Şimdi Ara

<<NOKİA 6500 SLİDE HAKKINDA HER ŞEY>>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.021
Cevap
5
Favori
461.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar..Uzun süren araştırmalar sonucunda arada kaldığım iki telefondan biri olan 6500 slide ı bugün almış bulunmaktayım.Kısaca izlenimlerimi yazmak istiyorum..

    GARANTİ-FİYAT
    Cihaz nokia.com garantisinde olup peşin 760 ytlye aldım

    KUTU İÇERİĞİ
    telefon
    batarya(BP-5M)
    usb kablo(CA-101)
    kulaklık(HS-7)
    tv out kablosu(CA-92U)
    şarj aleti(AC-4E)
    256 mb micro sd(transflash) hafıza kartı
    yazılım cd si,kullanma klavuzu

    DIŞ GÖRÜNÜM
    öncelikle dış görünüm olarak son derece şık göründüğünü söyleyebilirim..aluminyum kasa çok güzel bir görünüm kazandırmış..telefonu almadan önce en büyük tereddütüm nokianın bundan önceki kayar kapaklı modellerinde langur lungur oynayan bir kapakla karşılaşabileceğim(E65 hariç) korkusuydu..ama boşuna korkmuşum..kayar kapakta milimetrik oynama bile yok..açmak ve kapatmak çok kolay..ekran ile üst kapak arasında çok az mesafe olduğundan ekran görüntüsü çok net..16 milyon rengin hakkını veriyor..alıştığımız telefonların aksine bu telefonda tüm bağlantı noktaları üst tarafta..şarj girişi,arka kapağı açmak için bastırılan anahtar,mini usb girişi ve 2.5 mm kulaklık girişi telefonun üst kısmında konumlandırılmış..yine tereddüt ettiğim bir nokta telefonun arka yüzünde bulunan hoparlör nedeniyle sesinin masa gibi zeminlerde az çıkabileceği endişemdi..bu da yersizmiş..arka alt kısımdaki ufak bir çıkıntıyla hoparlörün yüzeyle teması engellenmiş..
    telefonun sol yan yüzünde üstte ufak bir delik haricinde hiçbirşey yok..o ufak delikte(ne olduğuna anlam veremediğimden kullanma klavuzundan baktım) bilek askısı içinmiş..sağ yan yüzde ise üst kısımda ses azaltma arttırma düğmesi ve alt kısımda da kamera butonu bulunmakta..
    ebat olarak bilindik telefonlar içerisinde 6280 kadar diyebilirim..yanlız biraz ağır..o da sanırım metal kısımların fazla olmasından..
    ilk bakışta tasarım olarak soru işareti olan tek kısım kamera vizörünün arka kapaktaki extra bir cam ile korunmamış olması..yanivizörün camı kapaktan bağımsız..kapağı çıkardığınızda vizörün ve flaşın ölduğu bölüm boş..

    GENEL ÖZELLİKLER
    bildiğimiz üzere s40 v3-5th edition sistemle çalışan bir cihaz..açılış hızı ve işlem hızı gayet iyi..daha önceki modellere göre bazı eklemeler yapılmış..ilk başta göze çarpanlar mesajlar bölümündeki Yahoo!Go yazılımı(henüz ne işe yaradığını denemedim) ve uygulamalar koleksiyon bölümünde olan opera web tarayıcı..flash desteği eklenmiş..yanlız operayı avea ile çalıştırmadım..bağlantı hatası veriyor..zaten henüz bu telefon için servis sağlayıcılarda mms ve gprs ayarları yok..ben 6288 ayarlarını kullanıyorum..belki ondan olabilir..diğer özellikler ise standart..

    FOTOĞRAF-VİDEO
    telefon 3.2 mp carl-zeiss mercekle donatılmış..flaş mevcut..maximum 1536x2048 fotoğraf çekimi ve 640x480 video kaydı yapıyor..video kayıt formatı 3gp..

