Şimdi Ara

Linüx Ve Backtrack Hakkında. [Kullanıcalar içeri girsin]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Backtrack isimli program için linüx kuracağım. Hangi linüx'u kurmam gerekiyor? Sanal makina ile kurucam. Backtrack'ıda wireless key'leri için kullanacağım.
    Özetle: Backtrack linüx'ün içinde bulunan bir program mı ? Bulunmuyorsa hangi linüx sürümünü indiripte backtrack kurmalıyım ?

SAMSUNG™| Teknisyen
  • Backtrack bir Linux dağıtımı, bir program değil. Şu sayfadan iso dosyası ya da vmware kalıbı (Backtrack 5 R1'in iso vmware kalıbı var) indirip bir işletim sistemini nasıl kuruyorsan öyle kuruyorsun.

Edit: Pardon, sayfa şimdi eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _memet -- 31 Temmuz 2012; 23:03:19 >

Orijinalden alıntı: _memet

Backtrack bir Linux dağıtımı, bir program değil. Şu sayfadan iso dosyası ya da vmware kalıbı (Backtrack 5 R1'in iso vmware kalıbı var) indirip bir işletim sistemini nasıl kuruyorsan öyle kuruyorsun.

Sayfa nerede hocam ?

SAMSUNG&#8482;| Teknisyen
  • quote:

Backtrack bir Linux dağıtımı, bir program değil. Şu sayfadan iso dosyası ya da vmware kalıbı (Backtrack 5 R1'in iso vmware kalıbı var) indirip bir işletim sistemini nasıl kuruyorsan öyle kuruyorsun.

Edit: Pardon, sayfa şimdi eklendi

Anladım bir kaç sorum olacak pm den mi yazıyım buradan mı hoca ?

• quote:

Orijinalden alıntı: CityOfDeath

Buradan yazın, ben bilmiyorsam başka bilen çıkar.

quote:

Orijinalden alıntı: CityOfDeath

Buradan yazın, ben bilmiyorsam başka bilen çıkar.

Hocam şimdi bu verdiğini ben kurucam ama nasıl kurucam windows 7 kullanıyorum. silinmesini istemiyorum ben sadece wpa şifrei kırmak için backtrack kullanıp silicem şifreyi kırdıktan sonra.

• Birinci seçenek:
    Aynen söylediğin gibi sanal makinede kurabilirsin. Virtualbox ücretsiz bir program. Bunu ve Backtrack linux'u indiriyorsun, Virtualbox'u kurup çalıştırarak yeni sanal makine oluşturuyorsun; sana ayıracağın ram miktarını, hdd boyutunu falan soracak. İşletim sistemi de soracak, orada işletim sistemi olarak Linux'u, versiyon olarak Ubuntu'yu seçebilirsin (Backtrack Ubuntu tabanlı bir dağıtımdır). Bu aşama bitince yeni bir sanal makine kurmuş oluyorsun.
    Şimdi "depolama" kısmında cd-dvd aygıtları boş olarak görünüyor. Sağdaki ufak klasör işaretine tıklayıp indirdiğin iso dosyasını (backtrack linux) buluoyrsun ve başlat diyorsun. Bu aşamada işletim sistemi yükleme kısmı başlıyor. Bu aşamadan itibaren neyi nasıl yapacağını bulmak için "ubuntu nasıl yüklenir" diye araştırma yapman yeterli.
    İkinci seçenek:
    İlk önce birinci seçeneği deneyin, olursa Windows'un yanına nasıl Linux kurulur diye başlık açın. Aşama aşama...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Birinci seçenek:
    Aynen söylediğin gibi sanal makinede kurabilirsin. Virtualbox ücretsiz bir program. Bunu ve Backtrack linux'u indiriyorsun, Virtualbox'u kurup çalıştırarak yeni sanal makine oluşturuyorsun; sana ayıracağın ram miktarını, hdd boyutunu falan soracak. İşletim sistemi de soracak, orada işletim sistemi olarak Linux'u, versiyon olarak Ubuntu'yu seçebilirsin (Backtrack Ubuntu tabanlı bir dağıtımdır). Bu aşama bitince yeni bir sanal makine kurmuş oluyorsun.
    Şimdi "depolama" kısmında cd-dvd aygıtları boş olarak görünüyor. Sağdaki ufak klasör işaretine tıklayıp indirdiğin iso dosyasını (backtrack linux) buluoyrsun ve başlat diyorsun. Bu aşamada işletim sistemi yükleme kısmı başlıyor. Bu aşamadan itibaren neyi nasıl yapacağını bulmak için "ubuntu nasıl yüklenir" diye araştırma yapman yeterli.
    İkinci seçenek:
    İlk önce birinci seçeneği deneyin, olursa Windows'un yanına nasıl Linux kurulur diye başlık açın. Aşama aşama...

