Şimdi Ara

Lojmana pkk Saldırısı(Üsteğmenin Eşi Pınar Öldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üsteğmenin eşi kurtarılamadı






    İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) 11 Haziran 2010









    OSMANİYE'de Kanlıgeçit Jandarma Komutanlığı’na teröristlerin saldırısı sırasında balkonda başına isabet eden mermiyle yaralanan üsteğmenin eşi 22 yaşındaki Pınar Akdağ bugün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.



    SUBAYIN EŞİ HASTANEYE BÖYLE KALDIRILMIŞTI
     Lojmana pkk Saldırısı(Üsteğmenin Eşi Pınar Öldü)

    Teröristlerin dün geceki saldırısında atılan 2 roketatar mermisinin de hedefe isabet etmeden mesafenin de uzak olmasının etkisiyle ağaçlara çarpıp infilak ettiği ortaya çıktı. Teröristlerin İskenderun'da 6 askeri şehit eden PKK'lı grup olduğu değerlendiriliyor.

    Olay, dün saat 22.00 sıralarında merkeze bağlı Kırıklı Köyü E-5 karayoluna 200 metre uzaklıktaki, bir komando birliğinin konuşlandığı Kanlıgeçit Jandarma Komutanlığı’nda meydana geldi. İddiaya göre, gizlendikleri Amanos Dağı’ndan çıkıp Hatay’da kanlı eylemler yapan bir grup PKK’lı bu kez, geçiş noktası olan bölgeden Osmaniye’deki jandarma komandoların bulunduğu 4 katlı binaya dağlık taraftan yaklaştı.

    Kanlıgeçit Tepesi’ne gelen teröristler gece binaya doğru roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Atılan 2 roketatar mermisi hedefine ulaşmadan, dağlık ve ormanlık bölgede, ağaçlara çarparak infilak etti. Uzun namlulu silahlarla açılan ateş sırasında ise karakol binasına 100 metre uzaklıktaki 3 katlı lojmandaki dairesinin balkonunda tesadüf eseri bulunan Üsteğmen Cumhur Akdağ’ın eşi Pınar Akdağ başından yaralandı.

    Jandarma komandoların da karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma 15 dakika sürdü. Teröristler, buradan Amanoslar’a doğru kaçtı, Jandarma Özel Hareket timlerinin takviyesiyle askerler teröristlerin peşine düştü.

    HASTANEDE ÖLDÜ

    Başından yaralanan Pınar Akdağ, Osmaniye’deki müdahalenin ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne sevk edildi. Durumu ağır olan genç kadın, Beyin Cerrahi Servisi’nde yoğun bakıma alındı. Ancak bugün öğle saatlerinde Pınar Akdağ, doktorlmarın tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

    40 GÜN ÖNCE EVLENMİŞTİ

    Pınar Akdağ'ın, Üsteğmen Cumhur Akdağ ile 40 gün önce İzmir'de düzenlenen törenle evlendiği ve gün önce Osmaniye'ye geldiği belirtildi. Pınar Akdağ'ın, bir ay önce de babasını kalp krizi sonucu kaybettiği öğrenildi.

    VALİ İNCELEME YAPTI

    Saldırının ardından bölgeye gelen Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi aldı. Saldırının PKK terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirildiğinin belirlendiğini bildiren Cerrah, “Bölgede Jandarma Komutanlığı ekiplerince operasyonlar sürüyor. Şu ana kadar herhangi bir sıcak temas olmadı. Ormanlık alanda uzaktan roketatarla 2 el ateş edilmiş. Aldığım bilgilere göre, 2 roketatar da mesafe uzak olduğu için düştüğü yerde patlamış” dedi.

    İSKENDERUN’DA KAÇAN TERÖRİSTLER Mİ?

