Şimdi Ara

LOST ARK - Yeni MMORPG (Türkçe Rehber - inceleme) - (HAKKINDA HERŞEY) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
11
Favori
40.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu oyunun p2w yada p2s kısmını savunanlar oldukça bu oyun daha kemik kitlesi oturmadan kan kaybetmeye mahkum.


    1350 de bıraktım bende. son dönem tek yaptığım alt kasmak oldu ki main karaktere destek olalım. her karaktere girip aynı şeyleri yapmak casual oyuncular için pek iyi olmuyor açıkçası. Abyss dungeonları zaten ekip ile yapmak gerekli. oda beraber başladığımız herkes bıraktığı için pek mümkün olmuyor.


    Sonuç olarak bırakıyor millet işte. yani sırf f2p oynanabiliyor diye de bir oyunu övmekte çok anlamsız yahu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alen Doğu Gencer -- 4 Nisan 2022; 19:32:35 >
  • Evet oyunun tek düze mantığı gerçekten çok sıkıcı bir hal aldı bende de. Şuan 1346 gs oldum fakat her gün kendi karakterimle yaptığım şeylerin aynısını alt karakterlerle yapmaktan gına geldi. An itibari ile event itemlerini alacak kadar yapıp çıkıyorum ki bu bile beni acayip bayıyor.

    Oyunda ++ basma itemleri dışında item shoplarında oyuncuyu çekebilecek çok az şey olduğu için iyice o tarafa ağırlık vermeye başladılar. Ben inatla ++ basma hiç almıyorum neredeyse o shoptan ve paketimden gelen kristallerin çoğu hala duruyor. Nedeni alacak ve beni heveslendirecek başka güzel içerik olmaması.

    Benim guildim de şuan bomboş durumda ve abbys vb ekip olaylarını yapamıyorum(Yapabilsem bile çok yapmazdım şuan)

  • 1340-1370 arası evet gerçekten sıkıntılı ama alt kasarak vs sıkılmadan devam edebilirsiniz. Bugün 1400'e ulaştım ve valtan gelene kadar birikim yapmayı düşünüyorum. her MMO'nun bir mekaniği var bunun da mekaniği bu. WoW'da nasıl gold farmı, alt karakter vs. yapılıyorsa burda da alt karakter kasarak vs ilerletiyosunuz karakterinizi. (Content kıyaslamıyorum fakat benzer olaylar) Bir MMORPG'den ne beklendiğini merak ediyorum. Baştaki 1340-1370 arası sıkışmışlık 1.5 aylık event ile toparlandı zaten bence. Kitaplar vs de verildi binlerce goldluk. Kimseyi yargılamıyorum fakat mmorpg'ler genel olarak farm ve tekrara dayalı oluyor. Her hafta yeni içerik,hikaye getirip hiç tekrara düşmeyen ve farm yaptırmayan mmorpg varsa yazın ona geçeyim direk.

  • Öncelikle şehirler ve adalarda gerek NPC gerek gerçek oyuncular olsun şehri gayet canlı hissettiriyor bence. Ayrıca kıtalardaki sudden ve yan questler olay örgüsü ve sana ihtiyacımız var mesajını veriyor. Kameranın izometrik olması konusunda haklısın fakat mmorpglerin tamamına yakını 3.bakış kamera ve izometrik kamera kullanıyor bu nedenle çok bir şey diyemiyorum. Tekrara gelecek olursak ilk mesajda da belirttim, her mmo'nun yaşadığı bir şey her hafta yeni hikaye ve yeni içerik gelmiyor oyunlara genellikle 3-6 aylık periyotlarda geliyor bu güncellemeler ve 2 haftada bitiyor. Geri kalan sürede tekrarlı işler ve ek contentler yapılıyor. Günde 5-6 saatlik içerik çıkıyor oyunda aslında. Saydıklarına ek olarak adalar ve pvp yapabilirsin, guild questleri, weekly questler vs var. Arkesia ve guardian event geldi 1 ay önce onlar bitince yeni etkinlikler de gelecek. 5-6 saatten fazla oynamak isterseniz alt hesap kasabilirsiniz ilerlemeniz kolaylaşır tek düzelikten kurtulmuş olursunuz yeni bir class oynayarak.





  • Oyun bedava, kimseyi dinlemeden girip kendiniz deneyebilirsiniz.


    İçerik olarak duyduğunuz bazı kavramlar isim olarak çok büyük, işte chaos abyss raid vs. İlk başta ben de "oha ne çok sey var" diyerek girdim, o büyük isimlerin içleri şu şekilde çıktı:


    -Chaos Dungeon: Aoe. 3 dk, günde 2 kere.

    -Guardian Raid: Raid dediğine bakmayın içeri girip koşup her gün aynı boss kesiyorsunuz. 5-10 dk, günde 2 kere.

