Şimdi Ara

<<<< RENAULT 19 KULÜBÜ >>>> (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.051
Cevap
41
Favori
593.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar benim soruyu cevaplıcak olan yokmu
  • Baltacı77 kardeş mümkün olduğunca bir sorun çıkarmadıkça veya sorun çıkaracak gibi görünmedikçe araca müdahale etmek veya ettirmek çok doğru olmaz , benim ankarada çok güvenilir bir ustam var çok mecbur kaldığımda ona gider veya ararım , çünkü zincirli r19 çok fazla bulunan bir araç değil,bence aracını sürekli götürdüğün ve bakımlarını yaptırdığın güvenilir bir usta bulmalısın,sakın bilmediğin bir yere götürüp güzelim aracını kurcalattırma.Ben az kalsın bu hatayı yapıp arabanın klimasını kaybedecektim.Çok küçük bir sorun ehliyetsiz ustalara! teslim edildiğinde büyük bir sorun haline gelebilir.
    Bir de mümkün olduğunca arada bir teybi yada radyoyu kapatıp arabayı çalışırken veya giderken dinlemekte fayda var ,normaldışı bir ses veya titreşim duyarsan o zaman müdahale etmek gerekebilir.
    iyi sürüşler ve iyi forumlar.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: baltacı77

    arkadaşlar benim araba 98 model 1.6 triger kayışı yokmuş zincirliymiş ve hiç değişmemiş oda ama araba orjinal 59 binde sizce değişmelimiyim zinciri bir sorun da görünmüyo arabada


    Yok ya ne değişmesi... Ömürlük o.
  • Arkadaşlar şu kilit konusu ilgimi çekti.
    Benim sorum ise şu.
    Bir ara kapı döşemelerini sökmeye kalkmıştım (cam motoruna bakım yapmak için) döşeme sanki yerine yapıştırılmış gibi geldi bana fazla da kurcalayıp orjinalliğini bozmak istemedim.
    ACABA KAPI DÖŞEMELERİNİ SÖKERKEN YAPIŞKANLARI SÖKMEMİN DÖŞEMELERE BİR ZARARI OLUR MU?
    BEN DE ARKA KAPILARDAKİ OTOMATİK KİLİT SİSTEMİNE VE ÖN CAM MOTORLARINA BİR BAKIM YAPMAK İSTİYORUM,ÇÜNKÜ ARKA KİLİTLER NORMALDEN DAHA GEÇ TEPKİ VERİYOR.
    Sorumu cevaplayacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim,iyi sürüşler ve iyi forumlar.
  • nacar kardeş eminmisin ya ağzından bal damlıyo ama insan korkuyo yinede kopar falan die
  • Valla bu işleri ben rahatlıkla zorlanmadan yapıyorum ama herkes yapabilir mi bilemem. Döşeme yapışkan bir madde ile tutturulmuş ama söküp takınca tekrar yapışıyor. Yani döşeme bozulmaz.

    İlk kaportacıya yaptırmıştım bu işi. Yanımda söktü, benzin ve hava ile temizleyip yağladı başka bişe de yapmadı ama 2003 yılında 10 ytl aldı 1 kilit için. Tekrar olunca evde kendim yaptım.

    Eli yatkın olan herkes yapar bence. Toplayamazsanız gidin bi kaportacıya çırağı toparlar :)
  • Nacar08 kardeş paylaşımın için çok teşekkür ederim,artık döşemeleri rahatça sökebilirim.Aracımla ilgili çok ilginç projelerim var bunları gerçekleştirdikçe forumdaki tüm arkadaşlarla paylaşacağım.İyi sürüşler ve iyi forumlar,sevgilerle.
  • Arkadaşlar, arabama alarm taktırmak istiyorum,son zamanlarda bizim orda hırsızlık olaylarında artma var,dün komşumun arabası soyuldu.
    Arabamda baya esaslı bir baston kilit mevcut fakat ona da çok güvenemiyorum.
    SORUM ŞU, EN UYGUN FİYATLI VE FİYATINA GÖRE EN PERFORMANSLI ALARM HANGİSİDİR,SİZLER HANGİ MARKALARI TAKTIRDINIZ, MEMNUN MUSUNUZ?
    Sorumu cevaplayacak kardeşlerime şimdiden teşekkürler,iyi sürüşler ve iyi forumlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sakaryalı73

    Arkadaşlar, arabama alarm taktırmak istiyorum,son zamanlarda bizim orda hırsızlık olaylarında artma var,dün komşumun arabası soyuldu.
    Arabamda baya esaslı bir baston kilit mevcut fakat ona da çok güvenemiyorum.
    SORUM ŞU, EN UYGUN FİYATLI VE FİYATINA GÖRE EN PERFORMANSLI ALARM HANGİSİDİR,SİZLER HANGİ MARKALARI TAKTIRDINIZ, MEMNUN MUSUNUZ?
    Sorumu cevaplayacak kardeşlerime şimdiden teşekkürler,iyi sürüşler ve iyi forumlar.


