Şimdi Ara

...KLIPSCH club... (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.388
Cevap
23
Favori
89.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iskar10 İ kullanıcısına yanıt
    Merhabalar guruba hosgeldiniz

    Geciken cavabim icin kusura bakmayin

    Soyle bir dizilimde olabilir

    Onler R26f

    Merkez R25c

    Surround R15m oda dikdortgen oldugu icin R14s de kullanabilirsiniz ve Subwoofer R10sw veya R12sw , bu urunler fiyat olarak daha uygun ama Turkiye ye kargo varmi bilmiyorum , bir arastirin takrar bildirin ve boylece Blu ray yada Android medya oynaticiya paraniz yeterli olur galiba

    baska bir yol On R26f

    merkez R25c

    Surround Rs52 veya Rp240s

    Sub R10sw

    once bu sistemde bir tecrube sahibi olun sonra ogrendikce ilerde dolby atmos sistemi neden olmasin

    oda yalitimina gelince ben Turkiyede yasamiyorum burda diger arkadaslar umarim yardimci olurlar , bu konuda kullanilan akustik sungerler, kadife perde mutlaka sesi daha etkili hale getirip hem sesin disari cikmasini onler hem icerdeki sesi dolgunlastirir

    Dolby vision Atmos ozellikli bir TV yerine bir Full HD projeksiyonda alabirsiniz bu ozellikte bir Tv su anda LG B serisi oledlerde mevcut ama cok pahali olmasi lazim eger bu Tv' yi alirsaniz O zaman iyi bir Blu ray Oynaciti almaniz gerekirki buna degsin

    Selamlar , akliniza takilanlari lutfen sorun




  • merhabalar
    sayın burakay hocam temennileriniz için teşekkürler.. ''Hoş Buldum''
    sayın hunhun34 ve dandanakan44 hocam sizlerin ilgisine de ayrıca teşekkürler..

    yaptığınız setuplarla kafamdaki oluşan acabaları paylaşarak sizin yorumlarınızla aydınlanmak istiyorum.
    öncelikle klipsch hopların güç değerine baktığım da mesela r-15m de (85w/300w) yazıyor.. açıkçası (85w)
    güç değeri benim kafamda güçsüz bir hop olarak değerlendirerek daha üst modellerine yönelmem gerektiğini düşünüyorum..
    oluşturacağım sistemde bu modellerin sanki yetersiz kalacağı düşüncesine kapılıyorum.. o nedenle mesela r-14m yi sistemimde düşünemiyorum bile.. belki r-14m modeli de performans olarak benim beklentilerimi fazlasıyla karşılıyacaktır.. ama bendeki algı o modelin güç değerlerinden dolayı yetersi kalıcak şeklinde..yüksek çıkışlı hoplar her zaman daha iyi verim anlamı çıkarılamaz...çok basit sorular soruyor olabilirim, kusura bakmayın.. ben kafamdaki düşünceleri sizlerle paylaşmak istedim..

    bir sistem oluştururken özellikle merkez hop a önem verilmesi gerektiğini okumuştum.. o nedenle r-25c değilde rp-250c ya da rp-440c mi düşünmeliyim.. sonuçta hep film seyretmiycem.. tv deki haber, müzik, spor vb. yayınları da izleyeceğim için bu bağlamda bana hangisi yeterli gelebilir..

    subwoofer konusunda r-10sw yeterli gibi düşünüyorum.. ben sadece baskın şeklide bas sesi duymak istemiyorum.. sesin doğallığını da tizleri de duymak istiyorum.. üst modellerle çok yoğun bas sesi alırım diye düşünüyorum..

    bu düşüncelerimden dolayı 5+1 sistemini önlerde r-26f, merkezde en azından rp-250c, arkalarda da r-15m (yada r-240s veya r-250s)

    ama ben sistemi parça parça değil de mümkün olduğunca gücüm nisbetinde en iyi şekilde bir kerede oluşturmak istiyorum.. o nedenle 5+1 ile yetinmek yerine birkaç hop daha ekleyerek daha yoğun efekt ve sinema ortamına yakın gerçekçi ses elde etmek istiyorum..

