Şimdi Ara

Lise mezunu olmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• muhtemelen
  • Mesleğin yoksa zorluk çekersin. Bende bu sene mezun olacağım inşallah, sonra üniversite...
  • ailen zengin değilse sana bir iş yeri açamayacaksa torpilin yoksa hakikaten yaratıcı fikirlerin yoksa büyük ihtimalle pişman olursun
  • kesin olursun. hatta çok ileri gitmene gerek yok askere gidince olursun zaten
  • onu olamayan da var. bkz: ebuduk

lakin yüksek okul mezunlarının dahi iş bulamadığı bi dönemde ( ki bunda kasabalarda köylerde açılan üniversite bölümlerinin etkisinin büyük olduğuna inanıyorum ) lise mezunuysan bulacağın iş ile 3. sınıf bir yaşam sürmekten ileri gidemezsin minnak.. oku oku yaparsın güven azıcık kendine.
  • Okulu ne için istediğine bağlı , 4 yıl içinde çalışsan her ay 1000 liradan 4 yılda sana 50 bin liraya yakın para yapar. 4 yıl sonra üniversite mezunlarının hemen de iş bulamadığını vs. düşünürsek çok iyi para.

Lakin okul kişiye kültürel yönden , sosyal yönden geliştirir ve ilgili olduğun meslekte uzman olma fırsatı verir sana.Yani mesleğinde uzman olursan , 1000 lira değil 10.000 liraya kadar çıkarsın bir süre sonra .

quote:

Orijinalden alıntı: Ebuduk

onu olamayan da var. bkz: ebuduk

lakin yüksek okul mezunlarının dahi iş bulamadığı bi dönemde ( ki bunda kasabalarda köylerde açılan üniversite bölümlerinin etkisinin büyük olduğuna inanıyorum ) lise mezunuysan bulacağın iş ile 3. sınıf bir yaşam sürmekten ileri gidemezsin minnak.. oku oku yaparsın güven azıcık kendine.

Okulu sadece iş bulmak olarak mı tanımlıyorsun ?

• Lise mezunu olarak kalmak mı? Yoksa olamamak mı? Konu başlığına açıklık getir önce.Liseyi bitirdiysen, üni.yi denemek lazım derim.
  • ölmeyi, lise mezunu olmaya tercih ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker07

Okulu ne için istediğine bağlı , 4 yıl içinde çalışsan her ay 1000 liradan 4 yılda sana 50 bin liraya yakın para yapar. 4 yıl sonra üniversite mezunlarının hemen de iş bulamadığını vs. düşünürsek çok iyi para.

Lakin okul kişiye kültürel yönden , sosyal yönden geliştirir ve ilgili olduğun meslekte uzman olma fırsatı verir sana.Yani mesleğinde uzman olursan , 1000 lira değil 10.000 liraya kadar çıkarsın bir süre sonra .

quote:

ya ne olacağıdı? insanlar hayatlarını idame ettirmek için çalışırlar. madem hayatının geri kalan sürecinde günde en az 8 saat çalışacaksın o halde alabileceğin en güzel parayı almalısın bu süreçte. yoksa vakit kaybı , ki kendini insanlarla kıyaslamak zorunda kalırsın. okuduğun bölüm seni geliştirmez ayrıca. kendi alanında ilerlemiş oluşun sosyal açıdan ileri seviyede olduğunu kanıtlamaz. bi millon üni mezunu çıkıyor karşımıza ama kendi alanı dışında bi bilgisi yok adamın nato kafa nato mermer..

• quote:

Orijinalden alıntı: Batman Beyond

Lise mezunu olarak kalmak mı? Yoksa olamamak mı? Konu başlığına açıklık getir önce.Liseyi bitirdiysen, üni.yi denemek lazım derim.

Lise sonum. Bu sene bitiyor lise.

• quote:

Orijinalden alıntı: Red-

quote:

Lise mezunu olarak kalmak mı? Yoksa olamamak mı? Konu başlığına açıklık getir önce.Liseyi bitirdiysen, üni.yi denemek lazım derim.

