Şimdi Ara

<<<<2013 SYMBOL ANA KONU>>>> (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
5
Favori
17.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Karar veremiyorum benzinli touch ile dizel touch arasında 4 bin lira fark var.Senede 20 bin KM yapıyorum sizce benzinlimi almak mantıklı olur dizel mi ?( 2-3 ayda bir uzun yola çıkıyorum memlekete gidiyorum her gidiş gelişimde en az 2000 km yol yapıyorum)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LagaLuga01

    Karar veremiyorum benzinli touch ile dizel touch arasında 4 bin lira fark var.Senede 20 bin KM yapıyorum sizce benzinlimi almak mantıklı olur dizel mi ?( 2-3 ayda bir uzun yola çıkıyorum memlekete gidiyorum her gidiş gelişimde en az 2000 km yol yapıyorum)

    Hocam 2 sinin de artıları eksileri var
    Dizelin yakıt üketimi çok düşük sizi üzmez, motor güçlü,bunlar artıları
    vergi ve periyodik bakımı neredeyse benzinlinin 2 katı bunlar eksileri
    Benzinlinin vergi ve bakımı maliyetleri düşük yakıt tüketimi dizele göre fazla, motor gücü olarak dizelle kıyaslanamaz

    Eğer ekonomik durumunuz müsait ise, arabayada binmeyi gezmeyi seviyorsanız ki 20000 km yapıyorum diyosunuz, performans benim için olmazsa olmaz derseniz tabiiki dizel alın. Ama yok ekonomik durumunuz müsait değil ise benzinli alın.




  • Şöyle bir hesaplama yaptım

    benzinlinin vergisi senelik 517 tl dizelin vergisi senelik 827 tl aradaki fark 310 TL
    benzinli ortalama 100 km de 5.2 lt tüketiyor dizel 3.9 lt yakıyor
    benzinli 100 km ye 25,5 tl yakarken dizel 17,20 tl yakıyor
    yani 20 bin yıllık yol için benzinlide toplamda 1 yılda benzine vereceğim para 5 bin lirayken dizelde 3400 tl aradaki fark 1600 tl
    dizel araba ile benzinli arabayı alırkenki aradaki 4 bin liralık motor farkını 3 ila 4 senede fit oluyor


    hmm pek fark yok gibi aslında benzinli almak mantıklı sanki
  • LagaLuga01 L kullanıcısına yanıt
    Gayet güzel hesaplamışsınız kmyi baz alırsanız dizel arabaya en az 5 sene binmeniz lazımki kendini amorti etsin ayrıca 310 liralık vergi farkıyla benzinlinin yıllık bakımını yaptırablirsiniz. Hükümetin emisyona göre vergi düşünceside aklınızda bulunsun. Hayırlı alışverişler dilerim
  • Hafta sonu izmir Gayem otogazda aracıma (0.9 TCE 90 bg) BRC MY_11 lpg kiti taktırdım simit tüp 47 lt hacimli ve stepne yerine tam oturdu. kabaca bir hesapla benzinli kullanımda 100 km hızı geçmeden uzun yol kullanımında yaklaşık 4.5 litre benzin tüketen aracım artık aynı kullanımla 5.5 lt lpg tüketiyor.. yani yaklaşık (4.90 tl benzin) 23 kuruşluk tüketim 15 kuruşa(lpg 2.70) düşmüş vaziyette. yaklaşık %35 oranında tasarruf ediyor bu fiyatlarla ki lpg 2.30 lara kadar bulunabiliyor izmirde. kit fiyatı 1600 tl isterseniz hdi sigortadan 3 yıl süreyle sübap ve vb hasarlar için 3000 Tl ye kadar hasar ödemeli sigorta yaptırabiliyorsunuz. LPG montajından sonra 500 km kadar bir uzun yol kullanımım oldu şu ana kadar bir sıkıntı yok gibi görünüyor. Montaj oldukça itinalı bir şekilde yapıldı oldukça memnunum işçiliklerinden. Zamanla daha ayrıntılı bilgi verebilirim kullanımda bir sıkıntı çıkarsa paylaşırım. Herkese iyi forumlar.




