|
Silinsin. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StallionTR -- 6 Şubat 2026; 16:45:47 > |
|

|
Silinsin. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StallionTR -- 6 Şubat 2026; 16:45:47 > |
|
Ben askerliği yaptım hocam ama bu yaşta bir arabanın dahi olmaması bana çok koyuyor nereye kadar gidecek böyle. Depresyona girdim |
|
|
Hocam zaten iş başvurusu yaptığımı belirttim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StallionTR -- 25 Aralık 2025; 11:5:47 > |
|
İnşaat lokomotif sektör, her zaman iş çıkar. Bu alanlarda üretici firma kursuna gitmeye çalışın. Kombi tamiri, beyaz eşya tamiri öğrenmeye çalışın. Fayans hem yeni yapıda hem tadilatta çok iyi kazandırır mesela. Boşa zaman kaybetmeyin... Lisans mezunu olmak planlı, doğru iş için değilse 35 yıldan beri işe yaramıyor. ben 10 yaşımda iken bir Mecit abimiz vardı, 35 yaşına gelmişti, ziraat mühendisi idi ama tarla, bahçe sevmiyordu, Erzurum Yunus Emre mahallesinde hiç iş bulamadı. Sonra ne yaptı bilmiyorum. Ben gazetecilik okudum, baktım bölüm mezunları büyük sıkıntıda, başka işlerle uğraştım, aç açıkta değiliz şükür. Tarlaya yonca ekmeye de gidiyorum, dubai'ye, almanya'ya ticarete de... |
|
Hocam peki evlimisiniz? |
|
|
|
yaşınızda genç daha kendinizi geliştirmeye bakın bulunduğunuz ilde belediyenin, özel kuruluşların meslek edindirme kursları vardır her ilde var, iş bulabileceğiniz sizinde sevdiğiniz kurslara gitmenizi tavsiye ederim daha geçen ay gördüm organize sanayide plastik enjeksiyon makinasında adam bulamamışlar suriyelileri çalıştırıyorlar tamam sıkıntılı iş ama oturduğu yerden iş yapıyor 28 bin maaş veriyorlar benim söylemek istediğim kendinizi geliştirin |
|
|
|
İş bulamıyorsanız iş kuracaksınız,evet ilk işinizde belki batacaksınız ama denemeden bilemezsiniz. bisiklet sürmesini ilk defa öğrenirken hanginiz yere düşmediki. düşe kalka öğrenip dengede gitmesini,sürmesini öğreniyoruz. yeni bir konu başlattım eğer e ticaretle ilgili konuşmak isteyen arkadaşlarr varsa bu konu başlığı altında her türlü şeyi tartışabiliriz. doğrusunu,yanlışını belirtiriz. |
|
Ya sevgilik abartilcak konu değil git bul birini içinde kalmasın iş bulmak daha zor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Millet usta ol,git inşaatta çalış falan demiş ama,kimse 30'una merdiven dayamış adamı alıp da sıfırdan eğitmez,biraz gerçekçi olun.Artı bu adamlar kısır değil.Bir çırağa ya da yetiştirecek elemana ihtiyacı oldu mu alıyor kendi oğullarını yanına.Oğulu mu yok.Yeğenleri var.O da mı yok.Komşusu var köylüsü var.Yani sektörde hiç tanıdığın yok ise öyle kimse seni almaz yanına.Ve ekipleri çoktan kurulmuş,tek başına afedersin bi halt edemezsin.O yüzden burada usta-amele fantezisi yapanlara kulak asma.Burada temel sorun memleketin nüfus-iş döngüsünü bir türlü aşamaması.Bakmayın nüfus artış hızımız azaldı vs. denilen zırıltılara.Bir adam işsizse o fazla nüfustur,nokta.Birde tanıdığın sağlam adamlar yoksa,babadan atadan tıkır tıkır işleyen meslek yoksa,kpss'den de birşeyler tutturamıyorsan zaten otomatikman işsizsin.Şimdi birde bunun üstüne senelerdir aşılamayan ''kriz'' ortamı girince tüy dikildi resmen.Neyse ki yaşın genç sayılır.Polislik-bekçilik-infaz koruma-jandarma ve bilimum ne varsa saldıracaksın.Sakın piyasa açılır,şu bu kulak asma.Devlete sırtını dayayanın sırtı asla yere gelmez.Lakin referans yok ise mülakatlarda malesef çakılırsın,bilgin olsun.Bunun dışında yapabileceğine inanıyorsan kpss'ye mutlaka asıl,yaşın geçmeden.Halen çaresiz isen ve illa çalışacağım diyorsan düşük profilli ve gir-çık bol olan işlere bakacaksın malesef.Ve tabiki diploman süs olsun diye alınmış,eğitim-ekonomi döngüsünün farklı bir yorumu olarak hayatına katılmış somut bir kanıt olarak öylece yerinde duracak. |
|
İşi kafana göre bırakıp gidemiyorsun gidersen emeğin gidiyor sevgililikte sadece Zaman gidiyor ama iş arti sevgili promosyon gibi olur ıssız sevgili olması zarardır ziyandir < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Herşeyi kafana göre bırakıp gidebilirsinn herşeyin bir bedeli var. Bedeli ödemeyi göze alırsan istediğini yapabilirsin. İşte de emek ve zaman giderken, sevgililikte de emek ve zaman gidiyor. yani ikisinden de vazgeçtiğinde hiçbirşey alamadan öylece bırakıp gidiyorsun < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|