Şimdi Ara

LIGHTROOM İÇİN LAPTOP ÖNERİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba. Yakın zamanda Canon T60 ile uzun zamandır hayalini kurduğum analog fotoğraf hobime başladım. Yakın zamanda kendime Canon 9000F tarayıcı alarak negatifleri kendim taramak ve düzenlemek istiyorum. Bu negatifleri düzenlemek için de Lightroom kullanmak istiyorum, Lihgtroom da ne yapacaksın derseniz, biraz renk açağım ve negatifteki tozları temizleyeceğim, yani çok basit halde kullanacağım ama, bu işi hangi laptopla daha doğrusu nasıl özellikleri olan bir laptopla yapacağımı net olarak kestiremiyorum.Konu ile alakalı önerilerinizi belirtmenizi rica ederim.

    Bütçe: 2500-4000

    Düzenleme: yazım, imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afanayurt -- 9 Aralık 2017; 22:04:52 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ben 11.6 inchlik Celeron U3600 (2 X 1.2 Mhz çekirdek) 4 gb ram li 6 yıllık netbook la Photoshop CS6 ve Lightroom 5.6 yı rahatlıkla kullanabiliyorsam. 1.500 - 2000 TL lik bir cihaz bile işinizi görecektir. Yalnız IPS ekran olarak alırsanız renkleri doğru yansıtması açısından TFT ye göre çok daha iyi olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

    Ben 11.6 inchlik Celeron U3600 (2 X 1.2 Mhz çekirdek) 4 gb ram li 6 yıllık netbook la Photoshop CS6 ve Lightroom 5.6 yı rahatlıkla kullanabiliyorsam. 1.500 - 2000 TL lik bir cihaz bile işinizi görecektir. Yalnız IPS ekran olarak alırsanız renkleri doğru yansıtması açısından TFT ye göre çok daha iyi olur.

    Merhabalar, öneriniz için çok teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba lightroom sizin işlemler için çalıştırılması zor bir program değil ancak siz bu ekrana sürekli bakacaksınız işlemler yapacaksınız o yüzden benim tavsiyem büyük ekranlı bir laptop.
    Yeri gelir haricen ekran alıp kullanmak isteyebilirsiniz o yüzden ekran çözünürlüğüde yüksek bir laptop olmalı tavsiyede bulunamıyorum tercih yaparken aklınızda olsun yeterli.
  • Laptop özellikle gerekli mi ?
    Çünki laptop cpu'larının genellikle batarya'dan enerji gereksinimi sağlayacağı düşünülerek performansları az watt çekecek şekilde üretilir. Haliyle günümüzde ne kadar watt o kadar güçlü işlemci demek olduğundan da laptoplar her zaman masaüstü işlemcilerden ciddi geridedir.

    Benim 5 senelik Intel Pentium G840 2.8 ghz işlemcili masaüstüm, 4th gen i5-4200M (https://ark.intel.com/tr/products/76348/Intel-Core-i5-4200M-Processor-3M-Cache-up-to-3_10-GHz ) laptop'umdan çok daha hızlı. Üstelik laptop işlemcim daha az watt çekip daha uzun pil ömrü düşünülen "U" serisi işlemcilerden de değil. Bunu özellikle bilerek almıştım.

    Mesela şöyle bir alet de taşınabilir olur. Bunlarda genellikle masaüstü işlemcisi oluyor. Mesela bunda direk 6th nesil i5-6500 var.
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-hp-elitedesk-800-g2-minipc-510914989/detay

    Zotac'ın çok yüksek performans ürünleri var böyle mini PC boyutlarında. nVidia GTX 1070 ekran kartlı falan ama tabi güzel paralar onlar.
    Şunlar :https://www.zotac.com/us/product/mini_pcs/zbox-e-series/all

    Ekran sorunu da sanırım günümüzde evinde LED TV'si olmayan yoktur. Ekonomik laptop ekranları gibi TN (sRGB'nin %72'sini verebilir) panelli de değildir LED TV'ler IPS panellidirler.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.