Şimdi Ara

LPG de benzinden daha hızlı gitme durumu mümkün mü?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fiat punto 1.4 multiair 105hp benzin/lpg aracımla geçen hafta Manisa'dan Antalya'ya benzinde gittim yaklaşık 478 km yol yapıp oyuncak 36.7 litre benzin yaktı araç kuruş hesabı yaparsak 48 kuruşa tekabül ediyor. Neyse dün dönüş yolunda salihli mevkiinde aracı lpgye aldım.

    Benzinde 6. Vites 3000 devirde 110 km yapan araç, LPG de aynı vites aynı eğimdeki yolda 2600 devirde 110 115 km hız yaptığını farkettim.

    Böyle birşey mümkün mü? Yoksa benzin sistemindeki bir sorundan dolayı mı bu şekilde kayıp mevcut?

    Bu arada araçta prins vsi2 lpg kiti mevcut ve araç 97 binde yaklaşık 60 bin km dir lpg mevcut.



  • Ne mübarek tüpmüş beee şanzıman oranlarını bile değiştirmiş hey maşallah. Okunmuş tüp galiba. Ha bu arada tüpü arabaya koyun kendiniz koklarsanız konudaki arkadaş gibi vites oranlarınız değişir.
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Adam anormal bi durum yaşamış ve gelmiş güzelce buraya konu açmış sormuş.Şimdi gelip burada adamın sorduğu konu ile dalga geçince eline ne geçiyor.Başkarı üzerinden ego kasmaya çalışmayı bırakın
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Adam soru sormuş verdiğin cevaba bak.
    Verdiğin cevap kalitesizliğini çok belli etmiş.
  • yasinr Y kullanıcısına yanıt
    konuşma, adam sansınlar
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Güzel kardeşim buraya yazamadığım bin bir türlü İYİ kelimelerin cümlelerin kulağını çınlatması dileğimle....


    Sivri zekanı git başka yerde konuştur. Hadi yürü kumda oyna. Forumun mantığını kavrayamamış zavallı
  • Material-Engineer kullanıcısına yanıt
    Bu forum ukala kaynıyor. Takmayın kafaya. Klavye başında yaz babam yaz işte.

    Benim tahminim bir hata var sizin testte. Aynı devirde hız aynı çıkmalı. Göstergedeki devir saati birebir doğruyu göstermiyor. Zaten sizin dediğinize göre de 5 km /h fark oluşmuş. Bence ciddiye almayın bu durumu. Ya da en azından birkaç kez daha aynı yol şartlarında test edin tekrar.
  • Tekrar bir test yapın isterseniz. Her aracın şanzıman dişli oranı var . bu orandan dolayı Lpg ya da benzinde devir/hız farklılığı olması mümkün değil.

    Lpgniz düzgün ayarlanmışsa gaz tepkimeleriniz benzinli kullanıma yakın olur.hepsi bu.

    Kendi aracım için 5. vites 3000 devir 125km/h.
    Eğimli ya da eğimsiz yolda farketmez. 6.vitesde 3000 deviri gördüğünüzde arabanın yapacağı hız bellidir.
  • 064 kullanıcısına yanıt
    Hocam takmıyorum yıllardır burdayım hatrı sayılır konular açtım yarar sağladığımı da düşünmekteyim ama böyle çar çakal doluşup ukala ukala konuştuklarında sinirden çıldırıyorum ya....

    Hocam bende böyle birşeyin imkansız olduğunu düşünüyorum ama defalarca ölçtüm aynı verileri elde ettim. Bir sıkıntı var ama ne?
  • Şanziman oranlarinin degismesi imkansiz. Degil lpg, jet yakiti da kullansan 3000rpm de ne yapiyor ise yine aynisini yapar.


    Ama performans ve cekis farki olabilir... Benzin enjektorleri ve benzin pompasi eskimis arabalarin lpg montajindan sonra tupte bariz bir sekilde daha performansli oldugu cok gorulur.
  • Lpg performans düşkünü yaşanabilir yiğilma bogulma olabilir ama tam tersi yaşanmasi imkansiz siz yine tekrar deneyin fark olmiyacagi kesin:)
  • Gaz ayarını fazla açınca, özellikle eski basit motorlarda araba benzinden atik gidebiliyor fakat vites/hız/devir oranı değişmez.
  • Hocam çok ufak egimlerde bile devir farkı oluyor dönüş yolunda böyle birşey olabilir mi
  • öyle birşey olmaz. yolun eğimi falan filan aynı mı? bazen rüzgar arkadan eser ve o bile fark yaratır. olacak en çok şey benzin sisteminde sorundur da onu bulacak usta bulamazsın. hepsi kazma,kurcalar kurcalar bozarlar arabanı.
  • Benzini LPG’yi bırak, atomu bile parçalasan motorun içinde şanzıman dişli oranı değişmez.
    3000 devirde 110 yapan araç yine 3000 devirde 110 yapar.
    Bayır yukarı da 3000 devirde 110 yapar, bayır aşağı da 3000 devirde 110 yapar, düz yolda da 3000 devirde 110 yapar.
  • Bendede şu durum var araç 1.6 2017 megan 1.6 lpg kiti lovato obd2 araç lpg ile daha seri gibi geliyor bana 3000 devir her iki yakıttada 115 civarı hız yapıyor yani şanzuman dişli oranı değişmez kanımca
  • "Benzinde 6. Vites 3000 devirde 110 km yapan araç, LPG de aynı vites aynı eğimdeki yolda 2600 devirde 110 115 km hız yaptığını farkettim."

    Böyle birşey olsa olsa debriyaj balatası kaçırdığı için olur. 3000 devirde 110 km/sa sürat yapıyor olması üzerindeki şanzıman oranı ile sağlıklı olan ise balata kaçırması hipotezi de boşa çıkıyor. Tekerlek boyutunda bir değişim yapmadıysan 6. vites 3000 devirde otomobilin hızını kağıt üzerinde kontrol eder misin?

    Gösterge de bozuk olabilir. Cep telefonuna bir hız ölçer uygulaması yükle ve onunla hızını sürekli kontrol et, muhtemelen göstergen bazen az bazen çok ya da her iki şekilde de hatalı gösteriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkihalindekal -- 14 Temmuz 2020; 6:44:48 >
  • Cehalet ve tavır..yuh.. hep böyle mısınız la siz...şanzıman dişli oranıymış falan filen..yani yük lâstik basıncı vs geçiyorum oktan ne la hiç duymadınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.