Şimdi Ara

(SORU-CEVAP & TANITIM) İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ( İYTE )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
16
Favori
24.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • (SORU-CEVAP & TANITIM) İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ( İYTE )





    (SORU-CEVAP & TANITIM) İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ( İYTE )


    İYTE'NİN 10 MİLYON METREKARE TOPRAĞINA TEKNOLOJİ ÜSSÜ YAPILACAK. İMZALAR ATILDI. DETAY İÇİN TIKLAYIN




    TOGG Otomobil tanımında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'ne Teknoloji Üssü yapımı konuşuldu.




    2018-2019 Başarılarımız :

    YÖK KARNESİ : 1. ODTÜ, 2. BOĞAZİÇİ, 3. İYTE, 4. İTÜ, 5. HACETTEPE

    US NEWS BEST GLOBAL SIRALAMA : İYTE DÜNYADA 547. - TÜRKİYE'DE 5.

    İYTE'den Büyük Bir Uluslararası Bir Başarı Daha. İYTE, 40 Üniversitesinin birleşmesiyle oluşan ve Avrupa’daki en prestijli ve etkili üniversite ağlarından bir tanesi olarak kabul edilen Avrupa Üniversiteler Birliğine (European University Foundation, EUF)Asosye Üye seçildi. Uluslararası İlişkiler Ofisimizin katkılarıyla “European University Foundation” (EUF) ortak üyeliğine seçilen İYTE, bugüne kadar bu ağdaki iki Türk üniversitesinden biri olmayı başardı.

    Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) sonuçlarına göre “Akademik Destek ve İlgi” kategorisinde, devlet üniversiteleri arasında, Türkiye 1.si olan İYTE, bir kez daha A+ üniversiteler arasında yer aldı.

    2019 ÜNİAR Memnuniyet Araştırması'nda Devlet Üniversiteleri Sıralaması’nda (DÜS) İYTE 3. olurken, Fakülteler bazında yapılan sıralamada İYTE Mühendislik Fakültesi 1., Fen Fakültesi ise 2. oldu.

    İYTE , NatureIndex sıralamasında Türkiye'de 4. sırada yerini aldı.

    İYTE, Times Higher Education (THE) tarafından yapılan 2018-2019 201-300 bandında yer alırken Türkiye'den listeye giren 19 üniversite arasında devlette ilk 5'e girdi.

    Her sene olduğu gibi bu sene de TÜBİTAK GYÜE'de ilk 10'dayız.

    İYTE’ye BAGEP Ödülü

    Öğretim Üyelerimiz TÜBİTAK Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödüllerine Layık Görüldü




    2017-2018 Başarılarımız :

    İYTE , 2018 TÜMA Memnuniyet Araştırması'nda devlette 1. okul oldu. Genelde ise 3. okul oldu.

    İYTE , NatureIndex sıralamasında Türkiye'de 4. sırada yerini aldı.

    İYTE, Times Higher Education (THE) tarafından yapılan 2017-2018 sıralamasına Türkiye’den giren 9 üniversiteden biri olma başarısı gösterdi.

    İYTE araştırma üniversitesi seçildi.

    Her sene olduğu gibi bu sene de TÜBİTAK GYÜE'de ilk 10'dayız.

    Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından 39 bilim insanına verilen Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (GEBİP) ödüllerinden 5’ini İYTE’li akademisyenler aldı. Böylece İYTE, devlet üniversiteleri arasında en fazla ödül alma başarısını gösterdi.

    2017 TÜMA MEMNUNİYET ARAŞTIRMASI'nda devlette 1. okul oldu. Genelde ise 2. oldu.

    İYTE’deki “Kuluçka”dan 3,5 Milyon Dolarlık Şirket Çıktı

    108 devlet üniversitesindeki akademisyenlerin dahil edildiği ‘Akademik Performans Raporu’na göre, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü akademisyenleri birinci.

    İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ile TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM), bilgi güvenliği için kullanılan teknolojilerin milli ve yerli unsurlarla üretilmesi için atomik ölçekte sistemler üzerine çalışma başlattı.






