Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum Eğer yanlış yere , açtım ise , konuyu taşıyabilirsiniz. Başlıkta da yazdığı gibi , nedir bu lisansız elektrik üretimi , lisansız elektrik üretimi diyorlar ama , para alıyorlar bu para bir defa mı ödeniyor. Yoksa her yıl mı alınacak ? On off grid olayı nedir , ne işe yarar ve Türkiye de şebekeler destekler mi , aranızda kullanan var mı (eğer güzel bir şekilde anlatılırsa sevinirim) ?
Dostum sen bence bu konuyu konu dışı bölümüne aç
s.a arkadaşım google girip LİDER DERNEĞİ yaz istediğin bütün cevaplar devlet olarak teşvik etmek için hazırlanmış şuanda yatırım geri dönüş süresi işten anlarsan 6 7 yıl anlamazsan 10 yıla kadar çıkar önce ne kadar yatırım yapacaksın sonra ne kadar kazanacaksın hesapla hevesin kırılmazsa önünde resmi hiçbir engel yok ister güneşten üret ister rüzgardan ister diğer geri dönüşebilir kaynaklardan üret istediğin gibi sat herkes seni teşvik eder ancak dediğim gibi yatırım yapacağın miktar ve geri dönüş süresi en büyük soru işaretin olmalı
Olayın üretim aşamasında yapılan araştırmalarda herkes buna çalışıyor. Yaptığınız sistem evet devlet destekli ama evinize yapacağınız tatilat ve teçhizatın yetkili bir mühendis tarafından onaylanması lazım aksi taktirde sıkıntı olabilir. solar enerji topiğinde bu konuya değndim ama kimse takmadı. yoksa şu an itibari ile 2000tl ye bie eve bu sistem döşenebiliyor tv. aydınlatma ve ufak tefek cihazlar çalıştırabilmek için ama sistemin eve tesisat olarak takıldığında bir mühendise ihtiyaç vardır sanırım yoksa herkes kafasına göre yapar. velhasıl şebekeye bile zarar verebilir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme