Şimdi Ara

Linksys WRT54GC v3 Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
7.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kısaca sorunumdan bahsedeyim. Bulunduğum yerde adsl hizmeti yok. Dolayısıyle wireless kullanmaktayım. Ancak yine bulunduğum yerde wireless hizmeti yoktu. Servis sağlayacılarından birine başvurdum ve evimin çatısına dikdörtgen bir kutu koydular anten olarak. O kutudan çıkan ethernet kablosunu bilgisayarıma bağladığımda internete erişebiliyorum. Ip adresleri falan otomatik olarak ayarlı. Geçici bir ip adresi atanıyor kira süresi sanıyorum 1 günlük.

Şimdi buraya kadar herşey normal. Ben bu ethernet bağlantısını kablosuza dönüştürmek istediğim için bu cihazı aldım. Linksys wrt54gc modeli.
    Bunun ayarlarını nası yapmalıyım ki ethernet kablosunu bu cihaza bağlayım sonrada internete bu cihaz üstünden çıkayım.

Umarım sorunu anlatabilmişimdir.

• Kıbrıs +1
    Aynı modeli aldım birebir denemelerimle başaramadım,aynı şekilde bağlantım benimde.
    Router içerisinden çıkan setup CD si bu bağlantı için uygun değil,lan bağlantısına bir takım ayarlar yapmamız lazım ama henüz çözemedim.
  • Ben yaptım. Hatta 15 gün kdar kullandım. Ama tesadüf eseri gibi bişey oldu. Ya ben istediğim ipyi almak için cihazı zorladım o da verdi ve kira süresi bitince bağlantıda kesilmiş oldu doğal olarak. Ya da bilemiyorum.

Yok mu bu modelin ayarlarından anlayan bir arkadaş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: extra34.
    Yok mu bu modelin ayarlarından anlayan bir arkadaş.

Merhaba,
    Bahsi geçen routerı kullanmadım ama genel olarak routerlarda bağlantı ayarı olarak benzer şeyler mevcuttur.
    Sizdeki cihazın Setup>Basic setup bölümünde internet connection type bölümünde bazı seçenekler var. Buradaki seçenekler routerlarda genelde aynıdır.
    Eğer bahsettiğiniz bağlantı türü ile otomatik bir IP alıyorsanız routerda automatic configuration -DHCP seçeneğini seçip kaydedin. Bu hali ile temel ayarların tamam olması gerekir. Mevcut durumda diğer varsayılan ayarlarla bile internete çıkabilmeniz gerekir.

Bu arada kullandığını internet bağlantı tipi tam olarak nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 26 Haziran 2009; 19:52:38 >
  • Teşekkür ederim ilginize.

Bağlantı hakkında tek bildiğim çatımda bir anten var. Anten sadece alıcı olarak çalışıyor. Çanak anten mantığı gibi. O antenden gelen ethernet kablosunu bilgisayarıma direk bağladığımda 192 ile başlayan bir otomatik ip atanıyor ve internete çıkışımı sağlıyor. Bu kadar. Herhangi bir kullanıcı adı şifre vs hiçbiyere hiçbişey girmiyorum.

Basic setup kısmı ise şöyle:

