Şimdi Ara

LİGİMİZDE GÖZE ÇARPAN YANLIŞLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim gördüğüm bikaç tane saçma ve lüzümsüz diyebilceğim uygulama var sizinde yanlış gördüğünüz şeyler varsa söyleyin
    Maçlardan önce istiklal marşının okunması.hiç bir yerde yok böyle bişey bilen varsa söylesin türkiye kupası finali olur süper kupa finali olur anlarım.kaldı ki statlarda marşlarda saygısızlık diz boyu.inş bu uygulamayı yetkili biri dikkate alırda kaldırır.
    Formaların sırt üst kısmında futbolcu adı yazması gerekirken bi bakıyoruz ülker hem izleyenlerin futbolcuları tanıması açısından ters hemde formaların görselliğini bozan bi uygulama ne diye ? sadece biraz daha para.sanki çok güzel değerlendiriyolar parayı da anlarım.dünyada benim bildiğim bi kaç ülke var bunu uygulayan avrupa liglerinde ise yok

Ben şahsen her maça gittiğimde şevkle ve isteyerek okuyorum ve asla kaldırılmasınıda istemiyorum, damarlarımdaki asil kana borcumu ödemek için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

1905 ~ Sadece Galatasaray! ~ 05.08.2020
  • Ulusal Marşımızı okumamızın neresi yanlış bana bunu söyler misin?
  • İstiklal marşının okunması cidden çok saçma. Sahaya çıkan 22 futbolcunun 12 tanesi yabancı. Adamlara zorla İstiklal marşımızı dinlettiriyoruz. Biz yabancı ülkeye gitsek o ülkenin marşını her maçta dinlemeyi istermiyiz? Ben şahsen istemem. Bana ne adamların milli marşından.

Bu konuya milliyetçi veya siyasi yaklaşımla yaklaşmamak lazım. Adı üstünde milli marş. Yani millilik gerektiren yerlerde söylenmeli. Milli maçlarda yani.

Bana göre başka bir yanlış ise saygı duruşlarında yapılan tezavhüratlar. Adı üstünde saygı duruşu. Çoğunlukla yakın zamanda ölen bir insan için saygı duruşu yapılır. Sabit dururken en azından bir dua etmelisin. Bağırıp çağırmamalısın.
    Daha Fazla Göster
  • Bunca genç vatan evladı ne için şehit oluyor ? Vatan için , Bayrak için , İstiklal Marşı için. Sizler orda rahatça uyuyun diye binlerce vatan evladı gece boyu uykusuz kalıyor , sizde bi zahmet lütfedip 3dk nızı ayırıp istiklal marşını dinleyin.

Fenerbahçe
  • İstiklal Marşına değil ama şu formadaki reklam olayına kesinlikle katılıyorum. UEFA standartları çok net bu konuda. Bu formanın arkasına reklam alma olayı 2009/10'dan beri devam ediyor. Bunun bence kaldırılması lazım ama işin içinde para olduğundan zor gözüküyor.

Ligin 20 takımlı olması iyi olur. Daha heyecanlı bir lig olur. Madem maç sayısı artsın istiyorsunuz 2 takım daha koyun, 4 hafta daha maç oynanır. (Avrupa'da çoğu lig 20 takımlı, Almanya, Hollanda ve Türkiye'de 18 takımla oynanıyor)

Stad kalitelerinin artması şart. En başta Süper Lig'de oynanan her maçın adam akıllı bir zeminde oynanması lazım, patates tarlasında değil. Her stadda zemin mükemmel olmalı, reklam panoları digital olmalı, tribünler daha iyi kalitede olmalı. Çuvalla para alıyor kulüpler biraz tesisleşmeye özen göstersinler.

Formalar konusunda katı olunmalı. Örn: o maç deplasmandaysanız, deplasman forması giymeniz lazım, ev sahibiyseniz ev sahibi. (Benziyorsa alternatif formalar) ama 2 takımda ev sahibi formasıyla çıkmamalı bence sahaya. Özellikle Fenerbahçe'de bu durum çok var. Her maça çubukluyla çıkıyoruz hele 2010/11'i hatırlayın ligin 2. yarısı bütün maçlarda çubuklu. Hoş uğuru var, giyilsin ama her maçta olmaz ki. Örn: Bu sezon beyaz arma formayı hiç giymedik. (Bunun adam akıllı uygulandığı tek sezon 2007/08. Derbilerde bile uygulanmıştı, inönüyle kuruluş formamızla falan gitmiştik)

Önümüzdeki sezon 6 hakem uygulamasına geçilmeli. Şu anda sadece CL ve EL'de var ama eğer yapılabiliyorsa yerel liglerde de başlamalı. Top çizgiyi geçti mi, ceza sahasında neler oldu bunları telsiz yardımıyla orta hakeme aktarabilir, bence bu uygulamanın yararı çok oluyor.

Daha çok gündüz maçı koysunlar. Dinleri imanları para olmuş, büyüklerin maçlarını akşama koyuyorlar ki seyirci gelsin. Ya tamam büyük maçları falan akşama koy ama tutup da bir büyük bir takımın Anadolu maçını koy cumartesi gündüz saatine. Ligin keyfi böyle olur, bende istiyorum Cumartesi öğle saatinde maç izlemeyi. Chelsea, MANU yapıyorsa sende yap.

