Şimdi Ara

LOGITECH-Z906'cılar BURAYA!!! (205. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.601
Cevap
66
Favori
315.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 203204205206207
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • malikester M kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, bende de Samsung TV ve yine Samsung marka bir ev sinema sistemi var. Z906 olmasa da konuya aşikarım. Bir kere YouTube üzerinden hoparlör testi yapamazsın. Arkadan ses gelmez çünkü YouTube'daki tüm kayıtlar stereo sese düşürülüyor. PS4'te decoder ışığının yanıp 5.1 ses almabilmenizin sebebi PS4'ün 6 kanal ses çıkışı verebilmesidir. Netflix de 6 kanal ses çıkışı destekliyor. (YouTube desteklemez). TV'den 5.1 ses alamamanizin tam sebebini bilmiyorum daha detay gerekiyor. Mesela TV'den Netflix açmaya çalışıyorsanız direkt sesler ve altyazılardan 5.1 ses görünüyor mu ona bakın. Çünkü Netflix bağlı olduğu ses sistemi 5.1 destekliyorsa gösteriyor desteklemiyorsa hiç göstermiyor bile. Eğer TV'ye bilgisayar bağlayıp öyle 5.1 ses almaya çalışıyorsanız o da olmaz. Samsung'un şöyle bir gıcıklığı var. HDMI üzerinden gelen ses 5.1 olsa bile optik ile başka kaynağa gönderildiği zaman stereo sese düşürülüyor. Bu sorunu ben de PS4 slim'de yaşıyorum. Optik çıkış olmadığı için hdmi'dan TV'ye oradan da optik ile ses sistemine aktarıyorum ama 5.1 olmuyor maalesef.

    Çok uzun yazdım, belki de kafa karıştırdım bilemiyorum bu sebeple özetleyeyim. YouTube'dan hiçbir şekilde 5.1 ses alamazsınız. TV'den de eğer ses başka bir kaynaktan TV'ye ulaşıyor ve siz onu optik kablo ile ses sistemine aktarıyorsanız yine 5.1 alamazsınız (protokol gereği). Ama TV'ye USB takar film izlerseniz 5.1 alırsınız. Ya da direkt TV'den Netflix açarsanız yine alırsınız. (Galiba siz bu noktada da sorun yaşıyorsunuz tam anlamadım)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba,

    Konuya ben de dalmak istedim. Ne z906'ım var, ne de hi-fi bir sistemim. 4 yıl önce aldığım giriş seviyesi bir Samsung marka ev sinema sistemim var. Ama bu aralar da PC için hoparlör bakıyorum ve Amazon.de'den Türkiye'ye gönderilse z906 alacaktım ama gönderilmediği için z623 alacağım maalesef. Konuya dalmak isteme sebebim de bu zaten.

    Bence her iki taraf da kendince haklı sebeplerini vurgulamak istediğinden z906 vasattır ya da mükemmeldir tartışması bitmiyor. 4-5 yıldır film izlemeyi seven biri olarak ve 5.1 sesi de seven biri olarak yorumda bulunmak istedim.

    Logitech'in z906'da müzik iddiası yok deniyor. Yok zaten, o hoparlördeki iddia THX sertifikası. O da tabi kasapta veya bakkalda satılmadığı için ve ayrıca parayı bastırıp da alınabilecek birşey olmadığı için bir kere insanların kişisel olarak bu hoparlör vasattır demesini lüzumsuz kılıyor. Peki bu THX sertifikası ne için veriliyor? Kesinlikle müzik için değil tabi film için. Ve hoparlör de bu sertifikayı hakedecek gücünü subwoofer'dan alıyor. Tabi uyduların da kaliteli olması lazım.

    Bir kere ses sestir her hoparlörü her hoparlörle kıyaslarım olayı çok saçma. Çünkü sizin ses dediğiniz şey ışık gibi maddesel birşey değildir. Bir mühendis ve akustik analizler yapan biri olarak söyleyeyim size. Ses dediğiniz şey belli bir frekanstaki basınç dalgalarıdır. Bu dalgalar en son aşama olarak sizin iç kulağınızdaki o küçük kılları titreterek beyninizde ses yorumu uyandırır. Ve ayrıca sadece kulak zarınıza gelen ses dalgaları değil vücudunuzdaki titreşimler de bu ses algılayıcı kılları titretir. Duvara kulağınızı dayadığınızda duymadığınız sesleri duyabilmenizin sebebi de duvardaki titreşimin sizin vücudunuza ve vücudunuzdan da o kıllara ulaşmasıdır.

    Peki bunları ne için anlattım, şöyle izah edeyim. Bir kere z906'dan müzik dinlenmez onu baştan ben de söyleyeyim, tamamen film ile alakalı. Peki filmlerde ve genellikle de oyunlarda olup da müzikte olmayan şey ne? UĞULTU. Çok ciddi bir şekilde söylüyorum sizin o uğultu diye kötülediğiniz ses filmlerde ve oyunlarda GERÇEKLİK HİSSİYATINI ARTIRIYOR ama müziklerde de düşük ve yüksek frekanslardaki uyumun içine ediyor. Ne saçmalıyor bu arkadaş demeyin açın bir Interstellar izleyin. Özellikle düşük frekansların olduğu (yani bass) uğultu seslerinde ya da patlama seslerinde ortam öyle bir titrer ki siz o sesi kulağınızla duymakla kalmazsınız oturduğunuz koltuktan tutun ciğerlerinize kadar titretir. Kaldı ki yakınınızda bir bomba patlayınca da emin olun titrersiniz. Aynı durum oyunlarda da geçerli, özellikle savaş oyunlarında. Ki bu hoparlördeki THX sertifikasını hakedecek kalite de oradan geliyor. E bu kadar kuvvetli bir bass vuran sistemle de gidip müzik dinlemezsiniz herhalde, kaldı ki tweeter bile yok uydularda.

    Sonuç olarak (tabi işi sonuca bağlayacak kişi kesinlikle ben değilim, haddime değil) şu hoparlör üzerinden birbirinizi kırmaya gerek yok. Hoparlör alacak kişi öncelikle ne için alacak onu bilmek gerekiyor. Eğer film için alıyorsanız gidin tescilli bir THX sertifikaya sahip hoparlör alın. (E o da pahalı oluyor tabi). Ama müzik için diyorsanız da bence Logitech almayın. Bu arada ses kartı da tamamen başka bir konu. Anakarttaki onboard ses kartı yeterli değilse tabi ki kaliteli bir kart alınmalı. Kaldı ki anakart devrelerinden geçen elektrik ses chipsetinin oluşturacağı akım üzerinde parazit yapar. Özellikle sırf bu yüzden harici bir kart almak daha mantıklı olabiliyor.




  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Neden z906 ile müzik dinlenmezmiş? Benim dinlediğim müzik türü deprem gibi, savaş gibi. Juan verdera&Yahel-La historia evet tarzım bu. THX'in nimetleri sadece film için mi?
    Müziklerde o sarsıntılı deprem etkileri, uğultulu efektler bulunmuyor mu sanki? Eagles - Hotel California (2001) DTS indirip dinleyinde duyun bence 5+1 müzik dinlemenin nasıl birşey olduğunu, her hoparlörden ayrı bir ses geliyor, orkestra'nın ortasındaymışım gibi. Ben böyle bir tecrübe yaşamadım hiç. Evanescence DTS parçaları da aynı.

    Bu arada hopörlörümü Creative Z ses kartı ile birlikte kullanıyorum. Ses kartları anakartlara kıyasla yüksek Desibel veriyor.
    Ayrıca hoparlör ve ses konusuna at gözlüğüyle baktığım doğru, zengin değilim, para verip birçok hoparlör test etmiş, deneyimlemiş birisi değilim. Bu yüzden yukarıda yazdıklarıma katılmayabilirsiniz, anlarım ve haklısınızdırda. z906 dan başka hiçbir hoparlör dinlemeden z906 şöyle süperdir böyle iyidir asla diyemem, dersem cahil cesareti olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eylül kabus -- 12 Ekim 2019; 0:26:47 >




  • Ben o kadar dinlenmez düşüncesinde olacak kadar değilim tabi. Onu sadece o düşüncede olan arkadaşlara hak vermek için diyorum. Hoparlörün kalitesi belli illa ki ucuz hoparlörlere göre iyi ses verecektir. Bu arada sizin yorumlarınıza kasten bir cümle yazmadım. 200 sayfa var son birkaç sayfayı okuyup genel muhabbete göre bir yorum yazdım.