    mesela kulelerin üstüne r-14sa veya rp-140sa koyarak, tavanın ortasına yapacağım kare şeklindeki asma tavanın içine de klipsch in tavan hoplarından cdt serisinden bir modelin(hangisi olabilir konusunu sizlerin yorumuna bırakıyorum) 2 adet alarak iki kenarına koyarak sistemi tamamlamak istiyorum.. bu dizilim hangi sayısal dizilime denk geliyor bilmiyorum..

    bu düşüncelerim teknik olarak yada alınabilecek verim açısından ne kadar doğru yada yanlış bilemiyorum.

    böyle bir sistem için hangi model avr yi önerebilirsiniz..

    sayın burakay hocam kafanıza takılanları sorun demenizden cesaret bularak bu soruları soruyorum, ama umarım sizleri sıkmamışımdır.




  • iskar10 İ kullanıcısına yanıt
    15m2 odada KLIPSCH yapım prensipleri ve kullanım amaçları sebebiyle benim önerim olmazdı. Hele hele Kule tipi hoparlörler daha da zor.Kolaylıklar dilerim
  • Hocam üstlerdeki mesajımda da belirttiğim gibi 15 m2 küçük bir oda.



    Hi-Def-Man hocamızda tekrar hatırlattı ve ben de şüpheye düştüm.



    Bakın benim avr mic kalibrasyonu ile önleri -5 e çekiyor.



    26 m2 salonda olmama rağmen.



    Bunun nedeni yüksek ihtimal klipsch hop karakteristik yapısında sanki megafon varmış gibi çalıştığı için olabilir.



    Ben almadan önce denerkende 30 m2 ye yakın salonlarda dinleme yaptım ve beğendim.

    15 m2 de önler rp160 bile olsa nasıl bir ses alırsınız emin değilim.



    Bu yüzden nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama eğer istanbuldaysanız proav ye gidip bir dinleme yapın bence.

    Veya modern elektronik e gidin klipschi türkiyeye getiren firma orası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silahlardan örnek vermek istemezdim ama bildiğiniz gibi uzun namlulu silahlar daha kesin nisan alma ve vuruş yetsine sahiptir.Sanırım namlu içinde bulunan yivlerden dönme momenti alarak hızını ve doğru uçuşu sağlarlar.Horn tipli yüksek frekans sürücüleri de benzer şekildede horn yapısını kullanarak daha uzak noktaya daha az güçle sesi ulaştırırlar.Bunun etkisi hornun ağız genişiliğinin ne kadar dar veya açık olmasıyla alakalıdır.Ben ne zaman Klipsch hoparlör dinlesen doğru soundu yakalama için kendimi olabildiğince uzağa atmaya çalışıyorum keza çok yakında durunca Tiz sesler çok direkt geliyor.Ben her zaman Crosstalk etkisini ilk dinlemeye başladığım sistemlerde anlamaya çalışırım. Klipsch hoparlörler bende stereo etkisini yakında dinlerken törpüleyecek kadar crosstalk oluşturuyor. E uzaktan davulun sesi hoş geliyorsa 15m2 de o kadar Klipsch sürücüsüyle nasıl olur merak uyandırıyor.




  • merhabalar arkadaşlar,
    bilmenizi isterim ki yorumlarınızı ilgi ile takip etmekteyim.
    açıkçası şu an ne yapmam gerektiğini bilemiyorum.. klipsch in 15 m2 lik bi odada verimli olamıyacağı konusu beni bi boşluğa attı..
    şu ana kadar kendimi sadece klipsch in modelleri ile bir sistem oluşturmaya adapte etmiştim.. ben sadece bi hop sistemi oluşturayımda tv nin sesinden daha iyi bi ses alayım düşüncesi ile bi oluşum içine girmedim.. zaten şu an kullandığım bir sistem var ve o na devam ederdim... gerçekten çok daha kaliteli bir sistem oluşturarak hayal ettiğim ortamı gerçekleştirmeye çalışıyorum.. odamın küçük olması benim bu arzumu gerçekleştiremeyeceğim anlamına mı geliyor..

    sizin değerli yorumlarınıza ilave olarak burakay hocamın yorumunu da merakla bekliyorum..

    sizlerden 15 m2 lik yada kısacası küçük odalarda bir sinema ortamını yaratma imkanını gerçekleştirmek için nasıl bir yol izliyerek ve hopları oluştururken nelere dikkat etmem konusunda tecrübe ve bilgilerinizle rica edebilirmiyim..

