Şimdi Ara

██ HYUNDAI i10 KULÜBÜ ██ (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.056
Cevap
63
Favori
401.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Satılıyor

    quote:

    Orjinalden alıntı: saviola83

    beyaz rengi satılmıyo mu Türkiye de ?
  • arkadaşlar istanbul'dan ankara'ya 100 km'de 7 litre yaktı. ş.dışı 4.4 lt. yazıyordu. tamam 120'nin altına pek düşmedim. ideal hız 90'dır ama bu kadar da fark eder mi? ş.içinde de söylenen 6.1'den çok daha fazla yakıyor. bir arıza mı var acaba?
  • Arkadaşım eğer 3-4 bin kilometre kadar yol yaptıysan servise git onlar da bir test yapsınlar. Belki bir sorun olabilir. 2500 km civarındayım ben de henüz şehir içi değerlerini yakalayamadım. Şehiriçi (benimki otomatik) 7.2 diyor ama 8.7 civarı yakıyor. Bir depoyla (35 litre) 400 km gidiyorum şehir içinde. Şimdi opedi bırakıp BP kullanmaya başladım. Araç çekişi biraz daha arttı. Bakalım bunda ne gideceğiz. Yaklaşık 2-3 depo daha kullanıp 3500-4000 km ye gelince hala tüketim değişmezse bende servise gideceğim. Zaten bir de far yükseklik motorum kendi kendine çalışıyor, canımı sıkıyor. Servis bir süre daha takip edelim diyor. Daha öncede yazdım araç içinde çok ince bir biiiiipp sesi geliyor ama sürekli bu sizde de var mı dikkat ettiniz mi? Dikkatimi çeken bir başka konu ise sol arka tekere yakın bir yerden sanki su sesi gibi foşurtu geliyor. Sordum bu yakıt pompasının sesi dediler. Sanki artezyenden çekiyor mübarek. Belki bu foşurtu aracın çok yakmasına neden oluyordur Bu hintliler pek iyi yapamamış galiba bizim araçları. Getzimde hiç böyle sorunlarım olmamıştı 5 yıl boyunca. Neyse 5 yıl garanti var ama serviste ekşimek de istemiyorum doğrusu.

    quote:

    Orjinalden alıntı: dusun_oyna

    arkadaşlar istanbul'dan ankara'ya 100 km'de 7 litre yaktı. ş.dışı 4.4 lt. yazıyordu. tamam 120'nin altına pek düşmedim. ideal hız 90'dır ama bu kadar da fark eder mi? ş.içinde de söylenen 6.1'den çok daha fazla yakıyor. bir arıza mı var acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 3 Mayıs 2009; 1:43:37 >




  • merhaba
    benzini devamlı shell den alırdım. ( benzini shellden akılı kelden alacaksın hesabı.)
    dur bir deneyeyim deyip PO dan almaya başladım.ilk alışımda % 30 daha az yaktı araba.yok canım bir hata var bunda dedim.çünkü hergün gidip geldiğim yer belli,sürüş karakterim belli.
    neyse ikincide % 10 farketti.ne oluyor yahu dedim.üçüncüde % 25 daha az yaktı.
    inanmazdım ama demekki benzinciden benzinciye fark oluyormuş.
    bir de gözlemlediğim birşey var.belki de bana öyle geliyordur.
    arabaya benzini doldururken pompanın hızı arttıkça araba aynı benzinle daha az km yapıyor.ikincideki % 10 luk yakmada pompa sonhız doldurmuştu depoyu.ilk ile üçüncüde yavaş doldurttum.bu depo da bitsin tekrar hızlı doldurtup ne kadar gittiğine bakacağım.eğer gene az km yaparsa bir şehir efsanesi doğuyor demektir.

    bir de yanık plastik kokusundan bahsedenleri duymuştum.servis yeni araçta normal demiş.aynı koku bende de var.yangın çıkacak diye korkuyorum.




  • Merhaba yazar olara yeniyim ama forumun eski bir takipçisiyim. Yaklaşık bir ay önce i10 manuel select aldım. Daha demin epey uzun bir şekilde deneyimlerimi yazdım fakat bir sorun oldu ve gönder' e bastıktan sonra yazdıklarım gitti. Sorularınız varsa cevaplayabilirim.
  • *** i10 Kullanıcıları Listesi ***

    [1] - xuye---1.1 Benzinli SELECT Otomatik
    [2] - 35CES40---1.1 Benzinli TEAM Otomatik
    [3] - ~Pepita~---1.1 Benzinli TEAM Manuel
    [4] - eraykoyulhisarli---1.1 Benzinli SELECT Otomatik
    [5] - dusun_oyna---1.1 Benzinli TEAM Manuel
    [6] - aesca---1.1 Benzinli SELECT Manuel
    [7] - theconqueror06---1.1 Benzinli TEAM Manuel
    [8] - kemanci06---1.1 Benzinli SELECT Manuel




