Şimdi Ara

Lise seçimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben 3 ay sonra liseye gideceğim ama hangi liseye gideceğim konusunda çok endişeliyim. Ailem özel fen lisesine gitmemi istiyor. Ama ben orada kimseyi tanımadığım için kendimi kötü hissederim diye düşünüyorum. Evimizin yakınında geçen sene puanı 460 olan bir anadolu lisesi var. Neredeyse arkadaşlarımın yarısı oraya gidiyor. Bende oraya gidersem kendimi daha iyi hissederim diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım. Birde herkes fen lisesi çok zor diyor doğru mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sana bir abla tavsiyesi 4-5 sene sonra mutlu olmak icin biraz sosyalligi azalt okuluna en cok onemi ver. Arkadaslarin var evet ama aileni dinlemeni oneririm . Fen lisesinin zorlugu var tabi ki ama orada dersleri en iyi sekilde goreceksin . Ozel oldugu icin her ogrenciyle ayri ilgileniyorlar . Etutler vs kaliteli egitim alacaksin . Universite sinavi zamanina gelince cok rahat olacaksin yani en azindan temelin cok saglam olacak . Konulari iyi sekilde bileceksin ama tabii bu sana da bagli . En iyi sekilde faydalanmaya calis . Ben bastan babami dinlemedim ozele gitmedim simdi o kadar pismanim ki . Cogu anadolu lisesinin egitiminden memnun degiller . Egitimi oranin ne kadar iyi bilgin var mi ? Yani illa orada okuyacagim dersen okulun ogretmenlerini , derslerin nasil gectigini , idarenin ogrencilerle iletisimi cok iyi arastir . Puani yuksek olmasi demek okulun muthis egitim verecegi anlamina gelmez . Ve en onemlisi tabii sen hangi meslegi istiyorsun ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle çok teşekkür ederim. Okulun eğiitmiyle ilgili bilgim yok ama okulun internetteki yorumlarını okudum bazıları iyi yönde değildi. Benim bir konşum oraya gidiyor. Ortaokulda dersleri çok iyiydi. Sürekli 100 alan çocuk bu sene sürekli 50-60 almaya başlamış. Ben matematik öğretmeni veteriner veya iç mimar olmak istiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle çok teşekkür ederim. Okulum eğitimiyle ikgili bilgim yok ama bir komşumuz oraya gidiypr hep 90-95 alan kişi lisede orada 50-60 almaya başlamış. Eğitiminden mi artık bilmiyorum. Ben matematil öğretmeni iç mimar veya veteriner olmak istiyorum.
  • İrisEymen kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok teşekkür ederim. Okulum eğitimiyle ikgili bilgim yok ama bir komşumuz oraya gidiypr hep 90-95 alan kişi lisede orada 50-60 almaya başlamış. Eğitiminden mi artık bilmiyorum. Ben matematil öğretmeni iç mimar veya veteriner olmak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayseylmz11 A kullanıcısına yanıt
    Yani sayisal bolumde olman gerekiyor demektir . Bende bunu ogrenmeye calisiyordum . Umarim istedigin meslegi kazanir kaliteli bir okulda okursun .
    Sinav notlari dusuyorsa okulda bir problem var demektir . Ailenin gondermek istedigi okulu da iyice arastirmalisin . Yani ben oyle soyledim ama benim okudugum okul oyleydi o yuzden oyle soyledim . Bende 11. Sinifta amerikan kolejine gectim oyle kurtardim kendimi . Iyi ki ordan mezunum diyorum simdi . Bugun 2. Sinfita okulu birakip tekrar hazirlanma cesareti gosterdiysem okulumun bana en iyi sekilde herseyi ogretmesinden . Yani demek istedigim okul kaliteli olsun para gozuyle bakmasin ogrencilere . Konusun sahibiyle etutler dersler ogretmenler nasil , dersler nasil isleniyor tarzi iyice ogrenin .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İrisEymen -- 10 Haziran 2018; 22:1:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İrisEymen kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. İnşallah :) Abim o okulun ortaokul bölümünde okuyor zaten iyi diyor dersler. O bahsettiğim anadolu saat 3.20 de bitiyormuş. Fen liseside 5.30 ta saat zamanı daha çok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lgs de kaç net var? Yoksa mahalle okulu tercihi mi yapacaksın. Fen liseleri sınav puanına göre alacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.