    Bu arada balıkesir/gönen ilçesinde yaşıyorum.. burda test etme imkanım yok... ama tabiki istanbul a gidip geliyorum.. gittiğimde ilk fırsatta modern elektroniği ziyaret etmeye çalışacağım.

    şimdiden teşekkürler.. saygılar..




  • Hocam denemeden dinlemeden olmaz emin olun.

    Mutlaka farklı markaları dinleyin acele etmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler hocam,
    şu an zaten acele etmiyorum.. detaylı bir araştırma yapmaya çalışıyorum..
    ilk fırsatta da istanbul a gelerek sizin önermiş olduğunuz yerlerde öncelikle klipsch markasının modellerini,sonrada diğer markalarının modellerini test etmeye çalışacağım..

    saygılar..
  • Merhaba arkadaşlar ,ben 5.1 sinema sistemi kurmak istiyorum, bir kaç yer ile görüştüm kafama yatan sistemleri forumda bir kaç arkadaşa da danıştım saolsun yardımcı da oldular, tam karar vermişken alım aşamasımda mağaza fiyat arttırdı verdiği teklifin ( hem mail olarak hemde yazarak vermesine rağmen) hatalı olduğunu söyledi ayrıca kablo hediyesini bir kısmını iptal etti, çok sinirlendim ve almadan çıktım.

    Diğer görüştüğüm yerlerinde havaları farklı değildi ,insanı aşağılar gibi davranıyorlar ,bende bu yüzden ya vazgeçicem yada amazondan kendim alacağım.

    Eğer sizde yardımcı olursanız şansımı denemek istiyorum ,elimde denon 3400 anfi var evimde apartman dairesi ve 30 m2 salon (Daha sonra biraz daha büyük salonlu bir eve geçebilirim). Ayrıca sinema ağırlıklı kullanacağım. Bütçem 1500 euro civarı eğer atmos da ekleyebilirsem eklemek istiyorum olmazsa daha sonra yapmaya çalışırım.

    Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saydam330 -- 18 Şubat 2018; 18:21:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Amazondan vazgeçme amazon de den daha önce begendigin setin fiatına bak ve sipariş ver keyfine bak ,boşuna kesilme
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hunhun34

    Amazondan vazgeçme amazon de den daha önce begendigin setin fiatına bak ve sipariş ver keyfine bak ,boşuna kesilme

    Teşekkür ederim, amazon dan yapmayı deneyeceğim almak istediğim eski set amazon da yok ayrıca klipsch in çok daha iyi olduğunu biliyorum o yüzden bu şekilde bir set kurarsak onları temin edip almak istiyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burakay2015

    Merhabalar guruba hosgeldiniz

    Geciken cavabim icin kusura bakmayin

    Soyle bir dizilimde olabilir

    Onler R26f

    Merkez R25c

    Surround R15m oda dikdortgen oldugu icin R14s de kullanabilirsiniz ve Subwoofer R10sw veya R12sw , bu urunler fiyat olarak daha uygun ama Turkiye ye kargo varmi bilmiyorum , bir arastirin takrar bildirin ve boylece Blu ray yada Android medya oynaticiya paraniz yeterli olur galiba

    baska bir yol On R26f

    merkez R25c

    Surround Rs52 veya Rp240s

    Sub R10sw

    once bu sistemde bir tecrube sahibi olun sonra ogrendikce ilerde dolby atmos sistemi neden olmasin

    oda yalitimina gelince ben Turkiyede yasamiyorum burda diger arkadaslar umarim yardimci olurlar , bu konuda kullanilan akustik sungerler, kadife perde mutlaka sesi daha etkili hale getirip hem sesin disari cikmasini onler hem icerdeki sesi dolgunlastirir