    İYTE HAKKINDA BİLGİLENDİRME


    LAB İMKANLARI ( BUL KISMINA BÖLÜM İSMİNİ YAZINIZ ) :https://iyte.edu.tr/arastirma/bolum-laboratuvarlari/

    1. İzmir Yüksek Teknoloji Entitüsü (İYTE) nasıl bir üniversitedir ?
    İYTE, yüksek standartlarda lisans eğitimi vermesinin yanında, bilim ve teknoloji alanında en gelişmiş teknik üniversite modellerinden “teknoloji enstitüsü” modeliyle; ülke ve bölge ihtiyaçları doğrultusunda stratejik alanlara yönlendirilmiş, Ar-Ge hedefi yüksek lisansüstü programları ve farklı disiplinlerden uzman araştırmacıların bir araya gelmesiyle oluşan bir üniversitedir. Genç, dinamik ve üretken araştırmacıları, stratejik alanlarda yürüttüğü projeler, akademik bölüm ve araştırma merkezlerindeki gelişmiş laboratuvar olanakları ve İzmir ili Teknopark alanını da içeren kampüsüyle İYTE, İzmir’in geleceğini şekillendirebilecek Bilim ve Teknoloji Üssü’dür.


    2. Kendisini farklı kılan nedir ?
    Bölümlerin hakiki İngilizce olması, hocalarının çoğunun yurtdışında eğitim görüm olması, kuruluşunun asıl amacı akademisyen yetiştirme olmasından ötürü eğitiminin gayet kaliteli olması, hocalarının sıcakkanlı olması ve rahatça onlarla konuşabilmeniz, birçok projenin TÜBİTAK ve AB odaklı yapılması, TEKNOPARK'ININ ( 150 ŞİRKET ) bulunması, devlet üniversitelerinde öğrencisini en çok memnun eden üniversite olması, öğrencilerin " Bu benim okulum. " diyerek gururlanabildiği bir okul olması , kampüsünün hayvanat bahçesinden farkının olmaması gibi İYTE'yi diğer üniversitelerden farklı kılan birçok sebep var.


    3. ÇAP, Yan Dal, Erasmus imkanları var mıdır ?
    Enstitüde "Çift Ana Dal", "Erasmus" ve "Yan Dal" programları mevcuttur. Başarı ortalaması Çift Ana Dal için en az 3.00, Yan Dal için en az 2.50, Erasmus için en az 2.20 olan tüm öğrencilerimiz, kontenjanlar dâhilinde ve başvurdukları bölümlerin uygun görmesi halinde bu programlardan yararlanabilmektedir.





    HAZIRLIK OKULU NASIL?


    Oxford'un Seviye Tespit sınavına giriyorsunuz. Bu sınav interaktif ortamda yapılıyor. Listening, grammar, reading, writing vb bilgileriniz ölçülüp sonucunuza göre kurlara yerleştiriliyorsunuz. 3 kur bulunuyor.

    A1 kuru ( 28 saat ders var. 126 saat devamsızlık hakkı var. 4 gün boyunca 8.45 - 15.30 olmak üzere , 1 gün de 8.45 - 12.30 olmak üzere ders vardır. Oxford Third Edition Kitabı ( Beginner, Elementary, Pre-Int, Int, Upper-Int ) + 25 B1 & B2 okuma kitabı toplam 550 TL ücreti var. Ek olarak hocaların hazırladığı Booklet fotokopisinin 30 TL ücreti var.)

    A2 kuru ( 24 saat ders var. 108 saat devamsızlık hakkı var. 3 gün 8.45 - 12.30 olmak üzere, 2 gün 8.45 - 15.30 olmak üzere ders vardır. Oxford Third Edition Kitabı ( Elementary, Pre-Int, Int, Upper-Int ) + 25 B1 & B2 okuma kitabı toplam 450 TL ücreti vardır. Ek olarak hocaların hazırladığı Booklet fotokopisinin 30 TL ücreti var.)

    B1 kuru ( 20 saat ders var. 96 saat devamsızlık hakkı var. 5 gün 8.45 - 12.30 olmak üzere ders vardır. Oxford Third Edition Kitabı (Pre-Int, Int, Upper-Int ) + 25 B1 & B2 okuma kitabı toplam 350 TL ücreti var. Ek olarak hocaların hazırladığı Booklet fotokopisinin 30 TL ücreti var.)

    KİTAPLARI ALMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ.KORSANI DA BULUNUYOR AYRICA.SADECE ONLINE ÖDEVLERİ YAPAMAZSINIZ VE 1-2 PUAN NOTUNUZ EKSİLİR.

    Hazırlığı Upper-Int /B2/ olarak bitiriyorsunuz. Önceki senelere göre hazırlık eğitimi ciddi seviyede arttı. Oxford ile kitap anlaşması yapıldı ve bu kitap çok iyi öğretiyor.Telaffuz ve kelime vurgusu üzerine kurulu bir kitap. Çok iyi bir temel atılıp inşaata başlanıyor. İnşaata detayları vermek ise size kalmış.