  • kemanci06 öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Deneyimlerinizi zahmet olmazsa tekrar yazarsanız sevinirim. Öte yandan daha önce yazdığım aşağıdaki sorunlarımın sende de olup olmadığından başlayabilirsin..

    quote:

    Orjinalden alıntı: xuye

    Arkadaşlar, i10 u aldıktan sonra 2 ses dikkatimizi çekti. 1. si içeride sürekli şekilde ince bir biiiiippp sesi geliyor. Çok hafif ama sürekli. Tüplü televizyonların bazılarında tüpün arkasından gelen ses gibi. Kafayı sese verirseniz bir süre sonra baş ağrısı bile yapabilir. 2. si ise araç giderken ya da dururken ara sıra kafasına göre zııııt zııııt şeklinde yine hafif sayılır ve elektrik motorunun çalışmasını andıran bir ses. Önceleri bununda yeni araçdaki bir özellikten kaynaklandığını sandık ama servise sorduğumda bunun normal olmadığı söylendi. Bir süre daha kullanmamı sonra devam ederse inceleyeceklerini söylediler. Daha sonra ben bu sesin nereden geldiğini buldum. Far yükseklik motorundan... Far yükseklik motoru, kumandasına dokunmamamıza karşın kendi kendine ve kafasına göre kısa aralıklarla çalışıyor. Bunu farı açıp bir duvar karşısına geçerek de tespit ettim. Işık bu esnada yukarı aşağı oynuyor sürekli. Ama bunu nezaman yapacağı belli olmuyor. Örneğin servise giderken yol boyunca yapıyor ama servise varınca hiç sorun yok Neyse uygun bir zamanda aracı bırakmamı inceleyeceklerini söylediler. Zaten durumu Hyundai'ye de yazmışlar ve merkezde durmadan soruyormuş naptınız müşterinin sorunu çözüldü mü diye.. Garantiden hallolacak sorun neyse de, benzer sesler sizlerin araçlarında da var mı acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 6 Mayıs 2009; 22:42:44 >




  • o biip sesi bende de var ve sanırım o benzin pompasının sesi. Ama far yükseklik ayarında bir gariplik yok açıkçası dikkat etmedim ama devamlı oynasa büyük ihtimalle dikkatimi çekerdi. ben de araba ilk hafta su eksiltti minimumun altına düştü su ekledim 2 haftadır aynı. herhalde yeni olmasında kaynaklanıyodur dedim. genel olarak arabadan memnunum, tabii bu arabadan ne beklediğinize bağlı. yakıt olarak iki depo benzin aldım ikisinde de 7 lt çıktı 3 te 1 lik bir kısmında klima açıktı ve araba daha yeni diye normal bakıyorum ama azalmazsa üzülürüm.
  • Far yükseklik ayarı devamlı oynamıyor. Bazen birkaç gün hiç ses etmediği de oluyor. Ama bazen de 10-15 dk durmadan oynadığıda oluyor. Kullanırken dikkat et bakalım. zzııızzt bızzzztt sesleri geliyor. Bazen 1-2 yapıyor ve duruyor.

    quote:

    Orjinalden alıntı: kemanci06

    o biip sesi bende de var ve sanırım o benzin pompasının sesi. Ama far yükseklik ayarında bir gariplik yok açıkçası dikkat etmedim ama devamlı oynasa büyük ihtimalle dikkatimi çekerdi. ben de araba ilk hafta su eksiltti minimumun altına düştü su ekledim 2 haftadır aynı. herhalde yeni olmasında kaynaklanıyodur dedim. genel olarak arabadan memnunum, tabii bu arabadan ne beklediğinize bağlı. yakıt olarak iki depo benzin aldım ikisinde de 7 lt çıktı 3 te 1 lik bir kısmında klima açıktı ve araba daha yeni diye normal bakıyorum ama azalmazsa üzülürüm.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: malkafa

    2 aydır araç araştırıyorum. I10u çok düşündüm. Ancak o ufacık motoruna rağmen yakıtı aşırı derecede fazla. Neredeyse 1,6larla aynı yakıtı yakıyor. Verimsiz bir motoru var. Aracın kokpiti hoşuma gitti ancak arkada oturanlar için oldukça sıkıntılı saatler sunuyor.



    quote:

    Orjinalden alıntı: xuye

    Yakıt tüketimi: Lt/100 km (otm) :
    Şehir içi: 6.1 (7.2)
    Şehir Dışı: 4.4 (5.1)
    Ortalama: 5.0 (5.9)


    Bu fiyata bu özellikte ve bu yakıt tüketimini sağlayan bir benzinli 1.6 gösterebilir misin bana?


