Şimdi Ara

...KLIPSCH club... (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.388
Cevap
23
Favori
89.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende sürülmesi sınıfına göre çok çok zor olan jamo concert 11 var önlerde. Sonus faber luito kılasmanı speaker. 7010 biamp de bağlı. Sistem film oyun müzik karışık olduğundan biamp+hdam çok işimi görüyor pc başında. 4000-5000 liraya bir stereo amfi alsam böyle çalması imkansız çünkü o bütçede güçlü amfi yok 100 watt altı vasat bile çalmıyor concert serisi. Denon almaktan da müzik kısmı için vazgeçmiştim pişmanda değilim 2018 de dolby vision da gelicek. 8K görüntü bidaha oturucakda dolby ve dts yeni formatlar yapıcakda ölme eşeğim ölme amfi değişmeye daha en az 3-5 sene var. 8012 uyguna düşer orası ayrı tabi.



    Bu arada biamp de bakır kablo kullanmanı öneririm altkara audioquest type 2 yada 4 bakabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burakay2015 kullanıcısına yanıt
    Yani öne 280FA olsa arkaya da 160M üzerine 140SA koyardım büyük ihtimalle... Dengeli olur olmaz orasını gerçekten bilmiyorum...



    Bir de center da 450C ve 450CA arasında belirgin fark olur mu? ATMOS düzeninde...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CcC_83 C kullanıcısına yanıt
    450c ile ca arasında ne fark var bilmiyorum.

    Bende 450c var gayet memnunum.



    Siz şu ana kadar hangi ürünleri aldınız ona göre ilerleyelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Hocam sizinki zor sürülen hoparlör.

    Ama benimki şu an bile gayet güçlü.

    Biamp bağlarsam ne farkı olur sizce.

    Hem önler van del hul hybrid kablo.o yüzden yien aynısını almam gerekir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir kere marantz'ın karakteristik yapısı biraz daha üstün gelmeye başlar yani biraz daha yumuşar ses , s ve f harflerindeki parlama azalır mid sesler öne çıkar altlar ise daha derinleşir. Biamp de alt sürücülere audioquest type 4 bağla. Bende de hybrid kablo var altları type4 e göre kötü . Type 4 dengesizlik de yapmazlar çünkü farkı sürücüleri bağlıcaklar. Bulursan monster M yada üstü olan Z serisi vandenhul kablondan çok çok daha iyi çalıcaktır. Bende scs2 ye kadar her vandenhul dan neredeyse var yada vardı. Sadece görmek için dahi arka kabloların oratalama altı değil ise tak dene fark çıkıcaktır ortaya muhakkak.

    Edit: yazım yanlışı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apache Air Fighter -- 12 Kasım 2017; 21:3:44 >
  • Deneme imkanım olmadığı için satın alıp bağlamam lazım.

    Zaten ben bu sistemi diğer mağazada dizse idim yamaha rx-2050 ve surround için typ2 önler için type4 alacaktım.



    Belki birinden bulursam alır denerim 1 günlüğüne.



    Filmlerde katkısı ne olur acaba?



    Şu an bile sürücüleri yeteri kadar torklu çalabiliyor.

    Biamp fazla güç vermez mi acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Herseyin bir aciklamasi var arkadaslar, tuhaf degil , O bir ozellik ve aciklayayim
    Oncelikle

    Zone 2 dedigimiz birsey var.

    Çoğu stereo alıcısının sahip olduğu ilginç bir özellik, A / B Hoparlör Anahtarı olarak anılır.

    -Bu özellik, stereo alıcıların başka bir hoparlör grubuna bağlanmasına olanak tanır, böylece daha fazla oda dolgusu salınacak şekilde odanın arka tarafına yerleştirilebilir veya başka bir odaya kurmak zorunda kalmadan müzik dinlemek daha kolay hale getirilebilir İkinci bir sistem.
    -Bir A / B hoparlör anahtarının eklenmesi bazı dinleme esnekliği eklemesine rağmen, bu özelliğin sınırlandırılması, başka odalarda bu ekstra hoparlörleriniz varsa, yalnızca ana odada oynatılan aynı kaynağı dinleyebilirsiniz.
    -Ayrıca, bu ek hoparlörleri bağlayarak, sinyali yalnızca iki yerine dört hoparlörden ayırdığı için tüm hoparlörlerinize giden (((güç azaltılır)))

    Bununla birlikte, beş veya daha fazla kanala aynı anda güç verebilme yeteneği sağlayan ev sineması alıcıları A / B Hoparlör Anahtarı fikri Bölge 2(zone 2) olarak geçilen bir özelliğe yükseltildi.