    (SORU-CEVAP & TANITIM) İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ( İYTE )


    quote:

    HAZIRLIK HAKKINDA İPUÇLARI VE BİLİNMESİ GEREKENLER :

    Muafiyete kesinlikle girin çünkü temeliniz varsa A1'den başlamak istemezsiniz. Veriminiz düşer, sıkılırsınız, saatleriniz boşa gider. Muafiyette ise puanınıza göre değil çözdüğünüz sorunun seviyesine göre kura yerleştirilirsiniz. 10 puan alıp A2'ye yerleşebilirsiniz eğer A2 seviyesinde soruları çözdüyseniz.

    Hazırlıkta kesinlikle bölümünüzde göreceğiniz ana derslere (matematik, fizik, kimya, biyoloji vb) çalışın. En azından bir kitap bitirin çünkü 1 sene çalışmayınca konuları unutuyorsunuz. Ek olarak bölüm derslerine de baksanız çok iyi olur.

    Muafiyete girmeyenler için okul açılınca tekrar bir seviye belirleme sınavı yapılıyor ama komiteye bağlı. Komite isterse yapıyor. Çoğu kişi muafiyete girmemişse yapıyorlar genelde.

    Hazırlıkta ipin ucunu bir kere kaçırınca geri toplaması zor olur. Bu yüzden düzenli çalışın. Yarıyılda %80 hiç derse bakmayacaksınız. Mutlaka bakın yoksa 1 ayda önemli bilgileri unutabiliyorsunuz.

    Derslere katılın. Gerçekten speaking için çok faydalı oluyor.






    İYTE KAMPÜS


    1. Kampüs nerede ? Şehre uzak olmanın sorunları nedir ?
    İYTE Kampüsü, İzmir’in Urla ilçesi Gülbahçe Köyü’ndedir. Kampüs, İzmir’e ( FALTAY ) 60, Urla’ya 15, Çeşme’ye 35 km uzaklıktadır. Kampüs merkeze uzaktır. Kampüs Fotoğrafları : TIKLA

    2. Sosyal imkanlar nasıl ?
    Kampüs içinde kafe ve yemek yemek için işletmeler mevcut ama sinema, avm gibi aktiviteler için merkeze inmeniz lazım. Ayrıca birçok öğrenci topluluğu vardır.

    ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI LİSTESİ İÇİN TIKLA

    Kampüs güzel ve doğayla içiçe. Okul deniz manzaralı. Ama sorun şu ki İzmir'in hareketli yerlerine uzak. Mesela sinemaya, avmye gidelim derseniz gidiş geliş 3 - 3.5 saat yol sürer. Yolu gidene kadar yorulursunuz zaten. Gülbahçe'de, Urla'da, kampüste kafe vb yerler var ama kıyafet bakayım desen, biraz tarihi yerleri gezeyim veya İzmir'in meşhur yerlerini gezeyim desen uzun bir yol gitmeniz lazım.

    Bu durumdan dolayı sosyallik biraz zayıf ( tabi buradaki sosyallikten kastım sinema avm vb yerlerde yapılabilecek faaliyetler ) ama okulda çok güzel kulüpler var. Bu kulüplerle sosyal hayata sahip olabilirsin. Mesela bisiklet topluluğu haftada en az 1 kere tur düzenler ve düzenlenen turlar genelde doğa bakımından çok güzel olan yerleredir. Taşta mangal vs de yapılır gidilen yerlerde. Tiyatro kulübü, halk ve dünya dansları kulübü, satranç ve Go baya aktif. Her hafta gösteri merkezinde sinema topluluğu film izler. Dağcılık ve doğa yürüyüşü topluluğu, su altı dalış, yelkenli topluluğu aktif. Futbol, basketbol, tenis gibi sporlarls uğraşabilirsiniz. Sporla alakalı kulüpler aktif. Yani kısaca doğayla içiçe birçok etkinlik yapabileceğin veya kendini kültürel, zekasal anlamda geliştirebileceğin birçok topluluk var. Onun dışında bölümlerle alakalı topluluklar aktif. IEEE, inovasyon, girişimcilik, Google dsc aktif. Daha aklıma gelmeyen birçok aktif kulüp var.

    (SORU-CEVAP & TANITIM) İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ( İYTE )

    Mesela bisiklet topluluğuyla gezerken ayaküstü çektiğim foto. Kampüsten 15 km ötede.

    Tabi bu topluluklarda sürekli aktif olabilmek için ya derslerini aksatacaksın ya da ara sıra uğrayacaksın. İyte asosyaldirden kasıt o aslında. Okuldan vakit kalmayabiliyor. Süreklilik sağlamak istersen ortalama düşebilir, bazı derslerden kalabilirsin. Diğer kaliteli ünilerde de böyledir tahminen. Ama haftada bir iki kez uğramak, kafa dağıtmak hiçbir sorun teşkil etmez ders açısından. Hatta daha da motive olursun.


