Şimdi Ara

<<<<Yeni Renault Fluence Ze alacaklar alanlarlar kulübü>>> (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
678
Cevap
25
Favori
124.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar bende 2012 model Fluense Z.e. almış bulunmaktayım.Orf firması araca pil dahil Kasko Yapmammı istedi fakat pil bedelini söylemedi sigorta firmaları bilir dedi fakat onlarda bilmiyor,ayrıca pili kasko yapmak istemiyorlar.Tecrübeli arkadaşlar siz bu işi nasıl çözdünüz.Pil bedeli ne olmalı vede yapan eden bildiginiz firma var mı.Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: estur


    Merhaba Arkadaşlar bende 2012 model Fluense Z.e. almış bulunmaktayım.Orf firması araca pil dahil Kasko Yapmammı istedi fakat pil bedelini söylemedi sigorta firmaları bilir dedi fakat onlarda bilmiyor,ayrıca pili kasko yapmak istemiyorlar.Tecrübeli arkadaşlar siz bu işi nasıl çözdünüz.Pil bedeli ne olmalı vede yapan eden bildiginiz firma var mı.Şimdiden teşekkürler.

    Benim her sene kasko sigortamı yapan şirket var. Benle ilgilenen müşteri temsilcisi var ona söyledim hemen yaptı. Hiç yapamayan duymadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antilogaritma -- 30 Temmuz 2017; 12:54:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takipteyim bende. kısmetimizde varsa olur
  • Renault zoe ze40 modeli 400 km menzilli renault sitesinde şuan var arkadaşlar. Bugün gördüm. Ama fiyat bilgisine rastlamadım. Dün bu aracı bir avmde gördüm arkasında ze40 yazıyordu. Ama nerden almış pek anlayamadım. Bilgisi olan varmı? Renault mais istinye şube aradım ilgilenen arkadaş şuan yok dedi. Eylülde satışa başlanacak felan dedi. Yanlız bu yeni nesil pil 2014 modele takılabilirmi meraktan çatlayacam. İnşallah oluyordur. Esarj şirketine sordum pille birlikte satılıyormuş yeni model fiyatı 120 bin dedi. O kadar değildir inşallah. Gerçi diğer modellere göre gittiği mesafe baya anlamlı ama sürümden satış düşünülüyorsa daha aşagı olması gerekir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meraba arkadaşlar bende bi tane almayı düşünüyorum sahibinden 7 tane bu araçtan var.. Bu aracı almaya kalktıgımda nasıl bir yol izlemeliyim direk servisinemi baktırmalıyım.. Sadece işten eve evden işe mantıgında kullanmayı amaçlıyorum. Teşekkürler
  • naz_eg kullanıcısına yanıt
    Bu gün ilanlara bakıyordum ve kafamda tek soru vardı. "Garanti bittikten sonra pili nasıl değiştirebilirim?" Bunun cevabını ararken yazınıza denk geldim. Baktığım ilan da tam uyardığınız ilandı. Bu bilgi için size teşekkür etmek istedim. Sağolun.

