Şimdi Ara

<< LOGITECH G502, RGB Proteus Core Gaming Mouse İnceleme 12.000 DPI >>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
5
Favori
21.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 12.000 DPI'lık yeni oyun canavarı


    --------- LOGITECH G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse ------------

    http://logt.ly/6185qpy9





    --------- LOGITECH G502 vs RGB Proteus Core Kıyaslama ile başlayalım ------------

    RGB için ilk izlenimim g502 ye göre olumsuz :) ışık vs çok mühimse iş yapar, ama g502 de ki o güzel ayrıntı mavi alt kısım gitmiş, siyah olmuş RGBde. Sonra benim ilk gözlemim roller da kilitli konumda bile boşluk oluyor sola sağa. Bilmiyorum belki de bende ki üründe var bir sorun :)


    En Güncel Fiyat 178 TL !!

    site güvenilirliği hakkında bilgim yok.


    http://www.nasabilgisayar.com/LOGITECH-G502-GAMING-MOUSE-910-004076,PR-6199338.html
    http://www.tekno.land/logitech-g502-gaming-mouse-910-004076-pmu44231
    http://www.pleashop.com/U126283,4624,logitech-g502-gaming-mouse-910-004076-kablolu-mouselar-logitech.htm


     << LOGITECH G502, RGB Proteus Core Gaming Mouse İnceleme 12.000 DPI >>


    Fiziksel özellikler
    Ağırlık: 168 gram (mouse ve kablo)
    Ağırlık: 121 gram (yalnızca fare)
    Uzunluk: 132 mm
    Genişlik: 75 mm
    Yükseklik: 40 mm








    Ürün elime bugün geldi ve kendi çapımda ufak bir ön inceleme yapayım istedim yine meraklılarına.

    Serinin en yeni mouse u g502, Türkiyede 260 den piyasaya giren ürün şuan 200-230 tl aralığında satışta. Öncelikle fahiş giriş fiyatlarını saymazsak, ürün için avrupada belirlenen piyasa fiyatı yani 80usd+kdvyi ürün fazlasıyla hakediyor.

    Elinizde tasmasını kopartmak üzere teknolojik bir doberman taşıdığınızı hissediyorsunuz her saniyesinde, hani etrafta ki bütün oyunlara saldırmaya hazır, küçük ve yeni canavarınız kendisi. (Doberman dedim çünkü fena kaslı ve zayıf güzeli kendisi)

    Her ne kadar farklı sınıfların mouseları da olsa Halen kullanmakta olduğum g700s e göre malzemesi, tasarımı biraz daha iyi, Benzer materyaller kullanılmış önceki Logitech ürünleriyle, g700 ve s e göre ise daha farklı, (g700s te ki pürüzlü materyal, g502de yerini üçgen desenli kaplamaya bırakmış) her halukarda ikisisnin de ter tutmayacağını söyleyebilirim size.

    En belirgin özellik öncelikle tasarım, Logitech ilk defa radikal şekilde değişikliğe giderek, yuvarlak hatlarını biraz daha keskinleştirmiş yeni mouseunda, daha bi razer havasında geldi sanki bana, tutuş olarak hemen hemen aynı hissiyatları yaşatsa da size, görünüm çok farklı ve güzel olmuş gerçekten de (beni pek rahatsız etmese de hafif bir daralma söz konusu yine de). Ürün üzerinde g700 ve s te ki 13 tuşa karşılık 11 tuş büyük eksiklik bence, mouse altında ki skatezler daha fazla alan kaplıyor diğerlerine nazaran, Toplamda 6 farklı konumda skatez yerleştirilmiş, Tekerlek daha tok olmuş, boşluk azaltılmış, ama yok olmamış hala. Yorumu değerli 1-2 kullanıcıdan tekerlek dokusunu beğenmediklerini duymuştum, bense tam terine tekerleğin dokusunu çok beğendim, eskisi ucuz hissiyat veren yumuşak plastik kaplıydı bu daha metal tadında, bugüne kadar hep beklediğim gibi olmuş. Tekerlek tekli tarama modunda daha uzun aralıklı dönüyor, ama daha az tepki veriyor windows üzerinde eskiye göre.

