Şimdi Ara

LPG ruhsata işletmemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar arbama lpg taktıralı 1.5 ay oldu takan kişi ruhsata muayeneden once taktırsanda olur dedi arabanın muayenesi 2012 ama bir kişiden ruhsata işletmediğim zaman kasko nun olası bir kazada masrafları karşılamıyacagını soyledi bu dogrumudur acaba ?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: recepduru85

    Merhaba arkadaslar arbama lpg taktıralı 1.5 ay oldu takan kişi ruhsata muayeneden once taktırsanda olur dedi arabanın muayenesi 2012 ama bir kişiden ruhsata işletmediğim zaman kasko nun olası bir kazada masrafları karşılamıyacagını soyledi bu dogrumudur acaba ?

    1. karayollarının bilmem kaç sayılı kanuna göre en kısa sürede bu işi yaptırmak lazım. (tiye almadım hatırlamıyorum sayısını :)
    2. yakalanırsan ne olur yada ne biliyim fatura ve projelerini aldıysan ve 1 ay içinde işlemlerini yaptırmazsan 48 tl usulsüzlük cezası var diye biliyorum.
    3. kaskoya ek dönüşüm ile ilgili bildirimde bulunabiliyorsun, kasko riskini ön görüp priminde bir artış yapar onun dışında lpg nin ruhsata işli olup olmamasıyla ilgilenmiyor.
    4. en doğrusu; en kısa zamanda tüm işlemleri yaptırıp, kanunen,vicdanen, zihnen sağlıklı bir araç ile trafiğe çıkmanız.




  • Eninde sonunda işleteceğiniz için bu işi bence mümkün olduğunca çabuk yaptırmakta fayda var.

    Kasko için daha önce de forumda sigorta şirketi ruhsata bakmaz demişlerdi ama Anadolu Sigorta LPG işlenmiş ruhsat fotokopisini almadan poliçe ekini düzenlemedi ve fotokopiyi gönderene kadar neredeyse her gün telefonla taciz etti.

    Kaporta, vs hasarda LPG'nin fonksiyonu olmadığından bir sıkıntı olmaz ama ola ki yanmalı falan ciddi bir kaza olur ve eksper de çıkıp bunu LPG ile işkillendirirse o zaman ayıkla pirincin taşını. Ben şahsen bu riski almak istemem.

    Neticede işlet kurtul derim. Masrafı da zaten 2-3 aylık LPG tasarrufu kadar bir şey.
  • yarın sigorta acentasıyla bu meseleyi görüşüp ona göre hareket ederim detayları burda yazarım yardımlarınız için tskler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: recepduru85

    yarın sigorta acentasıyla bu meseleyi görüşüp ona göre hareket ederim detayları burda yazarım yardımlarınız için tskler


    Aman takdırdım demeyin sonra benim gibi ruhsatı fakslayana kadar kurtulamazsınız ellerinden. Taktırmayı düşünüyorum diye konuşun.
  • bugün konuştum 40 tl fark aldılar sigorta acentasından onun dışında ruhsata işletmezsenizde bir sorun olmaz dediler
  • Bakın Tamamen duygusal nedenlerden dolayı öyle demişler :)
    Araçlarınıza lpg işli olmasada kazada daha önceden verdikleri taahhütleri yerine getirmek zorundadırlar. sadece lpg kitinde ve tankında meydana gelebilecek hasarı vermeyebilirler ama çoğunlukla onuda öderler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.