Şimdi Ara

Logitech G9x Mouse Detaylı İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar
    Bundan 1 hafta önce fps için forumdan mouse araştırmaya başlamıştım. En sonunda @zhee hocam da sağolsun Logitech G9x de karar kıldım. Mouse aldıktan sonra hergün saatlerce hem Battlefield Multiplayer oynadım hem internette gezindim. Bilgisayardan Word dosyası açtım aldığım gün ve hergün aklıma gelen artılarını ve eksilerini yazarak bir inceleme oluşturmaya çalıştım.Şimdi onları buraya kopyala yapıştır yapacağım. Yani tüm izlenimlerimi aktarmaya çalıştım. Unuttuğum bir şey olmadığını düşünüyorum ancak yinede konunun altına yazarsanız merak ettiklerinizi cevaplamaya çalışayım.


    Öncelikle mouse un fiyatını belirteyim ben Vatan Computerdan 135 liraya aldım %25 yok iken.
    Mouse ‘un kutu içerisindeki fotosunu koyamayacağım çünkü ben alır almaz dayanamayarak açtım hemen kutusunu. Kutu kesinlikle şık. Ancak kutu içerisinde taşıma çantası çıksaydı iyi olurdu. Hiçbir işime yaramazdı ama yinede bu kadar premium üründe olsun isterdim Ki işine yarayan arkadaşlar da olacaktır, turnuvaya giderken yanında götürmek için.


    Ürün linki : http://www.logitech.com/tr-tr/mice-pointers/mice/5092

     Logitech G9x Mouse Detaylı İnceleme
     Logitech G9x Mouse Detaylı İnceleme



    Kutu içeriği:
    G9x mouse
    2 farklı kavrama yeri
    4 er ve 7 şer den oluşan 7 gramlık ağırlıklar.
    1 adet kurulum cd si.
    Mouse un özelliklerine Logitech in kendi sitesinden de bakabilirsiniz. 5700 dpi a kadar çıkabilen ayarlanabiliri hızı var. Üzerindeki butonlar ile de ayarlayabiliyorsunuz bunu. Tuş ömrü 10 milyon tıklamaya kadar.

    Kurulum cd sini kurduktan sonraki çıkan programda bu hızları kendinize göre dilediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Aynı şekilde hız göstergesindeki ledlerin rengini de değiştirebiliyorsunuz.




     Logitech G9x Mouse Detaylı İnceleme

     Logitech G9x Mouse Detaylı İnceleme


     Logitech G9x Mouse Detaylı İnceleme


     Logitech G9x Mouse Detaylı İnceleme





    Ben mouse u fps oynamak için aldım o sebepten üzerinde çok fazla ayarlanabilir tuş olmasını istemiyordum zaten G9x de de sadece iki tane yanda bulunuyor bu tuşlardan. Yine kurduğunuz programdan onlara istediğiniz komutları atayabiliyorsunuz.O iki tuş dışında bir de scroll tuşunu sağa ve sola hareket ettirmelerinizede komut atayabiliyorsunuz.
    Tuşların verdiği his ve çıt çıt sesi benim hoşuma gitti. Scrol tuşu da yukarı aşağı giderken hızlı ve efektif çalışıyor. Ancak mesela tarayıcı da dolaşırken yeni sekme açmak istediğinizde scroll a bastığınız zaman verdiği his berbat. Hatta çoğu zaman basamıyorsunuz sayfa yakınlaşıyor uzaklaşıyor felan. Her ne kadar oyun mouse u olsa da beni en çok rahatsız eden bu oldu. Scroll tuşunun üzerine yeteri kadar basılamıyor.




    Mouse un tasarımı solaklar için uygun değil ne yazıkki bu da eksileri arasında gösterilebilir.




    Bir de kavramakla ilgili bir şeyi anlatmaya çalışayım. Mouse un yapısı gereği elinizle komple kavrayamıyorsunuz. Benim eski mouse’umda komple kavrıyordum ben. Ancak bunu o şekilde kullanmaya çalışınca elim özellikle serçe parmağım çok yoruluyordu.Çünkü mouse pad'e sürtüyor yukarı kaldırmak zorunda kalıyorsunuz sürekli parmağınızı. Ben de avucumun üst kısmıyla ve parmaklarımla kavramaya başladım. Aslında alışmam biraz zaman aldı ancak elim kesinlikle çok daha az yoruluyor bu şekilde. Hem daha hızlı hareket ettirebiliyorsunuz mouse’u. Ancak bu tarz kullanıma alışamam derseniz, Logitech G500 kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. G500 bundan çok daha büyük ve elinizi daha iyi kavrıyor,eliniz mousepade değmiyor ancak bir o kadar da hareket ettirmesi daha zor G9x den. Yani arkadaşlar tamamen tercih meselesi G9x daha pahalı daha iyidir diye tercih yapmayın alırken. Özellilkleri aynı, gidin deneyin hangisi hoşunuza gidiyor ise onu alın. Umarım bu paragrafı anlatabilmişimdir çünkü tercih yapacaklar için önemli olduğunu düşünüyorum.


    Ben mouse aldım eve geldikten sonra fireball dan yine @zhee hocamın tavsiyesi ile zowie marka mouse padimde sipariş ettim. Ancak daha sonra forumda gözüme bir konu çarptı : G500 ve G9x mouselar siyah yüzey ile sıkıntılı çalışıyormuş özellikle oyunda hassas hareket ettirmelerde diye. Haliyle tedirgin oldum ancak pad geldiğinden beri kullanıyorum oyunda da internette dolaşırken de hiç karşılaşmadım böyle bir sıkıntıyla.


    Başka bir sıkıntı da kavrama yerleri zamanla aşınıyormuş diye okumuştum. Yalnız bunu alırken bile hiç sorun etmedim. Sonuçta Logitech 3 yıl içerisinde soyulursa gerekirse bana yeni mouse bile gönderirler yani adamların servis olayı o derece gelişmiş. Bu sepebten bunu sıkıntı etmeye gerek yok.

    Benim zaten bu mouse u tercih etmem de ki en büyük sebep logitech in inanılmaz iyi servis ağı olmuştu. Yoksa thermaltake ile bunun arasında kalmıştım. Vatan da açık thermaltake olmadığından deneme şansı bulamadım ve forumdaki bir kaç arkadaş malzeme kalitesi düşük dediler. Ayrıca logitech in garanti süresi daha uzundu ben de bunu tercih ettim.



    Bilmiyorum belki bazıları için önemlidir. USB girişi altın kaplama değil. Ancak kablosu iplik. Şimdilik ipler sökülüp atmaya başlıyacak gibi durmuyor ancak öyle bir sıkıntı olursa yine logitech gereğini yapacaktır diye düşünüyorum.

    Bugün yazmayı unuttuğum bir şey daha farkettim. Mouse un altında micro gear ve profil tuşları bulunuyor. Profil tuşu ile mouse’u eğer birden fazla kişi kullanıyorsa yazılımdan farklı profiller oluşturulabilir. Microgear tuşu ile ise scroll u yukarı aşağı inanılmaz yumuşak bir şekilde kaydırabilir hale geliyorsunuz. Ancak ele dönme hissini pek veremiyor bu şekilde onun için ben pek kullanmadım bu tuşu. Onun yerine daha üzerine basılabilir hale gelseydi çok daha kullanışlı olurdu. Üzerine basılamaması benim mouse ile ilgili tek sıkıntım


     Logitech G9x Mouse Detaylı İnceleme





    Kavrama yerlerinden bahsedeyim . Ben ilk aldığımda siyah dışı pürüzlü olan ile kullanmaya başladım. Bunun ele verdiği his gri olana göre çok daha iyi pürüzlü olduğu için. Yalnız gri olan daha şişkin bu yüzden eli büyük olanlar için daha ideal. Ancak gri olanında yüzeyi aynı şekilde pürüzlü olsun isterdim. Belki pürüzlü yüzeyi tercih etmeyenler de olucaktır bu sebepten 2 farklı tipte üretilmişdir.


     Logitech G9x Mouse Detaylı İnceleme


     Logitech G9x Mouse Detaylı İnceleme


     Logitech G9x Mouse Detaylı İnceleme



    Bugün itibariyle Vatan da %25 indirim var. Mouse fiyatı 112 lira belirtmiş olayım.


    Mouse ‘u alalı yanılmıyor isem tam bir hafta oldu. 1 hafta boyunca gün içerisindeki kullanımlarda aklıma gelen rahatsız eden veya hoşuma giden özelliklerini yazmaya çalıştım. Yani öyle 5 dakikada Beşiktaş bir inceleme olsun istemedim Resim kaliteleri için çok özür diliyorum elimdeki en iyi makine IpodTouch kamerası ne yazıkki. . Yoksa daha fazla resim koyardım. Umarım bu mouse’u tercih etmek isteyenlerin işine yarar bir inceleme olmuştur. Söylediğim gibi aklıma gelen her şeyi yazmaya çalıştım ancak unuttuğum bir şey olduysa konuya yazın yardımcı olayım.


    Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 26 Ağustos 2012; 0:08:02 >







  • Yalnız resimi doğrudan sayfaya koymayı ne yazıkki beceremedim. Biri yardımcı olursa o şekilde koyayım .
  • @Legolas246 Dostum incelemen gerçekten çok güzel olmuş bütün detaylara kadar inmişsin ayrıca ismimin geçmesinden bir rahatsızlık vs duymuyorum benim tavsiyelerime uyaraktan satın alıp memnun kaldığın için mutlu oldum diyebilirim.

    Foto linklerini image adlı bir buton var konuyu düzenle göreceksin list butonun yanında fotoların linklerini arasına yapıtşrıacaksın konuda direkt olarak çıkar bol oyunlu günler dilerim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zhee

    @Legolas246 Dostum incelemen gerçekten çok güzel olmuş bütün detaylara kadar inmişsin ayrıca ismimin geçmesinden bir rahatsızlık vs duymuyorum benim tavsiyelerime uyaraktan satın alıp memnun kaldığın için mutlu oldum diyebilirim.

    Foto linklerini image adlı bir buton var konuyu düzenle göreceksin list butonun yanında fotoların linklerini arasına yapıtşrıacaksın konuda direkt olarak çıkar bol oyunlu günler dilerim :)

    Hocam tamamdır sağolasın resimleri de hallettim. İncelemeyi beğenmene sevindim.

    Bende bol oyunlu günler dilerim. BF3 de 1 eylüle kadar double xp var şahane




  • Ne yazıkki online oyun oynamıyorum hocam yoksa hayat benim için -lere düşüyor :) Size bol kasmalar
  • Haziran ayındn bu yana ben de kullanıyorum. Oldukça iyi ama tek sıkıntım recon oynarken bilek pad'e temas ediyor, ona uyuz oluyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: setek01

    Haziran ayındn bu yana ben de kullanıyorum. Oldukça iyi ama tek sıkıntım recon oynarken bilek pad'e temas ediyor, ona uyuz oluyorum.

    Hocam kesinlikle haklısın benimde serçe parmağım sürekli pad'e temas ediyordu, değdirmemek için kasıyordum bu seferde parmağım yoruluyordu. Şimdi tam olarak kavramıyorum artık mouse'u özellikle recon oynarken Claw şeklinde tutuyorum, elim pad ile temas etmemiş oluyor. Alıştıktan sonra gayet kolay oluyor bu şekilde kullanmak.

    Hocam benim en büyük sıkıntım scroll tuşu, yeni sekme açarken tarayıcıda basamıyorum üzerine, basacam diye sayfa yakınlaşıyor uzaklaşıyor felan. Resmen üretim hatası gibi sorun , bence mouse'un en büyük sıkıntısı bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 11 Eylül 2012; 9:57:06 >




  • Ben de bir kontrol eder yazarım hafta sonu istanbul'a dönünce. Ben scroll tuşunu pek kullanmıyorum ama benzer bir sorun varsa geneldir yoksa belki garanti değişim fırsatı çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: setek01

    Ben de bir kontrol eder yazarım hafta sonu istanbul'a dönünce. Ben scroll tuşunu pek kullanmıyorum ama benzer bir sorun varsa geneldir yoksa belki garanti değişim fırsatı çıkar.

    Hocam bakabildiniz mi scroll tuşuna ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legolas246

    quote:

    Orijinalden alıntı: setek01

    Ben de bir kontrol eder yazarım hafta sonu istanbul'a dönünce. Ben scroll tuşunu pek kullanmıyorum ama benzer bir sorun varsa geneldir yoksa belki garanti değişim fırsatı çıkar.

    Hocam bakabildiniz mi scroll tuşuna ?

    Şimdi baktım da, scrollu sağa oynatınca yeni sekme açıyor üstüne basınca açmıyor ama sekme kapatma işaretinin üstüne basınca kapatma işlemini yapıyor. Ayrıca pek ergonomik gelmedi bana zaten bu scroll tuşu...

