Şimdi Ara

██ HYUNDAI i10 KULÜBÜ ██ (188. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.056
Cevap
63
Favori
401.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 186187188189190
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iamgroot

    Merhaba ben, sıfır Hyundai İ10 1.0 d-cvvt Style almayı düşünüyorum. Benzinli kullansak, trafikli bir şehirde, km'de ne kadar yakarız? Araca LPG taktırmak aracın performansını değiştiriyor mu? LPG konusunda hangi markayı tercih edebiliriz? Araç sahibi olan arkadaşlar cevaplayabilirlerse sevinirim.

    Hocam 2017 model benzinli,otomatik araçlardan en ucuzu Hyundai i10. Belli ki bütçeniz kısıtlı bu araca yöneldiğinize göre. O yüzden çok km yapayım, bu aracıda uzun yıllar binmek için aldım (en az 5 sene) hemde az yaksın diyorsanız LPG taktırın gitsin. Ben bu aracı kullanmıyorum ama şöyle bir örnek vereyim kendim Renault Twingo 2000 model 1.2 motor gücünde araç kullanıyorum LPG takılı bir şekilde. Performans açısından aman aman bir fark yok, zaten bu araçlar şehiriçi kullanıma göre üretildiği için performans beklentiniz benzindede çok yüksek olmamalıdır, neticede soldan ok gibi yardırayım segmentinde araçlar değil bunlar. Her neyse sözün özü benim yakıt tüketimim; 100 km'de şehiriçi 6.98 LT LPG ile. LPG şuan 2,49 bulunduğum lokasyonda. Hesaba vurduğumuzda 16-17 kuruş yapıyor km'de. Üstelik benim motorum sizden biraz daha yüksek 1.2, sizin ki 1.0. Dahada düşük yakıt tüketimi gözleyebilirsiniz. Tabi aracın otomatik olması yakıtı nasıl etkiler onu bilmem ama uygun fiyata bol bol gezeceğinizi garanti edebilirim. Az yakan araç gibisi yok, doyasıya gezebiliyorsun yakıtı dert etmeden. Geçen sene ki fiyatlar olsaydı şuan şehir içi 13 kuruş yakacaktım. Bedava nerdeyse.




  • Uygun fiyata orjinal manuel i10 almak iteyen varsa iletisime geciniz.



    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-ogretmenden-orjinal-garantili-i10-447744853/detay

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, hyundai i10 günlüğü yazdım bir ara, okumak isteyenler burdan bakabilir

    http://uberjager.blogspot.com.tr/
  • Hyundai kendi üretimi lpg motorunun detaylı tanıtımı

    https://www.youtube.com/watch?v=VZRxfsMLV7M





  • Beyler aracımız çok özel motorlu special tarzda bir araç değil. 1.2 fındık atmosferik motorlu bir araç. Dolayısıyla piyasa da pahalı markaların lpg kitlerine boşa para vermiş olursunuz.



    Önemli olan kitin montajı ve obdli olup olmaması.



    Kırmızı enjektör Akl obdli kiti 1300 liraya taktırdım ben, montaj istediğim gibi manifold sökülerek ve mümkün olduğunca gizli yapıldı. Enjektörler hava filtre kutusunun altına montajlandı. Açıkta lpgye dair görünen hiç bişey yok neredeyse.



    Ruhsata da henüz işletmedim, muayene zamanı gelince işleteceğim. Boşu boşuma tekrardan muayene vs. parası ödemeye gerek yok. Lpgci de tanıdık olduğundan bi sıkıntı çıkmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Type R

    Beyler aracımız çok özel motorlu special tarzda bir araç değil. 1.2 fındık atmosferik motorlu bir araç. Dolayısıyla piyasa da pahalı markaların lpg kitlerine boşa para vermiş olursunuz.



    Önemli olan kitin montajı ve obdli olup olmaması.



    Kırmızı enjektör Akl obdli kiti 1300 liraya taktırdım ben, montaj istediğim gibi manifold sökülerek ve mümkün olduğunca gizli yapıldı. Enjektörler hava filtre kutusunun altına montajlandı. Açıkta lpgye dair görünen hiç bişey yok neredeyse.



    Ruhsata da henüz işletmedim, muayene zamanı gelince işleteceğim. Boşu boşuma tekrardan muayene vs. parası ödemeye gerek yok. Lpgci de tanıdık olduğundan bi sıkıntı çıkmadı.

    Merhaba
    Unutmayınki, tanıdığınız size 5 yıl 100 bin garanti vermez. Motorunuzun magnezyum subabları ve plastik manifoldu oldunu unutmayın. Ayrıca aracın beyninden bağımsız hareket edecek bir gaz beyni olduğunda unutmayın.

    Lpg 1,0 motorun üstünde büyük bir arge çalışması vardır. Fiyata ekstra 5000 tl koyabilir , ama bunun karşılığında, 5 yıl garantili euro 6 standartlarında bir otomobil alıyorsunuz.