     << LOGITECH G502, RGB Proteus Core Gaming Mouse İnceleme 12.000 DPI >>

    [simage] << LOGITECH G502, RGB Proteus Core Gaming Mouse İnceleme 12.000 DPI >>
    [/simage]


    Sol mouse tuşu söylendiği gibi dar, parmağı kalın olanlar sıkıntı yaşayabilir mi bilmiyorum, sol parmağının sadece ufak bir kısmını temas ettiren benim gibi kullanıcılar için sorun olmuyor. Başparmak altında ki 2 tuş malesef g700s te ki 4 lü tuşla aynı alanda değiller, arkada ki tuş daha arkada kalıyor, g700 serisinde u tuşlar için elimle mousea hafif abanmam gerekirdi, bunda tam tersi en arkada ki tuş için avuç içimi mousetan hafifçe geriye çekmem gerekli oyunlarda en çok kullandığım tuş o 4lü tuş olduğu için eksikliğini çok hissedeceğim kesin. O 4lü tuştan neden vazgeçildiğini anlamış değilim zaten açıkçası.

    Logitech ürünlerinde en çok rahatsızlık veren şeylerden birisi de, sol ve sağ tuş üzerinin bir süre sonra el kimyasallarından dolayı aşınmasıydı, G700s ten beri, (g700de de bulunmuyor) süregelen görünmez yeni yüzey kaplaması g502 ye de uygulanmış, bu sayede tuşların kötü görüntü veren yüzey aşınması engellenmek istenmiş. Tuşların basma hissiyatı bana göre çok iyi.

    Dpi ile ilgili bir konuya değineyim, 12.000 dpi taramaya sahip mouse ta kullanılan yeni nesil işlemci ile 6.000 dpi işlenerek iki kat seviyeye çıkarılarak elde ediliyor bu değer. Proteus Core, Logitech G özel Delta Zero™ teknolojisi ile dünyanın en güçlü ve kesin sensörünü kullandığını iddia ediyor g502 de. Sıfır sensör ivmesi, sıfır düzleştirme veya filtreleme ve sıfır piksel dönme ile 200’den 12.000’e kadar çıkan geniş bir DPI aralığını birleştiren G502, saniyede 300 inch (762 cm) hareket izleyebiliyor.

    Kablo en önemli konulardan birisi benim için, daha önce ki kablolu mouselarda sert plastik yapıdan dolayı mouseu özgürce hareket ettiremediğimi hissettiğim için 6-7 senedir kablolu mouse satın almıyordum. G502 de ki fotoğraflarda da göreceğiniz örme kaplı malzeme mouseun kabloya takılı olduğunu unutturuyor. Daha özgür bir kullanım imkanı sağlıyor.

     << LOGITECH G502, RGB Proteus Core Gaming Mouse İnceleme 12.000 DPI >>


    Fiziksel özelliklerin dışında performansa bakacak olursak, elim kırık olduğu için size şuan oyun testi yapamıyorum ama tepkime ve masaüstü kullanımda g700 veya s e göre çok ciddi bir performans farkı gözlemlemedim henüz. Görünüm için ise üzerinde ki ışıklandırması ve mükemmel tasarımı için tavsiye edilecek bir ürün g502. g700 serisinde ki saiyede 1000 rapor hızı bu ürün için de korunmuş, kablosuz ürünlerde ki raporlama hızıyla aynı hızda kalınıp bu alanda yenilik getirilmemesi şaşırttı beni doğrusu. Bir de bu kablolu mouselarında Logitechin hala demonte olmayan kablolu ürünler geliştirmesi sıkıcı ve kullanışsız. Madem Gaming ürünü bu sattıkların, biraz daha özenseler şöyle, güzel korumalı, taşınabilir bir case içinde demonte kablolu bir ürün bekleyerek çok mu şey istiyoruz acaba biz Logitechten.