    Galiba uygun bir araç bulursam alacağım.
  • renault zoe yeni model fiyat 133 bin . pille birlikte satılıyor. bu fiyatı düşününce fluence mantıklı gibi. ama benim gibi uzun mesafe gitmek isteyen zoe alabilir. bmw ile aynı fiyat ve daha uzun mesafe giden pil kirasız bir zoe alınabilir. bataryası ayrı satılsa alıp bendeki 2014e takacam ama henüz bilgiye ulaşamadım ...
  • Selamlar ilk basta Fluence ze almak icin yola cikan ancak sonrasinda pil kirasi vs derken 2015 yilinda tesla p85d alip 1 yildan fazla kullanma imkanim oldu. Pahali ve henuz Trde de servisi olmadigindan sattim. Yeniden Model X alacagim ancak once servisin ve hizli sarz istayonlarinin Tr de acilmasini bekliyorum. ilk askim olan Ze ilanlarini tek tek inceledim. Dediginiz gibi hemen hepsi pil kirasiz avantajlarini kullanmis gibi duruyorlar. derken tanidik bir bayiye 28bin km pil kirasi olmayan bir Ze gelmis. Arabayi almak icin opsiyonladim. vizesi bitmis vize icin haftaya randevu alinmis sonrasinda satis yapilacak. pil dahil bir kasko yapilacak (pil 200-300 farkettirir dedi)
    Fiyat 40bin TL
     <<<<Yeni Renault Fluence Ze alacaklar alanlarlar kulübü>>> <<<<Yeni Renault Fluence Ze alacaklar alanlarlar kulübü>>> <<<<Yeni Renault Fluence Ze alacaklar alanlarlar kulübü>>>
    Artilar
    pil serviste yeni degismis ve 3 yil garanti verilecek (servis belge verecek bununla ilgili)
    28bin km, kazasi yok ama her yeri cizik, arka tampon kucuk catlak var, sag on camurlukda ufak ezik varbakimlari yapiliyor,
    saginda solundaki cizikler rotuslanacak (km az olsada her tarafinda cizikler var, icine de zicmislar arabanin)
    eksiler
    Ev tipi sarz yok (bir ara kablo var sadece) 1000tl civarinda netde buldum, daha uygun bilen varsa yazsin
    Navigasyon sd kart yok 500tl isteniyor.
    Lastikler bitik degisecek jantlar boktan, jant lastik degistirsek 1500 tl gider heralde
    Hor kullanilmis gibi duruyor (benim 100bin km lik jettam ile karsilastirinca)
    ilanlarda park sensoru var deniyor ama park sensoru yok. sizin araclarda varmi?

    ilanlardaki arabalari 35 bin tl ye alabildigimizi farzedersek bu araba bana maliyet 43 gibi oluyor, sizce mantiklimi? Tesekkurler




  • SmiLeY kullanıcısına yanıt
    Fluence ZE oldukça güzel bir elektrikli araç, özellikle de ilk kez elektrikli araç kullanan birisi her defasında hayran kalır ama siz daha önce Tesla kullandıysanız muhtemelen beğenmeyeceğiniz yönleri olacaktır.

    Araçların bataryaları henüz 5 yıllık, şu an için hemen hiçbirinde bir kapasite problemi yaşanması çok olası değil. Bu aracın bataryası neden değişmiş bilmiyorum ama elektrik sistemi ile ilgili başka bir sıkıntı olmadığına eminseniz 40000 lira çok iyi fiyat.

    Ufak tefek çizik veya ezikleri çok dert etmeyin bence 5 yaşında bir araç için. Ciddi bir kazası yoksa veya iç döşemelerinde büyük bir problem yoksa kaporta hataları çok da dert değil.

    Şarj aleti olarak sorduğunuz büyük ihtimalle Renaut'nun sattığı 3.7 KVA 10A ev tipi bir şarj cihazıdır, 1000₺ normal fiyat. Çin'den 500-600₺ gibi bir fiyata üstelik 16A bir şarj aleti de alınabilir ama 1 aydan önce gelmez. Avantajı ise şu olur; tam boş bir bataryayı 10A şarj aleti ile yaklaşık 10 saatte, 16A şarj aleti ile ise 6 saatte doldurursunuz. Fluence için 3.7 KVA 16A'den daha yüksek bir şarj aleti kullanma şansınız da zaten yok, desteklemiyor.

    Jant ve lastiklerin fiyatını bence aracın maliyetine dahil etmemelisiniz, piyasadaki düğer araçların hiçbirinde de lastikler sıfır değildir. Sonuçta aldıktan sonra 30-40 bin km boyunca siz kullanacaksınız. Lastik olarak Michelin Energy Saver alın mutlaka, menzile kesinlikle katkısı olur.

    Park sensörü Fluence ZE Dynamique modellerde standart, sizin baktığınız Expression. Zaten Dynamique çok çok az üretildi, tüm Türkiye'de belki 5 tane filandır. Farkı park sensörü, aluminyum jant ve iç kapı hoparlörlerinde krom renk vs gibi önemsiz şeyler. Diğer tüm donanım aynı.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir. Alırsanız güle güle kullanın beğeneceğinizi tahmin ediyorum, ama tabi Tesla ile de kıyaslamayın :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_kodak -- 14 Ağustos 2017; 15:05:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • SmiLeY kullanıcısına yanıt
    1000 tl bence şarj aleti çok iyi fiyat. Ama pazarlık yap bence. Özelden sormuşsun navigasyon kartı bende kullanmıyorum ama ilerde bu aracı satarsam lazım olabilir. Özelden cevap yazamıyorum... Tesla param olsa bende alırdım. Şarj istasyonu bence istanbulda yeterli miktarda var ama tesla servis durumunu bilmiyorum. Tesla özelliklerini okudum mükemmel bir araba. Haftada bir şarj 450 km civarı menzil gayet yeterli. Yanlız zoenin yeni modeli fiyatı ve menzili dolayısıyla diğer arabaların pabucunu dama atacak gibi geliyor. Taksi olarak bile kullanan var...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antilogaritma

