Şimdi Ara

LIVETV DOLANDIRICILIĞI - BTK AÇIKLAMA GELDİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
8.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • flort kullanıcısına yanıt
    Veri işleme izni verildiyse şebeke tarafında yapılabilir.

    Bende 5 senedir vodo abonesiyim, veri işleme izni vermediğim için sorun olmadı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bombilibom193 kullanıcısına yanıt
    Veri işleme izni verildiyse şebeke-santral tarafında bu tip olaylar yapılabilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • BU LANET OLASI SİTEYE BENİM FATURAMDAN KASIM AYINDAN BERİ PARA KESİLİYOR BİR DEFA İPTAL ETTİRDİK AMA İPTAL OLMAMIŞ BU DOLANDIRICILIĞA ÇÖZÜM YOK MU ARKADAŞLAR. ZATEN ÜYE DEĞİLSİNİZ DİYOR OZAMAN BENİM PARALAR NEREYE GİDİYOR. BU GÜNE KADAR 150 TL KESİLMİŞ FATURAMDAN. KİME DAVA AÇMAK LAZIM . BANA ÜYE OLDUĞUMA DAİR NE BİR ONAY MESAJI NE BİR EMAİL NE BİR ARAMA NE DE BEN ONAY SMS İ ATMADAN NASIL BENİ BİR YERE ÜYE YAPARLAR. BU HATTIMIN TAKILI OLDUĞU TELEFON AKILLI BİLE DEĞİL NORMAL NOKİA RENKSİZ TAKOZ TELEFON.
  • Benim başıma bu olay hiç gelmedi ama çevremde bir çok kişiye geldi. Fakat bu konuyu bende değerlendirecek olursam. Bal gibi de operatörlerin suçu. Burada operatörleri savunan insanların da bir çoğu muhtemelen ya o sitenin adamı ya da operatörlerin adamıdır... Sen operatör olarak 3. bir firmanın bedelini benim faturama yansıtacaksın 3. firma adına tahsilat yapacaksın ve 3. firmaya ödemesini yapacaksın. Sonra da ben sorumlu değilim diyeceksin :) fatura haricindeki bedeli (14 TL yi) ödemezsem hattımı kapatacaksın ama... Tamam kullanıcı olarak benimde suçum olabilir. Ama en düşük oranda. O reklamın içerisine o aboneliği gizleyen 1. dereceden suçluysa, operatör olarak sende önlem almayarak en az onun kadar suçlusun. Hatta BTK da suçlu bu tarz firmalara izin verip denetimsiz bir hale bıraktığı için. Üyeliğinde bir adabı var. Dolandırıcılara karşı Operatör olarak ve BTK olarak benim haklarımı kim savunmalı? Tamam dolandırıcılık ilk yayıldığında olabilir ama duyulduktan sonra önlem alırsın. Bu olay ne zamandan beri var ve bir önlem alınmamışsa ben seni bal gibi de sorumlu tutarım. Ben senin müşterin isem savunacaksın. Hırsız o şirket ise poliste operatördür. Önlemini almalıdır. Örnek neden herkesin faturasına bedel gelebiliyor. Operatör bedeli haricindeki tahsilatı kapat özellikle isteyene açık olsun! Ben bir birey olarak ne yapabilirim ki tek yapacağım. Reklamlara dokunmamak. Yani çözüm bu mu? Bunun yaşlısı var emeklisi var çoluğu var çocuğu var yanlışlıkla parmağın çarpabilir. Böyle olunca bana dolandırılma hakkı mı verilmiş oluyor yani? Üyelik bu kadar kolay mı olmalı yani? Yazık değil mi? Bu paralar kolay kazanılmıyor ayda 56 TL. Ulan benim normal faturam o kadar değil. Ne hizmet veriyorsun da bu kadar uçuyorsun? Valla BTK da bu işe el atmıyor ise o da komisyon alıyor olarak düşüneceğim artık... Olan da gariban vatandaşa olsun. BU arada mobil ödemeyi kapatsanız da geliyormuş galiba o da %100 çözüm değilmiş bilginiz olsun.




  • benim de başıma geldi, Kullanmadığım eski bir hattım Akılsız Nokia'da duruyorken ve ben yurtdışındayken ,evdeki çekmecede duran hattım güya video/oyun herneyse üye olmuş.
    70 TL faturaya yansıdı ve müdahale edip iptal ettim.
    3 ay uğraştım Vodafone ile ve paramı geri aldım.
    BTKnın sitesinden şikayette bulundum. Bizle ilgili değil diğer firma ile ilgili dediler.
    Muhatabım sizsiniz, ben o firma ile herhangi bir abonelik işlemine girmnedim diue tekrar şikayette bulundum.
    Toplam 3-4 şikayet yazışmasından sonra param iade edildi.
  • 120 tl ben reklama tıklamadım ayrıca abonelik mesajı bile göndermediklerine göre operatörle işbirliği var çünkü dolandırıcılık hakkında uyarı mesajı göndermediler aveadan göndermişler dikkat edin diye ama vodafone un işine gelmiş bu olay
  • Telefon numaramızı nasıl görüyorlar?



    - Görmüyorlar, herhangi bir uygulama içinden tıklamış olduğunuz bir buton o uygulamanın telefonun kendi işletim sisteminde sahip olduğu SMS uygulamasına erişim izninden faydalanıp hattınızdan ilgili dolandırıcılık servisine üyelik mesajı gönderiyor ya da yüklediğiniz uygulamanın kendisine yüklerken verdiğiniz izinler sayesinde aynı SMS gönderim işini arka planda yapıyor. Hatta yüklediğiniz uygulamalar içindeki bir nevi virüs diyebileceğimiz arka planda çalışan yazılımlar bunu periyodik olarak sürdürebiliyor. Bunu yaparken de aç gözlülük etmiyorlar çoğu zaman, inceden inceden 10 lira 15 lira gibi tutarları hattınız üzerinden tahsil ederek fazla şüphe uyandırmadan kullanıcıları uyutuyorlar, abonenin işin peşine düşüp mahkemeye gitmesi olasılığını yükseltmek istemiyorlar. Kağıt üzerinde var olan ama gerçekte sunduğu bir hizmet bulunmayan şirketler ile operatörlerin sistemlerine dahil oluyorlar, 6 ay sonra birini kapatıp yenisini açıyorlar ve hırsızlıga gaspa devam ediyorlar. Operatörler bunu bilmiyor değil, ama bu abonelilerden aldıkları komisyonlar milyonlarca lirayı bulduğu için bu dolandırıcılık işlerine geliyor. Bunun da ötesinde söz konusu dolandırıcılık için gerekli ortamı sağlayabilmek adına abonelik sözleşmelerine hattınızın 3. taraf uygulamala ve hizmetlere üyeliğe ve bununla ilgili ücretlerin faturanıza eklenerek sizden tahsil edilmesine olanak veren maddeler koyuyorlar. Ve sözleşmedeki bu maddelere dayanarak mağdur olduğunuzda konunun kendileri ile ilgisi olmadığını söyleyerek gerçekte var olmayan dolandırıcı firmalar ile görüşmeniz gerektiğini söylüyorlar.



    Bu düzen artık sömürü düzeni değil GASP düzenidir. Hırsızlığın biri bitiyor, başkası başlıyor. BTK elbet bir noktadan sonra buna göstermelik olarak dur demek zorunda kalacak, ama zaten burada amaç o zamana kadar götürebildiğini götürüp başka bir GASP yöntemine geçiş yapmak, yine halkı soyacak başka yollar bulmak ve GASP düzenini daim kılmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.