    Mouse'un yanında gelen ağırlıklara pek ihtiyacı yok bence mouseun, gayet tok bir malzeme ile üretilmiş ürün gayet dengeli bir tasarımda bana göre. Ama dilediğiniz zaman her biri 3.6 gram olan ağırlık takviyelerini mouse un ihtiyaç duyduğunuz alanlarına yaparak, denge merkezinizi tamamen kendiniz belirleyebilirsiniz. Ağırlık bölümü kolay açılıp kapanabilen manyetik bir kapanışa sahip.

    Benim en çok merak ettiğim konu gaming software ile beraber gelen bu ürüne özel MousePad seçimine olanak sağlayan özelliğiydi. 3 mode aktif, default, g440 model uyumlu sert yüzey, g240 uyumlu kumaş yüzey seçimi yapabiliyorsunuz, eğer dilerseniz yeni yüzey belirleyebiliyorsunuz ki bu kısmı ben çok ama çok başarılı buldum doğrusu. Proteus Core sayesinde de tüm oyun yüzeylerine karşı mouseunuzu uyumlu hale getirebileceksiniz, değişken yüzeylerde ki yansıma ve tepkime ayarlarını mouseunuz üzerinden yapabileceksiniz. İşte bu işlem sayesinde Ayarlanabilir ilk mouse olarak Logitech ürün tarihine geçmiş bir ürün oldu g502.

    Kötü haberi sona bıraktım, eski profili kullanamıyorsunuz şuan için yeni mouseunuzda, import etmedi benim g700s profilimi.


     << LOGITECH G502, RGB Proteus Core Gaming Mouse İnceleme 12.000 DPI >>


    Önemli ipuçları

    1 -Profil 3 te bulunan gizli bir özellikten bahsedicem ek olarak size "g mode" u ile tüm tuşlara 2cil atamalar yapabiliyor ve hızlı bir şekilde geçiş sağlayabiliyorsunuz.

    2 - Mouse unuzu aldığınızda ilk iş olarak yüzey ayarlama kısımda bulunan "+" tuluna basarak, G502nizin kullandığınız yüzey veya mousepad materyalini tanıyarak buna göre kendisini ayarlamasını sağlamanız kullanım kalitenizi arttıracaktır. + ya bastıktan sonraki aşamada yatay sonsuz işareti çizmenizi isteyecek yazılım sizden, sonrasında da yüzeye göre ayarlamayı tamamlayacak.

    3 - Gaming Software üzerinden Mouseunuzun sürekli yanan ışığını kapatabilir, yeni firmware ini yükleyip yanıp sönme efektini aktifleştirebilirsiniz. bunun için ayarlar / g502 sekmesinden dilediğiniz ayarı yapabilirsiniz istediğiniz zaman.

    4 - Mouseunuzun içerisine ağırlıklarını takarken olabildiğince iyi yerleştirmeye özen gösterin, eğer dikkat etmezseniz manyetik kapak iyi oturmayacak ve mouseun altı mousepadinize sürtecektir. Buna dikkat edin. Hatta eğer mouse ilk kurulumda pade temas ediyorsa manyetik kapağı iyi oturtamamışsınız demektir.

    5 - Tekerlek döngüsünde bir yavaşlık olduğunu farkedeceksiniz, darbeli döndürmek, ve düşük dönüş algısının ömrünüzü tüketmesine izin vermemek için windows denetim masasından tekelerk hızını "3" ten 12 veya 15 e getirmeniz deli gibi dönüp duran parmağınızı e dolayısıyla eliniizi ciddi rahatlatacaktır.








    Video action camden o yüzden sallantılı idare edin

    http://www.youtube.com/watch?v=UHTP2IEJCIc




    http://goo.gl/YzoRmg






     << LOGITECH G502, RGB Proteus Core Gaming Mouse İnceleme 12.000 DPI >>

     << LOGITECH G502, RGB Proteus Core Gaming Mouse İnceleme 12.000 DPI >>





     << LOGITECH G502, RGB Proteus Core Gaming Mouse İnceleme 12.000 DPI >>


     << LOGITECH G502, RGB Proteus Core Gaming Mouse İnceleme 12.000 DPI >>




    Official site & 3d Model
    http://gaming.logitech.com/tr-tr/product/g502-proteus-core-tunable-gaming-mouse