    1000 tl bence şarj aleti çok iyi fiyat. Ama pazarlık yap bence. Özelden sormuşsun navigasyon kartı bende kullanmıyorum ama ilerde bu aracı satarsam lazım olabilir. Özelden cevap yazamıyorum... Tesla param olsa bende alırdım. Şarj istasyonu bence istanbulda yeterli miktarda var ama tesla servis durumunu bilmiyorum. Tesla özelliklerini okudum mükemmel bir araba. Haftada bir şarj 450 km civarı menzil gayet yeterli. Yanlız zoenin yeni modeli fiyatı ve menzili dolayısıyla diğer arabaların pabucunu dama atacak gibi geliyor. Taksi olarak bile kullanan var...

    Yeni Zoe için 450 km menzil çok gerçekçi değil. Test verileri daha yüksek olabiliyor ama onlar genelde çok güvenilir olmaz. Günlük kullanımda yaz için 275 (yaklaşık 300 diyelim) kış için 200 km. olarak düşünebilirseniz ki bu bile bu seviyede bir elektrikli araç için günümüz şartlarında süper bir menzil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_kodak -- 12 Ağustos 2017; 20:57:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • e_kodak E kullanıcısına yanıt
    400 km abartılı olabilir ama 200 km çok düşük ben kullanan biriyle görüştüm ortalama 300 km gidiyor dedi. Kim bu değer bencede baya iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antilogaritma A kullanıcısına yanıt
    Aracı kullanmadım henüz ama Renault'nun resmi sitesinden yapılan açıklama şu şekilde;

    https://www.renault.co....w-vehicles/zoe-250.html

    "Renault is proud to offer an affordable electric vehicle with a 250 mile NEDC range on one charge with real life estimates of up to 186 miles in summer and 124 miles in winter"

    Türkçeye şu şekilde çevirebiliriz: Renault NEDC (Yeni Avrupa Sürüş Döngüsü) verilerine göre 250 mil (yaklaşık 400 km), tahmini gerçek hayat kullanımına göre ise tek şarjla yazın 186 mil (yaklaşık 300 km) kışın ise 124 mil (yaklaşık 200 km) menzile sahip ulaşılabilir bir elektrikli araç sunmaktan gurur duyar.

    Ben de buna istinaden yazdım bir öncki yorumu. Fabrika verisinin 400 km olduğu durumda da yazın 300 kışın 200 km menzil gerçekçi olur, zaten o şekilde açıklamışlar. Piyasaya çıkınca almayı düşünenler bu verilere göre plan yaparlarsa yanlış bir beklenti içine girmemiş olurlar. Fluence ZE için Renault NEDC 185 km menzil açıklamış diye niye bu araç 100-120 km.den fazla gitmiyor deyip kendince ortalığı ayağa kaldırmaya çalışan :) arkadaşlar olmuştu zira.