    sattıgımız arabaya invels taktırmıstık bi sorun yoktu aldıgımızın üstünde cenmax war oda gusel ama alarmda cenmax we desi iyidir hayırlı forumlar..
  • Herkese iyi forumlar! Öncelikle bu güzel paylaşım alanını bulduğum için çok mutlu oldum. Ben üniversite öğrencisiyim bu dönem arkadaşımdan 1997 model 1.4 motor Sedan renault 19 aldım arabanın fiyatı 6.500 ytl ve 119.000 km'de (şaşırmayın araba kıbrısta ve soldan direksiyonlu).Arkadaşımın arabaya fazla bakım yaptırmadığını biliyorum.(arabaya yakıt ve karbüratöre su koymak dışında en son 80.000 de bakıma gitti araç ama ateşleme kömürü değişimi dışında hiçbir problem çıkarmadı) Sizlere danışmak istediğim arabayı şöyle 3 ay daha(çünkü bende artık dönüş yapacağım anavatana) sorunsuz götürecek şekilde tam bir bakım yaptırmak istiyorum neler yaptırmam gerekir acaba? Ustaların yanına kurbanlık koç gibi gitmek istemediğimden sizlere danışmak istedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim ve şu öğrenci kardeşinize çok yardım etmiş olursunuz.
  • İzeg kardeş aramıza hoşgeldin,üç ay gibi kısa bir süre için arabaya bakım ve masraf yapmaya değer mi bilmiyorum,80.000 km de triger değişimi gerekir,triger ile beraber devirdaim pompası değişir,en hayati bakım budur.eğer araba düzgün yürüyorsa bence hiç uğraşma,triger kayışı değişmiş mi mutlaka öğren,değiştirmeye kalksan biraz pahalıya malolur.Bence yağına ve suyuna bakmak dışında arabaya bakım yaptırma,arabayı fazla da kullanma,kullansan da motoru yüksek devirlerde zorlama,üç ay sonra da sat gitsin,eğer kıbrısta uzun süre kalmayı düşünüyorsan arabaya güzel bir bakım yaptırırsın,dediğim gibi trigere baktırırsın,baskı balatayı kontrol ettirirsin,biraz masraf yaparsın ama yağını suyunu koydun mu yıllarca keyifle binersin.
  • eyvallah hocam tafsiylerin için bende öyle düşünüyorum çünkü araba yaklaşık 40.000 km dir ne yağına nede suyuna bakılmadan hareket etti :) Ama Hiç zorlamadı araba, çokta gezdik ama kıbrısı biliyorsanız sol dan direksiyonlu olduğundan sollamak zor oluyor 100 km üzerine çok çıkmadı sıkışmadıkça çok dur kalkta olmuyor. Ben sadece yağ ve hava filteri birde yağ değişimi yaptırsam yeter diye düşünüyorum. Triger değişimi yapılmadı 70.000 km önce yapıldıysa bir bilgim yok(arkadaşımda bilmiyor kendinden önceki alıcısı açıklamamış kendiside sormamış). Sanırım yapacağım değişimlerden sonra bile yolda bırakmaz yadigar bizi:)


    quote:

    Orjinalden alıntı: sakaryalı73

    İzeg kardeş aramıza hoşgeldin,üç ay gibi kısa bir süre için arabaya bakım ve masraf yapmaya değer mi bilmiyorum,80.000 km de triger değişimi gerekir,triger ile beraber devirdaim pompası değişir,en hayati bakım budur.eğer araba düzgün yürüyorsa bence hiç uğraşma,triger kayışı değişmiş mi mutlaka öğren,değiştirmeye kalksan biraz pahalıya malolur.Bence yağına ve suyuna bakmak dışında arabaya bakım yaptırma,arabayı fazla da kullanma,kullansan da motoru yüksek devirlerde zorlama,üç ay sonra da sat gitsin,eğer kıbrısta uzun süre kalmayı düşünüyorsan arabaya güzel bir bakım yaptırırsın,dediğim gibi trigere baktırırsın,baskı balatayı kontrol ettirirsin,biraz masraf yaparsın ama yağını suyunu koydun mu yıllarca keyifle binersin.