    MÜZİK-RADYO
    radyoyu henüz denemedim..mp3 player i inceleme fırsatım oldu..öncelikle bu telefonu alacak arkadaşlar içinden çıkan HS-7 kulaklığı çöpe atsınlar..çok kötü bir kulaklık..eğer bu telefonda kaliteli müzik istiyorsanız 2.5 mm jacklı kulak içi bir kulaklık alın(ben sony kullanıyorum) ve kulaklık sesini bir dinleyin..iddia ediyorum ericsson un walkman telefonlarının alayını yerlerde süründürür..şimdiye kadar kullandığım ericssonlar,nokialar ve samsungların hepsinden daha güçlü bir ses çıkışı var..kulaklığı çıkardığınızda da harici hoparlörden gelen ses son derece güçlü..şimdiye kadar ilk defa bir telefonda sesi sonuna kadar açma gereği duymadım..6233 ten daha iyi desem sanırım anlatabilirim..müzik çalarda ekolayzır ayarları(tercihe göre ayarlanabilir) ve farklı skin desteği var..gerçi tek bir skin yüklenmiş ama ileride farklı skinler çıkarsa yüklenebilir diye düşünüyorum..
    mp3 çalar arka planda çalışabiliyor

    ŞEBEKE ÖZELLİKLERİ ve PC BAĞLANTISI
    dediğim gibi ben avea kullanıyorum..bana enteresan gelen şey daha önceki telefonumun(6120c) çekmediği yerlerde bu telefonun bir diş olarak bile olsa kapsama alanında olması..görüşmelerde ahize sesi son derece net..ayrıca ses netleme özelliği de mevcut
    internet bağlantısı edge desteği ile oldukça hızlı..fakat dediğim gibi operayı avea ve 6288 ayarlarıyla çalıştıramadım..kendi tarayıcısı aynı ayarlarla sorunsuz çalışıyor fakat www başlıklı siteleri açmak biraz uzun sürüyor..(6288 için olan operayı yükleyip tekrar denemeyi düşünüyorum)
    PC bağlantısı PC suite 6.84 yazılımı ile sorunsuz olarak gerçekleşiyor..usb bağlantısı hızı yeterli..275 mb lık mp3 dosyalarını 3 dk içinde pc den hafıza kartına atabildim..

    telefon hakkındaki ilk izlenimlerim kısaca böyle..unutmadan söyleyeyim..bana ters gelen bir olay sürgülü kapak kapatıldığında tuşlar otomatik kilitlenmiyor..tuş kilidi için kapağı kapattıktan sonra orta seçim tuşuna 1 kez basmak gerekiyor..ya da otomatik tuş kilidini devreye sokmak lazım..

    sonuç olarak bende bu telefon 10 üzerinden 9.5...eğer sorusu olan arkadaşım varsa cevaplamaya çalışırım..saygılar..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • degerlendirmelerin icin sagol .Anladigim kadariyla bu telefonda hem dizayn hemde guclu multimedia ozellileri bir arada sunulmus. Ama fiyat su an biraz pahali gibi ilerleyen gunlerde dusecegini dusunuyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 27 Ekim 2007; 21:20:23 >
  • öncelikle hayırlı olsun.birkaç resim örneği koyarsan seviniriz.
  • hayrili olsun dostum

    aliminyum kasa demissin kasa celik diye biliyordum ben,

    nokia surgulu kapaklara garanti vermiyor bu modelde de aynisi mi gecerli,

    telefonun resimlerini ve tabiki telefon ile cektigin resimleri paylasirmisin

    tekrar hayirli olsun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: okumusfatih

    öncelikle hayırlı olsun.birkaç resim örneği koyarsan seviniriz.


    teşekkür ederim..telefonla en güzel fotoğraf nasıl çekilir bilmiyorum ama kameranın hiçbir ayarıyla oynamadan birkaç resim çektim..onları koyayım..

    orjinal maksimum boyut(ampul ışığı)
     <<NOKİA 6500 SLİDE HAKKINDA HER ŞEY>>


    orjinal maksimum boyut(yarı karanlık ortam)
     <<NOKİA 6500 SLİDE HAKKINDA HER ŞEY>>


    orjinal maksimum boyut(zifiri karanlık otomatik flaş)
     <<NOKİA 6500 SLİDE HAKKINDA HER ŞEY>>




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kara_eylül

    hayrili olsun dostum

    aliminyum kasa demissin kasa celik diye biliyordum ben,

    nokia surgulu kapaklara garanti vermiyor bu modelde de aynisi mi gecerli,

    telefonun resimlerini ve tabiki telefon ile cektigin resimleri paylasirmisin

    tekrar hayirli olsun.


    teşekkür ederim..
    uyarın üzerine kapağı biraz daha yakından inceledim..haklısın..dış kısımlar zımparalanmış gibi bir görünümde ilk bakışta aluminyum gibi görünüyor..ama arka kapağı iç yüzünden incelediğimde gerçekten çelik olduğunu farkettim..aluminyum olsa kolayca bükülürdü zaten..biraz zorladım..arka kapak yamulmadı

    sürgülü kapak konusunda birşey diyemeyeceğim ama ne granti belgesinde ne de kullanma kılavuzunda bu şekil bir ibare yok..malın tamamı nokia.com garantisi altındadır yazıyor..