    Oyleyse Zone 2 nedir?

    Ev sineması alıcısında, Zone 2 özelliği ikinci bir kaynak sinyalinin hoparlörlere veya başka bir yerde ayrı bir ses sistemine gönderilmesini sağlar. Bu, ek hoparlörleri bağlamaktan ve A / B hoparlör anahtarı gibi başka bir odaya yerleştirmekten daha fazla esneklik katıyor.

    Bir başka deyişle, Zone 2 özelliği ana odada ya da başka bir yerde dinlenecek olanın kaynağıyla aynı ya da ayrı bir kaynağın kontrol edilmesini sağlar.

    Örneğin, ana odada bir başka Blu-ray Disc veya DVD filmi surround sesle izlenmekte olabilirken, bir başkası bir CD çalar, AM / FM radyo veya başka bir odada bir başka iki kanallı kaynak dinleyebilir aynı zamanda.
    -Hem Blu-ray Diski hem de DVD oynatıcı ve CD çalar aynı alıcıya bağlanır, ancak aynı ana alıcıyı kullanarak ayrı olarak erişilir ve kontrol edilir. Bir Zone 2 seçeneği sunan alıcılar için, uzaktan kumandayla veya yerleşik denetimleri, kullanıcıların Giriş Seçimi, ses seviyesini ve muhtemelen Zone 2 ile alakalı diğer özellikleri kontrol etmesini sağlayan bir işlev sunar.

    SONUC OLARAK
    -Zone 2 icin kullanilan hoparlorler ayni odada kullanilir mi???

    -Zone 2'de deneyebileceğiniz bir diğer kurulum seçeneği, başka bir odada bir hoparlör sistemi kurmak yerine, aynı odada ayrı surround ses ve stereo kurulumlarına sahip olabilmenizdir.
    -Örneğin, birçok kişi, surround ses hoparlörü kurulumunda kullanılabilecek hoparlörlerden farklı hoparlörleri (ve farklı amplifikatörü kullanan) kullanarak ciddi müzik dinlemeyi tercih etmektedir.

    -Bu durumda, Zone 2 seçeneğinden yararlanan bir kullanıcı, surround ses kurulumu ile aynı odada özel stereo dinlemek üzere ayrı hoparlörler (veya ayrı amplifikatör / hoparlör kombinasyonu) kurabilir. Kullanıcı sadece CD çalar veya diğer uyumlu Zone 2 kaynağı için müzik dinlerken Zone 2'ye geçer.

    Tabii ki ana bölge ve Zone 2 kurulumları aynı odada olduğu için her ikisini de aynı anda kullanmak (((tavsiye edilmez))) ancak daha özel bir stereo isteyen kullanıcılar, yararlanabilecekleri ilginç bir seçenek sunar dinleme seçeneği - ancak başka bir odada ayarlamak istemiyorsanız veya Zone 2 kurulumu için başka uygun bir oda bulunmuyorsa.



    ...KLIPSCH club...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakay2015 -- 13 Kasım 2017; 11:32:21 >




  • Onemli degil. vakit buldikca mutlaka bildiklerimi paylasirim. Resim icin tesekkurler

    Rp-250f bu oda icin cok uygun.Eger komsulari rahatsiz etmeme gibi bir sansiniz varsa Rp-260f bile olabilir.(eger apartmanin cevresi aciksa)... Bence Subwoofer olarak R110sw yeterli.Eger bass olarak size komsular tolerans sagliyorsa R112sw olabilir.AVR olarak Denon X3400 cok iyi bir secenek ve yeterli.MultEQ XT32 cok onemli ve guzel bir ozellik.

    Surround olarak oturma pozisyonunuz cok yonlu oldugu icin Rp-240s bu oda icin ve Rp250f ler icinde uygun. Ve dinleme pozisyonu 4m oldugu icin Rp-440c merkez iyi bir secenek.

    Eger aceleniz yoksa nicin diger Klipsch hoparlorleri icin dusunmuyorsunuz Mesela yeni cikan bir urun klipsch R-26fa daha henuz satisi varmi turkiyede bilmiyorum ama en guzel ozelligi atmos-etkin olmasi.

    ...KLIPSCH club...

    uzerinde atmos hoparloru var.Fiyati ile Turkiye icin bir bilgim yok.lutfen arastirin.Ama cebime uygun olun diyorsaniz tabiki Rp250f'i oneririm.sonradan Atmos da yapabilirsiniz.Cunku bu bir el kaşıntısina benzer bir kez sistemi kurdunuz ne aslinda eger daha buyuk alsaydim gibi dusunursunuz ama acabildiginiz ses dB li onemli,daha once bahsettigim hoparlor kiriterlerini mutlaka tekrar okuyun.