    Euro 6 normlarından dolayı kendine özel katalitik konverteri vardır. Bu katalitik konverter yüksek ısıya karşı duyarlıdır. Yüksek devirde ve yük altında manifold ısınınca yakıt tüketimini saate 10 litre lpgde sınırlıyor. Sizin sistem montajınız sonrası bu ısınan katalitik konverter için herhangi bir önleminiz olmuyacak. Magnezyum subablar içinde bir çözümünüzde yok. Sonradan takma bir lpg kitinin motora verdiği hasarlardan dolayı pek çok sıkıntılı i10 servise gelmiş. Bunu bizim facebook grubumuzdaki arkadaşlardan öğrenebilirsiniz.

    Aracın katalitik konverteri çok ısındığında arabam benzine gecerek hararati azaltıyor.Bunun hakkında el kitabında açık şekilde madde var.

    Yaptığınız lpg kiti sonrası aracınıza zarar gelmesini önlemek icin lütfen yük altında 4000 devir üstünde kullanmaktan kaçının.

    Fabrikasyon LPG i10lar el kitabında açıkca lpg ile kullanımı tavsiye eden madde vardır. Ayrıca benzin olmadan direk lpg ilede çalışabilmektedir. Yine akıllı beyin sistemi 3 litreden az yakıt kaldığında her iki yakıt arasında geçiş yapan bir sisteme sahiptir.

    Hyundai i10 1.0 LPG Euro 6 motor 2012 yılında pace Awaw finalisti olmuş , kılpayı ödülü kaybetmiştir.

    Burda motoru yapan argenin sitesi...
    http://www.hyundai-kefico.com/en/main/main/index.do

    Ayrıca lpg i10 motoru 10w30 motor yağı ile çalışır. Çünkü kendine özel yağ sogutma sistemi vardır. El kitabınızı açıp kendi aracınız için önerilen yağ tipine bakarsanız , başka model yağlar konulduğunu göreceksiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UberJager -- 14 Haziran 2017; 12:3:28 >




  • UberJager kullanıcısına yanıt
    Hocam benim garanti zaten umrumda degil ki. Servislerin elinde kullanici hatasi diye bir koz varken, garanti bu topraklarda sadece insanlari periyodik bakimda opmek icin kullanilir.

    Yetkili servisin acik koydugu yag fiyatina liqui moly, motul gibi en kaliteli yagi koyuyorum ben.

    Hava filtresi, polen filtresine hic girmiyorum zaten. Kendilerinde polen filtresine 50 lira+kdv yazarken, ayni filtre disarda 15 lira.

    Kaldi ki taktirdigim LPG'ci Hyundai Erdermir ile anlasmali Lovato kiti de takiyor. 1800 lira fiyati vardi ve subap garantili. Yanlis anlasilmasin, Hyundai Assan garantisi degil, bayinin kendi garantisi bu. Ama onda da kullanici hatasi diyip isin icinden siyrilmayacaklari belli degil.

    Facebook grubuna uyeyim zaten, benim aracimi da gormussunuzdur. Gosterilebilecek en buyuk ihtimam gosterilerek montaji yapildi ve TR neredeyse kimsenin yapmadigi wideband cihazi baglanarak yolda ayar yaptik. Bu sekilde lpgden dolayi fakire cekme olayinin onune gectik.

    Kaldi ki ben daha subab konusunda ariza yasayan i10 duymadim. Carsever hocam bi yazisind servisteki usta basinin 1 veya 2 tane geldigini ancak onun bile tam hatirlamadigini soyledigini aktarmisti.

    Arge vs. onda haklilik payiniz var. Ancak TR'de onlarca lpgli hyundai marka arac var, taksiler dahil. Istanbulda 600.000 km de ama hala kapak acmamis LPG'li accentler cirit atiyor.

    Ha en kotu olsun olsun, subap degisimi istesin. Atla, deve degil ki. Opellerin alayinin degistiriyorlar. Yaptigim tasarrufun yaninda hic bisey kalir.

    Katalik sorun cikarirsa sokturuz ya da icini bosalttiririz hocam, daha once yapmadigimiz sey degil.

    Benim aracim da lpg ile calisiyor, hatta istenirse belirli sicaklik uzerinde ciktiginda otomatik benzine geciyor. Obdli sistem sayesinde cok fazla seye mudahale edilebiliyor.

    Ayrica cok buyuk ARGE'de yok hocam simdi, alti ustu kappa atmosferik kappa motor, tsi olsa neyse diyecegim. gerci vw'den de nefret ederim ama Yzilim, katalitik konventor bi de celik dokme manifold farki var aramizda sadece.

    Degisen emisyon degerlerini yakalayamadigindan i10 blueler zaten artik avrupaya ihrac edilmiyor. biz ve bizim gibi emisyonu onemsemeyen ulkelerde satilirsa satilir artik.




  • Type R T kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Hocam garantide bir kere işlem gördüm, aracın enjektörleri kalitesiz yakıttan dolayı değişti. Bakımıda geçen sene 370 ödedim, bu senen 60 bin bakımı 670 tl olarak ödeyeceğim. Maalesef garanti bozacak kadar zengin değilim, yani bir şey olsa arabaya arkasını toplayacak bütçem yok.

