynarken "boyle birşey olmaz ya ben kendimi bilirim" edasında haraket etsenizde,piskolojik tramvalar geçirdiginiz zaman cocukluk caglarında yaptıgınız olaylar büyük bir sekilde gün yüzüne çıkar.kabaca ifade etmek gerekirse,beyin her şeyi depolar,tetikleyici birşeyler oldugu zamanda bunları gün yüzüne çıkartır.

    Size tavsiyem,kardeşinizi birden oyunlardan kesmeyin,yavaş yavaş bir şekilde olacak bir süreçtir bu.Hayatta daha güzel şeyler olduğunu gösterin.Zamanla azaltırsanız,zaten bir süre sonra kendi de istemeyecektir,istese bile yarım saat bir saat ayıracaktır ki buda bir sorun içermez.

    Kardeşinizle bunu konuşsanız o sizi malesef anlayamayacaktır.Ama ısrarla anlatın.Başka aktivitelere yönlendirin,abi olarak sizin göreviniz büyük :).

    Selam ve sevgilerle.




  • problem oyunda değil aslında ,oyun sadece içine attığı kafasına taktığı bazı şeylerin su üstüne çıkmasına yardımcı oluyor olmalı eğer oyunu elinden alırsanız başka bir şey üzerinde yoğunlaşacak problemde bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Problemin kök nedenine ulaşmak için profesyonel destek almak lazım .
  • Ipin ucu kacmis gibi.Siddet uygulamayin ama cezalar verin diyebilirim.Ben olsaydim sosyal aktivitelere tesvik eder pc ye sure koyardim.Ya siz cok gec kalmissiniz ya da kardesinizin psikolojik sorunları var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Annem pdr ona anlatıyımmı durumu ciddiyim şaka değil ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nk061




    Biraz acımasız olmak gerekli bu durumlarda.

    Benim kardeşimde bir ara bu boyutlarda oyun bağımlısı olmuştu.

    Oynadığı oyunu host dosyası ile engelledim oyuna bağlanamaz oldu. Üstüne birde firewall protokollerinden oyunun internete erişimini engelledim tamamen oyun çalışmaz hale geldi. Bu zaman zarfında defalarca oyunu tekrar kurdu vs. her şeyi denedi ama oyun bir türlü çalışmadı. Tabi daha çok hayvan gibi bağırmaya sinirlenmeye trip atmaya filan çalıştı. Sizinkinden tek farkı benden ölesiye korkardı kardeşim bu sebepten her ne kadar terbiyesizlik yapsa da benim tek lafımdan sonra susmak zorunda kalırdı.

    Sizin böyle bir şeye ihtiyacınız var aileden bir kişiden cidden korkması gerek. Aileden bir kişinin ondan daha deli olması gerek yani. Fazla şımartmışsınız o sebepten ben istediğimi yaparım nasıl olsa bir şey olmaz düşüncesi ile istediği gibi davranıyor kardeşin şu anda.

    Eğer oyunun internete bağlantısını kesecek teknik bilgin yoksa bilgisayarın kasasını açıp ram yada ekran kartını sökerek kullanılmaz hale getirebilirsin. Bir süre bağırıp çağıracaktır. Bağırıp çağırmalarınıda ya sen ya baban ona sert davranarak bastıracaksınız bu sorun hallolacak.

    Ben bu forumda ki diğer arkadaşlar filan gibi aman şiddet kullanmayın filan demeyeceğim biraz gerçekçi olmak lazım bazen şiddet en etkili çözümlerden biri oluyor eğer ihtiyaç varsa kullanın. Ben olsam yanımda kardeşim anneme senin söylediğin gibi bağırsa evden sedye ile çıkartırlardı kardeşimi siz cidden çok yüz vermişsiniz.




