Şimdi Ara

Linus Torvalds: 'Canın cehenneme Nvidia!' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
3
Favori
10.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi demiş de Nvidia'da kendine göre haklı.

  • Nvidia driver konusunda gercekten cok iyi. Eski kartlarına bile yeni yeni driverlar çıkarıyor ve hepsi stabil. Masaüstü bilgisayarımda Nvidia var ve gercekten driver ile her şeyi çözüyor. Dizüstü bilgisayarımda ATI var ama ben boyle illet driver görmedim. Nvidia 3D özelliğini o kadar yeni kart varken, eskisine de çıkarıyor ama ATI de yok boyle bir sey!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mkykadir

    Nvidia driver konusunda gercekten cok iyi. Eski kartlarına bile yeni yeni driverlar çıkarıyor ve hepsi stabil. Masaüstü bilgisayarımda Nvidia var ve gercekten driver ile her şeyi çözüyor. Dizüstü bilgisayarımda ATI var ama ben boyle illet driver görmedim. Nvidia 3D özelliğini o kadar yeni kart varken, eskisine de çıkarıyor ama ATI de yok boyle bir sey!


    ati de süreklineredeyseher ay catalyst yayınlıyor ya arkadaşım haksızlık etme.Üst seviye ekran kartlarında oyun performanslarında ikisininde birbirine bariz üstünlüğü yok zaten kafa kafaaya gidiyorlar biri birinden üstün değil.

  • Nvidia açık kaynaklı sürücü hazırlasa sanki bütün çip tasarımı patenti elinden gidecek millette çok meraklıydı ya buna
  • Linux çok mükemmel bi sistem sanki...

    Sen de Windows kadar başarılı olsan yani her 3 PC'den 2'sinde Windows değil de Linux yüklü olsa bak bakalım nasıl köpek gibi destek veriyo.İğneyi kedine batır Sayın Linus!

  • Linux açık kaynak üzerine kurulmuş bir sistem. Nvidia'nın da bu kritere uyması gerekir bence...

  • Linus haklı arkadaşlar ndivia nın bu politikası yüzünden tegrali cihazlar android güncellemesi alsa bile kernel güncellenemiyor maalesef

  • adam haklı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: highgen

    Nvidia açık kaynaklı sürücü hazırlasa sanki bütün çip tasarımı patenti elinden gidecek millette çok meraklıydı ya buna


    DOnanıma ve yazılım şirketleriyle ilişkilere bu kadar önem veren bir firma sence keyfine mi böyle davranıyor? Linux kullanan bir gıdım insan var. Onlar içinde sürücü çıkartılıyor. Ama bu adam nedense daha fazlasını istiyor.

  • optimus teknolojisi win7 64 bitte bile sorunluyken linuxda nasıl dogru duzgn calıssın adam haklı..

  • Tuhaf tuhaf amma yorum var, fikrinizin olmadığı bi konuda bişey yazmak için kim zorluyor sizi?? Olayın özü "commerical bilmemne " ile alakalı bile değil, sanki adam babanıza laf etmiş gibi Nvidianın neyini koruma çabasındasınız, sanki sizin gururunuz ile Nvidia arasında bi alaka var, sanki namusunuza laf ediyor.

    Nvidia Windows ve Linux ekran kartı driverları için aynı codebase kullanıyor, bu yüzden aralarında performans farkı yok gibi bişey. Zaten konu sorun bununla da alakalı değil.

    Örnek ararsanız google dan Nvidia, LLVM, Opensource diye aratın bakalm ne bulacaksınız. Nvidia Cuda LLVM'yi(4.1 ile) açık kaynak diye açıkladı reklamını yaptı, işin aslı ise tam olarak öyle değil, herkezin rahatça ulaşabildiği şekilde açık kaynak değil. Mesela AMD LLVM üstünden Cuda kodunu değiştirip kendi üstünde çalıştıramayacaktı ki zaten öyle bişey olmadı.

    Zaten Nvidia uzun vadede LLVM üstünden bi sürü şey yapma derdinde. Önceki paragraftakine benzer bi sürü şey var kazmaya devam ederseniz.

    Bişeyin açık kaynak olması ile, onun firmaya zarar vermesi anlamına gelmediği gibi firmanın bişeyleri paylaşmak istememesi onu kötü bi firma da yapmaz. Ama belli bi nedenden dolayı sistemden, mevzu bahis olan Linux'den genel anlamda zarar görürse o zman ağlar. Bunun da olduğunu pek görmüyoruz çünkü ağlayacak olan varsa bir takım geliştiriciler ve son kullanıcılar olur.

    Nvidia açık kaynak Linux kernel kullanıp Linux for Tegra çıkartıyor, ama aynı kernelin geliştirilmesinde destek olmuyorsa bu etik mi diye sorgulanabilir. Benzeri veya değil, AMD Trinity + OpenCL + x264'ü pazarlama aracı olarak kullanmaya kalktığında dünya kadar etik/etik değil tartışması oluyorsa orada dur diyeceksin. Nvidia yapınca oke, AMD yapınca etik değil dersen olmaz(burda başka bişeyden bahsettiğimi umarım anlarsınız).

