Şimdi Ara

LPG'ye geçişte gaz yememe, silkeleme...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
11.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım 2000 polo 6n. KME sıralı sistem var yaklaşık 14000 km' dir arabanın üzerinde. Araba benzinde çalışırken bir sorun yok ancak 3-4 bazen 5. viteste ayağını gazdan çekince araç hafif silkelenebiliyor... Sorunum şu; araç sabah ilk gaza geçince sapıtıyor, gaz yemiyor, stop etme eğilimine giriyor. Gaza basınca devir zor çıkıyor ancak 2000 devir üzeri gidilirse sorun olmuyor. Aradan belli bir zaman geçince sorun kendiliğinden düzeliyor ve araç normal çalışmaya devam ediyor. Daha sonra arabayı çalıştırınca gaza geçtiği anda hop hemen stop ediyor 2. kontakta çalışıyor hafif gaz verince sorun ortadan kalkıyor. Ustam defalarca ayar yaptı, son seferde işi distrübütör' e bağladı... Acaba distribütör arızası böyle bir şey yapar mı? Dediğim gibi araç ilk çalışmada bu şekilde saçmalarken benzine alındığı anda sorun ortadan kalkıyor. Gaza geçince tekrar ediyor belli bir mesafe gidince düzeliyor. Ama sorun sıcaklıktan değil, örneğin 70 dereceye çıkmasını bekleyip öyle alıyorum gaza. Yine önce aynı silkelemeleri yapıp sonra toparlıyor kendisini... Fikirlerini belirtenlere şimdiden teşekkürler zira bu işi çözmem lazım parçanın orjinali epey pahalı....

• Yapay Zekanın Yanıtı

LPG'de Gaz Yememe ve Silkeleme Sorunları

LPG'ye geçiş yaparken "gaz yememe" ve "silkeleme" sorunlarıyla karşılaşabilirsin. Bu sorunlar, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:

• Kirli Gaz Filtresi: Kirli bir gaz filtresi, LPG'nin motora düzgün şekilde akmasını engelleyerek gaz yememe sorununa neden olabilir.
    • Arızalı Bujiler: Arızalı bujiler, LPG'nin düzgün şekilde tutuşmasını engelleyerek silkelemeye ve gaz yememe sorununa neden olabilir.
    • Bozuk Enjektörler: Bozuk enjektörler, LPG'nin motora doğru miktarda verilmemesine neden olarak gaz yememe sorununa yol açabilir.
    • Sensör Arızaları: O2 sensörü veya MAP sensörü gibi sensör arızaları, motor kontrol ünitesine yanlış bilgi sağlayarak gaz yememe sorununa neden olabilir.
    • Yakıt Pompası Sorunları: Yakıt pompası düzgün çalışmıyorsa, motora yeterli yakıt sağlanamaz ve bu da gaz yememe sorununa yol açabilir.

Bu sorunları çözmek için yapabileceğin birkaç adım vardır:

• Gaz Filtresini Değiştir: Gaz filtresini düzenli olarak değiştirmek, temiz bir yakıt kaynağı sağlamaya yardımcı olur.
    • Bujileri Kontrol Et ve Gerekirse Değiştir: Bujilerin temiz olduğundan ve düzgün çalıştığından emin ol.
    • Enjektörleri Temizle veya Değiştir: Enjektörler tıkanmışsa, profesyonel bir tamirci tarafından temizlenmesi veya değiştirilmesi gerekebilir.
    • Sensörleri Kontrol Et: O2 sensörü ve MAP sensörünün düzgün çalıştığından emin ol.
    • Yakıt Pompasını Kontrol Et: Yakıt pompasında bir sorun olduğundan şüpheleniyorsan, profesyonel bir tamirci tarafından kontrol ettirilmesi önerilir.

Bu sorunları gidermek için gerekli adımları attıktan sonra, LPG'ye geçişte gaz yememe ve silkeleme sorunlarının ortadan kalktığını görmelisin. Ancak, sorun devam ediyorsa, daha fazla teşhis ve onarım için kalifiye bir tamirciye başvurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • distrübütör'ü sök güzelce temizle oksitlenen yerlere ince zımpara yap buji kabloları ile bujileri kontrol et

enjektör ile manifolt arası hortumların boyu nasıl uzunmu?

ayrıca valtek enjektör kullanıyorsa sistem valtekler bobinli olduğu için bir ihtimal bobin biraz gittikten sonra açılıyor olabilir

enjektörü değiştirip deneme imkanın varsa dene.

distrübütörde değişimi gerektirecek bir arıza olsa benzindede yapar

sadece iletim zayıflamış olabilir bunuda temizlik ile giderebileceğini düşünüyorum ve sözü

Faruk üstada bırakıyorum.
  • Sayın Mitto;

KME ile ilgili sorunuz için size Pm atılmıştır. Oradan bize iletişim bilgilerinizi verirseniz size hemen dönüş yapılacak.

