Şimdi Ara

Lise Yabancı Dil Alanı/Bölümü, okul degiştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
2.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu yıl 10. sınıfa başlayacagım ve yabancı dil bölümünde okumak istiyorum, ama şu anki okulumda bölüm açılmayacak ve bir kaç tane okulu arayıp sorduk ailemle, hatta bir kaç tanesine de direk gidip konuştuk hiçbirinde yabancı dil bölümü yok, ne yapmam gerek emin degilim, biraz araştırayım dedim 2010 yılında birisi;

"(Değişik yedinci fıkra: 19.10.2005/25971 RG) Okulda alan açılamaması veya bir alana yönelen öğrenci sayısının 8'den az olması durumunda il/ilçe millî eğitim müdürlüğünce önlem alınarak kayıtları okullarında kalmak kaydıyla öğrencilerin alan açılan okullarda öğrenim görmeleri sağlanır. Bu uygulamanın mümkün olmaması durumunda ise sayıya bakılmaksızın istenilen alan açılır veya öğrenciler istedikleri alanlardan birine yönlendirilir."

diye kopyalamış bir yerden ama kendim bulamadım bu maddeyi ve hala geçerli mi degil mi bilmiyorum...

Anadolu Lisesi'nde okuyorum ve TM ya da FM de okumak istemiyorum, yabancı dilde ilerlemek istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz??

• serinny S kullanıcısına yanıt
    seninle aynı durumdayım kardeşim :) bende aynen senin gibi bu yorumu buldum (değişik... diye başlayan yerden sonunda kadar kopyalayıp google amcadan arattırdım ve 3. siteydi galiba tıkladığımla bir world dosyası indi direk. İnen world dosyasının 5. sayfasında yazıyor bu yönerge. hala geçerli mi o yazmadığı için araştırmaya devam ettim.

yaklaşım adlı siteden 8.12.2004 adlı tarihdeki resmi gazeteyi açtım. linki :http://uye.yaklasim.com/OfficialJournal.aspx?categoryidlast=32014&parentid=32006&categoryid=30929&_#32014

dikkat edersen bu linkde ki yönetmelik altındaki başlık ile world dosyasının başlığı aynı. yani hala geçerli olabilir diye düşünüyorum.

bu arada sen ne yaptın? sınıf açtırabildin mi ya da başka bi okula nakil edildin mi?

• Maalesefki sınıf açtıramadım/açtıramadık, Anadolu Liseleri pek istekli degil yabancı dil sınıfı açmakta :/

Okul başlamadan önce ilçe eğitim milli müdürlüğüne gittim ve bana biraz beklememi söylediler ki sistem otursun diye. Önümüzdeki hafta (büyük ihtimalle) tekrar gidip sormayı planlıyorum.

Su an okulumdaki TM sınıfındayım (diger 6~7 benzer problem yaşayan öğrenci ile) ve öğretmenlerimle ilgili hiçbir problemim yok (kendimi şanslı sayıyorum, okulun en iyi öğretmenleri denk gelmiş TM sınıfına) ancak sınıf öğrenci bakımından biraz kalabalık (27 kişiyiz ve sayısaldan geçiş yapmayı planlayanlar varmış diye duydum), normalde büyük bir problem olarak görmezdim ancak geçen yılki 9. sınıfların her şubesinden an az bir kişi var; çok karışık bir sınıf yani... Konuşkan kişilerin oluşu da ayrı bir konu -hiç olmazsa derslerimize giren öğretmenler sınıfı sessiz tutabilen kişiler, köşede oturan bir grup hariç- .

Senin durumun nasıl?

@casmeen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serinny -- 25 Eylül 2013; 21:32:06 >

• hadi ya kötü olmuş :/ bende açtıramadım okulumda maalesef :( ama puanımın da yakın olduğu başka bir liseye nakil için dilekçe gönderdim yarın onaylanacakmış :) pazartesi günü de dil sınıfında okuluma başlayacağım

okulumda açılmasını çok istedim ama olmadı yapacak bişey de kalmadı ama yinede başka okulda da olsa istediğim bölümde okuyabileceğim için mutluyum umarım sen de en yakın zamanda dil sınıfı açılır da eğitimine başlarsın :)

bana haber et olursa ;) umarım olur
  • Senin adına sevindim Istanbul icinde mi peki bu okul? Ya puani? Biraz bilgi verebilir misin??

Kötü olmuş sizinki de, 1 kişi eksik diye... :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.