    ...KLIPSCH club...

    Selamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakay2015 -- 13 Kasım 2017; 12:56:37 >




  • Burakay2015 kullanıcısına yanıt
    Özet ; zone 2 ye vereceği gücü vermek yerine tavan hoparlörüne yönlendiriyor. Zaten altta zone çıkışları için pre belirtmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar

    oncelikle belirtmem gereken bir ayrinti var.Bi-amping ozeligi var ama, "Klipsch hoparlörleri için şart değildir" sesli bir gelişme sağladığına inanıp inanmamaniz kulaklarınıza bağlıdır.
    -Eger Klipsch Profesyonel icin konusursak yada Klipschorn,La Scala,Heresy,Forte,Palladium bu hoparlorlde kablo ve bi-amping yontemiyle sonuc farkeder.Ayrica gercek bir bi amping yapmak icin bi-wiring de yapmaniz gerekir. Bir AVR ve bir PREAMP'a ihtiyaciniz gerekir, tweeterlarin (+) lari birinden (-) leri digerinden ve woofer cone icinde aynisi gecerlidir
    Bi-amplifikasyon veya bi-amping, düşük frekanslar için bir amplifikatör ve orta ve yüksek frekanslar için ikinci bir amplifikatör kullanan bir tekniktir. Bu teknik, kullanıcıların hoparlörlerle olan etkileşiminde her amplifikatörün güçlü yanlarından yararlanmasına olanak tanıyabilir (örn. Woofer'lar için 150 watt amp, tweeter içinse 50 watt amp kullanın)

    Düzgün bi-amp yapmak için amplifikatörlerin gücü dengelenmeli ve hoparlörler frekans ve guç sınırları içinde olmalıdır

    dezavantajlari avantajlarindan cok ama deneyip gorebilirsiniz.


    bir ikinci konu
    -Rp140-sa ve Rp-280fa nin atmos arasindaki farki sordunuz , kesinlikle cok far var ince detaylari var. kullanilan agac malzemesi , gercek agac kullanilmistir

    Rp-280fa. Her biri 72ibs ve 10,5 "(W) ölçülerinde 43" (H) ve 19 "derinlikli, 2 yönlü tasarımı olan çift 8" alüminyum woofer'lar, entegre çift yönlü Atmos hoparlörü, 4 "woofer kullanan ve Tractrix-Horn hoparlörü.

    -Klipsch ayrıca yeni bir merkez kanalı hoparlörü, RP-450CA.
    Standart ve RP-450C arasındaki fark (((bitiş))). (kullanilan agac malzemesi)
    Atmos versiyonu, RP-280FA kulelerine eşleşen ahşap kaplamalara siyah Ceviz ve Doğal Ceviz seçenekleri sunuyor.Gerçek ahşap kaplama ile yeni RP-450CA orta hoparlör.Gercek ahsap MDF den daha iyi kalitede ve atmos sesi icin iyi ama maliyetinin pahali olmasinin sebeplerinden bir digeri olan budur.
    -Bitişin haricinde, RP-450C ve RP-450CA da aynı özellikleri paylaşıyor

    Yani öne 280FA olsa arkaya da 160M üzerine 140SA koyardım büyük ihtimalle... Dengeli olur olmaz orasını gerçekten bilmiyorum .
    SORUSU ICIN;
    -neden dengeli olmasin ki ,tabiki olur.odaya ve butceye bagli benim favori dizlimim eger oda yeterince buyukse on tarafa Rp-280FA, merkez Rp-450CA arka R-26FA yada Rp-250f lerin uzerine atmos rp140-sa ve Rp-250s

    SELAMLAR HERKESE


    ...KLIPSCH club... ...KLIPSCH club...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakay2015 -- 15 Kasım 2017; 10:51:34 >




  • Herkese Selamlar. Şimdi sizlere ilham olmak amacıyla bir ev sinema sistemi örnek resimleri göndereceğim bu sistemde 7.2.4 tavan atmos hoparlörleri (CDT-5800-C II) kullanılarak kurulmuştur. Merak ettiklerinizi sormaktan cekinmeyin lutfen

    RP-450CA merkez (1)

    RP-280F Ön (2)

    RP-250S Arka ve Yan(4)

    R115SW Sub (2)

    CDT-5800-C II Tavan (4)



    ...KLIPSCH club... ...KLIPSCH club...



