Şimdi Ara

Logitech G29 (PS5, PS4, PS3, PC) / G920 (Xbox Series X-S, Xbox One, PC) - Ana Konu (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.006
Cevap
77
Favori
163.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hamit5353 H kullanıcısına yanıt
    Bende Türkiye'ye ilk geldiğinde ordan aldım 1400 TL ye yzicioglu da alt katta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kafkaslı57 -- 13 Şubat 2016; 13:08:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Miyav Miyav kullanıcısına yanıt
    32 bit indir dene bakalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Troçki

    32 bit indir dene bakalım

    Yok hocam maalesef uyumlu değil dedi... Mouse'damı problem anlamadım. Aldığıma bin pişman ettiler sağolsunlar şuan.
  • Efsane

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabiniz icin tesekkurler hocam insallah vardir bakalim alinca gorcez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamer0133 T kullanıcısına yanıt
    Debriyajı kullanma işi yazılımdan yazılıma yani oyundan oyuna değişiyor. Bende g27 var ama fark etmez oyun sana debriyaj/vites konusunda ne sunuyorsa onu alıyorsun zaten, mesela assetto corsa oynarken debriyaja azıcık bassam bile vitesi atıyorum ama american truck simulator oynarken debriyajı düzgün kullanmak lazım öyle yarısına basınca gacır gucur sesler geliyor, vites kesinlikle geçmiyor. Project Cars da Assetto gibi, biraz dokunsan yeter ama aracı stop ettirme falan oyunda var
  • Merhaba Dun ben Baktıgımda Fiyatıda kampanyaya girmiş Suan Fiyat Vermıcem Ama bi Bakmanızı tavsıye ederim eğer alıcaksınız
  • Merhaba Baska Bır pc de denedın mı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dfgtye nasıl debriyaj ekleyebiliriz bir yolu var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isbara alp İ kullanıcısına yanıt
    peki hocam bende öyle tahmin etmiştim çok teşekkürler cevabınız için kısmetse yakın zamanda güzel bi sistem kurup dirt, assetto, gran turimoya hazırlanalım
  • Hamit5353 H kullanıcısına yanıt
    Ben almışım kullanıyorum zaten nerdeyse ilk Türkiyeye geldiğinde almıştım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hamit5353

    Merhaba Baska Bır pc de denedın mı

    Yok fakat başka mouse çalısıyor bilgisayarda. Klavyemde g105 oda çalışıyor. Birtek mouse sıkıntı.
  • Her ne kadar G29 konusu olsa da lafı geçtiği için yazıyorum. Ve kesinlikle malımı ve satıcıyı övme gibi bir gayem yok sadece almayı düşünen ve ilgilenenlere bir fikir vermesi için yazdım
    T300 direksiyon çarşamba günü itibarı ile elime ulaştı. GND bilisimden 1470 liraya aldım garanti mevcut (ilgilenen için : belli kartlar icin belli aya kadar farksız bölüyor. Dilerseniz kapıda ödeme ile de alabiliyorsunuz) Herhangi bir kargo ücreti alınmadı. İzlenimlerime kısaca değinmek istiyorum.

    Dah önce kullandığım direksiyon Logitech Driving Force Ex idi. Yanlış hatırlamıyorsam 2010 senesinde 80 lira cıvarı bir paraya almıştım. Anlayacağınız ilk kez gerçek bir direksiyon seti almış oldum. (Dfex in de hakkını yememek lazım en azında ffb si vardı zaten o paraya başka ne alınabilir ki büyük boyutlu bir fare bile 50tl civarı.). Ve yaşadığım değişim ciddiydi.

    Dfexin çapı 25cm T300ün çapı 28cm bu daha rahat kavrama sağladı ama hızlı manevralarda biraz daha zorlaştırabilir diye düşünüyorum. Seti almaya karar vermeden önce kafamda haliyle G29 ve T300 vardı.Yeni alacağım setteki en büyük beklentim gerçekçi hissiyattı, dişllileri direksiyonu döndürürken hissetmek istemediğim için G29u eledim.