    -Abyssal Dungeon: 10-20 dk, haftada 1 kere.

    -Abyssal Raid: 20-30 dk, haftada 1 kere.


    Oyun sizden bunları main+1 veya main+11 charla yapmanızı istiyor.

    İçerik bu.

  • Üstteki arkadaşın dediklerine ek olarak oyunda 95 ada, Ghost ship, world boss, Chaos Gates ve günlük adalar var. Günlük, haftalık ve guild görevleri yapabilirsiniz. Her ay farklı bir etkinlik gelecek.(Grand Prix, Raid Event vs.) Geliştirebileceğiniz kendi adanız(Stronghold) ile burada craft, kişiselleştirme, alt karakter için geliştirmeler yapabilirsiniz. Yine bu adada her türlü dekor yapabiliyorsunuz ki bu bile zevkli. Tüm bunlara ek olarak rapport ile NPClerle ilişki kasabilirsiniz. Life skill ile odunculuk, madencilik, toplayıcılık,avcılık, arkeoloji ve balıkçılık yapabilirsiniz. Yaptığınız life skill ile craft, özel harita vs üretebilirsiniz. Toplayabileceğiniz yüzlerce collectable var. Masterpiece, giant heart vs. Tower, boss rush, cube gibi challengelar var, yine buradan materyal vs kasabilrsiniz. Pvp ve sıralama sistemi var buna özel shop var. Değişik binekler, auralar ve materyallar alabiliyorsunuz. Oyun daha 2 aylık gelecek tonla content var. Tabii yine aynı şekilde kendiniz deneyimleyebilirsiniz indirmesi bedava.





  • Şimdi fanboy gibi laf sokmaya çalışmaya gerek yok. Reklam için özel ödeme yapmıyorlarsa bu kadar övmeye de gerek yok. Hızla eriyor.

    Ben yorumsuz "içerik" diye pazarlanan şeyleri sıraladım. Dakikalarda veya "içerik" tanımlarında hata var mı?


    Bu arada 800 saate gidiyorum ve ayıla bayıla oynuyorum. Ama mmorpg kafasıyla değil, class designlar oynatıyor yoksa bu oyun bildiğin kore mobil oyunu. Her şeyi amaçsızca koymuşlar bir şekilde kredi kartlarına erişmek için. 25635 tane isim, 67463 currency, birbirinin tıpatıp aynısı materyallerin bile 75 adı var vsvs.


    Bu yüzden hiç bilmeyenlere böyle ada var event var, var oğlu var falan deyince çok yanıltıcı oluyor.

    Gerek yok, biliyoruz ne olduklarını.

    Oyundaki her şeyin isimleri çok büyük kendileri çok küçük.


    Mesela ada. 1 kere yapıyorsun tüm adaları. 2 gün sürer sürmez toplamda. Altlarla yapmıyorsun, ada contenti bitiyor.

    Mesela ghost ship. Yine günlü saatli bir aktivite. Onlar ne zaman gireceğinize karar veriyor. 3 dk sürüyor mu emin değilim.

    Mesela chaos gate. Breh breh isme bak. Bazı günler, saat başları, girip koşuyorsun boss'a vurup vurmamak falan hiçbir şey önemli değil. 3 dk süren bir autorun.

    Mesela event. En son araba yarışı vardı. 3 dk bekleyip 2 dk giriyorsun. Haftada 2 kere yapınca o haftaya yetecek token geliyor. Saatli tabi.

    Mesela diğer event. Zaten her gün binlerce kere kestiğin bosslar sırayla geliyor. Hakkını yemeyelim ama bu 10 dk'ya yakın sürüyor.

    Mesela stronghold. Bildiğiniz yandan yemiş housing. Girip tık tık.

    Mesela trade skills. Enerjiniz bitince kredi kartınızla alabilirsiniz. Yoksa onlar izin vermedikçe ot bile yolamazsınız.

    ... vsvs yoruldum.


    Denemesi bedava. Karışık çerez gibi içinde mutlaka seveceğiniz bir şey çıkar.


    Adamlar mmorpg "içeriği" yapamamışlar, farkındalar ve bin tane "içerikcik" yapıp satmaya çalışıyorlar. Bu da bir pazarlama stratejisi tabi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-83FB9EC72 -- 20 Nisan 2022; 14:6:38 >