    Öte yandan saldırıyı gerçekleştiren PKK’lıların, 31 Mayıs’ta Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı İskenderun İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı’na saldıran grup olabileceği üzerinde duruluyor. 6 askerin şehit olduğu İskenderun saldırısının ardından Adana Jandarma Bölge Komutanlığı Jandarma Özel Harekat Birliği’nin (JÖH) peşine düştüğü PKK’lıların Osmaniye’nin Zorkun Yaylası bölgesine kaçmış olabileceği, bu sırada da jandarma komandoların bulunduğu birliğe dağ tarafından yaklaşıp söz konusu eylemi gerçekleştirdiği sanılıyor.

     Lojmana pkk Saldırısı(Üsteğmenin Eşi Pınar Öldü)

    TSK AÇIKLAMA YAPTI

    Genelkurmay Başkanlığı'nın sitesinde yapılan duygusal açıklamada şu satırlara yer verildi:



    ''Osmaniye’nin Kanlıgeçit BOTAŞ Jandarma Koruma Karakolu ile içinde ailelerin de yaşadığı lojmanların yer aldığı Jandarma Komando Bölük binalarına, 10 Haziran 2010 günü saat 21.55 sularında bölücü terör örgütü mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açılmıştır.Açılan ateş sonucu, lojmanda bulunan J.Tğm. Cumhur Akdağ’ın eşi Pınar Akdağ başından yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir.



    Pınar Akdağ evliliğinin baharında eşi ile birlikte, birçok jandarma karakolunun sahip olduğu zor şartlarda, eşine destek olmak için oradaydı. İkamet ettikleri lojman, Osmaniye’nin 17 km. kuzeydoğusunda, Kırıklı Köyü bölgesinde yer almakta ve aile ihtiyaçlarının büyük bir bölümünü Osmaniye’den temin etmekteydiler.



    Ancak o biliyordu ki eşi, kendisinin varlığıyla görevini daha şevkle ve heyecanla yapacaktı. Çünkü askerlik, eşi gibi kendisi için de bir yaşam tarzıydı. Ancak eşiyle birlikte olması onun için bütün zorlukların ikinci planda kalması anlamına geliyordu.



    Bu kısacık mutlu yaşamda bir tek şeyi düşünememişti; bölücü terör örgütünün kahpece bir saldırı ile savunmasız, tek suçu “eşim nerede olursa olsun ondan ayrılmayacağım, birlikte olacağım” diyen kendisini hedef alacağını... Bölücü terör örgütü geçmişte köy katliamlarında kadın ve çocuk demeden, savunmasız insanları da hedef almaktaydı. Bu son saldırı göstermiştir ki bölücü terör örgütü eski kirli günlerine tekrar geri dönmüş ve hedefleri arasına Türk Silahlı Kuvvetleri’nin personeli yanında onların eş ve çocuklarını da almıştır.



    Henüz 47 gün önce kurulan bir yuvanın yok olmasına ve masum bir evladımızın hayatını kaybetmesine yol açan bu hain saldırı Türk Silahlı Kuvvetleri ailesini derinden üzmüştür. Acımız büyüktür.



    Terör eylemlerini çeşitli nedenlerle haklı göstermeye çalışanların, bölücü terör örgütüne destek verenlerin, sempati duyanların bu menfur saldırıyla ilgili ne söyleyeceklerini tüm kamuoyu merakla beklemektedir.



    Hayatını kaybeden gencecik evladımıza Allah’tan rahmet, değerli ailesine ve milletimize başsağlığı dileriz. Merhumenin naaşı; 12 Haziran 2010 tarihinde, İzmir/Buca-Şirinyer Merkez Camii'nde kılınacak ikindi namazını müteakip Kaynaklar Mezarlığına defnedilecektir.''