  • merhaba arkadaşlar.96 model R19 1.8 RTİ var bende. 1.8 RTİ hakkında genel olarak bilgisi olanlar yazabilir mi? Aracım hakkında hiçbir fikrim yok. bu sitede 1.8 lerden bahsedilmiyo. acaba çok mu kötü araç hiç kimse kullanmıyo mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhangok9 -- 16 Şubat 2008; 20:14:53 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nacar08


    quote:

    Orjinalden alıntı: baltacı77

    arkadaşlar benim araba 98 model 1.6 triger kayışı yokmuş zincirliymiş ve hiç değişmemiş oda ama araba orjinal 59 binde sizce değişmelimiyim zinciri bir sorun da görünmüyo arabada


    Yok ya ne değişmesi... Ömürlük o.

    +1 ben inanmadım 2-3 yerde baktırdım hepsi zincirli değişmez dedi
    Arabam ş.i. 20 Ykr ş.a.14Ykr(klima açık) tüketimi var
    Bende egzos ile ilgili bir sorunumu söyleyeyim arka susturucunun değişmesi gerektiğini nasıl anlayabiliriz.Egzoscuya gittim çürümüş ve dağılmış dedi 70 Ytl masraf çıkardı.Acaba biz kendimiz anlayabilirmiyiz çürüyüp dağıldığını ?

    1998 R19 Alize Karbüratör Klima LPG



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi_bayoz -- 19 Şubat 2008; 0:12:09 >




  • çok bilgili olmasam da sürekli kullandığın bi arabaysa sesinden zaten kolaylıkla anlarsın egsozcuda arabanın sesini dinleyerek anlıyor
    tabi elinle eksozun ucunu tıkayarakta kolaylıkla anlaşılıyor
  • ya miilet bu arabada bir gariplik var lagunam varken ayda bir sanayiye giderdim bunu alalı 5000 km yol yaptım daahaa banamısın demedi ya ulan araba buymuş ya bu saatten sonra 500 ytl masraf bile açsa helali hoş olsun arabama
  • SLmlar 1999 dan beri sıfır aldığım renault 19 dizelimi kullanıyorum.Geçen hafta 200 bin km yi devirdi.Her 50 binde enjektörleri temizletirim.Ayrıca yağını 5000 km de bir ve mazot filtresini de 5000 de bir değiştiririm.Kullanıdığım en problemsiz arabadır.Depoyu devamlı fuller km ölçümü yaparım.Ortalama günkül 150 km lik durmalı kalkmalı trafikte 6,3 lt / 100 km ile şehirlerarası yolda hızlı ve oldukça devirli kullanımlarda 5,3lt / 100 km yakıt tüketitim var.Yaklaşık 10 yıllık renault 19 kullanıcısıyım.1998 model 16E ve 1996 model karb 1,4 motor kullandım.Ama en güzeli dizeli geldi.Motorum yağ eksiltmiyor ve yakmıyor.Ayrıca aracımı her sene cilalatırım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nacar08


    quote:

    Orjinalden alıntı: taskin36

    Kullanıcı arkadaşlar cevap verirlerse sevinirim ;

    Benim aracımın kapı kilit problemi var. şoför kapısını açmak için çevirdiğim anahtarı 2-3 çevirmeden sonra
    arka kapılarını açabiliyor ya da kapatabiliyorum. arka kapı merkezi kilitlerinde ne gibi bir arızayla karşılaştınız acaba.Beni aydınlatır mısınız ? söküp takma işinden büyük haz alıyorum ama biraz tecrübe de gerekli tabi. şimdiden teşekkürler.



    Banada oluyordu, hatta sol arkayı yapacam bir ara. Eğer kendin yapabilirsen arka kilitleri sök ve benzinle iyice yıkadıktan sonra yağlayıp yerine tak. Eskisi gibi çalışacaktır.

    %90 olur ama olmazsa pompalar bozuktur onları değiş... 15-20 lira civarı olmalı...

    Bu tür şeyleri kendim yapıyorum yoksa yandık.




  • Teşekkürler nacar 08 dün arabamın (hava sıcaktı) arka kapısını söktüm; kilit pek görev yapmıyordu zaten. ilkönce hidrolik ile temizledim şırınga ile püskürtme yaptım sonra da makine yağı kullandım. güzel oldu artık faal durumda. arızalı olan arkadaşlar da kendileri yapabilir.

    direk sökmeden de ilk önce şırınga ile hidrolik püskürtsünler.biraz faydası olur.... açılmazsa döşemeyi sökerler.daha basit olur. herkese kazasız sürüşler dilerim.
  • mrb 19 kullanıcıları ben 3 ay oldu arabayı alalı alır almaz bakım yaptırtım aracın arkasına 3 kişi bindiginde ufak sarsıntılarda arkadakiler rahatsız oluyor arabam 1.8 rti çok şahaneymiş araba gaza dokundugumda araba resmen uçuyor birde aracın el firenini çekir 6 tur çevirdim önden ses gelmeye başladı bu ses rotlardanmıdır akislerdenmidir cevaplarsanız sevinirim herkese güzel rahat kazasız sürüşler
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.