    3. Ulaşım imkanları nasıldır ?
    (SORU-CEVAP & TANITIM) İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ( İYTE )

    982 numaralı Eshot ile Fahrettin Altay - İyte arasını 2.8 TL ile gidebilirsiniz.
    982 Saat ve güzergah : TIKLA

    882 numaralı Eshot ile Urla - İyte arasını gidebilirsiniz.
    882 Saat ve güzergah : TIKLA
    Ayrıca TENEKE ile 1.5 TL ücretle İYTE-URLA arasını gidebilirsiniz.

    Dolmuş ile İYTE - Fahrettin Altay arasını 5 TL ile gidebilirsiniz.
    İYTE'den F.Altay'a gidiş çalışma saatleri : 08.00 - 20.00
    F.Altay'dan İYTE'ye gidiş çalışma saatleri : sabah erken saatlerden itibaren - 23.15

    Ulaşım kısmı biraz karışık ama zaman geçtikçe kavrıyorsunuz.

    4. Beslenme imkanları nasıldır ?
    Kampüste A101 ve birçok yemek yeri bulunmaktadır. Hemen yakındaki köyde BİM ve ŞOK bulunmaktadır. Ayrıca Gülbahçe'de yemek yemek/sipariş vermek için birçok mekan bulunmaktadır.

    Merkezi Kafeterya, kampüs içindeki 5000 kişi kapasiteli ana yemekhanedir. Yemekhaneden faydalanabilmek için öğrenci kimlik kartlarına kafeterya binasında bulunan para yükleme cihazları ve SKS Daire Başkanlığı beslenme hizmetleri biriminden para yüklenebilmektedir. (Tabldot yemek fiyatı 2 TL. Haftaiçi verilir ve sadece öğlen yemeği verilir.)

    YEMEK MEKANLARINDAKİ FİYATLARI ÖĞRENMEK VE MEKANLARIN TELEFON, ADRES BİGLİLERİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN : İYTEMENU.ME

    5. Kampüs içinde bulunan bankalar hangileridir ?
    İş Bankası, Halk Bank ve Ziraat Bankası.Ayrıca kütüphane içerisinde PTT şubesi ve İş Bankası şubesi bulunmaktadır.İş bankası şubesi sadece Çarşamba açıktır.

    6. Kampüs imkanları nelerdir ?
    http://aday.iyte.edu.tr sitesinden Kampüste Yaşam kısmından kampüs imkanlarını görebilirsiniz.

    7. Kampüste internet hızı nasıl ?
    Kablolu bağlantıda 80 Mbit, kablosuz bağlantıda 16-20 Mbit hız mevcuttur. Kablolu bağlantıyı kütüphanede veya kablonuzu kendiniz getirirseniz bölüm binalarında bulabilirsiniz.





    YURT İMKANLARI NASIL?


    Yurtlar hakkında bilgi edinmek için tıklayın.

    Kampüs içinde 2 yurt bulunmaktadır.Bunlar Urla KYK Yurdu ve İYTE Üniyurt Yaşam Merkezi (ÖZEL).



    Urla KYK Yurdu


    Bir öğrenci odasında üç öğrenci barınmaktadır. Banyo ve tuvaletler oda içinde bulunmakta olup her odada 3 yatak, 3 dolap, bir büro tipi buzdolabı, 2 masa, 2 sandalye, 2  komodin bulunmaktadır. Ayrıca her odanın kendine ait balkonu vardır. 2017 senesi ücreti 213 TL'dir. 375 TL olmak üzere devlet tarafından bedava yemek yardımı verilir. KYK yurtları 15 seneliktir bu yüzden modern değil ve eski olduğu için birkaç sıkıntısı var. Örneğin banyoda duşakabin veya perde yok. Sadece musluk ve duş başlığı var. Mecbur terlik ile yıkanmalısınız. Yemekleri güzeldir. Çamaşır ücreti (bir makine) 6.75 TL'dir (kurutma dahil). Yaklaşık 25 tane ayrı ayrı 2 katlı binalardan oluşur.Her binada 8 oda vardır ve her odada 3 kişi kalmaktadır. Odalar önceden 2 kişilikti.Yasa gereği 3'e çevrildi. Bundan dolayı 3. kişiye odada çalışma masası ve komodin yok. Ama genelde öğrenciler kütüphanede veya KYK içindeki çalışma salonunda çalışıyor. İnternet yok gibi. Sadece Youtube'da hızlı çalışır.Bunun dışında kişisel hobiler için çeşitli kurslar ve birçok sosyal imkan bulunmaktadır. Oda temizlikleri düzenli periyotlarla yapılırken ortak alanları kirli bulma gibi bir sorunla karşılaşabilirsiniz.