    Hürriyet



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zoom-Zoom -- 11 Haziran 2010; 19:57:36 >



    _____________________________
    Kıran Kırana "TÜRK-AMERİKAN SAVAŞI" Belgeseli İçin:

    TIKLA




  • Hatay da 6 asker vurup sonra ellerini kolunu sallayarak osmaniyeye gidip lojman basan grup yarın anıtkabiri bombayalip sonraki gün TBMM ye ne girer.
    Terörle mücadele hiç bir zaman bu kadar büyük zaaf içinde olmamıştı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi satukbugra -- 11 Haziran 2010; 17:54:08 >
    _____________________________
  • Varya cok sinirlendim ya! Neler yazasm var nelerde yaz yaz nereye kadar hep siliyolar ztn!
  • medyada gündeme gelmek istiyorlar. köpek sürü işte önüne et atıyorlar bunlar da koşuyor.
    _____________________________
    Üniversiteyi bitirene kadar free trial, sonra pay-to-win'e dönüyor hayat. Kollayın kendinizi iyi level kasın yoksa boss'lara yem olursunuz.
  • Dağa bayıra er ve uzmanları salmakla olmuyor. Lojmanlarda, kendi odalarında rahatça otuyorlardı. Görelim şimdi bakalım hala göz yummaya devam edecekler mi teröre.
    _____________________________
  • Allah rahmet eylesin

    bu teröristler de ettiklerini mutlaka fazlasıyla bulacaktır
    _____________________________
    Opel Antara
  • Yarın bizim lojmanada gelir bu şerefsizler,böyle işin ben
    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • göğüs göğüse çarpışmaktan kaçacak kadar,sivillere saldırarak bunla övünecek kadar şerefsiz bunlar...

    hepinizin Allah belasını versin...
    _____________________________
  • Saldırıları iyice arttı bunların bu aralar. 1990'lı yıllara geri dönmeyelim de... Üstelik saldırıların yapıldığı yerler de batıya kayıyor.

    @Saltukhann

    Şu an mecliste değiller mi zaten?

    Bak, PKK 'sempatizanı' vb. de demiyorum. Sebahat Tuncel'in geçmişini biliyoruz mesela. Fatma Kurtulan'ın örgütteyken çekildiği iddia edilen fotoğrafları yayınlandı. Apo'nun avukatlığını yapan vekiller de var. Yani hepsi ya direkt eski örgüt elemanlarından ya da örgütle ilişkisi var.

    Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun çoğu onların himayesi altına girmiş. (Bkz: Seçim sonuçları) Eğer birileri yumruğunu masaya koyup oralara müdahale etmezse durum daha da kötü olacak. Güneydoğu elden gidiyor, farkında değil misiniz? Allah'a şükür ki orada TSK var.



    Düzenleme: Siyasete girdik biraz, özür dilerim. Hayatını kaybeden üsteğmen eşine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 11 Haziran 2010; 18:15:30 >
    _____________________________




  • artık bi çağre bulunmalı göz göre göre hayatını kaybedıyor insanlar
    _____________________________
  • @:AlacaKaranlık:

    Zaten bende onu kastetmiştim . Öyle bir meclisimiz varki sabıkası olmayanı almıyorlar . . Teröristti hırsızı dolandırıcısı tecavüzcüsü tacizcisi hepsi bizi yönetiyor

    TSK mı kaldı tüm yönetimi içerde . Kalanlarda korkudan kılını kıpırdatamıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi satukbugra -- 11 Haziran 2010; 18:07:36 >
    _____________________________
  • Allah rahmet eylesin. Hepsininde Allah belasını versin. Çok babalı şerefsizler.
    _____________________________
  • allahım böyle bir acı varmı yaa 40 gülük evli
    _____________________________
    2024:AMD RYZEN 7 5700X3D NVİDİA GTX3070 MSİ 550 GAMMING
    2003:AMD athlon 2500+ harikası ile NVİDİA fx5200 rezaleti Aopen 300w
  • Şerefsizler .ALLAH HEPİNİZİN BELASINI VERSİN
    _____________________________
  •  Lojmana pkk Saldırısı(Üsteğmenin Eşi Pınar Öldü)

    TSK AÇIKLAMA YAPTI

    Genelkurmay Başkanlığı'nın sitesinde yapılan duygusal açıklamada şu satırlara yer verildi:



    ''Osmaniye’nin Kanlıgeçit BOTAŞ Jandarma Koruma Karakolu ile içinde ailelerin de yaşadığı lojmanların yer aldığı Jandarma Komando Bölük binalarına, 10 Haziran 2010 günü saat 21.55 sularında bölücü terör örgütü mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açılmıştır.Açılan ateş sonucu, lojmanda bulunan J.Tğm. Cumhur Akdağ’ın eşi Pınar Akdağ başından yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir.