    Bende de muhtemelen daha alt seviye bir 5.1 sinema sistemi var. Ben de sizin gibi oradan müzik dinliyorum ve gayette hoşuma gidiyor. Hatta ilk aldığımda müzikteki bassları duyunca oha bu şarkı böyle miydi gibi bir tepkim de olmuştu. En güzeli de 5 hoparlörün ortasındayken güzel oluyor müzik dinlemek dediğiniz gibi. Bu arada DTS parçaları nereden buluyorsunuz? Ben zamanında müzik için çok aramıştım 6 kanallı parçalar ama bulamamıştım. Sonra da pes ettim ve o yönde bir deneyimim olmadı. Çok da içimde kalmıştı açıkçası.

    Az gözlüğü yorumunu hangi düşünceniz için dediniz onu anlamadım. (Kimsenin kişisel bir yorumuna özel bir cevap yazmadım çünkü). Aynı konulardan ben de müzdaribim. 5 yıldır aldığım ilk sinema sistemiyle devam ediyorum. Özellikle film için almıştım ama müzik de oradan dinliyorum tabi. Bu aralar şansıma Amazon.de'den elime 225 euroluk bir hediye çeki geçecek. Onunla da z906 alayım demiştim ama göndermiyorlar maalesef. Ben de z623 almayı düşünüyorum ama bakalım.

    Bu arada La Historia'yı dinledim basstan beynim yandı gece gece :D Öyle şarkıyı tabi öyle sistemde dinlemekten zevk alırsın.




  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Sinama ve oyun sistemi de olsa,thx de olsa,anfi,hporlör,uyum ve gerçekliğe yakınlık diye bir şey var bence.Buna da üretim ve üretici kalitesi denir.Mesela Thx sertifikası olmayan,z906'dan daha güçsüz, az watt ses ve bass sunabilen küçük kompakt setler var.Güç demek her şey değildir.

    Benim tecrübeme göre,sesi doğru çıkartamayan vir cihaz her zaman kötü olarak kalır.Düşündüğünüz de,müziği ve müzikte ki,orta,yüksek frekansları temiz duyuramayan bir ses sistemi,oyun ve sinamada ki, o düşük frekansın bol olduğu seslerde tam afallıyacaktır emin olun.Daha yüksek ve dengesiz bass uğultusu ile çalışıp,zaten yetersiz olan diğer frekansları hiç duyaramamış olacaktır.

    Thx'in,sinama ve oyun seslerinin amacı, ciğer titretme ve duvar yıkma ile alakası olmaması gerektiğidir.Sinama ve oyun gibi seslerde de,mid ve tiz sesler,bass tarafından bastırılmamalıdır.Örnek olarak,her kurgu patlama ve gümbürtü ses değildir.,Oyuncuların ses ve diyalogları,o esnada ki yutkunuş ve tükürük sesleri,patlamadan sonraki cam kırılma seslerinin saçılması,kapı gıcırtılarında ki gerçeklik,rüzgarın orta mid sesleriyle karışık yağmur sesleri gibi onca orta-yüksek frekansta ses var.

    Sonuç olarak yine bana göre,insanlara anlatamadığım,müzik,sinama,oyun ne olursa olsun fark etmiyor.Müziği iyi veremeyen bir cihazın sınıfta kalacağını kendim biliyorum.Burada stero ve çok kanallı sistem ayrımı çerçevesini bilerek,bu durum hiç şaşmaz.