SAYGILARIMLA

KAHVECİOGLU A.Ş
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafacec

distrübütör'ü sök güzelce temizle oksitlenen yerlere ince zımpara yap buji kabloları ile bujileri kontrol et

enjektör ile manifolt arası hortumların boyu nasıl uzunmu?

ayrıca valtek enjektör kullanıyorsa sistem valtekler bobinli olduğu için bir ihtimal bobin biraz gittikten sonra açılıyor olabilir

enjektörü değiştirip deneme imkanın varsa dene.

distrübütörde değişimi gerektirecek bir arıza olsa benzindede yapar

sadece iletim zayıflamış olabilir bunuda temizlik ile giderebileceğini düşünüyorum ve sözü

Faruk üstada bırakıyorum.

Hocam cevaplar için çok teşekkür ederim ustama dediklerinizi aynen ileteceğim.... Bir önceki gidişimde sorunu distrübütöre atmıştı yenisi 500 ytl imiş. Ben bu temizleme olayını bilmiyordum bir sorayım bakalım. Bunun yanında gaza geçtikten sonra belli bir mesafe gidince düzelmesi ve sonra aynı sorunu tekrar etmememi ilginç...

Sayın kme yetkilisi, benim ustamla ilgili bir sorunum yok. Sağolsun elinden geldiği kadar ilgilenmeye çalışıyor. Arabayı bir gün sabah bırakacağım bakalım sorunu bulmaya çalışacaklar. Benim bu konuyu açmamdaki sebep ne olabileceği hakkında bilgi sahibi olmam ve onu değiştir bunu değiştir olayına girmemem... Mesela artık distrübütör derlerse bir temizleylim derim ya da benzinde de yapması lazım aynı sorunu derim... Teşekkürler

• Aynı sorunu 2005 polo 1,4 aracımla ve BRC SQE MY07 LPG sistemi lile bende yaşıyorum. Hem de ilk dönüşüm gününden beri...Sadece soğuk kış günerinde...Aracımın sorununu çözmek için bujiler değişti, hararet müşiri değişti, 1 adet gaz enjektör, değişti, gaz hortumları değişti....Aracın hem motor hem de LPG bakımları muntazam yaptırılıyor....En sonunda sahibi değişecek ve sorun benim sorunum olmaktan çıkacak....Ama ben bu haliyle aracımı kimseye satamam....Araçtan ve LPG den de son derce memnunum ama şu sorunu bir çözebilsek....Birlikten kuvvet doğar....bir gelişme olursa lütfen buradan paylaşalım...Teşekkür ederim...
  • Faruk Bey 17 DH 989 plakalı polo 2005 1,4 aracımla 1 şubat tarihinde derinceye yanınıza uğramıştım. Hem LPG sisteminin hortumlarını hem de 3 numaradaki enjektörü değiştirmiştik. 2 şubat sabahı aynı sıkıntıyı yaşayınca arkadaşlarınızın yanına işyerinize hemen uğradım, regülatörün ısından kaynaklanabileceği yorumunu yaptılar. Sorunum soğuk havalarda LPG geçişi olduktan kısa bir süre sonra (15-20 sn) aracın yığılıp kalması, ne kadar gaz pedalına basarsam basayım gaz yememesi, 1. vitese kadar inip köklediğimde bile 3 bin devir civarına anca gelmesiydi.

Ben bu soğuk havalarda bu sorunu halen (maalesef) yaşamaya devam ediyorum. Daha bu gün (26 Şubat 2011) gene yapınca elle benzine geçmedim aracın motor lambası yanık vaziyette özel vw servisine gittim "16684 yakıt kesikliği tanımlandı, P0300 35.00" arıza kodu aracın hafızasına kazınmış. Tabi ben servise gidene kadar yine heryer ısındı, adam reset attı ve arıza tekrar gelmedi. Araç gaz yememe başladığı anda sisteme el ile kumanda edip benzine aldığımda hemen kalkınıyor yani sorunu sadece gazda yaşıyorum...

Bu soruna artık kesin bir çözüm bulmadan, nedenini tam olarak tespit etmeden bana rahat yok. Tamı tamına 3 kış sezonu hep bu korku ve sıkıntı ile araç kullanmaktan sıkıldım. Aracımı bu haliyle de satmak istemiyorum...Aslında çok da memnunum...Bilmiyorum ne yapsam....Bir elektrik tesisatçısına gidip enjektör ile sistem arasındaki kablolarımı kontrol ettirsem....Lambda ile ilgili yorumlar da okuyorum forumlarda ama bilemiyorum....Bu forum aracılığı ile tüm Uzmanlardan yardım bekliyorum. Teşekkür ederim....

• benim araç 98 madel hundai accent.bir gün giderken aracım lpg de boğulmaya gaz yememeye başladı.benzinde çok güzel çalışıyordu.aklıma lpg aldığım pompada ya kalitesiz gaz basmışlardır yada hava diye zan yaptım ama.ustasına götürdüğümde.lpg hortumunun bagaj kapağı tarafından delindiğini gördüm.hortum değişti 20 tl.ucuz atlattık.yolda 50 tl yi göze almıştım.araç eski çekişine kavuştu .bende rahatladım okuduğunuz için teşekkürederik
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.Viteste Gaz Kesince Silkeleme
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.