    (SORU-CEVAP & TANITIM) İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ( İYTE )

    (SORU-CEVAP & TANITIM) İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ( İYTE )

    ÇALIŞMA SALONU:

    https://store.donanimhaber.com/ad/bb/d3/adbbd387c13c4f573a98b222a6f441ef.jpg

    YEMEKHANENİN BİR KISMI:
    (SORU-CEVAP & TANITIM) İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ( İYTE )

    MESCİD:
    [simage]https://kygm.gsb.gov.tr/public/YurtFotoYeni/izmir/035170301/thumbs/081$650x433.jpg [/simage]

    ODA:
    (SORU-CEVAP & TANITIM) İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ( İYTE )


    quote:

    KYK HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER VE İPUÇLARI:

    KYK'nın yapımına 2002'de başlandı ve 2005'te bitti. Yani 15 senelik bina. Bu yüzden fiziksel olarak kötü durumdadır. Kendinden kirlidir (o nasıl oluyor derseniz klozet sararmıştır, zeminde çıkmayan kir gibi çimentolaşmış şeyler vardır.)

    Odalar 2 kişilikti ama yasa gereği 3'e çıkarıldı. Bu yüzden 3. kişiye masa ve komodin yok. Yani odada 3 baza, 3 dolap (dolaplar dardır), 2 komodin, 2 masa vardır. Erkenden gidip masa kapsanız iyi olur.

    Peki 3. kişi yerde mi çalışacak ? Hayır. Genelde odada çalışan pek olmuyor çünkü internet lazım oluyor. Bu yüzden ya kütüphanede ya da KYK'nın çalışma salonunda çalışıyor millet. Çalışma salonunda okul interneti çekebiliyor.

    KYK interneti tüm KYK'larda yavaştır. Sadece Youtube'da hızlıdır. Yol kenarındaki odalarda kalırsanız balkondan okulun interneti çekebilir. (Telefondan değil bilgisayardan)

    Yemekhaneye 20:00'dan sonra giderseniz güzel yemekleri bulamayabilirsiniz çünkü biter. En ideal saat 16-17:30 arasıdır.
    Sabah ise saat 11-12'den sonra poğaça, domates vb kalmayabiliyor. Hafta içi sıraya yakalanmamak için 7.30 - 7.45 gibi gidin. 8'den sonra acayip sıra olur.

    Nevresim, çarşaf haftalık değişilebiliyor. Normal çamaşırhane ücretlidir. Makine başı 7.5 TL. Çekme yapmaz. Kurutma dahildir.

    Gece giriş saati önemli değil. 1-2 gibi girebilirsiniz ama gece 11'den sonra yurttan çıkış yapmak için dilekçe yazmanız lazım.

    Yemek konusunda sıkıntınız olmaz. Yemekler çok kaliteli değildir ama kötü de değildir. Orta kalitede ev yemeği tarzındadır.
    Devlet 420 TL'lik yemeği bedava veriyor. Sabah 4.5 TL, akşam 9.5 TL hakkınız var. Eğer bu ücreti geçerseniz, geçtiğiniz kadarını siz verirsiniz. Mesela sabah 5.5 TL harcayınca 1 TL'yi cebinizden verirsiniz.

    MASRAFLAR :

    KYK oda masrafı = 250 TL
    KYK yemelhanesine verilen ek para kişiden kişiye değişebilir. 100-150 TL ortalama alabilirsiniz.
    Okulda öğlen yemeği 22*2.4 ~ 50 TL
    Çamaşır masrafı + aburcubur vb masrafları da eklerseniz :

    Minimum 500 TL civarı tutar.




    İYTE Yaşam Merkezi




    1, 3 ve 4 kişilik oda seçenekleri mevcuttur. Her odanın içinde özel banyo - wc, mutfak teşkilatı (mini buzdolabı- elektrikli ocak), TV ve klima bulunmaktadır. Odalarda her öğrenci için yatak, elbise dolabı, çalışma masası ve sandalyesi ile kitaplık ve etajer bulunmaktadır. Odalar gayet moderndir ve internet hızı yeterli seviyededir. Ortalama 20-30 Mbit , yoğunluk olmayınca 100 Mbit'e kadae çıkabiliyor. Öğrenci giriş/çıkışları kontrollü parmak izi sistemi ile yapılmaktadır. Çamaşırhane, ütü, kafeterya, fastfood ve market bulunmaktadır.