  • MONGUÇ M kullanıcısına yanıt
    Thx sertifikası olmayıp daha ucuz olup ve z906'dan daha iyi ses veren cihazlar tabi ki var. Çünkü Lucas Film'den o sertifikayı alabilmek biraz maliyete sebep oluyor tabi. Benim demek istediğim bu sertifikaya sahipse illa ki iyidir. Ayrıca hoparlör baktığım için (bununla ilgili entry sonunda size de danışacağım) arkadaşlarım z906 önermişlerdi. FIFA oynarken her sesi tane tane duyuyorsun gibi bir açıklamaları vardı. Demek ki kullanan insanları gerçeklik açısından tatmin ediyor.

    Ayrıca sinema sistemlerinin hepsinde önceden tanımlı eq ayarları oluyor. Sinema, müzik, oyun, power bass, gece gibi. Ben de illa ki müzik dinlerken müzik moduna alıyorum ki farkeden vocal sesleri ve tizler oluyor. Daha temiz çıkıyor. Ama filmi de sinema modunda izlemek gerekiyor ki bazen duyduğum bir ses dışarıdan mı geliyor diye afalladığım da oluyor. Z906 PC hoparlörü olduğu için içinde gömülü eq ayarları yok, mecburen PC'den yapmak gerekiyor. PC amacıyla alan insan için sorun olmayacaktır bence. Ayrıca tüm dediklerinizde de haklısınız bence. Ben sadece bu hoparlörü kullanan arkadaşlar için empati yapabiliyorum.

    Tavseiye olarak da peki Amazon.de'den yaklaşık 130-140 € civarlarında önerebileceğiniz bir hoparlör var mıdır? Ben Thx'ten dolayı z623 almayı düşünüyorum. Bu da zaten z906'nin küçük kardeşi. O sebeple ben de bu tartışmanın içine girdim. Yoksa Logitech marka bir hoparlörüm falan yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    DTS müzikleri hangi siteden indirdiğim bilgisini verirsem, sitenin o adını verirsem sorun olur mu bilmiyorum, donanımhaber'de böyle bir kural varmı bilmiyorum. Uzaklaştırma almak istemiyorum. O yüzden şöyle diyeyim, dünyanın en büyük torrent sitelerinden biri. Z harfi ile başlıyor. Elbette bu siteden müzik indirecekseniz bir torrent indirme programına ihtiyacınız var.

    La Historia adlı müziğe gelince, müziği 05:18 den itibaren dinlerseniz, o kısımdan itibaren olağanüstülüğün başladığını göreceksiniz
    En azından bana göre öyle. En sevdiğim, en müthiş bulduğum ilk beş müzik arasına rahatlıkla girer.
    5+1 sistemde müzik dinlemeyi seviyorum. DTS müziği deneyin mutlaka. Eagles hotel california ve Evanescence mevcut DTS olarak.
    Keşke en sevdiğim müziklerinde kaliteli dosyalarını (DTS, FLAC) temin edebilsem/bulabilsem.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eylül kabus

    Neden z906 ile müzik dinlenmezmiş? Benim dinlediğim müzik türü deprem gibi, savaş gibi. Juan verdera&Yahel-La historia evet tarzım bu. THX'in nimetleri sadece film için mi?
    Müziklerde o sarsıntılı deprem etkileri, uğultulu efektler bulunmuyor mu sanki? Eagles - Hotel California (2001) DTS indirip dinleyinde duyun bence 5+1 müzik dinlemenin nasıl birşey olduğunu, her hoparlörden ayrı bir ses geliyor, orkestra'nın ortasındaymışım gibi. Ben böyle bir tecrübe yaşamadım hiç. Evanescence DTS parçaları da aynı.

