Şimdi Ara

LPG VE BUJİ SEÇİMİ (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
39.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jedi_bayoz

    Selam.
    Aracım 98 Vectra 2.0 CD Voltran sıralı Lpg orjinali 2 tırnak olan bujilerimi özel servisin tavsiyesi ile 4 tırnak olarak değiştirdim. Bu farklılık aracıma ne gibi yarar yada zarar getirir. Ayrıca buji değişiminden öncemi sonramı tam farkedemedim ama aracımda Lpg de zaman zaman çekiş düşüklüğü yaşıyorum (yokuşta çekmeme gibi ) fakat bu sorun benzinde yok. Aracın hava filtresi, benzin filtresi, buji kablosu ve bujileri değişti egr-gaz kelebeği ve egzos sistemi bakımı yapıldı. Sorunuma yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.
    Bu arada Lpg 7 ay önce takılmış.


    1- Herzaman orjinal buji kullanın yada buji kültürü olan bir tanıdık servisten tavsiye alarak muadil buji kullanınız. Aksi halde bu cebinizden yakıt olarak, aracınızdanda performans kaybı olarak çıkar.

    2- Farklı buji taktığınızda servisinize giderek mutlaka bir emisyon testi yaptırın.

    3- voltran servisine giderek ayarlarınızı kontrol ettirin
    Sevgilerimle.
  • Sanırım sorunu çözdüm dün ayar için kitin takıldığı Lpg servisine gittim sıramı beklerken enjektörleri kontrol ettim bir tanesi gevşemişti demekki temassızlık yapıyordu servis teki usta diğer ayarlarını yeniledi filtreyi değiştirdi 2-3 gün sonra tekrar kontrole gideceğim. Sanırım sorunum çözülmüş olacak...
  • Sayın faruksevgili
    Asıl sorunu sormayı unuttum geçen hafta gaz filtresine gelen lastik boru patlamıştı servis değiştirdi ancak dün gaz filtresi değişimi için gittiğimde tesadüfen lastik borunun ( 1 hafta içerisinde iki kez ) tekrar patlamak üzere olduğunu gördük . Bu işe servisteki ustada şaşırdı çünkü sözüm ona bunca zamandır ilk kez bu şekilde lastik boru arızası çıkmış. Neyse filtreye gelen lastik borunun gaz basıncını düşürdü bu şekilde denemem istendi sizce sorun ne olabilir ?
    98 VECTRA CD 2.0 Voltran Kit 7 ay önce takılmış.
  • efendim soru bana sorulmadı ama naçizane fikrimi söyleyeyim bence sorun orada oluşan basınçla alakalı değil çünkü zaten sgi sistemin çalışması için orada belirli basıncın olması gerek ve burada kullanılan hortum buna göre üretilir basıncı düşürmenin size bir faydası olmaz ki bariz bir düşürme değil yaptığı (enyüksek basınca bile dayanması gerek ve buda şuankinden pekte fazla değil)bu durumdada araçta fakir karışım vs gibi arızaya neden olabilir ve arıza ışığı yanabilir yanmasa bile bence değil.kanımca sorun orada kullanılan hortumun kalitesizliği ben yerli ürün kullanmıyorum aslada bu tarzda bir sorunla karşılaşmadım neyaparsınız burası türkiye bunlar normal olabiliyor ama allah korusun oaradan bir kıvılcım almış olsa sonuçları asla düşünmek bile istemiyorum. siz kaliteli başka bir markanın hortumunu kullanın sorununuz hallolucaktır.
  • Hocalarım bir sorum olacak...
    Aracıma geçenlerde 60.000 km bakımı yaptırdım.Rutin bakımları yağ,filtreler v.s (bujilerde değişti) yapıldı.Ancak bakımdan sonra arabayı stop ettiğimde sarsıntılı durmaya başladı.Yani kontağı kapattığımda motor geriye çalışır gibi oluyor.LPG kiti takılan servise gittiğimde ayarları kontrol ettiler hiçbir sorun yok dediler.Bujiler değiştiğinden olmuştur dediler.Motor servisine gittim orjinal bujilerini taktık dediler bende şaşırdım kaldım.Aracım 2004 model seat leon BRC kit takılı.Neden olabilir ...?
  • öncelikle benzindede bir deneyin bu sorun varmı varsa bakımı yapan servisiniz arızayı çözücek eğer benzinde böyle bir arıza yoksa olmadığını tahmin ediyorum lpg sisteminizin ayarlarını yeniden yaptırmanız gerekecek piston bölgesindeki lpg tam yanma yapmayıp bir miktar kalıyor oda bu gibi soruna yol açabiliyor çünkü bujiler değişim yapıldığı için yanma oranları değişir normalde sgi sistemler bundan pek etkilenmez ama nadirdir olabilir ve birde şuan takılan buji orjınal,dir ama önceki orjınal değildir ancak önceki bujiye göre sistem ayarları yapıldığı için şimdikine göre tekrar yapılması gerekir.
    kolaygelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdalmar -- 29 Haziran 2009; 11:21:36 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: erdalmar

    öncelikle benzindede bir deneyin bu sorun varmı varsa bakımı yapan servisiniz arızayı çözücek eğer benzinde böyle bir arıza yoksa olmadığını tahmin ediyorum lpg sisteminizin ayarlarını yeniden yaptırmanız gerekecek piston bölgesindeki lpg tam yanma yapmayıp bir miktar kalıyor oda bu gibi soruna yol açabiliyor çünkü bujiler değişim yapıldığı için yanma oranları değişir normalde sgi sistemler bundan pek etkilenmez ama nadirdir olabilir ve birde şuan takılan buji orjınal,dir ama önceki orjınal değildir ancak önceki bujiye göre sistem ayarları yapıldığı için şimdikine göre tekrar yapılması gerekir.
    kolaygelsin.