    Fiyat listesi her sene değişmektedir. En ucuz fiyat : 4 kişilik Eko Peşin - 8500 TL (2020-2021)

    quote:

    YAŞAM MERKEZİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER VE İPUÇLARI:


    Önkayıt yaptırmanız sizin yararınıza olur. Çünkü okul açıldığında yurt dolmuş olabiliyor. Yaşam merkezinin fiyatı pahalıdır her özel yurt gibi ama sunduğu hizmet gayet iyidir. Bazı odaların tuvalet-banyosu varsayılandan büyük olabiliyor. O da şansınıza kalmış.

    Okul açılmadan 2 gün önce gidip dolap,masayı güzel yerden kapsanız iyi olur.

    Yurt ücreti bir ayın 15'inden diğer ayın 15'ine alınır ama çıkış yapmak istediğiniz zaman ayın son gününde çıkış yapmış gösterirler. Mesela 1 Aralık'ta çıkış yaparsanız 30 Aralık'ta çıkış yapmış gösterirler. Bu yüzden Aralık 15 - Ocak 15 ücretini de alırlar.

    Yemek olayı nasıl oluyor ?

    Odalarda mini buzdolabı, elektrikli ocak, mutfak dolabı vs var. Sabahları kahvaltı yurt tarafından verilir. Öğlen okulda yenilir. Akşam da eğer odadakiler ortak yemek kararı almışsa yurdun hemen dibindeki A101'den hazır tavuk, hazır çorba, hazır mantı, hazır patates, makarna vb yemekler hazırlanır. Onun dışında A101'den bireysel yemekler alabilirsiniz. Mesela çiğköfte, konserve yemekler gibi yemekler alabilirsiniz.

    Yaşam merkezine ait çarşı diye bir yer var yurdun hemen yanında. A101, 2 tane ev yemeği yapan yer (1 tabldot yemek 12.5 TL'dir. Çeşitler mevcuttur.), 1 tane pizzacı, 1 tane kafe var. Buralardan da yemek yenebilir. Köyden sipariş getiren yerler var. Yarım ekmek köfte,sucuk gibi şeyler söyleyebilirsiniz. Fakültenin kantinlerinde gözleme, yarım ekmek çeşitleri gibi yemekler oluyor ayrıca.


    MASRAFA GELİNCE

    Oda ücreti 2019 yılı için en az = 850 TL
    Akşam yemeği ise ayın yarısında kendiniz hazırlasanız, diğer yarısında ise dışarıdan yeseniz ortalama 200-250 TL eder.
    Su masrafı 30*2 = 60TL
    Öğlen okul yemekhanesinde yemek 22*2.4 ~ 50 TL
    Çamaşır masrafı + aburcubur masrafı vb masrafları da eklerseniz :

    Toplam ~1300 TL masraf olur. Tabi bu masraflar minimuma yakın masraflardır.




    Apartlar ve Kiralık Evler

    Gülbahçe'de (2-3 km, dolmuş kalkıyor) ve Urla'da (10-15 km, dolmuş kalkıyor) öğrenciler için apartlar ve kiralık evler bulunmaktadır. Ama fiyatlar cep yakıyor. Ayrıca mutfakta tüp kullanılır. Isıtma klima iledir ve banyo ise ani su ısıtıcılıdır. Öğrenciler Gülbahçe yerine Urla'da kalmayı tercih ediyor. Hem kiralar ucuz hem de imkanları fazla.








    DETAYLI BİLGİLER İÇİN :
    ADAY BİLGİLENDİRME
    İYTE MOBİL UYGULAMA









    İYTE BİLGİSAYAR 4. SINIF ÖĞRENCİSİ OLAN VE ŞU AN ASELSAN'DA STAJ YAPAN @Guhong01, OKUL VE BÖLÜM HAKKINDA BİLGİLER VERİYOR. YORUMA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN

    quote:


    Ben eğitimini beğeniyorum, zamanında tercih sıram odtü, itü, iyte, dokuz eylül, ege şeklindeydi. Zaten izmirde yaşıyordum. Odtü itü gelmeyeceği için iyte yi başa yazmıştım. Okulda ödev ve projesi olmayan ders nerdeyse hiç yok. 4 tane sosyal seçmeli alıyoruz, diğer bölümlerden en büyük farkımız bu, diğerleri 2 tane alıyor, bu da şu oluyor, BM dersi dışındaki dersler, mesela ben Japonca 1,2, İspanyolca ve Fransızca derslerini aldım, bu sayede okulda sadece kendi bölümümüzde arkadaşınız olmamış oluyor (sosyallik açısından)