  • Aracınız zaten tasarruf için üretilmiş bir araç ben olsaydım orjinalliğini bozmazdım. Benim aracım 1.2 joy ama ben tüp düşünmüyorum. Benim daha önceden 4 tane tüplü aracım olmuştu hepsindede sorun yasadım. Hele o megan yok mu tüpte her yıl üc kere bobin degistiriyordum. İnsallah sizin aracta sorun cıkmaz. Hayırlı olsun. Kusura bakma benim ağzım tüpten çok yandı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha önce de aynı yerden başka bir aracıma brc my-11 taktırmış ve hiçbir sorun yaşamamıştım umarım yine yaşamam iyi dileğiniz için teşekkür ederim. 3 silindir turbo ve lpg bakalım sonuç ne olacak:)
  • Arkadaslar benim aracta daha simdiden 4 tane cizik var. Cocuklar ciziyor. Böyle giderse bu yılın sonunda arabanın heryerinde cizikler olacak neyapmalıyım bilemiyorum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çizik konusunda araçlara komple koruyucu şefaf jelatin çekiyorlar onlardan öneririm tekrar istenildiğinde sıcak hava ile sökülebiliyor.kaportaya ve boyaya zarar vermiyor.




    drive_earth peki araçta tüp takılınca bir performans kaybı oldu mu tüptede benzindeki gibi seri gidiyor mu ?
  • mrb arkadaşlar bi arkadaşıma otomobil almayı düşünüyoruz,o 2.el dizel linea almak istiyor 27000kusur tl ve km 100binlerde,ben ise dizele o parayı verene kadar benzinli sıfır bir araç almasını tavsiye ediyorum senede 10bin km yol yapmıyor çünkü.benzinli konusunda 1.2 motorlara güvenemiyor,siz kullanıcıları olarak tavsiye edermisiniz 1.2 motor symbolu çekişte,yakıtta sıkıntı yaşatıyormu.bu fiyattan 1.4 linea da var ikisi arasında hangisini tavsiye edersiniz
  • 1.4 benzinli linealar bildiğim kadarıyla 8 valf 77 beygir. symboller ise 1.2 motor olup16 valf 75 beygir. Hemen hemen aynı gücü üretiyorlar. Lineanın motor tipi eski tip ve daha fazla yakıyor. Symbolün motoru ise daha canlı bir motor ve daha az yakıyor. Dizel konusuna gelince multijet motorlar güzel fakat dizel konusunda evveliyat çok önemlidir. Acaba önceki sahibi arabayı devirsiz kullandımı, bakımlarını zamanında yaptımı yoksa turboda bir sorun vardıda değiştirmek yerine geçici bir çözüm mü buldu bilemezsin. Tanıdığın bildiğin arabayı al. Bazen servis bile yanılgıya düşüyor.
    1.2 nin performansına gelince şunu söylüyeyim benim bundan önceki aracım dizel getz di 1.5 motor 82 hp 195 tork gücü vardı. Ondan öncekide megan sedan dinamikti 115 hp 152 torktu. Su an ise ben symbol 1.2 kullanıyorum. Arada fark varmı diye sorarsanız tabiki fark var ama öyle sanıldığı gibi cok fark yok. 1.6 benzinli aracımla 90 la cıktığım rampayı bunla 70 le çıkıyorum. 0-120 km hızlanması iyi hatta atak diyebilirim 130 dan sonra yavaş hızlanıyor 150 den sonra ise gazı yemiyor gibi. Zatenteknik veride azami hız 156 yazıyor. Ben 160 yaptım ama çok zor oldu meganım olsaydı o aralıkta 200 ü rahat görmüstüm. devirli kullandığın zaman rampalarda tıkanma yok. İcinde 5 kisi klima acık bagaj doluda devirli kullanırsan rampada seni üzmez fakat rampada bir aracın arkasına takılırsan biraz sorun yasarsın vites 4 lerden 2 ye kadar düşersin. Ortalama 100 km civarı bir hızla kullanıyorsan al. Yok ben genelde 140 150 civarı kullanırım diyorsan alma. Bwn arkadasınızın yerinde olsam 100.000 km de dizel alacağıma 0 symbol 1.2 alırım. Esp, asr, abs , afu symbolde satandart ama lineada değil buda bence çok önemli....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimyapı -- 1 Ağustos 2013; 16:10:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Pek hissedilir bir güç kaybı yok ekonomi ise harika uzun yolda 5.5 lt lpg ile 100 km gidiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar
    Nihayet aracın sağ tarafından gelen rahatsız edici ses kesildi. servise götürmüştüm arabayı kaporta ustasına sesi dinletir dinletmez usta dedi bu ses kapı kilitlerinden geliyor tozlu yollardan gittinizmi diye sordu garip arabaya binecez tozlu yollara girmeyeceğiz. Neyse servise aldı aracı kapı kilitleri yağlanınca ses kesildi. Birde dikkat ettim benim araçta yolcu emniyet kemerinin tokasını ters takmışlar. tokayı yerine takınca kemer kıvrılıyor.Birde onun için gidecez herhalde
  • Sorununun cözülmesine sevindim. Bende hem kapılarda hemde yolcu havayastıgını oldugu bölümden ses geliyordu. Sesin % 80 i çözüldü yinede tıkırtılar var. Yinede aracımı seviyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mimyapı