    Bu arada hopörlörümü Creative Z ses kartı ile birlikte kullanıyorum. Ses kartları anakartlara kıyasla yüksek Desibel veriyor.
    Ayrıca hoparlör ve ses konusuna at gözlüğüyle baktığım doğru, zengin değilim, para verip birçok hoparlör test etmiş, deneyimlemiş birisi değilim. Bu yüzden yukarıda yazdıklarıma katılmayabilirsiniz, anlarım ve haklısınızdırda. z906 dan başka hiçbir hoparlör dinlemeden z906 şöyle süperdir böyle iyidir asla diyemem, dersem cahil cesareti olur.
    z906 nın o kıytırık plastik uydularıyla gerçekten müzik dinlediğinizi mi sanıyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutx -- 12 Ekim 2019; 11:59:0 >




  • aykutx kullanıcısına yanıt
    Haklısınızdır. Maddi anlamda z906 dan başka bir hoparlör dinleme imkanım yok maalesef. O zamanki cahillikle yıllar önce satın almıştım z906'yı. Şimdilik elimde seçenek yok. Elbette çok sağlam hoparlörler deneyimlemek ve aydınlanmak isterim.

    Bana önerebileceğiniz kaliteli hoparlörlerin marka ve modellerini yazarmısınız lütfen.

    Microlab B77 nasıldır? Bilgisayarda müzik dinlemek için satın almak istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eylül kabus -- 12 Ekim 2019; 13:5:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eylül kabus

    Haklısınızdır. Maddi anlamda z906 dan başka bir hoparlör dinleme imkanım yok maalesef. O zamanki cahillikle yıllar önce satın almıştım z906'yı. Şimdilik elimde seçenek yok. Elbette çok sağlam hoparlörler deneyimlemek ve aydınlanmak isterim.

    Bana önerebileceğiniz kaliteli hoparlörlerin marka ve modellerini yazarmısınız lütfen.

    Microlab B77 nasıldır? Bilgisayarda müzik dinlemek için satın almak istiyorum.
    pc de kullanılam multimedia ses sistemleri maalesef böyle.
    kendi fiyatları içersinde verebileekleri kalite belli.
    o yüzden multimediaların hiçbirini özellikle müzk için önermiyorum.
    streo bir amfi ve msela dali zensor raf tipi ilk aklıma gelen örnek.
  • aykutx kullanıcısına yanıt
    Bence konuya giriş açınız çok yanlış. Sanki bir insanları küçümseme algısı uyandırıyor karşıdakinde. Ayrıca müzik müziktir. 30 liralık kulaklıktan da dinlenir, 5bin liralık hoparlörden de. Kulağı daha temiz sese alışık olmayan insan o ana kadar duyduğu sesi sıradanlaştırır. Ne zaman daha kaliteli bir hoparlöre geçerseniz uzun süre dinledikten sonra bir öncekinin kalitesizliğinin farkına varırsınız. Kaldı ki insanların limitleri var, para akmıyor maalesef. Bana kalırsa da hoparlörden değil kulaklıktan müzik dinlenir. Şimdi çıkıp buna karşı tez mi üreteceksiniz. İnsanları küçümser tavırla mesaj atmaktan vazgeçin. Varsa tavsiyeniz güzel bir biçimde ifade edebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aykutx kullanıcısına yanıt
    Dali zensor hoparlörün içinde hazır sistemlerdeki gibi dahili amplifikatör bulunmuyor değil mi?
    Amplifikatörlerin, bilgisayara takılan harici ses kartlarından farkı ne?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eylül kabus -- 12 Ekim 2019; 14:15:42 >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Ekolayzer'a karşı biri de değilim.Mesela çok oynamamak şartıyla ufak hassas dokunuşlar daha iyi olabiliyor.Ama ses sistemi ekolayzer olmadan da iyi ses verebiliyorsa güzel oluyor malesef.Diğer türlü hazır ayarlar sesi daha berbat ediyor.Burda çok okudum,logitech kullanıp da,''V' tipi ekolayzer ayarına süper diyenleri gördüm.Düşünebiliyor musunuz ? Zaten sesleri kalın,karanlık ve boğucu olan bir markanın ses karakteristliğine bir de, 'V' tipi eq. ayarı çekip,daha da çekilmez hale sokanları düşünemiyorum.Onun için logitech kullanıcıları biraz yanıltıcı olabilir.Ses kartı ise bir nebze yapay ve sahte tiz sesten başka bir şey katamaz ne yazık ki.Dediğim gibi,hopörlör ve anfinin becerisi neyse o.