    Dolby vision Atmos ozellikli bir TV yerine bir Full HD projeksiyonda alabirsiniz bu ozellikte bir Tv su anda LG B serisi oledlerde mevcut ama cok pahali olmasi lazim eger bu Tv' yi alirsaniz O zaman iyi bir Blu ray Oynaciti almaniz gerekirki buna degsin

    Selamlar , akliniza takilanlari lutfen sorun






    rahatlıkla işinizi görür

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • saydam330 S kullanıcısına yanıt
    Burnu havada olan satıcılara prim vermeyin Amazondan den alırsanız çok daha iyi olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenai

    Burnu havada olan satıcılara prim vermeyin Amazondan den alırsanız çok daha iyi olur.

    Bende o yönde karar verdim ama tavsiyelerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes amazon amazon diyor da bakıyorum amazona 3 haftadır, artık TR'de olan ürünler ile arasında bir fark kalmamış ki, bi de 38kg sub nasıl gelecek ? , amazon fiyatı 1.500 dolar, tr de ise peşinle aynı subı indirimle 6bine alabiliyorsun ? aradaki 330tl fark için yurtdışından o strese değer mi yani ? diye düşündürdü beni.
  • Arkadaşlar ben hoparlörleri aldım şimdi de subwoofer siparişi verdim , klipsch r-112 aldım.

    Sıra subwoofer in kablosunda acaba alttaki kablo uygunmudur ve ayrıca kaliteli midir.

    MONSTER CABLE 450SW 8M. SUBWOOFER KABLOSU

    https://urun.n11.com/aksesuar/monster-cable-450sw-8m-subwoofer-kablosu-P182745051

    Birde bu ürünü buldum.

    https://urun.n11.com/tv-kablolari/oehlbach-nf-subwoofer-kablosu-P142000686



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saydam330 -- 24 Şubat 2018; 21:38:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: saydam330

    Arkadaşlar ben hoparlörleri aldım şimdi de subwoofer siparişi verdim , klipsch r-112 aldım.

    Sıra subwoofer in kablosunda acaba alttaki kablo uygunmudur ve ayrıca kaliteli midir.

    MONSTER CABLE 450SW 8M. SUBWOOFER KABLOSU

    https://urun.n11.com/aksesuar/monster-cable-450sw-8m-subwoofer-kablosu-P182745051

    Birde bu ürünü buldum.

    https://urun.n11.com/tv-kablolari/oehlbach-nf-subwoofer-kablosu-P142000686

    Nereden aldiniz acaba hocam? Kadikoyde antika teknik diye bir yer var. Resmen burnu havada adamlarin, bir dovmedikleri kaliyor. Rezil etmek lazim boylelerini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • saydam330 S kullanıcısına yanıt
    R115 sw de ayni kabloyu kullandim makul bir urun...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saydam330 S kullanıcısına yanıt
    Linkini verdiğiniz Monster Sub. kablosunu uzunca bir süre kullandım sonrasında sistemi değiştirdiğimde kabloyuda Oehlbach boom serisi Y tipi kablo (stereo bağlantı gibi) ile değiştirdim (http://www.oehlbach.com/de/home-cinema/subwoofer/kabel/booom! ) sonuç olarak çok bariz bir şekilde ses farklılaştı Oehlbach'i öneririm ama kesinlikle Monster almayın derim sub'ınızda uygun giriş var ise kesinlikle Y tipi kablo öneririm. Bu arada sub olarak definitive supercube 6000 kullanıyorum.




  • Merhaba, Y kablo olayını biraz açar mısınız? yani normalde tek giriş ile LFE yerine bağlamak gerekmiyor mu? müsiklerde değişebilir tabiki ama filmler de nasıl olacak ... Y bağlandığı zaman ne gibi bi fark oluyor? sağ ve sol yerlerine mi bağlıyorsunuz? ..
    ve cube 6000 'den memnun musunuz?
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.