Linksys WRT54GC v3 Yardım

Diğer connection type seçeneklerinde ise pppoe, pptp, L2tp ve static ip seçenekleri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extra34 -- 26 Haziran 2009; 20:54:39 >
  • Routerı resimdeki mevcut ayarı ile kaydettikten sonra size gelen kabloyu routera takıp deneme yaptınız mı? Routerın size gelen ethernet kablosu üzerinden 192. ile başlayan alıp almadığını kontrol edin. Routerın status bölümünde IP alıp almadığını kontrol edebilirsiniz.
    Tabi size gelen ethernet kablosunu routerın WAN portuna takacaksınız.
    Bu arada normalde size gelen ethernet kablosu ile aldığınız IP tam olarak hangi gurup? Tam bir IP örneği verebilirmisin, veya mevcutta varsayılan ağ geçidi IP'si nedir?. Router ile IP dağıtıp internet çıkışı veren cihazın IP'lerinin farklı olması lazım. Mevcut routerdaki varsayılan IP 192.168.1.1 şeklinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 26 Haziran 2009; 21:12:02 >
  • Kabloyu direk bilgisayarıma taktığımda da aldığım ip 192.168.x.x oluyor. Bu cihazda 192.168 şekilnde dağıtıyor. Sanırım sorun burdan kaynaklı. Doğru anlamış mıyım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Önceki mesajda bahsettiğim denemeleri yaptınız mı?
    Mesajımda IP ile ilgli olarak bahsettiğim olay şudur: Routerın varsayılan IP'si 192.168.1.1'dir, bahsettiğiniz antenin bağlantı sağladığı cihazın da IP'si aynı olabilir. Bunu bir kontrol edin. Şu an internete bağlı iken bilgisayarın aldığı varsayılan ağ geçidi IP'si esasında internet hizmeti sunan cihazın IP'sidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 26 Haziran 2009; 21:53:10 >
  • Birde şu var: Eğer cihazın ayarlarını yapıp router olarak kullanamazsanız cihazın DHCP sunucu özelliğini kapatıp Access Point gibi de kullanabilirsiniz.
  • Şu anda o cihazı kullandığım yerde değilim o yüzden birebir deneme yapamıyorum. Dediğiniz şekilde deneyip tekrar sonuçları burdan söylerim.
  • sorunun ne olduğunu biliyorum bende bu modemi kullanıyorum internette bayağı araştırdım anca bulabildim şimdi evdeki bilgisayarlar sorunsuzca çalışıyor lafı uzatmadan anlatıyım, çatıdan gelen ethernet kablonun ip numarası ile aldığın linksys modemin ip numarası çakışıyor elinde bulunan modemin ip numarası 192.168.1.1 yapman gereken router ip yanında bulunan local ip adress kısmında yazan ip numarasını farklı girmek örneğin 192.168.8.1 yapıp kaydedersen internete bağlanabilirsin böylece ip çakışmasını önlersin fakat unutma modemin ip numarasını değiştirdiğin için resmini koyduğun modemin menüsüne ulaşabilmek için yeni atadığın ip numarasını kullanıcaksın, sorunun olursa yazarsın büyük ihtimalle çalışıcak çünkü bende aynı şekilde kullanıyorum
  • Arkadaslar bu modemi dun aldim, dun aksamdan beri sorunu bulmaya calisiyordum, hemen burasi aklima geldi ve sayenizde ip cakismasini farkedip sorunu cozdum, tesekkurler, Allah razi olsun, saglicakla kalin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikerson

sorunun ne olduğunu biliyorum bende bu modemi kullanıyorum internette bayağı araştırdım anca bulabildim şimdi evdeki bilgisayarlar sorunsuzca çalışıyor lafı uzatmadan anlatıyım, çatıdan gelen ethernet kablonun ip numarası ile aldığın linksys modemin ip numarası çakışıyor elinde bulunan modemin ip numarası 192.168.1.1 yapman gereken router ip yanında bulunan local ip adress kısmında yazan ip numarasını farklı girmek örneğin 192.168.8.1 yapıp kaydedersen internete bağlanabilirsin böylece ip çakışmasını önlersin fakat unutma modemin ip numarasını değiştirdiğin için resmini koyduğun modemin menüsüne ulaşabilmek için yeni atadığın ip numarasını kullanıcaksın, sorunun olursa yazarsın büyük ihtimalle çalışıcak çünkü bende aynı şekilde kullanıyorum

hocam dedğin gibi yaptım interneti çok rahat kulanabiliyorum.Ama büyük bir problem var. Messenger açılmıyor , internet bankacılığı yapamıyorum , bazı sitelere hiç girmiyor,Hata benim modem pikatel onun ip nosunu değiştirdim Linksys WRT54GC v3 aynı bıraktım buseferde giryor ama yine aynı problemler;
    yani ayarları DHCP olarak aldığımda bu sorunlarla karşılaşıyorum . PPPPeO ayarladığımda gimiyor .çünkü modemde aynı kadı sifreyel ayarlı o nasıl olacak bilmiyorum orda da çalışyor olabilir.yanlız kablosuzdan bağlanan viladerimde bu sorunlar varmı bilmiyorum.Bana firemware la ilgili bir problem gibi geldi..Bu kodudaki görşlerinizi bekliyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: ikerson