    Bununla birlikte tekrar belirtmek isterim ki kışın 200 yazın 300 km menzil günümüz teknolojisiyle ve bu fiyatlarla çok ama çok iyi. Fluence ZE için bu değerler; fabrika verisi 185, gerçek hayatta kışın kullanıma göre 60-80 yazın ise 100-120 km arası. Tesla bile devrim olarak lanse ettiği yeni aracında en fazla Yeni Zoe kadar menzil sunuyor ve Avrupa satış fiyatı 30000€, bunu Türkiye'ye ithal etmek KDV, Gümrük vs vergilerle 250 bin Lirayı bulacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_kodak -- 13 Ağustos 2017; 13:39:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • SmiLeY kullanıcısına yanıt
    Navigasyon içinse ücretsiz haritalarla güncelleme yapmaya aracın sisteminin izin vermediğini biliyorum ama uyumlu bir SD kart ve orjinal formatla bir başka Fluence ZE'nin kartından tüm dosyaları kopyalayarak deneyebilirsiniz belki 500 lira vermektense. İşi bilen bir navigasyoncu veya bilgisayarcı yardım edebilir diye düşünüyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • e_kodak E kullanıcısına yanıt
    https://m.aliexpress.com/s/item/32814475587.html?spm=a2g0n.detail-cache.0.0.29ec428LIr9ax
    Bahsettiğiniz sarz aleti bu sanırım. 2 tip uç var mavi ve normal 220v priz. 220 almak heryerde priz bulmak açısından kolaylık ama mavi prizin başka bir avantajı varmıdır?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet almanız gereken cihaz bu tip birşey ama mavi priz derken ne kastettiğinizi resimlerde göremedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_kodak -- 14 Ağustos 2017; 15:04:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar,bende yaklaşık 15 gün önce bir fluense z.e. aldım.Araçta ev tipi şarj aleti var buda yaklaşık 10 saatte dolum yapıyor.Bu 16 amper olandan alsam 5-6 saate düşermi,birde Reno servislerinde falan acil bir durumda dolum yapmak için olan kablo benim araçta yok bunu nerden temin ederim,pahalı birşeymidir.Şimdiden çok teşekkürler.
  • estur E kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın. 10A ile 10 saatte dolan batarya 16A ile 6 saat 15 dakikada dolar. Ters orantı ile de yapabilirsiniz hesabı. Ben sürekli gece şarj ettiğim için çok ihtiyaç duymuyorum gündüz acil şarja sıklıkla ihtiyaç duyanlar için çok faydalı olur. Aracın deposu yarıdayken 2-3 saatlik bir duraksamada bile tam dolu hale gelebilir bu sayede. Diğer kablo normalde tüm araçlarda standart bulunuyor, kimsenin de bir işine yaramaz aslında ama dangalağın birisi bişey zannedip almıştır muhtemelen. Bu kabloyu da duvar tipi şarj istasyonlarında, AVMlerdeki ticari şarj istasyonlarında filan kullanırsınız. Araçta mutlaka bulunması gerekir. Serviste 1200 lira civarındaydı en son, Çin'den 80 $ civarına alabilirsiniz, bir ucu Mennekes bir ucu SAE J1772 konnektör olan 5 metrelik bir kablo. Kısa bir araştırmayla rahtaça bulabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_kodak -- 13 Ağustos 2017; 21:05:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mavi kabloda bulunsa fena olmaz. Avmlerde ben gördüm bi kaç kere. Esarj hızlı şarj istasyonuna takmışlardı. Ama zoe ile aynı para tutmaz. Zoe hızlı şarj yapıyor daha fazla elektrik kullanıyor. Fluence 6 saatte ancak zoenin 1 saatliği kadar harcar. Zaten esarj şirketi hesabını ona göre yapıyor. Yani harcadığın elektriğe göre bi katsayısı var ona göre hesap ediyor. Onun dışında ümraniyedeki meydan avm yanındaki renault servisinde bedava şarj yeride var. Kartaldaki asf oto da bedava şarj imkanı veriyor. Oraya takabilirsiniz. Maltepedeki anadolu şubede en son bozuktu sonra bakmadım belki onarmışlardır. Avrupa yakasında istinye ana şubedede çalışan istasyon var ama önce telefonla arayıp sormak lazım bazen izin vermiyorlar. Mavi kabloyu bulman zor olabilir. Fiyatıda ev tipi şarj aleti kadar vardı en son şimdi bilmiyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antilogaritma -- 13 Ağustos 2017; 19:56:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antilogaritma A kullanıcısına yanıt
    Mavi kablo diye birşey artık yok aslında, Renault eski mavi kabloların hepsini zamanla temassızlık problemine yol açabildiği için daha kaliteli bir kabloyla ücretsiz değiştirdi, onların da rengi siyah. Satılık bir araçta hala mavi kablo görürseniz arkanıza bakmadan kaçın , en az 3 yıldır servise uğramamış demektir. Tamam araçların bakım ihtiyacı yok ama o kadar da abartmamak lazım, hiç değilse yılda bir kez bile olsa servise uğramış olsun en azından.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_kodak -- 14 Ağustos 2017; 6:44:06 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.