  • Laf sokmaya çalışmadım content saydım senin yaptığın gibi. Bu kadar az içerik var ama 800 saattir oynuyosun. Ben fanboy gibi savunmuyorum oynadığım oyunu beğendiğim için övüyorum ve tarafsız şekilde yapabileceklerini sıralıyorum. MMORPG'den beklentine göre değişir, benim için gayette MMORPG. Hızla eriyor dediğin oyun 2 ay olmasına rağmen hala hype durumda. Her oyunun bir içeriği vardır bunun ki de bu. Kimi slot kestirir saatlerce aynı slota vurusun, kiminde dungeon farmlarsın kiminde raidler olur vs. Ayrıca 1 kuruş para vermeden 1415 oldum, kostümleri de oyun içi gold ile alabildiğimiz için sorun yaşamadım. Event currencyleri çıkarınca hangi oyunda bundan çok çeşitlilik var merak ediyorum. Adamlar 150k shard bas artık demek yerine yeni bir shard türü koyup onu toplamanı istiyor bunun neresi yanlış anlamadım. O iki dk şu 5 dk bu yarım saat derken günlük 4-5 saatlik içerik çıkıyor oyunda, üsttede farklı bir şey yazmadım. Gelecek tonla content var yeni, 3 ayda bir hikaye ilerliyor korede bizde de benzeri olacak. Yani sorununu anlamıyorum gerçekten. Hem bedava hem de 2 aylık bir oyun henüz, gelecek eklentiler yeni classlar ve etkinlikler oyunu hep canlı tutacak. İsterseniz korede yayınlanan ilkbahar roadmapi izleyebilirsiniz 3 saatlik konferans düzenleyip anlatmışlar yapılacakları. Bunlar EU'ya da uygulanacaktır ileride.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris7777 -- 20 Nisan 2022; 19:30:13 >




  • Oyun zevkler, renkler.

    Şahsen içerik olduğundan değil başka oyun olmadığından mobil oyun niyetine oynuyorum.


    2 ay geçmesine rağmen hala hype durumda sözüne de katılmıyorum.

    2 ayda peak'ten 1 milyon kaybeden bir oyun görmemiştim ben şimdiye kadar.


    Ayrıca steamcharts sayılarının sebebi de belli.

    An itibarıyla şehir meydanında içeriğe koşan berserkerlar:


    LOST ARK - Yeni MMORPG (Türkçe Rehber - inceleme) - (HAKKINDA HERŞEY)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-83FB9EC72 -- 20 Nisan 2022; 21:16:53 >




  • Doğru ben başkasına beğendirmeye çalışmak değil kendi tecrübelerimi paylaşmak istedim zaten başından beri. Eski mesajlarımda da aynı şekilde. Başka oyunlarda içerik olsa oraya giderdin, içerik dememle dalga geçiyorsun fakat sen de daha dolu bir oyun bulamamışsın sanırım. SteamCharts'da botların %95'i gözükmüyor çünkü clientleri ayrı. Ayrıca çevrimdışı olup oynayan benim gibi bir sürü insan da var. 500k anlık oyuncu benim için bir MMO'da yeterli bir sayı. Botlara materyal fiyatları düşsün diye müdahale etmediklerini düşünüyorum, umarım en kısa sürede çözülür bu konuda denecek bir şey yok.

  • baris7777 B kullanıcısına yanıt

    Aynen.

    İnşallah biraz lokalizasyon yaparlar da, şu limitlere falan biz de başka oyun beklemek zorunda kalmayız.

    Yoksa batıda oyuncu tutması zor, batıdaki oyuncular korelilerden farklı olarak daha çok özgürlük istiyor oyunda. Korelileri asker gibi dizmeye alışmışlar saatli limitli :)


    Umarım çok daha iyi olur, biz de yıllarca oynarız. Zira bu oyundaki classlar kadar iyi class design'larını başka hiçbir oyunda görmedim açıkçası.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-83FB9EC72 -- 20 Nisan 2022; 23:8:47 >
  • Şu westernization dedikleri olayı daha da hissettirmelerini ben de çok istiyorum. Şimdilik oyuncuyu dinliyorlar gibi gözüküyor inşallah ilerde daha da iyiye gider oyun. Mevcut haliyle bile başından kalkasım gelmiyor sınırları esnetip oyuncuları her alanda dinlerlerse uzun süreler oynarız gibi gözüküyor LOST ARK - Yeni MMORPG (Türkçe Rehber - inceleme) - (HAKKINDA HERŞEY) Yarın south vern kıtası ve glaivier classı geliyor bu arada slotum hazır denemek istiyorum direk LOST ARK - Yeni MMORPG (Türkçe Rehber - inceleme) - (HAKKINDA HERŞEY) 

  • Oyunu rusyada korede oynamış biri olarak söylüyorum Lost Ark pay to windir hem de kralıdır. Pay to skip olayı balinalar ve para babası yayıncılar tarafından ortaya atılan saçma sapan bir terimdir. Bu hayattaki en değerli şey zamandır. Eğer f2p bir oyuncuysanız bu oyun sizden tonlarca zaman alacaktır. Parayı basan adam 1 günde 10 tane çar dizebilir siz aynı çarları dizmek için aylarca uğraşır durursunuz hem de en az 10 tane alt çarla. Oyun 1490da bitmiyor. Şu anda korede en yüksek ilvl 1620. Yani oyunun en keyifli içeriklerini muhtemelen göremeyeceksiniz çünkü bu içerikler balinalar yani düzenli para yatıranlar için yapılıyor. Ha derseniz ben günde 10 12 tane 1370+ çarla en az 5 saat oynarım. O da sizin bileceğiniz iş.