sorunun ne olduğunu biliyorum bende bu modemi kullanıyorum internette bayağı araştırdım anca bulabildim şimdi evdeki bilgisayarlar sorunsuzca çalışıyor lafı uzatmadan anlatıyım, çatıdan gelen ethernet kablonun ip numarası ile aldığın linksys modemin ip numarası çakışıyor elinde bulunan modemin ip numarası 192.168.1.1 yapman gereken router ip yanında bulunan local ip adress kısmında yazan ip numarasını farklı girmek örneğin 192.168.8.1 yapıp kaydedersen internete bağlanabilirsin böylece ip çakışmasını önlersin fakat unutma modemin ip numarasını değiştirdiğin için resmini koyduğun modemin menüsüne ulaşabilmek için yeni atadığın ip numarasını kullanıcaksın, sorunun olursa yazarsın büyük ihtimalle çalışıcak çünkü bende aynı şekilde kullanıyorum

rıuter in ıp sini değiştirip kaydet dediğimde , sonraki ekranda hata var diyor. bunu yaşayan varmı veya tam olarak nasıl değiştiriyorsunuz.
    bir de, şu msn ve bankaccılık işlemleri yapılamıyorsa ne diye para saydık bu alete.
    ben apt. daki internet ağını kablosuza çevirmek istiyorum. olmazsa bana işe yarar bir alet tavsiye edin arkadaşlar

• Arkadaşlar aynı rauter den bende aldım ama biraz pişman gibiyim :D sizin gibi bir çok kişi birde ben kuramadık :D. alet rauter yani amaç iki ayrı network ü birleştirmek. Benim bu aleti almamadaki amaç wi-fi verici içindi. Modemim wi-fi olmasına rağmen dışarıdan bağlananlar için sinyal düşük geldiğnden bende bu ürünü alırsam işim görülür dedim. Ama nerdeee :D.

Modemde DHCP açık. 4 port + w-if (zaten buda bir rauter)
    linksys tan istediğim buna bağlanan cihazları modeme yönlendirmek ve ip leri modemden aldırmak. ürünleri doğru şekilde bağlıyorum. modem bu yeni rauter a ip atıyor. yanı rauter in dış bacağına. ama rauter in çıkışlarında internet yok. Eğer yapabilen varsa nasıl bir yapılandırma izledi hangi modemi kullanıyor yazarsa seviniriz.
  • Bir arkada$ teamviewer kursun. Baglanip istedigi ayari yapayim.
  • Evet arkadaşlar yerel bağlantıyı kurup internete bu wi-fi rauter üzerinden ulaşamayanlar için söylüyorum. Modem ile wi-fi rauter farklı networklerde yani farklı ip bloklarında çalışacak şekilde ayarlanmalı. Linksys WRT54GC rauter standartta 192.168.1.1 olarak geliyor. Eğer sizin modeminizde 192.168.1.x bloğundaysa Linksys WRT54GC rauter in basic setup kısmında local ip kısmındeki 192.168.1.1 ip sini değiştirip 192.168.2.1 yada 3.1 yapın. sonra ayarları kaydedin. Bu şekilde ben sorunumu çözdüm. Şu anda herhangi bir bağlantı sorunu yaşamıyorum.
  • + 1

Evet dediğiniz gibi Router ve modemin kullandığı IP bloklarının farklı olması gerekiyor. Aksi durumda bağlantı sorunu çıkartıyor.
    İlave olarak; ilgili routerı kullanmak ancak IP'yi direkt modemden almak isteniyorsa burada basitce şu yapılabilir: Routerın DHCP'si iptal edilir. Sonra modemden gelen ethernet kablosu routerınWAN portuna değil, diğer ethernet portlarından birine takılır. Bu sayede router basit bir AP gibi kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 8 Kasım 2009; 10:35:46 >
  • Evet oda olabilir.
  • doğrudur lan portundan çalışır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.