    Muhattap benim için önemli, bu arabayıda benzinli fiyatına aldığım için düşeş oldu lpgli olması .

    Saygılarımla
  • UberJager kullanıcısına yanıt
    Hocam dogru insanlari tanidiginiz ve arastirma yaptiginiz surece cozulmeyecek sorun yok.

    Bir de arabayi herkese elletirmemek onemli.

    Anadolu yakasinda, korede egitim almis ve yaklasik 15 sene Hyundai/Kia grubunda yetkili serviste calistiktan sonra kendi servisini acmis bir usta buldum bir arkadas tavsiyesiyle. Bahcesehir'de oturmama ragmen bir sonraki bakim ve bundan sonraki bakimlarda arabami ona goturecegim. O arkadasimin Kia'sinin 22 bakimini bu usta yapti.

    Yetkili servisleri de bu kadar gozunuzde buyutmeyin, cok fazla kalifiyesiz elemanlari var.
  • Type R T kullanıcısına yanıt
    Kimmiş bu usta , özelden yazarmısın :)
  • 2017 model i10 1.2 Elite Otomatik sıfır km ve 2. El olarak kaça alsam iyi olur ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UberJager

    Kimmiş bu usta , özelden yazarmısın :)

    Merak etme o şahsın Bifuel Kappa motorla ilgili bilgisi yok.

    Standart motorları iyi tanıyor olabilir ama BiFuel motor yeni bir motor.

    Hatta bizzat sorsan, i10un fabrikasyon LPG olduğundan bile haberi yoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Car Specialist

    2017 model i10 1.2 Elite Otomatik sıfır km ve 2. El olarak kaça alsam iyi olur ?

    Sıfırı 54-55

    Az kullanilmisi 50-52 arasina alabiliyorsaniz süper

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Type R T kullanıcısına yanıt
    Durak Oto'dan mı bahsediyorsunuz hocam?..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Carsever


    quote:

    Orijinalden alıntı: UberJager

    Kimmiş bu usta , özelden yazarmısın :)

    Merak etme o şahsın Bifuel Kappa motorla ilgili bilgisi yok.

    Standart motorları iyi tanıyor olabilir ama BiFuel motor yeni bir motor.

    Hatta bizzat sorsan, i10un fabrikasyon LPG olduğundan bile haberi yoktur.

    Ben
    iletişime gectim, aracım fabrikasyon lpg diyince kemküm etti. 200 lira bakım parası çıkardı. Sonra aracımın hangi lpg kiti olduğunu sordu. Kendisine aracımı izah edince "çok tutmadı onlar felan dedi..
    Malesef intibası iyi olmadı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UberJager


    quote:

    Orijinalden alıntı: Carsever


    quote:

    Orijinalden alıntı: UberJager

    Kimmiş bu usta , özelden yazarmısın :)

    Merak etme o şahsın Bifuel Kappa motorla ilgili bilgisi yok.

    Standart motorları iyi tanıyor olabilir ama BiFuel motor yeni bir motor.

    Hatta bizzat sorsan, i10un fabrikasyon LPG olduğundan bile haberi yoktur.

    Ben
    iletişime gectim, aracım fabrikasyon lpg diyince kemküm etti. 200 lira bakım parası çıkardı. Sonra aracımın hangi lpg kiti olduğunu sordu. Kendisine aracımı izah edince "çok tutmadı onlar felan dedi..
    Malesef intibası iyi olmadı..

    Dediğim gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Carsever kullanıcısına yanıt
    kim bu arkadaş? özelden yazabilir misiniz burada paylaşmayı tercih etmiyorsanız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NovariX

    kim bu arkadaş? özelden yazabilir misiniz burada paylaşmayı tercih etmiyorsanız?

    Durak otomotivden bahsediyoruz. Kimsenin rıskı ile oynamak istemeyiz. Belki Hyundai i10 tecrubesi yoktur. başka modellerde daha kidemli bilgilidir. O yuzden bana uymuyor..
  • Durak Otomotiv daha önce Rio'mu, şimdi i10'umu götürdüğüm, çokta memnun olduğum bir özel servis. LPG konusunda tecrübelerini bilmiyorum ama benzinli yada dizel hyundai & kia araçlar konusunda oldukça güvenirim bu ustalara..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NovariX

    Durak Otomotiv daha önce Rio'mu, şimdi i10'umu götürdüğüm, çokta memnun olduğum bir özel servis. LPG konusunda tecrübelerini bilmiyorum ama benzinli yada dizel hyundai & kia araçlar konusunda oldukça güvenirim bu ustalara..


    Arabam garantisi devam ettiği sürece , özel servise girmeyi düşünmüyorum... Çünkü özel bir otomobil. HUnko'dan şaşmam.
    Garantili arabayı , garantisini bozup özel servise verecek kadar zengin değilim :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UberJager -- 23 Haziran 2017; 11:36:58 >
  • 
Sayfa: önceki 186187188189190
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.