    Ben sosyallik konusunda sıkıntı çekmiyorum, zaten izmirin merkezinden gidip geliyorum. Ulaşım sıkıntı olmuyor, 35km yol 45-50dk sürüyor belediye otobüsü ile, çünkü yol bomboş. Ayrıca sosyallik kişiden kişiye değişir. Benim bütün bölümlerden arkadaşlarım var, hazırlık yılında çevremi geniş tuttum, aldığım BM dışı derslerde insanlarla kaynaştım. Ama kimisine göre sosyallik bu değil akşam bir yere gidip içmektir, bu konuda imkanlar nerdeyse yok, öyle diyebilirim. İzmirin en gezilmesi yeri kordon, alsancak a gitmek için 2 saat yol gitmeniz lazım, dokuz eylül için 1-1.5 saat, ege için 45dk civarı. Egenin çevresi sosyallik açısından harikadır, yeme, içme yerleri, alışveriş merkezleri, canınız sıkıldığında yapılacak çok şey var. Ama bu da mezun olduğunuzda yetkin biri olma yetinizi düşürebilecek şeyler. İyte de kütüphane kantininde bile çalışma odaları vardır, ders çalışmak için kaynaklar sınırsızdır, bir insan iyte de derslerinden kalıyorsa tek sorumlusu kendisidir.

    Eğitim karşılaştırmasına gelecek olursak bunu kendi fikirlerimi mümkün olduğunca katmadan açıklayacağım. Benim kız arkadaşım dokuz eylül BM de okuyor ve 3.sınıfın sonuna kadar bütün eğitim şeklini biliyorum. Dokuz Eylülde hocalar öğrencilere mesafelidir, kolay kolay soru soramazsınız(iyte de hocanız size isminizle hitap eder ve odasına gittiğinizde sizinle ilgilenir) , hocanın yanlışını şikayet edebileceğiniz bir yer yoktur. Adam kayırma çok yüksek seviyededir ve bu iğrenç bir şey. Sırf bölüm başkanının şirket ortağının kızı diye ayrı olarak özel eğitilen bir kız var şuan 4.sınıfa geçen, ama kimse bunu dile getiremiyor okul içinde. Yani genel olarak insanlar bütün yetkisini kullanıyor ve bu öğrencinin lehine olmuyor, hoş değil.

    İyte de böyle bir durum asla olamaz, bölüm başkanını gerekirse gider rektöre bile şikayet edersiniz ve gereği yapılır, kimse dersinde istediği gibi at koşturamaz. Bir hoca derste 10dk bile Türkçe konuşsa birisi gider bunu dile getirir ve hoca uyarılır, bizzat gözümüzün önünde bölüm başkanı tarafından uyarıldı bir hoca.

    İyte yılda 60 kişi alıyor şuan sanırım, bu insanlara az gelebilir ama dersler asla 60 kişi olmaz, ortalama ders mevcudu 95-100 dür, çünkü iyte ye yatay+dikey geçiş miktarı çoktur, her dönemde 30-40 kişi vardır geçiş yapmış olan.

    Ege ile karşılaştırmak gerekirse sadece şunu belirtmek isterim, ege BM de okuyan 4 kişi tanıdım. Aynı ortamda buluşup neler yaptığımızdan, neler öğrendiğimizden bahsettiğimiz zaman genelde ağzıma bakıyorlar ve hepsi şunu söylüyor, keşke iyte yazsaydım. Bu benim yorumum değil, kendi ağızlarıyla söyledikleri söz. Ben girdiğimde egenin puanı iyte den 5 puan yüksekti, şuan iyte 15 puan filan yüksek, ve egede okuyan herkes bunun farkında ve hoşlarına gitmiyor. Ama bu böyle devam edecektir, çünkü bence özellikle bilgisayar mühendisliği için ingilizce şart, şart, şart. Bu yüzden dokuz eylülü egenin üzerine yazmıştım.

    Bilgisayar bilimlerinde tüm terimlerin kaynağı ingilizcedir ve yapılan araştırma geliştirmelerin %90 ı ingilizcedir, ve İngilizce bilmemek kaynak seviyenizi inanılmaz ölçüde azaltıyor. Bu yüzden ben olsam asla Türkçe bölüm tercih etmem puanım ingilizceye yetiyorsa.

    İyte de yurtdışı imkanları oldukça iyi seviyede, özellikle BM de. Yılda 16 kişi erasmus kontenjanı var ve bu demek oluyor ki her yıl 100 kişiden 16 kişi yurtdışına eğitime gidebiliyor. Erasmus a nerdeyse herkes 3.sınıfta gittiği için "100 kişiden" dedim. Ben Çekya'ya gitmiştim. Bunu dışında mevlana, farabi gibi programlar da var, bu sene mevlana Amerikadan bir okulla anlaşma yaptı. Yani 3.sınıfa geldiğinizde eğer ortalamanız yüksekse 1 yıllığına Amerikada eğitim görmek mümkün.