    Hocam hızlı cevabınız için tşk.ler...Benzinde yapmıyor.LPG montajı yapan usta bilgisayara bağladı ayarları normal dedi.Tekrar bir daha mı bakmasını isteyeyim sizce?(Yada baktırmam gereken bir değer var mı?)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay Wesley -- 29 Haziran 2009; 11:58:17 >
  • bence tekrar kontrol etsin hem benzinde böyle bir sorun yok diyorsunuz hemde bujı değişiminden sonra olmuş
    ozaman lpg ayarlarını baştan yapsın derim ben
  • toyota rav-4 de 4 tırnak bujı uyarmı acb -teskkurler
  • Sayın Faruk Sevgili 2005 model laguna II privilege 1.6 16v için NGK BKR6EIX-LPG model buji kullanılabilirmi.üzerinde champion RC87YCL buji var orjinal.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wolverine

    Amerika'dan aynı Ngk bujileri başka bir siteden diğerine göre daha ucuza sipariş ettim. Sipariş yola çıkmış. Gelince taktırıp sonuçları burdan yazacağım.

    linki göremiyorum linki koyarmısınız tekrar ...bujileri aldığınız yerin..
  • slm. bende bu bosch platin bujilerden alacağım fakat aracıma uygun buji hangisidir bulamadım bi türlü, bosch sitesine girdim model yazdım çıkmadı motor no.sunu yazdım çıkmadı..... bi yardım lütfen..

    araç reno 19 1.4 (1397cc) rna karbüratörlü
  • merhaba 99 astra g sw aracımda hangi bujileri kullnsan daha iyi olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi süraka -- 28 Mart 2012; 22:10:31 >
  • Meraba arkadaşlar benimde 2000 model mitsubishi carisma aracıma lpg'den sonra buji buji kablosu falan değişti. bujiler bosh platin buji ve arabam yaklaşık bir yıldır abartısız söylüyorum %30-50 arası güç kaybı yaşıyor.
    Sürekli lpg ayarı yapıyorum ama bişey düzelmiyor. Son çare olarak platin bujileri çıkarıp normal benzin için olan bujilerden takacağım.
    Bakalım ne gibi değişiklik olacak.
  • http://profflpg.com/lpg-oto-gaz-ayari-hakkinda-bilgiler/lpg-li-araclarda-buji-secimi

    faydası olur kanaatindeyim...

    Daha soğuk bujiyi seçebilmek içim markalara göre skalada mevcut.

    Kişisel olarak söyle bir web de dolandım, Amerikadan, ingiltereye, ordan avustralya ve yeni zelandaya kadar bakındım, kıymetli metalden yapılan bujiler (irididum, platinium) konusunda, dünya çapında genel bir memnuniyetsizlik var.

    LPG için iyi olan, orjinal buji, bir derece soğuk, 0.1 mm daha dar.

    Yani diyelim orjinal buji Bosch W8DC, biz W7DC alıyoruz, elektrodları 0.1 mm kısaltıyoruz. 4 tanesi 15 tl ye alınır işçilikle 20 tl ye takılır. zaten araba lpgli olduğu için rahat rahat 10.000 gotürür.
  • Şu anda OTOSTART.COM sitesinde 4 adet buji alana %25 indirim var bilginiz olsun.
     LPG VE BUJİ SEÇİMİ

    http://www.otostart.com/index.php?option=com_otostart&task=search&sid=YAE87Y2AH6
  • Arkadaşlar bende bosch lpg bujisi kullandım aracımda şimdi daha sessiz çalışıyor motor.... Motor ısındıktan sonra rolantide beklerken motorun sesini duymuyorum :))) İlk taktırdığımda aracı çalıştırıp araçtan inip tekrar bindiğimde araba stop etmiş diye kontak kapatıp açmıştım okadar hissedilmedi yani...

    Aracım 307sw otomatik bu aracı kullanıpta LPG li kullanan varsa kesinlikle tavsiyemdir..... Aracınız daha uslu çalışacaktır artık... Yeni taktırdım ilerde ne olur bilemiyorum bi sorunla karşılarsam yazarım buraya
  • 0242240653 lpg bujisi siparişi verdim. lpg bujisi olduğu için tırnak aralığı 0,7 mm. Konuyu okuduktan sonra keşke orjinal buji alsaydım dedim. Şimdi bunları taktırınca istediğim verimi alamazsam daha çok pişman olurum. Eskisinden daha kötü olmasın ama aynı kalsada razı olurum. 0,7 mm aralık benzinde çalışmasına çok etki eder mi?
  • faruksevgili kullanıcısına yanıt
    Faruk Hocam selamlar,

    2001 E39 5.30IA kullanıcısı olarak NGK BKR6EQUP kullanıyorum. Fakat aracım LPG'li ve Prins Kit mevcut.

    Israrla orjinal buji dediğiniz için bu bakımda da orjinal buji aldım ama sizce NGK'nın veya Bosch'un LPG bujisi tercih edilmeli miydi bu bujinin yerine?

    Aracı genel olarak LPG'de kullanıyorum. Şimdiden teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cianni -- 11 Mayıs 2015; 0:47:00 >
  • Evet, arkadaşlar bu konu baya bi eskide kalmış.

    Nerde, lpg için orjinal buji kullanmayanlar. Deneyimlerini aktarırlarsa çok makbule geçer.

    Bende kararsız kaldım. Aracım Focus II 100beygir. BRC var.

    NGK ve bosh iridyum platin bujiler önerende çok, orjinalinden şaşma diyende çok maalsef.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.