Şimdi Ara

### <<<Parrot AR DRONE 2.0 (Ana Konu)>>> ### (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
377
Cevap
12
Favori
58.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi mesafe. Görüntü kalitesini iyileştirmenin bir yolu var mı peki?
  • Parrot Bebop + Skycontroller cihazımı kullanıp, ilk deneme uçuşlarını yapmış bulunmaktayım.

    Öncelikle deneme uçuşları olduğu için fotoğraf ve video kaydı yapmadım. Amacım öncelikle cihazın tepkilerini öğrenmek ve kontrollere alışmaktı. Sonuçta ilk defa böyle bir cihazı kullanıyordum. Bir sonraki uçuşta video ve fotoğraf kayıtları yapıp, paylaşacağım.

    Bu cihazı merak eden ve almayı düşünen arkadaşlar için ilk izlenimleri kısaca anlatayım;

    - Öncelikle cihazı kesinlikle Skycontroller ünitesi ile beraber almanızı öneriyorum, yani komple set olarak beraber alın. Çünkü telefon yada ipad ile kontroller hem zor, hemde menzil ve wi-fi' de sorun yaşama riskini en aza indirmiş olursunuz. Ben İphone' umu Skycontrollere bağlayıp kullanıyorum.


    - Eğer Parrot + Skycontroller olarak Set halinde alırsanız kutunun içinden;

    1 adet Parrot

    1 adet Skycontroller (Askılı ve güneşten koruma aparatı)

    1 adet pervane takımı

    1 adet yan koruma kanatları (sağ ve sol)

    3 adet batarya (1 tanesi Skycontroller cihazı için)

    1 adet Şarz cihazı

    Pc' ye bağlantı kablosu


    çıkıyor...


    - Hiçbir tecrübeniz yok ise ve cihazı ilk kez uçuracaksanız, kesinlikle geniş bir alan tercih edin. Kontrollere alışmadan, çok dar alanlarda uçurmaya çalışırsanız, yapacağınız ufak bir hata, cihazı sağa sola vurmanıza sebep olabilir.

    - Skycontroller cihazı ile tepkiler gerçekten başarılı. Bu cihazla Parrot' u çok kolay bir şekilde havada istediğiniz şekilde kontrol edebiliyorsunuz ve öğrenmesi de çok kolay.

    - Hafif rüzgarda cihaz çok etkilenmiyor ama rüzgarın şiddeti biraz fazla ise cihaz, sağa sola savurabiliyor ancak yinede mümkün mertebe çizgisini bozmadan havada kalmaya çalışıyor.

    - Parrot' u çok kapalı ve dar mekanlarda (örneğin evin odası gibi) yerden havalandırdığınız taktirde, eğer yerden yarım metre yada 1 metre havada ise, kendi rüzgarından etkilenip dengesi bozulabiliyor, dikkat etmenizi tavsiye ederim.

    - Skycontroller sağlam malzemelerden yapılmış ancak özellikle Parrot çok hassas ve hafif malzemelerden oluşuyor, bu yüzden muhafaza ederken ve taşırken zarar gelmemesine özellikle dikkat edin (özellikle kanatlara)

    - Yan koruma kanatlarını takınca, rüzgardan daha da çok etkileniyor. Bu yüzden açık havada ve açık mekanlarda yan koruma kanatlarını sökmenizi tavsiye ederim.
    Bu sayede daha net hareket kabiliyeti sağlarsınız.

    - Kameranın kalitesi gayet iyi. Skycontroller' ın üzerindeki tuştan kamerayı aşağı yukarı oynatmanız harika. Aynı zamanda kameranın kontrast ayarını ve renk ayarını da program vasıtası ile yapabiliyorsunuz.

    - Tahminimce pilleri ortalama 10 dk gidiyor. Pillerin şarzı, şarz cihazında en fazla yarım saatte doluyor. Bu iyi bir süre, çünkü şarz için çok beklemiyorsunuz.