     << LOGITECH G502, RGB Proteus Core Gaming Mouse İnceleme 12.000 DPI >> << LOGITECH G502, RGB Proteus Core Gaming Mouse İnceleme 12.000 DPI >> << LOGITECH G502, RGB Proteus Core Gaming Mouse İnceleme 12.000 DPI >>

     << LOGITECH G502, RGB Proteus Core Gaming Mouse İnceleme 12.000 DPI >> << LOGITECH G502, RGB Proteus Core Gaming Mouse İnceleme 12.000 DPI >> << LOGITECH G502, RGB Proteus Core Gaming Mouse İnceleme 12.000 DPI >>

     << LOGITECH G502, RGB Proteus Core Gaming Mouse İnceleme 12.000 DPI >> << LOGITECH G502, RGB Proteus Core Gaming Mouse İnceleme 12.000 DPI >> << LOGITECH G502, RGB Proteus Core Gaming Mouse İnceleme 12.000 DPI >>

     << LOGITECH G502, RGB Proteus Core Gaming Mouse İnceleme 12.000 DPI >> << LOGITECH G502, RGB Proteus Core Gaming Mouse İnceleme 12.000 DPI >> << LOGITECH G502, RGB Proteus Core Gaming Mouse İnceleme 12.000 DPI >>

     << LOGITECH G502, RGB Proteus Core Gaming Mouse İnceleme 12.000 DPI >> << LOGITECH G502, RGB Proteus Core Gaming Mouse İnceleme 12.000 DPI >> << LOGITECH G502, RGB Proteus Core Gaming Mouse İnceleme 12.000 DPI >>





    04.08.2014


    Yeni LGS yazılımı çıktı, bu sürüm mouseunuzun ışıklarınıda kısmen özelleştirmenizi, yoğunluğunu ve kalp atışı biçiminde yanışını ayarlamanızı da sağlayan iyileştirmeler içermekte. Ben kurulumunu gerçekleştirdim, işte ışığın şuan ki hali, tabi bunu kendiniz ayarlamalısınız. Bu arada ışığın gücünü de düşürdüm gayet iyi oldu.


    http://www.logitech.com/en-us/support/g502-proteus-core-tunable-gaming-mouse?osid=23&bit=64






     << LOGITECH G502, RGB Proteus Core Gaming Mouse İnceleme 12.000 DPI >>

     << LOGITECH G502, RGB Proteus Core Gaming Mouse İnceleme 12.000 DPI >>














    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technics -- 5 Mayıs 2016; 20:29:57 >







  • Yanlı medya mı desek direk sanalmarketim çalışanımı desek bilemedim :) ama başka yerleri kötülemek doğru değil bu işten para kazanan belli başlı yerler var ve ürünlerin fiyatlarını firmalar belirliyor bunun altında satmak son kullanıcı için güzel olabilir ama piyasayı baltalamak denir buna ticarette
    belirli bir statüde olması gerekiyor.
    Yanlı olmamak lazım !
  • akindemirok A kullanıcısına yanıt
    :) benim sanalmarketim çalışanı olma ihtimalimden daha yüksek bir ihtimal sizin g. çalışanı olmanız. Yalan yanlış bir şey değil yazdığım, bu tarz firmalar afişe edilmeli ki, bu ülkede ki insanları bilinçsiz, ne istenirse veren olarak kafalarında konumlandırıp diledikleri fiyata, diledikleri kar marjıyla at koşturamasınlar. Logitech Avrupada 80 dolara piyasaya soktuğu bir ürünü mayıs ayının onunda a sitesi gel sen bunu 100dolar + kdv ye sat, mayısın 15inde b sitesi sen gel 90+kdv ye sat c firması gel sen de 85+kdv ye sat demez. Serbest piyasa ekonomisi diye her yeni çıkan üründen kaymağı kapayım ben demekse eğer bu ki öyle,Türkçe de ki tam karşılığı fırsatçılıktır. Ben de bu ülkede böyle davranan firmalardan, fırsatçı insanlardan çok fena sıkılan birisiyim sadece, kimsenin çalışanı değil sevgili kardeşim ;) Yine de isim bilgisini düzenledim sizi kırmamak adına