Tribün olayları, şiddet falan eskisi kadar olmuyor. Bir yasa çıkardılar, cezaları sonradan düşürüldüyse bile yine de iyi bir yasa. Uygulamasını sorunsuz yaparsanız şiddetin önüne geçersiniz. Şiddet ve küfür önemli sorun bir çok kişi ailecek maça gitmiyor bu yüzden.

Kadın ve çocuk taraftar uygulamasını kaldırsınlar, güzel olmuyor cıyak cıyak. Futbolcu da etkileniyor tam topa vuracak cırtlak bir ses, konsantrasyonunu bozar. Bununla birlikte kesinlikle kadın ve çocuklar ceza alınmamış normal maçlara ücretsiz veya çok düşük bir meblağla girmeleri lazım. Benim istediği tribünlerin tamamı kadınlar olmasın, gerçekten felaket oluyor.

Daha çok yazarız da şimdilik aklıma bunlar geldi.

• konu yanlış yerlere gitmiş dünyanın en güzel marşı bizim marşımız bundan kimsenin şüphesi yok sadece laf olsun diye okunup rutin durumlara düşmesi düşüncesiyle söylenmiş sözlerdir bunlar
  • Ligimizin en büyük sorunlarından biri maçların sürekli durması ikili mücadele biri yere düşsün hemen faul futbolcularda alışmış yatan kalkmıyor akıcı bir oyun yok sürekli duruyor oyun orta sahada her şeye faul çalınıyor.Defans oyuncularına forvetlerin yaptığı her müdaleye faul çalıyorlar.Oyuncuların %90ı atıyor kendini yere vakit geçiriyor sıkıcı bir futbol ortaya çıkıyor buna müsade edilmemeli oyun sürekli oynatılmaya çalışılmalı.

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Forma arkasına reklam Avrupada var. Almanya liginde ve Fransa liginde. Hatta Fransa liginde adamlar uygunsuz kaçmasa kasık aralarına da reklam alacaklar.

forma arkasına var ama futbolcu isminin yazıldığı yere yok fransa da öyle biliyorum

bence en büyük yanlışımız veya sorunumuz 3.lig maçları bile naklen verilirken derbilerin ve süper ligin ücretli olmasıdır. bugün la liga bile paralı olsun izlenme sayısı yarı yarıya düşer. dünyanın en iyi takımlarından,en iyi oyuncularından ve klüplerinden bahsediyoruz. türk futbolunun kalıbından çıkması,yurt dışındaki vatandaşlarımız başta olmak üzere insanlara ulaştırılması gerekli. türk futbolunun en büyük sorunu budur. bugün çoğu oyuncunun gelmemesinin başlıca nedeni budur.

diğeri ise spikerler. bazıları şaşırır ama spikerler,sunucular ve yorumcular. özellikle dünya savaşını anlatıyormuş gibi sunan,futbolu sanki ilk defa görüyormuş gibi anlatan spikerler. bu küçük görmeden kurtulmalıyız. halk olarak demek bunu istiyoruz.

yazılanların forumda pek rağbet gördüğüne inanmıyorum. sözlük,blog,paylaşım siteleri daha çok ses getiren diğer yerler falan daha çok duyurulması gerekli. burada sadece değerlendirme yapıyoruz, kendimizi geliştiriyoruz sürekli eyvallahta duyuramıyoruz.

• Bence üniversite mezunu olmalı tüm futbolcular basketdeki gibi ozaman mutlaka biraz saha içi değişir. Tesisleşme falan bunları kulüp düşünmeli.
  • İstiklal Marşı konusuna katılıyorum final maçları milli maçlar gibi durumlarda okunması tamam da, her maç okunması saçma. Ligin her maçında okunmayacak kadar değerli bir marşımız var, Her maç İstiklal Marşını okuyunca vatanımızı daha mı çok sevmiş oluyoruz ?

F.C. INTERNAZIONALE MILANO 1908

&amp;#9679;Forumdaki Inter&amp;#39;lilerin Buluşma Noktası -&amp;gt; Tıkla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

İstiklal marşının okunması cidden çok saçma. Sahaya çıkan 22 futbolcunun 12 tanesi yabancı. Adamlara zorla İstiklal marşımızı dinlettiriyoruz. Biz yabancı ülkeye gitsek o ülkenin marşını her maçta dinlemeyi istermiyiz? Ben şahsen istemem. Bana ne adamların milli marşından.

Bu konuya milliyetçi veya siyasi yaklaşımla yaklaşmamak lazım. Adı üstünde milli marş. Yani millilik gerektiren yerlerde söylenmeli. Milli maçlarda yani.

Bana göre başka bir yanlış ise saygı duruşlarında yapılan tezavhüratlar. Adı üstünde saygı duruşu. Çoğunlukla yakın zamanda ölen bir insan için saygı duruşu yapılır. Sabit dururken en azından bir dua etmelisin. Bağırıp çağırmamalısın.

+1905
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.