    Öncelikle ses konusuna değinmek istiyorum. Ses konsunda eski direksiyonun fazlasıyla gürültülü idi ama ses konusu ön planda olmadığı için pek önemsemiyordum. T300 kayış kullandığı için ses çok daha az ama yok da diyemem hızlı manevralarda az bir kayıştan gelen sürtme hissi geliyor ancak oyunun sesi arasında duyulmuyor. Fan sesi ise daha fazla fan sesini karşılaştıracak olursak PS 3 ün fan gürültüsüne eş değer bir ses duydum en fazla. Fanlar su ana kadar duyduğum en yükses seste dikkat etmezseniz oyun sesi arasında unutuyorsunuz ama duymuyorsunuz demek yalan olur. Fan kullanıma göre devreye giriyor, hızlanıyor ve yavaşlıyor. Sürekli devrede değil şu ana kadarki kullanımında gördüğüm. Oyunu ilk açtıktan bir 20 dk sonra fan devreye giriyor hızlı devirde fan durduktan sonra devreye girme süresi uzuyor. Fan 5dk ile 15 dk arası çalışır durumda kaldı şu ana kadar. Kısaca fanın gürültüsü sıcak aylarda muhakkak artacaktır ama dikkat edilmez ise kafaya takacak bir durumda olmaz ama tam sessizlik yok. G29 un dişli gürültüsünü bilmiyorum ama genel kanı fazla olmadığı yönünde. Bu doğrultu da bu iki seti düşünenlere tavsiyem ses olayı ön planda olmasın.

    Hissiyat kısmına gelirseniz. Burada dfex in dişli sistemine kıyasla çok ciddi bir uçurum var. Logitech'in ileri seviye setlerini tecrube etmedim ancak dişli yapıda olmalardı sebebiyle yine direksiyonda dişliler hissediliyordur mutlaka.
    T300 de dişli olmadığı için sürekli bir akış var dişlideki gibi basamaklı değil (basamaklı derken kademeli olarak değilde parmağınızı bir tişörte sürttüğünüzde bir de lascoste türü bir kumasa süttüğünüzdeki fark gibi). Dişli kısmını geçersek dfexte geribildirim almıyorken yani direksiyonu etkileyen bir kuvvet yokken dönüşlerde olmaması gerken bir sertlik vardı. T300 de durum böyle değil o olmaması gereken sertlik yok. Ffb gücüne gelirsek ben Gran Turismo'da ffb güçünü yeterli bulmuyordum (yani bana yetiyor ancak eldiveni giyip kokpit kurup hergün oynayan kişilere yetmeyecetir.) T300 + Gran Turismo + Project Cars'ta da aynı durum geçerli bana yetiyor ama manyağına yetmez. Direksiyon detay konusunda çok iyi (hele bir ffb si çok övulen Asetto Corsa konsollara gelsin hakkı orada belli olur diye düşünüyorum.) Detay konusundaki yaşadığım fark aynı 64kpbs bir mp3 ile Flac bir parça arasındaki fark kadar diyebilirim kısaca.Bu arada pc deki ffb gücü PS dekinin en az iki katı idi dfex de T300ü henüz PC de denemedim ama tahmin ediyorum yine iki katı olur ( bu şekilde heralde manyakları ancak keser).

    Pedallar. Pedallar için yumuşak olduğu söyleniyordu. Bence gayet yerinde ne uzun kullanımda yoracak kadar sert ne de oyuncak gibi yumuşak. Pedallar horizon şeklinde sanıyorum ki dileyenler modifiye yapabilir ama sanıyorum. Bir bilgiye sahip değilim. Pedallar plastik ama yüzeyi metal ve metal yüzeyin konumlandırması yukarı aşağı değiştirrilebiliyor. Ama pedal tablası ( ne denir bilmiyorum o yüzden tabla diyorum) nı beğenmedim. Büyüklüğü iyi ama pedallara basarken özellikle frene arkası havalanıyor ve kayıyor. Daha ağır olmalıydı. Ama kayma kaymazlardan dolayı değil hafiflikten. Yine de kaymaz alıp deneyeceğim. Diğer bir beğenmediğim husus pedal kablosunun ucu rj11 benzeri ama tırnağı solda ve dandik hissetiriyor ucu, kablosu değil. En azından rj11 yapsalar tırnağı kırılırsa değiştirebilirdik. Dfex bile rs232 ucu kullanmış.