  • hayirli olsun dostum ama fotolar pek ic acici degil birde normal isikda cekde bakalim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yegoadam

    hayirli olsun dostum ama fotolar pek ic acici degil birde normal isikda cekde bakalim


    fotolar neden öyle çıktı bende anlamadım..dediğim gibi kameranın hiçbir ayarı ile oynamadan kapalı mekan çekimleri..gün ışığında ne olacak bende merak ediyorum..yarın çekip koyarım
  • fotolar kotu....bu kadar kotu olamaz....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojenperoksit -- 27 Ekim 2007; 22:24:09 >
  • Gece modunda daha iyi netice verecektir.
  • Şarj süresi kaç gün gidiyor? Müzik ve radyo dinlediğimizi varsayarsak kaç gün gider ortalama?
  • gün ışığında iyi çekebilir ama gece çekimleri iyi değil yeni sürümlerde düzeltilir bu sorun.
  • 6233 ile ses karşılaştırması yapıp bize bildirirsen çok mutlu oluruz(hoparlör)
  • up up up
  • fotoğraf ayarlarına iyi bak iç mekan bile olsa böyle çekmez
    quote:

    Orjinalden alıntı: türbülans


    quote:

    Orjinalden alıntı: okumusfatih

    öncelikle hayırlı olsun.birkaç resim örneği koyarsan seviniriz.


    teşekkür ederim..telefonla en güzel fotoğraf nasıl çekilir bilmiyorum ama kameranın hiçbir ayarıyla oynamadan birkaç resim çektim..onları koyayım..

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Hayırlı olsun...

    şarz süresini merak ettik...
  • şarj süresi ve hoparlör konusunda şunları söyleyebilirim..
    6233 te kullanmıştım..bence kulaklık ve hoparlör sesi 6233 ten daha yüksek..fakat özellikle belirtiyorum..kutudan çıkan kulaklık hiçbir işe yaramaz..ben sony kulaklıkla dinliyorum..
    şarj süresine gelince telefonu 27-10-2007 saat 13:30 gibi açtım..batarya tam dolu gösteriyordu..bütün gün boyunca mp3 dinledim,internete girdim..bilgisayardan veri kopyaladım(bu arada usb den şarj olmuyor özellikle belirtmek istedim)..fotoğraf çektim video çektim..1 saate yakın görüşme yaptım..yani normalden daha fazla kurcaladım sayılır..bütün gece açıktı..28-10-2007 saat 11:00 itibarıyla şarjı 1/4 e düştü..ilk şarjdan sonra kesin bir süre verebilirim..
  • gündüz cekılmıs fotoları beklıyoruz..
  • Aslinda foto kalitesi n73 ile ayni, hatta 6500 da cift flas led var,

    tamam burdaki resimler cok kotu ama, ceken arkadasimizda normal ayarlarda cektigini belirtmis, forumda vardi bi arkadasimiz daha once almis ve bir adet gunduz resmi koymustu oldukca iyiydi.

    gereken ayarlar (beyaz dengesi, flas, vb) yapildiginda iyi sonuc vereceginden eminim,

    quote:

    Orjinalden alıntı: hidrojenperoksit

    fotolar kotu....bu kadar kotu olamaz....
  • gün ışığı çekimlerine birkaç örnek..(kamera ayarlarıyla yine hiç oynamadım..dünkü fotoğraflarla aynı ayarlarla çekildi..orjinal boyut)

     <<NOKİA 6500 SLİDE HAKKINDA HER ŞEY>>

     <<NOKİA 6500 SLİDE HAKKINDA HER ŞEY>>

     <<NOKİA 6500 SLİDE HAKKINDA HER ŞEY>>


    web cam ile telefonun da resimlerini çektim..gerçi güzel resimler değil ama onları da koyayım..

     <<NOKİA 6500 SLİDE HAKKINDA HER ŞEY>>

     <<NOKİA 6500 SLİDE HAKKINDA HER ŞEY>>

     <<NOKİA 6500 SLİDE HAKKINDA HER ŞEY>>

     <<NOKİA 6500 SLİDE HAKKINDA HER ŞEY>>

     <<NOKİA 6500 SLİDE HAKKINDA HER ŞEY>>

     <<NOKİA 6500 SLİDE HAKKINDA HER ŞEY>>

     <<NOKİA 6500 SLİDE HAKKINDA HER ŞEY>>




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.