  •  << LOGITECH G502, RGB Proteus Core Gaming Mouse İnceleme 12.000 DPI >>

    Ben 4 yıldır G500 kullanan biri olarak bu resimde mousu biraz yüksek gördüm yerden. G harfinin ışığı da çok parlak gibi geldi. Ama kaplaması G500 ile aynı galiba, ki Logitech'te en beğendiğim şeydir. İncelemeyi merakla bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi älg -- 16 Mayıs 2014; 16:59:42 >
  • Sanalmarketim den 1 adet aldım. Benim için mouse da en önemli şey ergonomi/rahatlıktır. Mouse u elime aldığımda yaşadığım ilk hayal kırıklığı sol ana tuşu dar olması oldu. Mouse bence daha geniş bir yapıya sahip olmalıydı. Parmağınız yandaki g8 ve g7 tuşlarına kayıyor. Bir de ben hafif sağa açılı tuttuğum için daha çok problem olacak gibi duruyor. Scroll u gereksiz derecede ağır buldum, adımları kat kut ve sevimsiz. Bir de scroll un üstünde kauçuk/lastik kaplama olması(G500, Sensei) gerçekten güzel bir hissiyatmış, olmayınca(Logitech G502) hissediyorsunuz. Logitechlerde klişe olarak scroll un sağa sola tıklanması gereksiz ve anlam veremediğin şekilde inat ediyorlar bu konuda.

    Yaklaşık 2 yıldır ve halen Sensei kullanıyorum. Bu modeli Logitech mouse larına olan düşkünlüğüm, sağ el ve genel olarak elime en iyi oturan mouse modeli üreticisi olduğunu düşündüğümden aldım fakat beklentimin altında kaldı. G500 de var şu an, onu elime aldığımda çok daha rahat bir mouse olduğunu söyleyebilirim. Ama benim için birinci sırada hafifliği, rahatlığı ve sadeliğiyle Sensei var. Tek kusuru kaplamasının çok kir tutması.




  • Al PaC kullanıcısına yanıt
    Hocam SS Rival hakkında ne düşünüyorsunuz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OzcanQQ

    Hocam SS Rival hakkında ne düşünüyorsunuz ?

    Kısa zamanda ona da el atmayı düşünüyorum . Kullanmadığım için bir şey diyemiyorum. Ne zamandır aklımda aslında. Tam istediğim formda bir mouse. Sadece biraz uzun olduğunu düşünüyorum.
  • Al PaC kullanıcısına yanıt
    Hocam eger uzun sürmez ise inceleme yorumlarınızı bekliyorum. Yorumlarınızı dikkate alıyorum.
  • 2 gün içinde elimde kısmetse, bu arada mouseun fiyatları 200 tl ye gerileri belirli sitelerde, alacak olanlar iyi araştırsınlar
  • Al PaC kullanıcısına yanıt
    bunu duyduğum ikinci kişisiniz iyice merak ettim. şunu merak ediyorum benim mouse ta en sinir olduğum olaydır bu, bende sağa açılı tutarım bu sebeple mouse haraket ettirirken sağ mouse a istem dışı basarım, işte o mouse dünyanın en güzeli de olsa benim için işe yaramaz. Bunda da var mı diye endişelendim açıkçası. scrool benim için daha iyi olacak kontrollü olması. o scroll sağ sol tık bazı yerlerde çok işime yarıyor benim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Technics

    bunu duyduğum ikinci kişisiniz iyice merak ettim. şunu merak ediyorum benim mouse ta en sinir olduğum olaydır bu, bende sağa açılı tutarım bu sebeple mouse haraket ettirirken sağ mouse a istem dışı basarım, işte o mouse dünyanın en güzeli de olsa benim için işe yaramaz. Bunda da var mı diye endişelendim açıkçası. scrool benim için daha iyi olacak kontrollü olması. o scroll sağ sol tık bazı yerlerde çok işime yarıyor benim :)

