Şimdi Ara

Load Balance Sistemi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Bir çok bilgi işlemci, internet kafe sahibinin en büyük sorunu Telekom tarafından verilmekte olan max bağlantı hızının 2048k olması Telekom bu hızın üstüne dsl sistemleri ile çıkmayı pek düşünmüyor bunu üzerinde ki hatlar yani kiralık devreler ise ciddi miktarda pahalı o zaman bizlere bir seçenek kalıyor Load Balance sistemi.

Load Balance sistemi bir çok net bağlantısının aynı anda locale sunulması sistemi olarak görülebilir bunun dışında tüm yönetimin tek bir noktadan yapılması tek bir fire wall sistemi ile tüm sistemlerin güvenlik altına alınması olarak ta düşünmek gerekir. Load Blance yapn aygıtlarda aynı anda birkaç farklı dsl, kablo, ve kiralık devre hatlarını birleştirmek mümkğn olduğu gibi clinet leride istenilen bağlantı üzerinden internete çıkartmak yada tüm bağlantıları tek bir bağlantı şeklinde sunmak mümkün. Bu şekilde birçoğumuzun sorunu olan internet hızı problemini aşmış oluruz.

Bu sistem sayesinde evlerimizde server sistemleri kurmak da mümkün bu şekilde dışarıya göndereceğimiz web, ftp, verilerini birkaç farklı kanaldan aynı anda istemciye yollayarak gönderim hızımızı da arttırmış oluruz.

Load Balance sistemin bir diğer yararı ise aynı anda farklı servislerden alınan bağlantı ile örnek kablo internet ve adsl sistemi gibi birinin kesilmesi durumunda diğeri üzerinden giriş ve çıkışları sağlayarak hem local daki istemcilerimize hemde dışardan sunucularımıza erişmeye çaışan istemcilerimize kesintisiz hizmet sunmuş oluruz.

Aynı anda iki hattı kullanabiliyor ve bunların aynı omrugada olması gereksini mi bulunmadığı için farklı omurgalardan ( kablo net, adsl, g.shdsl, kiralık hat ) alınmış olan tüm sistemlerimizde tek bir noktadan yönetmiş oluruz.

Ertan ERBEK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-diablo -- 21 Haziran 2006; 13:27:33 >

• Bu sistem bir çok şirkette kullanılmakta.
  • Evet zaten başkada bir yolu yok. Telekom bu kafayla gittiği sürecede olmuyacak. :)
  • evet. ancak evlerimizde yapmamız mümkün değil.

quote:

Bu sistem sayesinde evlerimizde server sistemleri kurmak da mümkün bu şekilde dışarıya göndereceğimiz web, ftp, verilerini birkaç farklı kanaldan aynı anda istemciye yollayarak gönderim hızımızı da arttırmış oluruz.

düşünzenize iki tane 2048 bağlantınızın olduğunu. nasıl karşılarsınız? sistemin kurulumu için gerekli parayı geçtim, 2x269 ytl bayağı kasıcı olsa gerek...
  • Telekom da yavas yavas düzelecek, daha dogrusu düzelmek zorunda. Cunku piyasada tek olmayacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpyanar

Telekom da yavas yavas düzelecek, daha dogrusu düzelmek zorunda. Cunku piyasada tek olmayacak.

İşin aslı birde kiralık devrelerin paralarına bakmak lazım :) elbette telekomun aldığı para devasa boyutlarda ama şimdilik yapacak birşey yok zaten serverlar için adsl değilde g.hdsl almak lazım oda sanırım 2048/2048 400 ytl civarında :)

Umarım haklısındır yoksa hergün yurt dışında ki arkadaşların pis espirilerini çkmeye devam edeceğim nenemiz hızında internet ile devam şimdilik :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-diablo -- 21 Haziran 2006; 13:39:05 >
  • evet burda haklısın. Zaten evınde server kuracak kişinin ticari amacı yoksa bu tür işlemlere ihtiyacı yoktur.
    quote:

Orjinalden alıntı: salpyilmaz

evet. ancak evlerimizde yapmamız mümkün değil.

quote:

düşünzenize iki tane 2048 bağlantınızın olduğunu. nasıl karşılarsınız? sistemin kurulumu için gerekli parayı geçtim, 2x269 ytl bayağı kasıcı olsa gerek...

• Ama emule torrent filan takılıyorsan parada sorun değilse :D ozaman durum farklı :)
  • bence yıne de pahalı. dedigim gibi; bu tip uygulamalar ticari amaç güdenler içindir.
    quote:

Orjinalden alıntı: e-diablo

Ama emule torrent filan takılıyorsan parada sorun değilse :D ozaman durum farklı :)
  • :) pahalı olduğunu biliyorum yaf :) dikkat edersen para sorundeğilse dedim :)
  • Tabi bu uygulamada farklı bağlantı tipleri ve hızları kullanılarak sistem içindeki clinetlere farklı hatlar üzerinden farklı bağlantı hızlarıda tanımlamak mümkündür.
  • Arkadaşlar bu arada draytek ile pc arasında ki bağlantı upload bazında 1536 kb fazla görünüyor nedeni ben topolojiyi hazırlarken hatlardan birisini g.hdsl olarak yapmıştım sonradan analaşılmasında zorluk çıkmasın diye tekrar adsl dönderince orayı atlamışım :D
  • para sorun değilse elbette yapılır. para sorun değilse uygun bir uydu tarifesi de bulunabilir pek tabii çift taraflı.

ülkemizde çingeneliklere yönelten fahiş ücretler değil mi zaten...
  • Kesinlikle haklısın dört adet uydu sistemini bu şekilde kullandığımı düşünüyorum diyeceğim ama olmuyacak hayal bile edemiyorum :D hele ki Türkiyede yaşadığım sürece.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.