    Ağırlık. Sadece direksyon simidi dfexin toplam ağırlığı kadar neredeyse. Servo da ağır. Keza pedallarda (pedallara hafif dedim niye dengesiz cünkü arkası çok hafif.) tabi bu ağır derken dfex e göre ağır. Ama yaklaşık 2 saatlik kullanımda Gran Turismoda ffb 10 iken beni yormadı (buradan ffb yetersin sonucu çıkartılmamalı).

    Görünüm ve malzeme kalitesi. Simit yumuşak bir malzeme ile kaplı. Eli iyi kavrıyor. Ellerin bir kaç aydır deli gibi terlemesine rağmen kavrama açısında bir sıkıntı yaşamadım. Ama görüntü olarak G29 un deri kaplamasını daha hoş buluyorum. Simidin ortası fırçalanmış metal. Tuşlar kalabalık değil ama biraz ortada ve küçükler. Tuşlara basmak için elinizi simitte bira kaydırmanız lazım. Genel görünüm itibarı ile şık ama ben G29 u daha şık buluyorum. Malzeme kalitesi olarak oldukça iyi buldum.

    T şeklindeki sıkma aparatı ve genel bilgiler. T şeklindeki aparat beklediğim gibi uzun durmadı kurduğumda açıkcası bu çok iyi oldu zira ben uzun kalır diye düşünüyordum.
    Direksiyon:
    -PS3, PS4 ve PC destekli.
    -Türkçe kullanım kılavuzu var. Ancak yazlım gelmiyor. Web sitesinden yazılımı indirmek gerekiyor.
    -2 pedallı ve vites yok ancak 3.pedallı T500 pedalı ve vites bağlanabiliyor.
    -1080° dönebiliyor.
    -Kulakçıklar metal ve direksiyonla birlikte dönüyor.
    -Değişik (desteklenen) direksiyon simitleri takılabiliyor.

    Not:Çene aparatı ve T şeklindeki sıkma parçasının resmini ekledim.



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ömer süper aciklamissin eline sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ali abi teşekkür ederim. Yeri gelmişken de sorayım. Bu direksyon simidini servoya bağladığımız yerdeki bilezik varya , kullanım kılavuzunda oradaki vidayı ufak bir baskı hissettiğinizde sıkmayı bırakın diyor. Ama bu seferde vidayı yarısına kadar sıktım. Acaba olması gereken sonuna kadar döndürüp vida durduğu an sıkmayı bırakmak mı olacak ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O vidayı sonuna kadar çevir dibe kadar dayandımı fazla sıkıştırmadan bırak

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • t300 aslında merak ediyorum ama bende ali abi gibi yapacağım sanırım.dfgt kullaniyorum g29 bence beklentilerimi karşılayacak gibi.g29 dfgt ve g27 birlesimi. sert kullanilan videolara baktım öyle çok ses yok gibi ali abi yeni ekledikleri bu dişli ile donuslerdeki tıkırtılar daha azmı hisediliyor yoksa g27 ile aynımı gecen yazicioglunda var denmişti fiyatını ogrenebilirmiyim acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sons of anarchy turk kullanıcısına yanıt
    Hasan kardeşim direksiyon da dişli sesi bayağı azalmış diyebilirim apexlerden geçerken çok az hissediyorsun buda normal bence fren pedalı G27 den daha sert önde kavriyor fiatida 1300 TL civarlarında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • verdiğiniz cvplar için çok tşk ederim. Oyunu silip tekrar kurdum daha sonra güncellemesini yaptım oyunun şuan sorunsuz oynuyorum
  • sti07 kullanıcısına yanıt
    düzelmesini sevindim tabi güncellemeye yeni direksiyon secenekleride eklenince duzelmistir keyifli oyunlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.