Şimdi Ara

LoL FPS Düşüklüğü Sorunu (Özellikler Fazlasıyla Yetiyor)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.Bir laptop kullanıcısıyım.Daha önce açtığım bir konuda bilgisayarımın özelliklerinin abartılacak derecede iyi olmadığı,hatta berbat bile olduğu söylendi.Ama yeni nesil bir bilgisayar kullanıyorum.Özelliklerini en sonda yazacağım.League Of Legends'da 4GB RAMli,diğer parçaları da o seviyelerde olan bir masaüstü pc de minimum 120 maximum 160 fps ile oynayabiliyorlar.Ama benim laptopumda minyon veya şampyiyon görüldüğünde,hatta kule ve otlarda bile fps 55in altına düşüyor.ve ben çıldırıyorum.İntel core graphics hariç bütün driverlarım güncel.İntel'i neden güncellemediğime gelirsek,ne zaman güncellesem nvidia işlevden kalkıyor geforce sıfırlanıyor,nvidia denetim masası yok oluyor.O yüzden kasten güncellemiyorum.Başka bir forumda 2 ekran kartı driverlarının çakıştığı için olduğunu yazmışlar bir arkadaşa.Doğru mu diye soruyorum size.Ayrıca LoL'de sesi kapatmanın performansı gözle görülür şekilde artırdığı söylenmiş.Tamam,anladım da benim bilgisayarımda sesi kapatmaya gerek olmadan LoL'ü çok da iyi oynatması lazım.GTA 5'i low ayarda 768p oynatan laptoptur bu.Batman Arkham Knight 'ı lowda 720p çalıştıran bilgisayar ile LoL'de neden sesi kapatıp oynamam gerekiyor.Laptopumun gerekli performansını alamıyorum.
    Bilgisayarın Özellikleri:
    ASUS x556Q Notebook
    nVidia GeForce 940MX
    İntel Core i7 7500U
    Windows 10 Single Language
    DirectX 12
    (İkincil Ekran Kartı)İntel hd graphics 620

    Soğutucu yok.







  • Normal şartlar altında dediğin seviyelere düşmemesi lazım. Bilgisayarında virüs vs. olabilir. MSI Afterburner programını yükleyip kaynak kullanımını gözlemeni tavsiye ederim. Bir de oyun sırasında HD 620 değil de 940MX'in kullanıldığına emin miyiz? Sorun çakışma değil de Intel HD Graphics'in kullanılması olabilir, çünkü Intel HD Graphics dediğin seviyelere kesin düşer.
  • Sağ tıklayıp grafik işlemciyle çalıştır bölümünde varsayılanın 940mx olduğunu görüyorum,ayrıca nVidia denetim masasında da geforce olarak ayarladım,Bununla beraber geforce experienceden optimize ettim,ayarları ultraya geri çıkardı.MSI Afterburner daha önce kullandım ve ısınma sorunu olduğunu gördüm.Laptop garantiye gidip geldi,ısınma sorunu az da olsa çözüme kavuşmuştu.Ama ona rağmen daha alalı 10 dk olmayan soğutucu ile deneyeceğim.Soğutucuya 90 TL verdim.4 Fanlı Gaming Laptop Soğutucu.Şuan laptop da dahil herşeyi serinletti masada kullandıım için belden aşağıya püfür püfür esiyor inşallah sorun devam etmiyordur forumu haberdar edeceğim.Bu arada teşekkürler nightsniffer ne sorunum olsa ilk sen cevap veriyorsun.Gerçekten minnettarım.
  • LoL'e girdim fps minimum 100 maximum 200 oldu.Kasmadı,fakat soğutucunun sonda çalışmasına rağmen laptop ateş gibi,ne yapabilirim.
  • Soğutucu almak sorunu çözdü,laptopu doğru yerleştirmek soğutucuyu verimli kullanmama yardımcı oldu konu kilit.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.