Şimdi Ara

Lütfen Acil Yardım!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar, bir web sitesi tasarladım.

    Sitemde Visual Basic ten faydalandığım bir açılır menü var. Üzerine gelince sağ tarafa menüler açılıyor.

    Yine aynı sayfada tam açılır menü`nün sağ tarafında Java Script ile hazırladığım sürekli animasyon ile değişen bir resim var.

    Yalnız sayfayı yayına verdiğimde, açılır menünün üzerine gelince açılan menü`ler sağ taraftaki Java Script nesnesinin altında kalıyor.

    Tasarım olarak Dreamveawer kullanıyorum. Layer ayarları vs. herşeyi denedim olmadı. Java Script ile hazırlanmış nesneyi nasıl acaba Visual Basic ile hazırlanmış Açılır Menü nesnesinin altında bırakabilirim.

    Haftalarca uğraştığım web sitesini yayımlayacağım, son haline geldi lütfen yardım.



  • yardim edelim de nasil yardim edelim? olayi kod olarak degerlendirmemiz gerekir. kod olarak hic bisey yazmamamissin. sayfanin adresini yaz yada sayfayi buraya postla yardimci olmaya calisalim.
  • Cezve sayfanın linki şu

    [url]www.geocities.com/sleeperinyeri/anasayfa.htm[/url]
  • oncelikle bir yanlisi duzelteyim, sol taraftaki menuler yani VB kullanarak hazirladigin menu javascript altyapilidir, yani javascript tir. sag taraftaki "Java Script ile hazırladığım sürekli animasyon ile değişen bir resim" dedigin nane ise javascript degil, java dir.
    ayni hataya hemen herkes dusuyor, lutfen dikkat edelim yaw..

    buradaki sorun tamamen java appletinden(sag taraftaki animasyon nanesi hehe!) kaynaklaniyor. bu hali ile var olan bir cozum bilmiyorum, bilen varsa yazsin! hehe!
    benim cozumum javascript, benzer olayi ayni sorun ile karsilasmadan javascriptle de yapabilirsin, java kullanmana gerek yok. java ile hem cok hantal hemde java destegi olmayan browserlar icin kotu sonuc dogurur.

    son olarak ta artik dreamveawer ve turevlerini kullanmayin diyorum..(dilimde tuy bitti ama gene de diyorum. hehe!)




  • Cezve öncelikle kod yazmıyorum. Genelde hazır nesnelerden faydalanıyorum. Mesela sitede kullandığım sol taraftaki açılır menüyü Xara programı ile yaptım. Sağ taraftaki animasyonu ise Anfy Java Applet programı ile yaptım.

    Html ve kod bilgim yok. Dreamweaver ise kod yazmadan web sitelerini düzenlememe yardımcı oluyor.

    Kod bilgisi için çok çalışmam gerekiyor.

    Soruna gelince 2-3 tane kodlar`da uzman olan senin gibi arkadaşlara sordum ve problem çözülemedi. Ben de animasyonu anasayfadan kaldırarak galeri diye oluşturduğum bölüme aldım.

    Kod meselesine gelince, kodlar ile uğraşmayı düşünüyorum ama çok zaman ve emek harcamam gerekli. Şimdi bilgi işlem yönetmeni olarak çalışıyorum ama çalıştığım şirkette öncelikli amacım profesyonel web tasarım değil. Network bakım; Veri Yönetimi ve Bakımı, Yedek ve Güvenliği; Donanım Uzmanlığı ve yazılım satın alımında, bakımında ve yönetiminde uzmanlık; giriş seviyede ve basit düzeyde olacak olan web sayfa tasarımında yeterlilik vs. :)




  • cezve +1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.