    Size tavsiye sunamıyacağım ama,alacağınız ürünü seçerken bazı şeylere dikkat etmenizi önerebilirim.Mesela oturduğunuz mekan nedir,kaç metrekare de ses dinleyeceksiniz,sesten beklentileriniz neler gibi durumlara tamah edin.

    Gerisi sizi yanıltmasın.Benim kulağıma göre,seste ki dolgunluk,doygunluk yaratıyor bende.Bu güç demek değildir.Bazen 100 watt'lık rms kaliteli bir ses cihazı,500 watt rms güce sahip ses ürününden daha dolgun çalabilir.Daha canlı ayrıntılı mid sesler,daha gerçekliğe yakın,daha doğru doğal ve kaliteli bass vuruşları,tadında tizler iie uyumlu mid-bass seslerin anlaşması ve denge.

    Logitech sahipleri ürünlerini direk olarak,Tv,uydu,blue ray,dvd,cep telefonu vb. cihazlara bağladıkların da,azıcık kulağı sese hassas olanlar beni anlayacaklardır.




  • Microlab b77 aslen müzik içindir.Sesi iyi ve kaliteli çıkıyor.48 watt rms gücü var.Odan çok büyük değil ve kaliteli ses dinlemek istiyorsan alabilirsin.Müzik dışında,oyun ve her türlü sesi güzel duyacağından eminim.
  • https://www.youtube.com/watch?v=LoUt487ttgc

    Yukarıdaki linkteki vidyoda logitech, edifier'in karşısında kötü ses veriyor. Adeta Logitech hoparlörün önünde karton kutu varmış da sese engel oluyormuş gibi. Bunu böyle tanımlayabilirim. Edifier'in sesi ise berrak çıkmış. Sizin de fikirlerinizi bilmek isterim. Edifier S350 modelinde titanyum tweeter'lar mevcuttur bunu da belirtmiş olayım.
  • MONGUÇ M kullanıcısına yanıt
    Bilgisayara logitech z906'yı takar gibi takabilirmiyim bunu? Yani demek istediğim, amplifikatör gerekir mi bu hoparlör için?
    (Optik çıkışı bulunmuyor microlab B77'de)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trkgncr

    Bence konuya giriş açınız çok yanlış. Sanki bir insanları küçümseme algısı uyandırıyor karşıdakinde. Ayrıca müzik müziktir. 30 liralık kulaklıktan da dinlenir, 5bin liralık hoparlörden de. Kulağı daha temiz sese alışık olmayan insan o ana kadar duyduğu sesi sıradanlaştırır. Ne zaman daha kaliteli bir hoparlöre geçerseniz uzun süre dinledikten sonra bir öncekinin kalitesizliğinin farkına varırsınız. Kaldı ki insanların limitleri var, para akmıyor maalesef. Bana kalırsa da hoparlörden değil kulaklıktan müzik dinlenir. Şimdi çıkıp buna karşı tez mi üreteceksiniz. İnsanları küçümser tavırla mesaj atmaktan vazgeçin. Varsa tavsiyeniz güzel bir biçimde ifade edebilirsiniz.
    insanları küçümsemedim z906 yı küçümsedim.




  • Edifier zaten ses olarak logitech'ten çok daha önde.Gidip dinlemeye gerek bile yok.Ortalama bir ses veren kulaklık ile,attığınız link'e bakarak bile test edebilir herkes.
  • Takabilirsin tabi.Pc,ses kartı stereo ve kulaklık çıkışı ne varsa bağla dinle.Ekolayzer olmadan alacağın ses iyi olacak.Sesi temiz ve dengeli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eylül kabus

    Dali zensor hoparlörün içinde hazır sistemlerdeki gibi dahili amplifikatör bulunmuyor değil mi?
    Amplifikatörlerin, bilgisayara takılan harici ses kartlarından farkı ne?
    dali zensor pasifdir. amfi gerekir.
  • 
Sayfa: önceki 203204205206207
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.