    Edit: Sayfayı açan scrollu sağa oynatmak değil, onu sağa sola oynatmaya çalışırken hafif sol klick tuşuna temas etmekmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 16 Eylül 2012; 0:38:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: setek01

    quote:

    Orijinalden alıntı: Legolas246

    quote:

    Orijinalden alıntı: setek01

    Ben de bir kontrol eder yazarım hafta sonu istanbul'a dönünce. Ben scroll tuşunu pek kullanmıyorum ama benzer bir sorun varsa geneldir yoksa belki garanti değişim fırsatı çıkar.

    Hocam bakabildiniz mi scroll tuşuna ?

    Şimdi baktım da, scrollu sağa oynatınca yeni sekme açıyor üstüne basınca açmıyor ama sekme kapatma işaretinin üstüne basınca kapatma işlemini yapıyor. Ayrıca pek ergonomik gelmedi bana zaten bu scroll tuşu...

    Edit: Sayfayı açan scrollu sağa oynatmak değil, onu sağa sola oynatmaya çalışırken hafif sol klick tuşuna temas etmekmiş.

    Hocam aslında sağa ya da sola hareket ettirme ye atamak daha mantıklı sekme aç komutunu. Çünkü scroll un üzerine basınca verdiği his berbat gerçekten. Ama bence de scroll tuşu pek olmamaış bu mouse da.

    Teşekkürler.




  • İnceleme için teşekkürler. Ürünü bugün satın aldım. Scroll tuşuna basılamıyor demişsiniz ama yaklaşık 5-6 saattir kullanıyorum herhangi bir basamama sorunu olmadı. Ürünü almak isteyen çok iyi herkese tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UniJaa_61

    İnceleme için teşekkürler. Ürünü bugün satın aldım. Scroll tuşuna basılamıyor demişsiniz ama yaklaşık 5-6 saattir kullanıyorum herhangi bir basamama sorunu olmadı. Ürünü almak isteyen çok iyi herkese tavsiye ederim.

    Ürünün scroll tuşuna basılıyor ancak verdiği his diğer mouselara göre zayıf .
  • Ürünü alalı 3 olmuş tarihe baktığım zaman , belki biraz daha fazla . Ancak Gri olan kavrama yerinin rengi biraz biraz gitmeye başladı.Biraz daha belirginleşsin bu fark logitech 'e göndermeyi düşünüyorum.

    Zaten incelememde de bahsetmiştim mouse 'un problemleri arasında sayılıyor bu kavrama yerlerinin özellüğini kaybetmesi diye, nitekim öyle de oldu. Bakalım Logitech ne kadar ilgiyle yaklaşacak duruma. Önümüzdeki günlerde durumu buraya yazarım.
  • Hocam eger bulabılırsen sana kesınlıkle Cyborg R.A.T 5 veya R.A.T 9 onerırım ben butun mouse ları denedım ama bu en ıyısı. http://www.sanalmarketim.com/urun/af3903e234f76e6bc39cb0623d21330f/CYBORG-R.A.T.-5-Gaming-Mouse
  • Bende dün MW3 modelini aldım bu mouse'un, gayet güzel. - bir yanı yok. Yanlız mousepad'i bükerek koymuşlar kutuya, haliyle kutudan çıkarınca yamuk çıktı, gözüme batıyor her baktığımda, bakalım nasıl düzelteceğim.
  • Bende de var mw3 modeli. Sırf bunu veriyor diye tercih ettim. Bu arada pad çok inatçı değil tersine bükünce hemen düzeldi benimki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legolas246

    Ürünü alalı 3 olmuş tarihe baktığım zaman , belki biraz daha fazla . Ancak Gri olan kavrama yerinin rengi biraz biraz gitmeye başladı.Biraz daha belirginleşsin bu fark logitech 'e göndermeyi düşünüyorum.

    Zaten incelememde de bahsetmiştim mouse 'un problemleri arasında sayılıyor bu kavrama yerlerinin özellüğini kaybetmesi diye, nitekim öyle de oldu. Bakalım Logitech ne kadar ilgiyle yaklaşacak duruma. Önümüzdeki günlerde durumu buraya yazarım.

    Ne oldu servise gittiniz mi? Ben de almayı düşünüyorum ama kararsız kaldım.
  • alınık logitech g9x
    bilgi vermek isteyenler özelden ulaşabilir.
  • Şimdi bu konuyu görünce bir garip oldum 4 sene hizmet ettikten sonra Steel Series Rival 300'e geçiş yaptım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.