    quote:

    Orijinalden alıntı: osenaman

    Teşekkür ederim. Sizin de hayırlısı olsun. Ayrıca Yeni Dacia Logan'a bineceğim haftaya. Arkadaş aldı 13000 euro'ya. Gelince karşılaştırcam.

    Yeni logana bindinizmi? Arada ne gibi farklılıklar var?

    Binemedim arkadaş gelemedi...
  • ESC ya da EFU lambası sizde de yanmıyor mu? Yoksa onun için uyarı işareti koymadılar mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osenaman

    ESC ya da EFU lambası sizde de yanmıyor mu? Yoksa onun için uyarı işareti koymadılar mı?

    Afunun lambası olmaz...bildiğim kadarıyla bizim arabalarda esc sürekli devrede ve ayrı bir lambası yok. Asrde de patinaja düştüğü zaman yanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar uygun bir arsa vardı aracımı satmak zorunda kaldım. Aracım 8000 kmdeydi platin gri 1.2 joy du. Sahibinden com a 27000 yazdım 26000 e saattım. Aracım ilanı verdikten 5 saat sonra satıldı. Acil satmasaydım 26500 veya 27000 e satabilirdim. Hakkıma hayırlısı. Alan arkadasta isallah hayrını görür. İleride tekrar sıfır araç alsam yine symbol alırım. Kendinize iyi bakın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimyapı -- 12 Ağustos 2013; 23:44:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mimyapı

    Arkadaslar uygun bir arsa vardı aracımı satmak zorunda kaldım. Aracım 8000 kmdeydi platin gri 1.2 joy du. Sahibinden com a 27000 yazdım 26000 e saattım. Aracım ilanı verdikten 5 saat sonra satıldı. Acil satmasaydım 26500 veya 27000 e satabilirdim. Hakkıma hayırlısı. Alan arkadasta isallah hayrını görür. İleride tekrar sıfır araç alsam yine symbol alırım. Kendinize iyi bakın.

    Allah hakkınızda hayırlısını versin. Tekrar görüşmek dileğiyle..

    Bu arada arkadaşlar symbol 1.2 motorun toch donanımlısı çıkmış sitesinde gördüm.
    Biz alırken yoktu. 0.9 motor fazla tercih edilmiyormu acaba?
  • Hayırlısı olsun umarım daha iyilerini alırsınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drive_earth -- 18 Ağustos 2013; 17:38:21 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.