Şimdi Ara

Liseyi Bırakmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar meslek lisesinde okuyorum açığa geçmeyi düşünüyorum bir tercih hatası insanın hayatını mahvedebiliyor. açığa geçip evden üniye hazırlanacağım ya da çalışacağım tavsiyelerini bekliyorum.



  • gerçekten evde çalışabilecek misin. evde çalışmak, sandığın kadar kolay bir şey değil. dikkat dağıtıcı pek çok şey var. çalışma disiplinin sağlayamaz isen, boşuna ayrılmış olursun.

    tercih hatası sadece üniversiteler için geçeli değil. üniversiteyi kazanamazsan, sade lise diplomasıyla iş bulman daha zor olabilir. bölümünü bilmiyorum ama, meslek lisesi diplomasıyla beraber, dükkan açma belgesi de geliyor. meslek lisesi dışında almak, hem uzun hemde daha zor alabiliyor. ayrıca, yavaş yavaş iş kollarında sertifika zorunluluğu geliyor. bu sana kalmış bir şey.
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Merhaba, sizi formdan tanıyorum elektrik öğretmenisiniz benim bölümümde elektrik. evde çalışabileceğime inanıyorum ama ailem izin vermiyor. meslek lisesi okuyup alınan diploma ile mesleki açık liseden alınan diploma arasında fark var mı? dükkan açma belgesinin de bence bir ayrıcalığı yok. dükkan açmak içinde sermaye lazım. ortalama bir üni mezunu olup asgari ücret üstü bir maaşla işe başlamak daha iyi.
  • arasında bir fark yok ama, meslek derslerini yüz yüze almak zorundasın. haftaiçi okula gitmesen de, haftasonları meslek dersleri için, tekrar okula gideceksin. işletmelerde beceri eğitimini gene saniyede yapacaksın.(bazı okullar, göndermek yerine, okulda yapmanı sağlayabilir.) bir tek kültür derslerini uzaktan eğitimle halledebilirsin. ya orgün eğitimde haftaiçi gideceksin, yada maol'de haftasonu, tercih senin.
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    stajdan kurtulamıyoruz yani açığa geçince. yüz yüze veya açıktan ikisi de aynı yüz yüze olunca da adam akıllı ders işlemiyoruz ki zaten. açığa geçer hafta içi çalışır akşamları da ders çalışırım. hafta sonu da okula giderim.
    Cevap verip, ilgilendiğiniz için Teşekkürler.
  • Hem üniversiteye hazırlanacağım diyorsun hemde açık meslek lisesine geçmek istiyorsun birbiriyle çelişiyor dediklerin üniversite istiyorsan düz açık liseye geçmelisin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tanaka80 T kullanıcısına yanıt
    meslek liseli olduğum için açık meslek lisesine geçebileceğimi zannediyordum. karar veremedi halen bir şeye.
  • düz açık liseyede geçebilirsin zaten en mantıklısı o olur tabi evde boş boş yatacaksan hiç geçme çok sıkı bir çalışma
    programın olması lazım o zaman iyi bir üni kazanabilirsin zaten üni okumak istiyen birinin meslek lisesinde
    durması saçma benim okuduğum meslek lisesinde öyle iğrenç insanlar vardı ki kalpleri kapkaraydı hepsi birbirinden
    tiksinçlerdi sen kurtar kendini o çöplükten açığa geçip ygsye çalış güzel bir üni kazan kurtar kendini şuan boşuan gidiyorsun
    mesleğe inan bana benimde o sütten dilim yandı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.