Şimdi Ara

LİNUX KULLANAN ARKADAŞLARA SLM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, uzun süredir linux hakkında bilgi ediniyorum. Anladığım kadarıyla böylesine güzel bir programdan bihaber kalmışım:) Ancak son olarak linux kullanan arakadaşlardan yorum almak istiyorum. Ve buna göre de linux işletim sistemli bilgisasyar almayı düşünüyorum.Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...

• quote:

Orjinalden alıntı: scarys
    Anladığım kadarıyla böylesine güzel bir programdan bihaber kalmışım:)

Merhaba,
    Linux bir program değil, işletim sistemidir. Mesela windows gibi...
    Linux dünyasına tam zamanında girdin aslında,
    Pardus'ta dumanı üstünde yeni çıktı. Türk kullanıcılarını bekliyor.
  • ya arkadaşım bence yine windows tahtını kaptırmaz linuxa vista cıkıyor yakında herkes vindowsu kullanacak ama windowsun arka kodları kapalı linux ta ise kodlar acık daha guvenli yani benim en çok şikayet ettğim konu driver ve program konusudur linuza göre pek çıkarmıyolar atıyorum bnm modemin linuxa göre driveri yoktur ee ne yapcam bn şimdii
  • Bundan sonra donanım alırken linux destekli alırsın böylece windows'u destekleyen donanım firmalarının pazar payı düşer ve onlarda linux'u desteklemeye başlar. Windows'da zamanla bundan etkilenir ve öyle vista, mistayla yırtamaz.
  • windows'un kullanıpta linux'ün kullanamadığı aygıt sayısı giderek azalıyor.
    bu hızla giderse, linux altında bütün donanımınıza rahatlıkla kullanabileceksiniz.
    üstelik, linux'ün yaygınlığının artmasına paralel olarak, donanım üreticileri de ister istemez (win ile birlikte) linux sürücüleri de üretmeye başlayacaktır.
  • dostlar bi yardımcı olunn ben şimdi netten linux u bulup xp nin ustune kurabilirmiyim mesala bilgisayar açılırken hem linux veya wwindows ile başlama yani bunlardanbirini seçme olanağım varmı yoksa linuxu kurunca vindowsu seçemiyormuyum birde bana en son piyasada bugun hangi linux mevcut bilen war mı ..
  • scarys;
    linux öğrenmek zor olabilir veya zor gelebilir. Windows'u yeni kullanan biri gibi düşün kendini. Ama öğrenince (ki ben de daha öğrenemedim) windowstan çok daha kolay hakimiyet sağlarsın bilgisayarına.

ugurundur_21;
    elbette ki windows üzerine linux kurulabiliyor. önce ibir partitiona'a windows kur (en az 7-8 gb linux için ayır ama) sonra kalan boş yere linux kur. sonra mesela fedora için grub otomatik yapılanıp iki işletim sisteminden birini seçmeni sağlıyor. Ama grub default değer olarak linux seçer.

Onun için grub configurasyon dosyasından title other yazan yeri title xp yapıp (daha anlaşılır olsun diye) default değerini de 0 'dan 1 'e çekmen gerekir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugurundur_21

dostlar bi yardımcı olunn ben şimdi netten linux u bulup xp nin ustune kurabilirmiyim mesala bilgisayar açılırken hem linux veya wwindows ile başlama yani bunlardanbirini seçme olanağım varmı yoksa linuxu kurunca vindowsu seçemiyormuyum birde bana en son piyasada bugun hangi linux mevcut bilen war mı ..

evet ben de o şekilde kullanıyorum girişte hangi işletim sistemini istediğimi soruyor. ben sana pardus u öneririm. ben de sen gibi acemi sayılırım. şu an pardus kullanıyorum. pek zorlanmadım. hem türkçe olması hem kullanımı kolay olması giriş seviyesi için uygun olduğunu gösteriyor.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.