    Firmanın neyin ne kadarını açık kaynak hale getireceği elbet kendi bileceği iş. Ben kendi adıma da kendi algoritmamın birileri tarafından alınıp değiştirilip çıkar içn yada bana karşı kullanılmasını araklamasını istemem, başkasının bundan şan şöhret kar elde etmesini(abartı gibi olsa da bi sürü örneği var bunun, popülerlik isterseniz divx'e bakın) .
    Ha ama birisi benden belli bi konuda yardım isterse, ayağına çelme takmadan yardımcı olabilirim. Yok ama ben o yardım isteyenden faydalanıcam, ama benden yardım istenildiğinde zorluk çıkartıcam. Linus'un esas bahsettiği şey bu.

    Gereksiz yere fanboyluk yapmayı görev ediniyorsanız bi kerecik olsun kendinize dışardan bakmayı deneyin (becerebilen varsa bunlar arasında).

    Konuyla alakasız ama Intel Ivy Bridge GPU'sunda, eğer Intel'in kapalı kaynak SDK'sı yerine AMD'nin OpenCL APP SDK'sını kullanırsa çok daha iyi OpenCL performansı veriyor(linux altında tabi).





  • Çok iyi demiş, çok iyi yapmış. Bir nvidia kullanıcısı olarak bu durumdan ben de rahatsızım. Linux için optimize edilmiş sürücüler çıksa, oyunlar da Linux destekli çıksa, windowsa hiçbir şekilde ihtiyaç duymam.

  • benzer saçmalıklar tegra 2 donanımlı android cihazlarda da yaşanıyor..
  • iyi güldüm

  • quote:

    Orijinalden alıntı: scutaro

    AMD şakşakçıları sahneye çıkmış, eminim Linuxu daha kullanmamış bile olanlar vardır. Açık kaynak kodlu sürücü çıkarmaya mecbur değil,sürücüleri geliştirme hakkını neden serbest bıraksın. Geforce sayfasına gidin orada GTX 680 serisine kadar haziran 2012 tarihli Linux 32/64 bit sürücülerinin olduğunu göreceksiniz. Geforce FX serisi için bile en son 2011 yılında sürücü çıkmış. Forumlarda AMD sürücüleri için daha sorunlu deniyordu, en kötü donanım firmasıymış zavallısın sen. NVIDIA şahıslar ile uğraşmaz ama, seviyesizce tavrından dolayı dava ederse görür sonra ....... Eksi verenler siz ondan daha zavallısınız, donanım cahilleri araştırın bakalım hangisi yazılımda daha iyi.

    Adam zaten sürücü çıkarmıyolar dememiş , destek vermiyolar demiş





  • Şuan Andoroid de dahil milyarlarca yazım açık kaynak ve milyonlarca makinede kusursuz çalışıyor.Bazı firmalar yaptığı anlaşmalar yüzünden windows a sırtını dönemiyor.Linux bedava bir işletim sistemi.Sonuçta günümüzde windows u beyenip linux a çamur atanların %50 mutlaka linux yüklü bir telefon yada makine kullanıyordur.Herkez gibi bende linux kullanıyorum.Ekran kartım nvidia ama linux da istedigim "xp" performansını vermiyor.Sorun kimde linuxdamı nvidia damı.
    linus %100 haklı çünkü nvidia gerçekten gereken destegi vermiyor.
    Andoroid telefonlara nasıl çalışıyor herkez görüyor peki neden linux a "pc" önem vermiyor.Çünkü bir çıkarı yok.

  • Başlık yanlış.

    En azından "Nvidia! Git ve kendini becer!" şeklinde çevrilebilirdi.

    Bir de hareketi çeken amca inşallah öfkeyle kalkmanın hesabını yapmıştır. Haklı veya haksız olması hiçbir şeyi değiştirmez. Sonuçta firmaya doğrudan hakaret, hatta küfrediyor. Profesyonel birinden beklenmeyecek bir hareket.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 18 Haziran 2012; 12:48:44 >
  • Donanım üreten hiçbir firma, kullanım oranı yok denecek kadar az olan bir yazılıma tam destek vermek için uğraşmaz. NVIDIA Optimius teknolojisine Linux üzerinde destek vermiyor çünkü önemsemiyor, kaç kişi taşınabilir bilgisayarlarda Windows yerine Linux kullanıyor önce onu söyleyin.

    Kullanım oranı olarak Windows'un arkasından Mac OSX geliyor o da çok düşük bir oran, Linux'un çekirdeği düşük donanımlı sistemlere daha uygun olduğundan daha çok eski notebook'larda tercih edilebilir. Ironhide, Bumblebee gibi programlar aracılığı ile Optimus özelliği aktif edilebiliyormuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 18 Haziran 2012; 17:18:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CWaRRioR

    Çok iyi demiş, çok iyi yapmış. Bir nvidia kullanıcısı olarak bu durumdan ben de rahatsızım. Linux için optimize edilmiş sürücüler çıksa, oyunlar da Linux destekli çıksa, windowsa hiçbir şekilde ihtiyaç duymam.

    Ninemin sakalı olsa dedem olurdu
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.