  • bu oyundan ne anlıyosunuz . Bi ben anlamadım gitti.
  • interneti kapattırın sen de telden gir dh ye
  • Biz de LoL oynuyoruz ama mokunu çıkarmıyoruz, kardeşinin kesinlikle profesyonel yardıma ihtiyacı var.
  • Cocugu birakin oynasin annene babana selamlar 1 sene sonra hala oynamaya devam ederse okula yollamiyacaz deyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence işe yarayacak tek şey ona asosyal olmanın, böyle oyunlarda takılmanın arkadaş çevresi, kızlar vb. tarafından ezikçe ve çocukça görüleceği anlayışını benimsetin. Ne biliyim bir kaç kız arkadaşının ona bu oyunların kişiyi ezik gösterdiğini söylesin, işe yarayabilir. Evde geçirdiği her boş vaktin önemsiz olduğunu anlatın ama direkt böyle anlatmayın, dolaylı anlatın onda farkındalık yaratın. Ayrıca kız arkadaş, sevgili ayarlamakta işe yarayabilir.
  • Arkadaşlar bütün yorumları babamla birlikte okuduk. Babam herkese teşekkür ettiğini ve bu meseleyi onu oyundan bıktırarak çözümleyeceğimizi söyledi.

    Herkese tek tek cevap yazamıyorum, konu 4 sayfa olmuş. O yüzden genel bir cevap yazıp herkese mention atacağım.


    Yasakla diyenlere ; Yasaklamak aslında net çözüm gibi duruyor ama uzun vadede kardeşimle bizim aramızda sıkıntılar yaratacak bir hareket olduğundan bu seçeneği eledik.

    Döv diyenlere ; Dövmek bizim lugatımızda yokmuş. O yüzden bunu hiç tartışmadık bile.

    Profesyonel destek diyenlere ; Bu benim kardeşim için pek faydalı bir seçenek değil. Çünkü böyle bir şey önerdiğimizde bile "ben hasta değilim" triplerine girebilir. Böyle bir yapısı var.

    "Otorite kurun" diyenlere ; Evde benim olmasa da babamın otoritesi etkin ve herkes üzerinde de etkili. Ama kardeşim genelde bu yaptığı hareketleri babam yokken yaptığı için sizlere sanki evde "baba otoritesi" yokmuş gibi geldi sanırım. Babam höt dese oturtur kardeşimi ki oturtuyor ama işte fazla da zorlayıp onu bizden uzaklaştırmak istemiyor.

    Şımartmışsınız diyenlere ; Evet bu konuyu babam her ne kadar kabul etmese de ben kabul ediyorum. Gerçekten kardeşime çok fazla tolerans gösterildi ve her istediği yapıldı. Bunun sonucunda olay buralara geldi.

    "Çocuğa sevgi-saygı verdiniz mi?" diye soran arkadaşa ; Sevgi ve saygı en başından beri max. seviyede verildi. Burada hiç bir sorun yok. Gerek maddi gerekse manevi... Babam ve annem her zaman yanımızda olmuştur. Burada hiç bir şekilde sıkıntı yok ve bu konu tartışmaya kapalı.

    Ağzını burnunu kır diyenlere ; Yahu nasıl kırayım ağzını burnunu ? Kardeşim la o benim. Aynı kan, aynı can. Adamın burnu kanasa benim aklım çıkıyor siz gelmiş bana ağzını burnunu kır diyorsunuz.

    Kardeşini sosyalleştir diyen arkadaşlara ; Aslında bize de en mantıklısı bu geldi. Çocuğu yalvar-yakar evden çıkaramıyor olsak bile bundan sonra gittiğim her yere onuda götüreceğim ve babama da söyledim bana destek çıkarak onu benimle yollayacak. Bu zamana kadar hep "Bırak onu, sen git" diyordu çünkü.

    @konuşantahta
    @Tyler Durden
    @nigel gearsley
    @sadece50
    @saveyourself
    @PeerNet*
    @Easxx
    @druen
    @IgorStravinsky
    @epyhon
    @__BadblooD__
    @Ripskill
    @senatorts
    @Thomas Edison
    @the right hand of evil
    @autocorrect




  • Üst mesaj

    @Monster1912
    @woozer
    @derSozialist
    @Robinson Crusoe
    @Alpgg
    @Ray Ray Malifalitiko
    @GunslingeR085
    @_Pulse_
    @Cihat_,
    @swearer
    @Roccoti
    @yLkLee
    @maxstar33
  • Ailene selamlar kardeşim, Allah daha kötü şeyler yaşatmasın, Allah hepinize hayırlı uzun ömür versin.

    Play station alırsanız ekleyin :) bende oyun delisiyimdir aslında :)

    İyi akşamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.