    Sağ tuş konusunda sıkıntı çekeceğinizi düşünmüyorum. Yine eğimli yapmışlar sağ kısmı. Benim dediğim sıkıntı sol tuşun yüzey alanının dar yapılmış olması ve yandaki G tuşlarının çok daha büyük yapılmış olması. Yani işaret parmağınızı koyduğunuzda o tuşlara basmamak için düzeltmek zorundaymışsınız hissini uyandırıyor. Scroll konusunda şahsen sevmiyorum sağa sola tıklanmasını :) Scroll un üzerindeki lastiğin kaldırılmış olması da kötü olmuş bence. Kalite hissiyatını pekiştiren bir detaydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al PaC -- 19 Mayıs 2014; 17:39:00 >




  • Al PaC kullanıcısına yanıt
    ok şimdi anladım şu kısımdan bahsediyosunuz, yarın mouseu elime aldığımda bakıcam buna, tasarımsal bir hata mı var alışkanlıklarımızla mı alakalı bilgilendiririm sizi de.
     << LOGITECH G502, RGB Proteus Core Gaming Mouse İnceleme 12.000 DPI >>
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Technics

    ok şimdi anladım şu kısımdan bahsediyosunuz, yarın mouseu elime aldığımda bakıcam buna, tasarımsal bir hata mı var alışkanlıklarımızla mı alakalı bilgilendiririm sizi de.
     << LOGITECH G502, RGB Proteus Core Gaming Mouse İnceleme 12.000 DPI >>

    Evet, aynen o kısım




  • İnceleme eklendi
  • oo hocam.. almışsınız hayırlı olsun..

    kafama takılan 2 şey var hocam.. 1. si kaplumbağa hissiyatı veriyormu.. g700 gibi ele adam akıllı oturuyormu.. 2. side.. sol tuşta sıkıntı yaşaya bilirim aralığı nekadar g700 de zaten azcık bir boşluk kalıyor oyun oynarken daha az alan kaplıyor parmağım tabiki ama.. normal gezerken yayılıyor geniş geniş.. hoşuma gitmiyor değil yani öyle rahat hissediyorum hep parmak dik çalışmazki..




  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    eyvallah dostum, g700ler kadar iyi oturmuyor ele malesef. Sol tuş dar gerçekten de, ama benim parmağım için bu alan ideal, burada Logitech başparmak altındaki 4 lü tuşun ikisini buraya kaydırmış, eskisinde de burada 2 tuş vardı ama işaret parmağının uzağındaydı, şuan ise işaret parmağı sol tuş ağırlıklı da olsa bu 3 tuşun merkezinde ikamet ediyor bu şekilde oyunlarda o iki tuşu daha aktif kullanmayı planlamışlar tahmin ettiğim kadarıyla. Olan benim 4 lüye olmuş senin anlayacağın.
  • Razer ouroboros kullanan biri olarak biraz tasarımı anımsattı ancak süper mouse fiyatıda güzel çok satar trde ve size gelince güzel inceleme hayırlı olsun
  • Gandalf81 kullanıcısına yanıt
    evet bana da andırdı, esinlenildiğini tahmin ediyorum. Harika bir mouse sizin kullandığınız da doğrusu. Dünyanın en iyisi desem şuan abartı olmaz hatta. Logitech fiyat olarak oralara çıkmaz asla umarım Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Technics

    evet bana da andırdı, esinlenildiğini tahmin ediyorum. Harika bir mouse sizin kullandığınız da doğrusu. Dünyanın en iyisi desem şuan abartı olmaz hatta. Logitech fiyat olarak oralara çıkmaz asla umarım Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

    Dünyanın en iyisi diyebilirsinizde kişiden kişiye değişir ama ne yazıkki fiyatı el yakıyor yurtdışında bile o kdar pahalı değilken bizde 500TL ''Türkiye Farkı'' bu olsa gerek hocam d&r 425TL almıştım beklemiştim bayağı logitech f/p ürünlerini çok seviyorum bütçesi 250Tl civarındaki arkadaşlar ne rival ne deathadder ne g700s alıcağına bunu alsın bence eğer umarım fiyatı daha yükselmez tekrar hayırlı olsun




  • Gandalf81 kullanıcısına yanıt
    ilk mesajda da onu belirttim, malesef insanların iyi niyetleri üzerinden para kazanıyor bir çok firma. Teşekkürler tekrar sevgili dostum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.