    Bu oyunda alt çar zorunluluktur. Şimdi ihtiyacınz yoksa bile ilerde bir noktada tıkanacaksınız ve alt çar kasmak eziyet gibi gelecek. Gold ve silver kasmak için alt çar kasmak zorundasınız. Card farmlamak için alt çar kasmak zorundasınız. Ha parayı yatıran adam bunları yapmak zorunda değil günde 1 2 saat oynar çıkar hem de sizin giremeyeceğiniz yüksek ilvl gerektiren içeriklerin de içinden geçer. Bugün bu oyunda chaos botu kullanmayan ya da parayla gold almayan çok az oyuncu var. İlerleyen aylarda oyuncu sayısı giderek düşecek çünkü bu oyun size ikinci bir işiniz varmış gibi onu oynamanızı istiyor.


    Oyunda hemen hemen her şey rng yani rastgele. Bu şansı arttırmak için çok yüksek saatlerde oynamanız ya da para yatırmanız gerekiyor. Artı basarken pity sistemi yani maksimum yanma miktarına ulaşınca %100 orana ulaştığınız sistem tamamen para yatıran balinalar için tasarlanmıştır.


    2000+ saatim var eu da bir süre oynadım ancak artık oyunu bıraktım. Yeni başlayan ya da başlamayı düşünen arkadaşlara tavsiyem başlamayın.


    Gold satın alanlar bu oyunda her şeyi yapabilir. Yani para vererek yapamayacağınız hiçbir şey yok. Pay to skip olayı da tamamen yalan dolan. Pay to winin kralı.





  • Ha bir de inanılmaz bir bot sorunu var. Hayatımda bu kadar fazla botun olduğu bir mmo görmedim o kadar fazla bot var. Son günlerde crystal ve royal crystal enflasyonunun sebebi de 21 mayısta gelecek valtan içeriği için insanların botlardan çok fazla gold satın alması. Bu yüzden great honor leapstone gibi malzemelerin fiyatları resmi haberden sonra çok fazla arttı. Oyuncu sayısının %60ı kadar bot var oyunda.


    Botlar hakkında asmongold'tan güzel bir video

    LOST ARK - Yeni MMORPG (Türkçe Rehber - inceleme) - (HAKKINDA HERŞEY)Asmongold TVyoutube
    Asmongold Reacts to Lost Ark player count & how many Lost Ark players are bots. The BOT Problem in LOST ARK | by Sywo https://www.youtube.com/watch?v=z202VvP2sWo ► Asmongold's Twitch: https://www.twitch.tv/asmongold ► Asmongold's Twitter: https://twitter.com/asmongold ► Asmongold's 2nd YT Channel: https://www.youtube.com/user/ZackRawrr ► Asmongold's Sub-Reddit: https://www.reddit.com/r/Asmongold/ Thank you all for watching! Stay tuned and subscribe to the official Asmongold YouTube Channel to always be kept up to date about the best Asmongold Highlights, Asmongold Reacts and funniest Asmongold moments from World of Warcraft, Elden Ring, Lost Ark, Final Fantasy 14 (FFXIV) and other games played on stream! Channel Editors: CatDany & Daily Dose of Asmongold ► 🎸 Outro song: CatDany - Get Enough If you own the copyright of content showed in this video and would like it to be removed or the Ad-Revenue made from it please contact:: ► https://twitter.com/CatDanyRU ► catdanyru@gmail.com #Asmongold
    https://www.youtube.com/watch?v=lXh6txFwAyU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alouiuet -- 10 Mayıs 2022; 17:6:45 >
  • Main quest'in ortalarına geldim görev dungeonlarında matchmaking'de oyuncu bulamıyorum normalde de hardda da. Oyuncu sayısı mı azaldı acaba ikidir böyle tek girmek de sıkıyor dungeon'a.

  • Soap_MacTavish kullanıcısına yanıt

    Hocam görev dungeonlarını tek başına rahatça yapabilirsin.

  • Aslında yapılabiliyo da biraz sıkıcı geliyor 4 kişi girince co-op hissinden dolayı briaz daha zevkli oluyor.

  • Ben de bu botlar için napıyosunuz diye sormaya gelmiştim. Report etmekten yoruldum. Öyle ki bot tan başka questlerde oyuncu göremiyorum. Çok severek oynuyorum ama canımı iyiden sıkıyor bu durum.

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.