    Bunun dışında sorunuz olursa ya da anlamadığınız kısımlar olursa yardım ederim. Mümkün olduğunca aklınızdan geçen okullardan mezun ve hala okuyan insanlardan fikir alın ve ne olursa olsun kendi tercihinizi kendiniz yapın. Sosyallik sizin için vazgeçilmez bir olgu ise tercihinizi ona göre yapın, eğitimse tercihinizi ona göre yapın, ingilizce ise ona göre yapın, bu hayatı siz yaşayacaksınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom A. C. -- 10 Eylül 2020; 22:28:7 >







  • Ehm. Wp grubu kur bence. Çok kişi olmamızı bekleme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyte bilgisayar
  • Gerçi bizim bi grup vardi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SONEKTRA

    Gerçi bizim bi grup vardi

    Grup varsa güzel olur.İsterseniz konuyu size devredebilirim grupta yönetici iseniz.
  • Gençler herkese tebrikler çok iyi bir tercih.
  • geldim hocam bilgisayar kazandım
    düzenleme: zerenito diye bir arkadaş vardı 10k lı bir şeyden yazmıştı 463le giren bölüme o galiba (SORU-CEVAP & TANITIM) İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ( İYTE )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tncga -- 8 Ağustos 2017; 22:26:30 >
  • İyte mimarlik bnde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarı baya kötülediler burda ama diğer bölümlere göre yüksek taban puanı çok ilginç 2 sene önceye göre çok hızlı ilerliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marmara gelmese buranın bilgisayarı gelecekti galiba.Pc kazananlar sıralamalarını söyleyebilir mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rubiscoo R kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer İYTE'li öğrenci iseniz tecrübelerinizden yararlanmak isteriz.
  • grandout kullanıcısına yanıt
    28562
  • 4.sınıf Makine Mühendisliği öğrencisiyim.
    Tabii ki sorunuz olursa yardımcı olabilirim elimden geldiğince.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Poljac

    Bilgisayarı baya kötülediler burda ama diğer bölümlere göre yüksek taban puanı çok ilginç 2 sene önceye göre çok hızlı ilerliyor

    Hocam onlara bakmayın. Ben abimin arkadaşları aracılığıyla orada okuyanlardan bilgi aldım. Konumu kötü. İngilizcesi baya iyi. Hakiki İngilizce. Eğitim kalitesi güzel. Bilgisayardan birkaç profesör emekli oldu. Emekli olanlar ara sıra derse geliyor.Şu an profesör açığı var biraz bilgisayarda. Ama iş ilanları verilmiştir. Yakında geliyor profesörler.Belki de gelmiştir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.sınıf makineyim ben zaten :)

    Edit prof değilde yar doç yada doç ilanı açmışlardı 2 tane yanlış hatırlamıyorsam yaz başında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poljac -- 8 Ağustos 2017; 23:14:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rubiscoo

    4.sınıf Makine Mühendisliği öğrencisiyim.
    Tabii ki sorunuz olursa yardımcı olabilirim elimden geldiğince.

    Hocam konuyu genele çevirdim. Sizin tecrübeleriniz lazım biraz.





    Yaşam Merkezi'nde ve Urla KYK'da yer çıkmama gibi bir sorun olur mu yeni kazananlara ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Poljac

    1.sınıf makineyim ben zaten :)

    Edit prof değilde yar doç yada doç ilanı açmışlardı 2 tane yanlış hatırlamıyorsam yaz başında

    Hocam prof ilanı da verildi sonradan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poljac -- 8 Ağustos 2017; 23:42:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KYK çıkma olayı tabii ki zor ancak Yaşam Merkezinde mutlaka yer bulursunuz bu sene zaten odaları 1-3-5 kişilik yaptılar ve kontenjanları da arttırdı.Ama Yaşam Merkezinde kalarak para kaptırmamaya çalışın derim, il dışından geliyorsanız Urla en iyi seçenek derim size okula 15 dk dolmuş mesafesi uzaklığında hem alt yapı olarak problemleri yok.Hem de daha gelişmiş bir yer.
  • Konaklama için bende tavsiye vereyim



    Kyk sanırım bu sene baya az kişi alır kapasitesi zaten az kontenjanlar çok arttı 200 kişi mezun oldu okuldan geçen sene düşün bu sene 1000 e yakın kişi gelicek. Yaşam merkezi sitesine göre kapasite 800 den 600 e inmiş ve baya zam yapmıslar ayrıca erkeklere sadece 4 kişilik oda ayırmıslar gözükene göre



    Size tavsiyem kesinlikle kyk ümidiniz azsa urlada ev bulun yaşam merkezi güzel yurt fakat maddi olarak çok sömürücü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.