    ...KLIPSCH club... ...KLIPSCH club...


    ...KLIPSCH club... ...KLIPSCH club... ...KLIPSCH club...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakay2015 -- 14 Kasım 2017; 11:15:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Klipsch RP 280 FA atmos hop lar amazondaki fiatı 1270 euro teki
    https://www.amazon.de/Klipsch-Reference-Premiere-RP-280FA-St%C3%BCckpreis/dp/B00ZCU1UIE/ref=sr_1_80?s=ce-de&ie=UTF8&qid=1510683832&sr=1-80&keywords=klipsch+lautsprecher
    Herbiri kutulu 42 kg hop agırlıkları 36 kg malesef almanyada bile özel kargo ile teslim edilebiliyor tr teslimi pek mümkün olmaz her halde ,fakat çok keyifli hoplara benziyor ama tr fiat uçuk olur her halde.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • hunhun34 kullanıcısına yanıt
    Afedersiniz, orda bir yanlışlık oldu ağırlık olarak 72ibs (pound'u kg'ma çevirmeden) kg olarak gördüm. Ama gerçekten çok güzel bir hoparlör ve ceviz gerçekten çok şık duruyor ve neredeyse Rf 7 II ile aynı para ama normal ve geniş bir oda için tabiki Rp-280fa alırdım. Hem atmos icinde dahil hemde RF 7 II merkez ve AVR için çok para harcamak gerekir vede çok geniş bir oda için idealdir. Güvenli bir yerden almanız gerekir eğer woofer'larda bir arıza olursa başınız çok ağrır. Türkiye Klipsch le iletişime geçip fiyat sormanızi tavsiye ederim, çünkü Klipsch 5 yıl garanti veriyor. eger Rp280fa icin imkaniniz yoksa Rp280f uzerine Rp-140sa daha butcenize uygun olur.Selamlar bütün arkadaşlara.

    ...KLIPSCH club... ...KLIPSCH club... ...KLIPSCH club...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakay2015 -- 15 Kasım 2017; 10:59:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Büyük katkılarınız oldu teşekkürler ,
  • hunhun34 kullanıcısına yanıt
    ben tesekkur ederim, butun arkadaslarin faydalari oluyor. Ses ve goruntu fuarlarinda Klipsch bayisi ile birlikte calisan olan birisi, ses ve goruntu uzerine gonul vermis ve bu ilgiyle cok arkadaslar edinmis biri olarak vakit buldukca zaman ayirmak ve bildiklerimi paylasmak isterim.Diyebilirim ki cogu sarkilari hoparlorler sevdirir.ben bunu Klipsch ile daha cok tecrube ettim.herkese selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakay2015 -- 15 Kasım 2017; 14:51:59 >
  • Burakay2015 kullanıcısına yanıt
    Selamlar...

    Bu en belirtmiş olduğunuz dizilimden sonra RP-26FA bir yerde buldum...



    Arka surround olarak RP-26FA mı daha iyi olur yoksa RP-250F, 260F ya da 160M üzerine Atmos koymak mı? R26FA başka seri olmasından dolayı...



    Önde RP-280F üzeri Atmos hoparlör olduğunu düşünürsek...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CcC_83 -- 15 Kasım 2017; 21:24:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CcC_83 C kullanıcısına yanıt
    Merhaba Selamlar .Gunaydin size butun arkadaslara
    Oncelikle hatirlatmam gereken hoparlor pozisyonu ile bir detay var.
    -Sol ve sağ Yan Surround hoparlörleri (aşağıda "A" olarak gösterilmiştir) her iki tarafa da eşit olarak yerleştirilmelidir ve izleme pozisyonunun biraz üstünde ve arkasında olmalıdır. Sol ve sağ arka surround hoparlörler ("B" olarak gösterilir) oturan dinleyicilerin kafalarından yaklaşık 90cm yukarıda (ve arkasında) olmalıdır.bu olmasi gereken olcumlerdir ama hoparlore gore esneklik olabilir.Buna gore alacaginiz hoparloru kiyaslarsaniz size daha kolay secme imkani sunar.Eger oturdugunuz koltugun arkasinda capraz koselerinde ve yanlarda yeterli bos yeriniz varsa R-26FA'yi oneririm, cocuklariniz varmi bilmiyorum ama gelen misafirler acisindan eger atmos icinde olursa daha kullanisli olur.cunku cocuklar hoparlorle oynarlar eger monte edilmemisse dusurebilirler.
    -bu cocuk konusunu gormezden gelirsek ve eger yeriniz yoksa Rp-160s uzerine atmos kullanmak daha mantikli olur ,