Teşekkürler hocam. Kafam çok dolu şuan yarın okuyacağım.

• linkin park points of authority izle indirmeden full hd izle dot com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brandomercury2 -- 16 Şubat 2019; 23:54:27 >

Orijinalden alıntı: v9zz

hort hort hocam virtual box a internet i direk verebiliyoruz da wireless adaptörü tanıtıp kablosuz ağları virtual box üzerindeki sanal makinede aratabiliyor muyuz?Backtrack için konsol(terminal yada uçbirim de olabilir) u iyi bilmek gerekiyor mu?Mevcut denemeleriniz varsa (örneğin kendi ağınızda) kaç saat sürdüğünü işlemciniz ve ekran kartınızla beraber(şayet backtrack gpu gücünü kullanmayı destekliyorsa) yazabilir misiniz?

Backtrack wifi şifre kırma programı değil bir linux dağıtımıdır. Yani işletim sistemidir. İçinde wifi şifrelerini kırmaya yarayacak olan aircrack, airodump,aireplay gibi uygulamalar barındırır. Bu programların şifre kırma mantığı şöyledir:

Wep şifreleri için: modemin yaydığı sinyallerden paket toplar, bu veriler şifreli haldedir. Bu şifreleri çözer, ardından için modem şifresini bulup size verir.

Wpa için, gene paketleri toplar(yanlış bilmiyorsam öyle), ardından verceğiniz kelime listesi(wordlist)ndeki kelimeleri tek tek dener.

Tavsiyem wpa için uğraşmayın derim. Mümkünse wep daha kolay kırılacaktır.

• bir ben var bir aralar banlanan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brandomercury2 -- 5 Şubat 2018; 14:42:0 >
  • quote:

Hocam zaten Virtual box 'tan bahsedebiliyorsam onun bir işletim sistemini olduğunu linux çekirdekli olduğunu hatta wine ı kendi içinde direk kurulu olduğunu biliyorumdur.Virtualbox la kullanmaya çalışmamın sebebi ona bir program muamelesi yapmak ancak bu wpa ile şifreli ağları kırmakta çok fazla zaman kaybı yaşattığından pc'yi boot ederek kullanıyorum/kullanmaya çalışıyorum.İlk araştırmamda terminal kodları canımı sıkmıştı onun için sordum orada ancak belirttiğiniz gibi ilk soru için konu açılabilir ama performansı düşüreceğinden açmaya gerek duymadım.

Saygılar

Kusura bakmayın hocam bir an dalgınlığıma gelmiş. Wirelees adaptörü tanıtılır. Marka ve model verirseniz araştıralım. Konsol bilgisi kullanacağınız programa göre değişir. Ama bilirseniz iyi olur. Sorun oluştuğunda çözüme ulaşmanız kolaylaşır. Bactrackta gpu gücünü kullanarak çalışan program yok diye biliyorum.

Birde konuyla ilgili pm attım.

• quote:

hort hort hocam virtual box a internet i direk verebiliyoruz da wireless adaptörü tanıtıp kablosuz ağları virtual box üzerindeki sanal makinede aratabiliyor muyuz?Backtrack için konsol(terminal yada uçbirim de olabilir) u iyi bilmek gerekiyor mu?Mevcut denemeleriniz varsa (örneğin kendi ağınızda) kaç saat sürdüğünü işlemciniz ve ekran kartınızla beraber(şayet backtrack gpu gücünü kullanmayı destekliyorsa) yazabilir misiniz?

http://www.wifi-turk.com/ gibi sitelerden de faydalanabilirsiniz. Oralarda bu konuda daha geniş kaynaklar bulunuyor.

• vallaha wpa kırabilirsen haber ver ben aylarca uğraştım türkçe wordlistinden tutta AP taklit etmeye kadar denedim başaramadım

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.