    Geç oldu ama cevabımı yine vereyim.
    Ben aracın ne fiyatından ne kalitesinden bahsettim. Motor performansından bahsettim. 1,1 motor ve 7 lt demek, motor veriminin düşük olması demek. Ufak ve az yakan araba almak isteyenler için uzak bir tercih demek. Kıyaslar farklı yani.




  • Autocar dergisinin bu ayki sayısında i10,C1,vw fox,suzuki alto,chevy aveo,kia picanto,proton savy araçların testi var. İncelemenizi tavsiye ederim.

    i10 teknik,donanım,yol tutuş,garanti açılarından sınıfında rakipsiz bulunmuş.
    yakıtı da sadece C1 ve suzuki alto daha az yakmış onlarda 800kg, i10 1000kg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpercan -- 8 Mayıs 2009; 1:41:15 >
  • Evet hatta otomatiği 1030 kg.. 190 boyundaki bir kişi bile arka koltukta rahat oturuyor. Yüksekliği getz den bile fazla. Dergiyi haber verdiğin için tşk. alpercan

    quote:

    Orjinalden alıntı: alpercan

    Autocar dergisinin bu ayki sayısında i10,C1,vw fox,suzuki alto,chevy aveo,kia picanto,proton savy araçların testi var. İncelemenizi tavsiye ederim.

    i10 teknik,donanım,yol tutuş,garanti açılarından sınıfında rakipsiz bulunmuş.
    yakıtı da sadece C1 ve suzuki alto daha az yakmış onlarda 800kg, i10 1000kg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 8 Mayıs 2009; 14:52:15 >
  • alpercan'ın belirttiği AUTOCAR dergisinde şu araçlar karşılaştırılmış:

      [1] Citroen C1 1.0
      [2] Suziki Alto 1.0
      [3] VolksWagen Fox 1.2
      [4] Chevrolet Aveo 1.2
      [5] Kia Picanto 1.1
      [6] Proton Savvy 1.2
      [7] Hyundai i10 1.1



    AUTOCAR dergisi İngiltere menşeyli bir dergi ve bilindiği gibi avrupa dergileri uzakdoğu araçlarına karşı önyargılıdır. Öyle ki uzakdoğu arabalarını çoğu kez yerden yere vururlar. Avrupalılar çok kibirlidirler bu konuda. En iyiyi biz yaparız havaları vardır. Hatta NCAP testlerinde de kendi arabalarına kolayca 5 yıldız verirken uzakdoğu araçlarına kök söktürürler. Tabi bunda pazar paylarını uzakdoğu araçlarına kaptırma korkusunun da payı büyüktür.
    Ancak dergi ne yaptıysada en sonunda Hyundai i10'un üstünlüğünü kabul etmek zorunda kalmış bu testte. Gerçekten de iç dizayndan yakıt tüketimine kadar en iyi olmuş i10
    Derginin bir başka sayfasındaki karşılaştırmada da farklı araçlarla karşılaştırılmış i10. Burada da rakipleri Ford Ka 1.2 Titanium, Fiat Panda 1.2, Opel Agila 1.0i ve Peugeot 107 1.0 Trendy olmuş. Bu karşılaşmada da i10 en yüksek yıldızı almış. Peugeot 107 burada 0.4 litre daha az tüketmiş görünmekte ama i10'un 1000 kg. ağırlığına karşın peugeot 107 nin 800 kg ağırlığı dikkate alınmalı burada. (peugeot 107 4.6 litre; i10 5.0 litre)
    Uzun lafın kısası AUTOCAR dergisinin ilk belirttiğim karşılaştırmasındaki yer alan son paragrafını aktaracağım size. Artık yorum sizin...
    "Test grubumuzun en iyi otomobili açık şekilde Hyundai i10. Hyundai i10'u iki yaşında bir Fiesta'ya tercih ederseniz kendinize haksızlık etmiş sayılmazsınız. Yıllardır bu sınıftaki hiçbir model için böyle şeyler söylememiştik. Hyundai i10, geçtiğimiz 10 yıl içindeki herhangibir Porsche ve BMW kadar etkileyici bir başarı olarak kabul edilebilir. Ayrıca günümüz koşullarında i10'un mükemmelliği çok daha mantıklı bir hal aldı. Kısacası i10, Avrupalı minik otomobil pazarı için ciddi bir "uyanın" çağrısı niteliği taşıyor."

    Not: i10 A sınıfı, Fiesta ise B sınıfı bir otomobildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 10 Mayıs 2009; 15:02:24 >




  • merhaba arkadaşlar bende bir i10 cu olrak bir haftadır kullanıyorum aracımı.yanlız sıfır km bi araç olmasına karşılık ya debriyaj yada frenden ara sıra koyun çıngırak sesini andıran ses alıyorum.
    bilgisi olan varsa aydınlatırsa çok memnun olurum
    sevgiler i10cular
  • quote:

    Orjinalden alıntı: melek38

    merhaba arkadaşlar bende bir i10 cu olrak bir haftadır kullanıyorum aracımı.yanlız sıfır km bi araç olmasına karşılık ya debriyaj yada frenden ara sıra koyun çıngırak sesini andıran ses alıyorum.
    bilgisi olan varsa aydınlatırsa çok memnun olurum
    sevgiler i10cular


    Arkadaşların buradaki yorumlarından sonra özellikle bahsettiğiniz seslere dikkat ettim ama benim aracımda herhangi bir ses şimdilik yok. Bence mutlaka bir servise gösterin. Ayrıca AUTOCAR dergisindeki haberi okuyunca ne kadar doğru bir tercih yaptığımı bir kez daha anladım.
  • *** i10 Kullanıcıları Listesi ***

    [1] - xuye---1.1 Benzinli SELECT Otomatik
    [2] - 35CES40---1.1 Benzinli TEAM Otomatik
    [3] - ~Pepita~---1.1 Benzinli TEAM Manuel
    [4] - eraykoyulhisarli---1.1 Benzinli SELECT Otomatik
    [5] - dusun_oyna---1.1 Benzinli TEAM Manuel
    [6] - aesca---1.1 Benzinli SELECT Manuel
    [7] - theconqueror06---1.1 Benzinli TEAM Manuel
    [8] - kemanci06---1.1 Benzinli SELECT Manuel
    [9] - melek38---1.1 Benzinli TEAM Manuel








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 21 Haziran 2009; 0:01:34 >
  • Aramıza hoşgeldin melek38. Aracınızı güzel günlerde kullanmanızı dilerim. İyi bir seçim yaptınız şüphesiz. Sese gelince, bizimki otomatik olduğu için sadece fren için konuşabilirim. Frenden ayak çekilince bir çıt sesi duyuyorsanız bu normal. Sanıyorum pedallar bir devreyi tamamlıyor. Ancak farklı bir ses duyuyorsanız servisle bir görüşünüz.
    Bu arada aracınızın manuel olduğunu anlıyorum, donanımının da select mi team mı olduğunu da belirtirseniz listeye ekleyeceğim.

    quote:

    Orjinalden alıntı: melek38

    merhaba arkadaşlar bende bir i10 cu olrak bir haftadır kullanıyorum aracımı.yanlız sıfır km bi araç olmasına karşılık ya debriyaj yada frenden ara sıra koyun çıngırak sesini andıran ses alıyorum.
    bilgisi olan varsa aydınlatırsa çok memnun olurum
    sevgiler i10cular




  • merhaba
    dediğiniz sorunlar şu an bizde yok.
    ama en büyük sorun yakıtın 8,5 lt nin altına düşmemesi.( hep şehiriçi kullanım)
    bu arada hyundai de % 1,5 zam yapmış.hayırlı olsun.
  • Arkadaşlar yakıt ile ilgili en son testimde 7.9 a kadar indi tüketim. Bunun %30 unda kılima açık. Depoyu taşma noktasında doldurdum. 210 km yol yaptıktan sonra tekrar taşma noktasında doldurdum 16.5 litre tüketim çıktı. Sanıyorum 7-8 ay sonra yapacağım kilometre ve araç bakımından sonra 7 litrelere düşerim. Hyundai ye bu konuda güveniyorum. Testleri (daha önceki sayfalarda testin nasıl yapıldığını aktarmıştım) normal koşulları karşılıyor. Daha önce biri otomatik iki getz imiz vardı ve ikisinde de fabrika verilerinin 0.5 litre altına inebiliyordum.
    Not: Araç şuanda 3000 km de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 13 Mayıs 2009; 23:48:18 >
  • teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için sevgili arkadaşlar.aracım manuel vites ve ful donanım olmayanından.
    ama yinede onu çok seviyorum.çıngırak sesine gelince servise götürdüm dün ,test sürüşünde usta yanımda iken gelmedi o ses ve usta sürüşte normal olmayan bişi yok dedi .sesi duyduğumda tekrar götürmemi söledi ama yinede ne bilim içim rahat değil .inşallah kötü bişi olmaz.
    herekese hayırlı olsun inşallah bu arada tüm araçlar
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.