Şimdi Ara

Lm338t ile ayarlanabilir güç kaynağı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Anaa ucuzmuş voltmetre. Yakın zamanda gideyim alayım bari.
  • ozzyken kullanıcısına yanıt
    sen lmye değil trafoya takıl o trafo ile 1.5a dahi alamazsın.

• kadircitak kullanıcısına yanıt
    hocam bir önceki fotoğrafı incelerseniz akım değerinin çok üstünde değerler aldım ben uzun süre kullanımda bir sıkıntı olur mu onu merak ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    okde 20*1.7=34w yapıyor trafo 30w yazıyorsa birinden biri yalancı..
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    bende onu anlamadım 30 watt dan fazlasını verebiliyor demekki

beni ençok şaşırtan 1.77 amper veren lm 317
    Eğer ölçümler doğruysa,
    LM entegresinin 1,77A vermesi bir nebze olsun doğal. Dataşetinde gösterilen bilgilere göre LM317'ler zaten 1,5A verebiliyor:http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm317.pdf

Fakat tabi ki bu değer en fazla verebileceği değer değil; aşılmaması gereken limit değerdir. Ona bakacak olursak, 16V bir kondansatöre 20V de verebilirsin. Ama kondansatör çok geçmeden delinecektir.
  • meseleden uzaksın burada lm değil trafo nasıl veriyor soru o..
  • bugün elektronik malzeme satan bir ustaya gittim.durumu anlattım lm317 limitlerini zorlamışsın eğer iyi soğutursan fan felan takıp o akımı verebilir dedi.
    dedim trafo 30 watt ama benim 40 wata kadar değer aldığımı sordum.trafon kaliteli demekki dedi.herzaman bir güvenlik payı bırakılır o trafo o değeri verir ama uzun süre sargısı yanabilir fazla yüklenme dedi.

demkki o trafo o değeri verebilirmiş birşey daha öğrenmiş olduk

trafo kaliteli olsa bile hiçmi kaybı yok, sizin ölçü aletlerinde hata olması daha mantıklı.
    Kaba hesaba göre 30W - 24Volt bir trafodan alacağın akım;

30W / 24V= 1,25Amper olur.

Fakat trafonun şekline baktığım zaman benzer boyutlarda bir trafom var, 16VOltta 2,5-3Amperi rahat çekebiliyorum.

Bu da trafodan aslen daha yüksek akım çekilebildiği, ancak güvenli limitinin üzerine çıktığın anlamı çıkıyor. Yani o kişi doğru söylemiş bence.

Sen istersen LM317'yi bir akım limitörü ile beraber kullan. Akım sınırlamalı LM317 regülasyon devresi diye bir araştır bakalım. Bakarsın yapabileceğin birşeyler çıkar. Böylece trafoya fazla yüklenmemiş olursun. Ya da 1 veya 1,5A sigorta uygularsın çıkışa, yüksek akım çeken birşey bağlayınca patlar, değiştirirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

trafo kaliteli olsa bile hiçmi kaybı yok, sizin ölçü aletlerinde hata olması daha mantıklı.
    hocam ölçümlerde bi hata yok çünkü voltmetre testi yapılmış doğru değer veriyor ve ampermetre zaten avometrenin değeri ki ondaki hata payı yok denecek kadar azdır.kayıplar muhakkak vardır ısı dönüşümü ama trafonun kaliteside önemli bence.

• aynen hocam bende o şekilde kullanıyım diyorum yapmışken daha stabil birşey olsun

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.