    R-26FA Premier Referance'dan bir onceki modeldir ve benim bir onceki kulladigim hoparlor R-28F, tabiki ikisinin kullanilmasi uyumlu.bunun cogu ornegine sahit oldum.Hatta ikisini ayni anda dinledim.Sesleri birbirlerine cok yakin.
    Sadece bilgi icin RF serisi ile arasindaki fark;
    90x90 HYBRID TRACTRIX HORN Yeniden tasarlanan Tactrix Horn, görüntüleme ve dinamikleri artırırken, yüksek frekans tepkisini ve uzatmayı daha da iyileştirmek için kare boynuz ağzına eşlenmiş bir dairesel boynuz boğazı kullanır. Sıkıştırılmış kalıplanmış kauçuk yapı, sertliği azaltmak ve ayrıntıyı geliştirmek için yüksek frekanslı sönümleme katmaktadır. Bu mümkün olan en temiz, en doğal sesi yaratır
     
    Bence bu ses konusunda büyük bir fark yaratıyor. Bu kauçuk çevre, tampon sertliğini azaltmak için daha önceki modellerde "macun" tadilat gerçekleştiren bir grup sahibine tepki olarak veriliyor. 280'ler, 28'lerden daha az sert. Bas yanıtina gelince, 280's 32 Hz, 28's 35 Hz olduğuna inanıyoruz. Bunun gerçekten bir fark yarattığını biliyorum ve bas tepkisinin 280'lerle oldukça iyi olduğunu biliyorum. 280'lerimden oldukça mutluyum.
    sonuc olarak
    Elde edebileceginiz yeni ve en kucuk kule atmos icinde hoparloru R26FA, diger secenek Rp250f uzerine atmos Rp140-sa koymaniz icin avantajlari dezavantajlari soyledim birde dinleyeceginiz koltuk cok onemli , cogu arkadaslarim hoparlor icin koltuk degistirdi ,koltugunuzun fazla yuksek olmasi bir dezavantajdir

    biz cogu yuksek tavanli evlerde 5.2.4 diziliminde Rp240s lerin uzerine atmos koyanlarida gorduk.Ama 7.1 veya 7.2.4 dizilimi icin uygun olan budur. Resimlerde gorunen benim bir arkadasimin evinden atmos hoparlorlerini goruyorsunuz vede o kahverengi siyah renklerde olanlar akustik yalitim sungerleri.cok guzel ve zarif duruyor ayrica ses icerde kalbinizin ustune bir baski uyguluyor.Bu oda 5.2.4 yontemiyle yapilmistir ,gordugunuz gibi kucuk bir oda degil ve ses oldukca gurultulu.
    Marantz Sr7011 AVR
    Emotiva XPA 5 Preamp
    Keces Balanced Isolation Power Conditioner BP600 (1), BP1200(1)
    Rp-280f (2)
    Rp-140sa (4)
    Rp-240s (2)
    Rp-450c (1)
    SVS Pb 13 (2)

    ...KLIPSCH club... ...KLIPSCH club... ...KLIPSCH club... ...KLIPSCH club...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakay2015 -- 16 Kasım 2017; 11:48:18 >




  • Burakay2015 kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirmeleriniz için tekrar teşekkür ederim...

    Oturma yerinde yeterince ( hem koltuk arkası hem de çapraz - yanlarda ) yerim olacak, bahsettiğiniz 90 cm den de fazla... RP-160M leri elersek, R-26FA yı da yeni seri RP ler ile kıyasladığımızda geri kaldığını düşünürsek o zaman RP-250F üstüne Atmos koymak daha iyi gibi anladım ... Yanlış isem lütfen düzeltin ... ( Bahsettiğiniz avantaj - dezavantajları dikkate aldığımızda )

    Diğer taraftan arka surround olarak koyulacak RP-160M ler, RP-250F den daha başarılı olabilir mi ? Teknik donanımları göz önüne alındığında ...

    Bu arada bazı şeyleri belki birkaç defa üst üste soruyor olabilirim... O yüzden kusuruma bakmayın ...)
  • Ben şuan RP-280F, R 115SW ve RP-450C yi aldım fakat 280F ve 450C yi Atmos modelleriyle değiştirme imkanım var , o yüzden hani kafamdaki bu tarz soruları da danışmak istedim...
  • Hiçbir ürünü değiştirmeyin..ne üst ne alt..

    Şu an sizde olanlar en doğru ürünler..

    Atmos halledilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.