    Pınar Akdağ evliliğinin baharında eşi ile birlikte, birçok jandarma karakolunun sahip olduğu zor şartlarda, eşine destek olmak için oradaydı. İkamet ettikleri lojman, Osmaniye’nin 17 km. kuzeydoğusunda, Kırıklı Köyü bölgesinde yer almakta ve aile ihtiyaçlarının büyük bir bölümünü Osmaniye’den temin etmekteydiler.



    Ancak o biliyordu ki eşi, kendisinin varlığıyla görevini daha şevkle ve heyecanla yapacaktı. Çünkü askerlik, eşi gibi kendisi için de bir yaşam tarzıydı. Ancak eşiyle birlikte olması onun için bütün zorlukların ikinci planda kalması anlamına geliyordu.



    Bu kısacık mutlu yaşamda bir tek şeyi düşünememişti; bölücü terör örgütünün kahpece bir saldırı ile savunmasız, tek suçu “eşim nerede olursa olsun ondan ayrılmayacağım, birlikte olacağım” diyen kendisini hedef alacağını... Bölücü terör örgütü geçmişte köy katliamlarında kadın ve çocuk demeden, savunmasız insanları da hedef almaktaydı. Bu son saldırı göstermiştir ki bölücü terör örgütü eski kirli günlerine tekrar geri dönmüş ve hedefleri arasına Türk Silahlı Kuvvetleri’nin personeli yanında onların eş ve çocuklarını da almıştır.



    Henüz 47 gün önce kurulan bir yuvanın yok olmasına ve masum bir evladımızın hayatını kaybetmesine yol açan bu hain saldırı Türk Silahlı Kuvvetleri ailesini derinden üzmüştür. Acımız büyüktür.



    Terör eylemlerini çeşitli nedenlerle haklı göstermeye çalışanların, bölücü terör örgütüne destek verenlerin, sempati duyanların bu menfur saldırıyla ilgili ne söyleyeceklerini tüm kamuoyu merakla beklemektedir.



    Hayatını kaybeden gencecik evladımıza Allah’tan rahmet, değerli ailesine ve milletimize başsağlığı dileriz. Merhumenin naaşı; 12 Haziran 2010 tarihinde, İzmir/Buca-Şirinyer Merkez Camii'nde kılınacak ikindi namazını müteakip Kaynaklar Mezarlığına defnedilecektir.''
    _____________________________
    Kıran Kırana "TÜRK-AMERİKAN SAVAŞI" Belgeseli İçin:

    TIKLA




  • bizden bir cacık olmaz arkadaşlar artık gelen vuracak giden vuracak
  • tayyip niye şehit olan askerlerimiz için konuşmuyor anca gitsin başkaları için artistik yapsın
    _____________________________
  • Onun şuan daha önemli işleri var. Müslüman kardeşleri için savaş başlatmakla meşgul kendisi.
    _____________________________
  • Saldırıyı yapanları yakalayıp analarına bacılarına attıracan görecekler dinsizin hakkından imansız nasıl geliyor.İbret alacaklar ondan sonra.
    _____________________________
  • onlar saldırı yapmamızı istiyor.saldırı yapalımki şehirlerde çocukları sürsünler. gerçi operasyonlar yapılıyor. ama daha uyanık olmamız lazım. bu işi çözmemiz lazım. çok uzattılar hemde çok. ahh şimdi subay olmak vardı.ahh ah
    _____________________________
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.