    - Parrot havadayken cihazın bağlantısı koptuğunda, cihaz hazır halde havada tekrar bağlanmak için bekliyor, yani bağlantı koptuğunda aşağı düşmüyor. Eğer bu süre içinde cihaza tekrar bağlanamazsanız, şarz %10' a geldiğinde, cihaz otomatik olarak kendisi olduğu yere iniyor. Yani havadayken bağlantı gittiğinde yada batarya bittiğinde düşer mi diye korkmayın :)

    - Free Flight 3 uygulaması harika bir program. Online olarak uçuş bilgilerini, çevrenizde kaç kişinin bu cihazları kullandığını, hangi tarihte ve saatte, nerelerde uçurduğunu, kaza durumunu harita üzerinden sizinle paylaşıyor.
    Yine bu program vasıtası ile SkyControllere bağlanıp, ardından Parrot' a bağlanıyorsunuz. Gerekli ince ayarları Parrot' a bağlandıktan sonra programın içinden yapıyorsunuz. Yani bu program olmadan, telefondan yada ipad' den uçuş yapamazsınız.

    Bu ayarların içinde;

    * Maksimum çıkılacak yükseklik
    * Maksimum gidilecek uzaklık
    * Kendi etrafında dönüş hızı
    * Maksimum hız ve eğim
    * Kameranın kalitesi
    * Kalibrasyon ayarları
    * Uçuş bilgilerini başkalarıyla paylaşma
    * Profil bilgileri
    * GPS ayarları

    vs gibi bilgileri ayarlayabiliyorsunuz.

    Ayarları bitirip uçmaya hazır iseniz "TAKE OFF" butonuna bastığınızda cihaz havalanıyor ve sonrasında eğlence başlıyor :)


    Önemli bir bilgi daha paylaşıyorum;

    Bugün bu cihazları getiren "Mobicom"(Distributor) firmasından teknik servis yetkilisi "İsmail bey" ile telefonda görüştüm. Kendisi saolsun benimle önemli bilgiler paylaştı;

    Öncelikle İstanbul, Ankara vs. gibi kalabalık şehirlerde veya binaların arasında bu cihazı kullanırken, Skycontroller cihazı ile özellikle menzil olarak 500 metre, yükseklik olarak 100 metreyi geçmemenizi öneriyorum. Bu cihazlar başka bir telefonun wi-fi' sinden bile etkilenebildiği için belirli uzaklıklara çıktığımızda bağlantı ile ilgili problemler yaşayabiliyormuşuz. Kalabalık şehirlerde alıcılar, wi-fi gibi etkenler çok olduğu için dikkat etmemiz gerektiğini belirtti. Parrot' un reklamlarında dikkat ederseniz sorun yaşanmayan sahil,boş arazi, tarla gibi alanlarda uçuruluyor.
    Şehiriçinde bağlantı problemi yaşamamak için bu konuya dikkat etmenizi öneririm. Şehirden uzaktaysanız ve çok açık alan varsa çok sorun teşkil etmeyecektir tabi.

    Ayrıca internet sitesinden sunulan cihazların güncellemesini de yapmanızı öneririm (ben henüz yapmadım, eğer benim cihaz güncel değilse en kısa sürede bende güncelleyeceğim). Sitesinde yada youtube' da nasıl güncelleme yapılması gerektiği detaylı anlatılıyor.


    Sonuç olarak ilk defa böyle bir oyuncağı uçuran biri olarak; almayı düşünen arkadaşlara gönül rahatlığıyla almalarını önerebilirim.

    Tekrar yukarıda en başta dediğim gibi; imkanınız var ise Parrot' u kesinlikle Skycontroller cihazı ile birlikte alın. Gerçekten çok güvenli, sorunsuz, kolay ve eğlenceli bir uçuş deneyimine sahip oluyorsunuz.


    Sormak istediğiniz herhangi bir soru olursa elimden geldiğince ve bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım.

    En kısa sürede Çamlıca' da çekeceğim fotoğraf ve videoları da paylaşacağım.


    Free Flight 3 uygulamasından giriş yapabildiğiniz Parrot uygulamasında, kullanıcı adım ibrahim24' tür.
    Uygulama içindeki haritada İstanbul - Üsküdar / Bulgurlu bölgesinde, "ibrahim24" nicki ile benim uçuşlarımı görebilirsiniz.

    Herkese kazasız ve iyi uçuşlar dilerim :)




  • arkadaşlar ben almayı düşünüyorum ama nerden almalıyız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ileri iade

    arkadaşlar ben almayı düşünüyorum ama nerden almalıyız?

    Merhaba.

    Ben Parrot Bebop + Skycontroller' ın ikisini çok uygun fiyata "http://www.novabazaar.com" adresinden sipariş verip aldım. Her rengi de vardı. Ben Kırmızı tercih ettim.

