Şimdi Ara

Liseden sonra hayat bitiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Aslında hayat gittikçe daha da ağırlaşıyor ve çekilmez oluyor.

Hani lisede söylenen klasik bir yalan vardır şu üniversite sınavını kazan sonrası rahat,şimdi de şu üniversite bitsin rahatsın diyorlar üni bitince şu tusu kazan gerisi rahat vs bu iş böyle uzayıp gidecek.

Üniversite her anlamda liseden çok daha zor.8-17 okuldayız eve gelince de 1-1.5 saat çalışsan kalıyorsun sınavdan.Hele tus da kazanayım diyorsan eve geldikten sonra en az 4 saat çalışman lazım ki zaten sonrasında gün bitiyor uyuyorsun ertesi gün kalkıp bir daha gidiyorsun.Yani sadece çalışmak için yaşıyoruz,insanlarda nasıl böyle yaşama arzusu var onu da hiç anlamıyorum zaten,yaşamak saçmalık,rezillik sadece.

• Aslında her şey liseden sonra başlıyor. Üniversiteden önce hayatı tam olarak kavrayamiyorsun. Hayat her açıdan zorlaşıyor liseden sonra. İnsanların gerçek yüzünü hayatın bktanligini anliyorsun üniversitede. Tıp okumak kazanmak zaten çok çileli bir de üstüne Tus telaşı başlıyor. Tusu kazaniyorsun oh rahatim diyorsun sonra asistanlik basliyor .Asistanlık bitsin rahatim diyorsun. Asistanlik surecinde yine ders calisiyorsun hoca mobbingine maaruz kaliyorsun. Asistanlik bitiyor yaş 30 oluyor. 30 seneye donup bakiyorsun 7 yaşından beri sürekli ders çalışmışsın karşılığı ne olacak acaba diyorsun. Uzman oluyorsun mecburi hizmet yapiyorsun. Doğunun ücra bir yerine ataniyorsun 2 sene orada sabrediyorsun bu bitsin rahatim diyorsun. O bitiyor devletten özele geceyim iyi para kazanayim mal mulk edineyim diyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-53F1677BB -- 17 Ekim 2025; 23:1:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu arada evet sürekli bir şey kovalıyoruz ama benim stajda vs gördüğüm kadarıyla iş hayatı çok çok daha stabil çok daha sakin ve tek bir görev odaklı çalışıyorsun, üniversite dedikleri şey hikaye tamamen ona katılıyorum, 2 haftaya sınav var habire bir ders yoğunluğu oluyor gitmesi gelmesi hep uzun yol vs ama insanın bir hedefleyecek işi olmadığı zaman asıl hayat çok boş geliyor, yani bunu yapmazsam mutlu olamam şeklinde değil de şu anki uğraşı bir noktaya bağlamak gibi düşünmek lazım

Bir seyler kovaliyorsun ama hayatinda bir hobi bir ugras da olmasi gerekiyor. Kafa dagitmak eglenmek bunlar da en az hedefin olmasi kadar onemli. Is hayatinda maasin oluyor. Kendine vakit ayirabiliyorsun. 8-5 okulda durup yurda veya eve gelip ders calisip uyumuyorsun.

Mühendisliğin de çok farklı olduğunu düşünmüyorum belki müfredatı tıp kadar ağır değildir ama 2 ortalamalı adama Odtü mezunu olsa da kimse yüzüne bakmaz.İyi ortalama yapman lazım,çok iyi ingilizcen olması lazım,staj kovalamalısın,proje yapmalısın vs vs.Bunları tıpta yapmıyorsun.

Ha tıbbın en kötü yanı binlerce sayfayı hafız gibi ezberliyorsun mühte en azından matematik var,zekanı kullanman lazım.Burda aynı şeyi defalarca kez okuyorsun o kadar sıkıcı,yorucu bir şey ki.

Tıpta bitirince ataniyon. Tusu kazanamazsan acilde calisiyorsun evet zor ama 135k maas aliyorsun. Zaten tercih edenler de garanti meslek diye tercih ediyor. Idealist olanlar var evet ama ulke sartlarini goz onunde bulundurarak tıp yaziyorlar. Kimse bunlari itiraf edemiyor ama. Derma plastik bunlar estetik kaygi gudulen branslar. Paranin en cok oldugu branslar. Bunlarin tusta puani cok yuksek. Idealizm falan hikaye yani. Ulkenin sartlari da izin vermiyor idealist olmaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-53F1677BB -- 17 Ekim 2025; 23:24:21 >
    Tecil Bittikten Sonra Ne olucak
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hayat çoğumuz için bu zaten yapabilecek daha iyi bi şey varsa onu yapın her küçük boşluğu kullanmaktan başka şansımız yok kalp gibi hep çalışacağız ama hep kasılmayacağız bir kasıl bir gevşe.

• Benim gözlemim lisedeki hayatınız nasılsa o hayatın daha ekstrem bir versiyonuna geçiş yapıyorsunuz. Eğer çalışkan bir öğrencisyseniz zor bir bölüm kazanıp şaftınız kayana kadar ders çalışıyosunuz üniversitede. Sosyal biriyseniz sosyalliğin partilemenin dibine vuruyosunuz asosyalseniz de aynı şekilde yapayalnız bir üniversite hayatı geçiriyorsunuz. Lisedeki hayatından memnun olmayıp üniversitede değişeceğini bekleyen insanlar yanılıyor o yüzden.

Universite sosyalligi tamamen maddi duruma bagli. Zurna doner okey batak hali saha bunlarla sosyal olmuyorsun. Karizman olacak cebinde paran olacak. Partileyenlerin geneli boyle. Tıpta top muhlerde partileyen az oluyor zaten. Universitede senden herhangi bir çıkarlari yoksa insanlarin sana yaklasmiyorlar. Lise gibi merhaba dediginle kanka olma olayi yok yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-53F1677BB -- 18 Ekim 2025; 15:21:49 >

Maddi durum yuzde 50 karizma yuzde 50. Araban yoksa nasil takilacaksin? Paran yoksa nasil mekanlara gideceksin? Karizmasi hic olmayip ortam yapan dolu adam var. Arabasi var parasi var diye

doğru yazmışsın lisede asosyaldim 3 tane arkadaşım vardı ama mutluydum ünide kendi dönemimden neredeyse hiç arkadaşım yok

Lisede sosyal olsan universitede max 4 5 tane arkadasin olurdu. Sosyal olanlarin bile cok arkadasi olmuyor. Insanlara yaklasmak kolay degil cunku

/s

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.