Anladım.Üni.yi dene eğer tutturabilirsen adam akıllı bir yeri.Lise mezunu kalmaktan iyidir.Meslek mi? Düz mü?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Red-

quote:

Anladım.Üni.yi dene eğer tutturabilirsen adam akıllı bir yeri.Lise mezunu kalmaktan iyidir.Meslek mi? Düz mü?

Özel lise. Anadolu lisesi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilker07

Okulu ne için istediğine bağlı , 4 yıl içinde çalışsan her ay 1000 liradan 4 yılda sana 50 bin liraya yakın para yapar. 4 yıl sonra üniversite mezunlarının hemen de iş bulamadığını vs. düşünürsek çok iyi para.

quote:

ya ne olacağıdı? insanlar hayatlarını idame ettirmek için çalışırlar. madem hayatının geri kalan sürecinde günde en az 8 saat çalışacaksın o halde alabileceğin en güzel parayı almalısın bu süreçte. yoksa vakit kaybı , ki kendini insanlarla kıyaslamak zorunda kalırsın. okuduğun bölüm seni geliştirmez ayrıca. kendi alanında ilerlemiş oluşun sosyal açıdan ileri seviyede olduğunu kanıtlamaz. bi millon üni mezunu çıkıyor karşımıza ama kendi alanı dışında bi bilgisi yok adamın nato kafa nato mermer..

İşe alan kişi senin sadece ne bildiğine bakmaz , toplum içindeki hareketlerine , davranışlarına , liderlik vasfına bakar.Okul seni geliştirmez ama yol gösterir , gelişip gelişmemek kişiye bağlı olur ve okul öğrencinin gelişmesi için de desteğini sağlar. ( Erasmus gibi , değişik projeler gibi , hatta en basitiyle öğrenci kulüplerinden ne dehalar çıkıyor )

Ayrıca üniveriste kişinin en iyi 4 yılını geçireceği yerdir , çoğu kişinin mezun olduktan sonra en az 8 saatini çalışarak geçireceğini düşünürsek en özgür yıllardır.

• Red- kullanıcısına yanıt
    Eğer iyi bir puan yaparsan, git derim.Gitmeme fikrine nereden kapıldın? Aklını çelen şeyler neler yani? Zor olan kısmı atlatmışsın zaten.Üni.yi tatmak gerek diye düşünüyorum.
  • Bence işletme bile olsa oku üni.
  • Tsk'da hava,kara,jandarma uzman olabilirsin
    jöh jandarma özel harekat'a
    jandarma komando olabilirsin
    silahlı güvenlik sertifikası alabilirsin
    tıbbi mümessil (reprezant) olabilirsin
    ehliyetin varsa ilk yardım sertifikası ve bazı psikoteknik testlerden geçerek özel hastanelerde ambulans şoförü olabilirsin ama kıçına tekmeyi vurabilirler pek garanti bi iş değil
    bazı bankaların açtığı banko asistanı sınavlarına girebilirsin örneğin geçen yıl ziraat bankasının açtığı sınav 2500 kişi alınacak sınava 1 milyon kişi giriyor barajı yükselttiler aslında üniversite mezunlarının alınmaması gerekirdi o sınava lise mezunu diyorsun adam üniversiteyi bitiriyor o kadar lise mezunu insanın hakkını yiyiyor lise mezunuysan yapabileceklerin bunlar başka aklıma gelmeyenlerde var tabii ki
  • hayat bir yarış kardeşim. Durursan kaybedersin.
    Ben iki tane 4 yıllık okudum. İmkanım olsa okumaya devam ederim.
  • quote:

Eğer iyi bir puan yaparsan, git derim.Gitmeme fikrine nereden kapıldın? Aklını çelen şeyler neler yani? Zor olan kısmı atlatmışsın zaten.Üni.yi tatmak gerek diye düşünüyorum.

Vazgeçtim. Okuyacağım.

Gitmeme fikrine çalışmayı pek seven biri değilim. Ama üstüne düşüncede yapamayacağım şey yok. Emek vermedim sadece. Haklısın. Üniversite ortamını tatmak gerekiyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.