    Nakit alımda indirim yaptılar.

    Öneriyorum, hizmetleri de gayet iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firestarter24 -- 11 Ağustos 2015; 14:40:26 >
  • Arkadaşlar, deneme amaçlı kayıt yaptığım videonun düzenlenmiş halini aşağıda paylaşıyorum, izleyebilirsiniz;




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firestarter24 -- 14 Ağustos 2015; 16:30:21 >
  • Küçük Çamlıca tepesinden yeni bir çekim;




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firestarter24 -- 14 Ağustos 2015; 15:59:36 >
  • Merhaba telefona mobil uygulamasını kurduk ama bi türlü kullanamadık ayarı falan mı var acaba ?

    Çalışmaya başlayınca hemen havalanıyor kontrol edemiyoruz nasıl kullanıldığını bir arkadaşımız anlatabilir mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet1398

    Merhaba telefona mobil uygulamasını kurduk ama bi türlü kullanamadık ayarı falan mı var acaba ?

    Çalışmaya başlayınca hemen havalanıyor kontrol edemiyoruz nasıl kullanıldığını bir arkadaşımız anlatabilir mi ?

    Merhaba.

    Skycontroller cihazı ile kullandığım için telefon ile hiç uçurmadım ancak telefon ile uçurmak biraz zor gibi. Birkaç kez denedim, zorlandım.
    Cihazın havalanmasını önlemek için Freeflight 3 uygulamasından maksimum yükseklik ayarını "1.50" metreye ayarlayabilirsin. Böylece parrot 1.5 metreden yukarı havalanmayacaktır.

    Free Flight 3 uygulamasındaki Parrot uygulamasında, kullanıcı adım ibrahim24' tür.
    Uygulama içindeki haritada İstanbul - Üsküdar / Bulgurlu bölgesinde, "ibrahim24" nicki ile benim uçuşlarımı ve kayıtlarımı görebilirsin.

    İyi uçuşlar...




  • Yeni çekimlerden;






  • Arkadaşlar bebop mu? alayım ar drone 2.0 mı? karar veremedim. Tavsiyeleriniz nedir?
    benim için bozuk cihazı tamir etmek yada kırılan bir yerini onarmak sorun değil. bu kritere bakarak tavsiyede bulunabilirmisiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaaim

    Arkadaşlar bebop mu? alayım ar drone 2.0 mı? karar veremedim. Tavsiyeleriniz nedir?
    benim için bozuk cihazı tamir etmek yada kırılan bir yerini onarmak sorun değil. bu kritere bakarak tavsiyede bulunabilirmisiniz.

    Kardeşim merhaba.

    Bir Parrot Bebop sahibi olarak, tercihimi Bebop' tan yana kullanırdım.

    İzlenimlerime göre Bebop; kamera kalitesi, stabilite, kontrol, menzil, hareket kabiliyeti ve teknoloji olarak A.R. Drone 2.0' dan üstün.
    Şunuda belirteyim, 2 ürünü de üreten firma aynı.

    Bebop Drone' u ayrıca Skycontroller kontrol ünitesi ile alabiliyorsun. Bu daha güvenilir ve kolay bir kontrol sağlıyor.

    A.R. Drone' un tek avantajı fiyatı. 1.000 TL gibi bir fiyata alabiliyorken, Bebop Drone' u 1.400 TL gibi bir fiyata alıyorsun. Bebop' un yanında Skycontroller cihazını da alırsan bir o kadar daha ödüyorsun. Yani A.R. Drone daha ucuz.

    İki cihazda hafif ve dayanıklı. Yani öyle düştüğü zaman kolay kolay birşey olmuyor. Yedek parçalarını da çok rahat bulabilirsin.

    Ben Bebop Drone + Skycontroller ikisini beraber aldım ve memnunum. Eğer bütçeni aşmıyorsa benim aldığım modeli tercih etmeni öneririm.

    İyi uçuşlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firestarter24 -- 5 Ekim 2015; 9:19:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firestarter24

    quote:

    Orijinalden alıntı: kaaim

    Arkadaşlar bebop mu? alayım ar drone 2.0 mı? karar veremedim. Tavsiyeleriniz nedir?
    benim için bozuk cihazı tamir etmek yada kırılan bir yerini onarmak sorun değil. bu kritere bakarak tavsiyede bulunabilirmisiniz.

    Kardeşim merhaba.

    Bir Parrot Bebop sahibi olarak, tercihimi Bebop' tan yana kullanırdım.

    İzlenimlerime göre Bebop; kamera kalitesi, stabilite, kontrol, menzil, hareket kabiliyeti ve teknoloji olarak A.R. Drone 2.0' dan üstün.
    Şunuda belirteyim, 2 ürünü de üreten firma aynı.

    Bebop Drone' u ayrıca Skycontroller kontrol ünitesi ile alabiliyorsun. Bu daha güvenilir ve kolay bir kontrol sağlıyor.

    A.R. Drone' un tek avantajı fiyatı. 1.000 TL gibi bir fiyata alabiliyorken, Bebop Drone' u 1.400 TL gibi bir fiyata alıyorsun. Bebop' un yanında Skycontroller cihazını da alırsan bir o kadar daha ödüyorsun. Yani A.R. Drone daha ucuz.

    İki cihazda hafif ve dayanıklı. Yani öyle düştüğü zaman kolay kolay birşey olmuyor. Yedek parçalarını da çok rahat bulabilirsin.

    Ben Bebop Drone + Skycontroller ikisini beraber aldım ve memnunum. Eğer bütçeni aşmıyorsa benim aldığım modeli tercih etmeni öneririm.

    İyi uçuşlar...

    ilgin için teşekür ederim dostum
    biraz araştırdım bir kaç video izledim senin dediğin gibi bebop daha başarılı bir ürün almaya karar verdim.bir arkadaşım 3 ay kuşşandığı mavi renk bebop u 1200 tl ye satıyor sanırım onu alacam. şimdilik skycontroler a bütçe yetmiyor bakalım onuda sonra alırım.




  • parot bebop daki 3 kanal 4 kanal 6 kanal nedir.3 kanal olanla 6 kanal olanlar arasında ne fark var.
  • kaaim K kullanıcısına yanıt
    Bebop doğru bir tercih olacaktır ancak daha sonra Skycontroller alırsan uyumsuzluk sorunu yaşama durumun var. Yani Skycontroller ile Bebop' u takım olarak alman daha iyi olur ama bütçede önemli tabi. Daha sonradan alacağın Skycontroller cihazı uyumsuzluk sorunu yaşatabilir. Ayrı olarak Skycontroller cihazını satılık olarak henüz görmedim ama bulabilirsin diye düşünüyorum.

    3-4-6 gibi numaralardan oluşan kanal ayarları da Wireless' in çekim gücü ve kalitesi ile alakalı ayarlardır. Orada görmüş olduğun kanal numaraları, en sağlıklı ve temiz frekansı ayarlaman için konulmuştur. Rakamları değiştirip deneyerek en sağlıklı ve güçlü bağlantı hızını Manuel olarak ayarlayabilirsin ancak ben otomatik ayarı kullanmanı tavsiye edeceğim. En doğru ve sağlıklı bağlantıyı cihaz kendi bulacaktır. Eğer sinyal kalitesi düşükse o zaman Manuel olarak kendin ayarlayabilirsin.

    İyi uçuşlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firestarter24 -- 7 Ekim 2015; 12:35:02 >




  • Firestarter24 F kullanıcısına yanıt
    eyvallah dostum teşekkür ederim.ilgi alaka için
  • kaaim K kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim. Alırsan fotoğraf ve videoları buradan paylaşabilirsin.
  • arkadaşlar merak ettiğim bir şey var. sizlere danışmak istedim. İos 9 da ar drone 2.0 yazılımı çalışmıyor. Ne zaman düzelicek bir bilginiz var mı ? 1 haftadır halen düzeltilmedi. Ayrıca farklı bir ios uygulaması ile kullanabilme şansım var mı ? Şimdide değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.
  • afsinedremitli kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

    A.R. Drone 2.0 için hangi uygulamayı kullanıyorsun? "

    Normal düz "Free Flight" yerine, "Free Flight 3" programını deneyebilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firestarter24

    Merhaba.

    A.R. Drone 2.0 için hangi uygulamayı kullanıyorsun? "

    Normal düz "Free Flight" yerine, "Free Flight 3" programını deneyebilirsin.

    Dediğimiz uygulamalar ar drone 2.0 için değil, mini drone serisi içindir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.