Şimdi Ara

Libya Büyükelçisi öldürülen ABD'den İlk Tepki

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

OBAMA: Libya elçisinin öldürüldüğü saldırıyı şiddetle kınıyorum,

Libyalı yetkilileri gerekli önlemleri almaya çağırıyorum...

AYRINTILAR GELİYOR

http://www.habervaktim.com/haber/abdden-ilk-tepki-262997.html

Bin cihana değişmem şu öksüz Türklüğümü!
  • Sabaha kadar libyayı yerle bir ederler nede olsa adamları öldürüldü bizim gibi lafta kalmazlar libya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

ABD Başkanı saldırıyı şiddetli kınadığını açıkladı.

Obama yaptığı açıklamada, dinlere karşı yapılan ifitiraları reddettiklerini ama Libya'da Amerikalı diplomatların öldürülmesine neden olan "anlamsız şidete" de karşı olduklarını söyledi.

Libyalı yetkililerin gerekeni yapması gerektiğini söyleyen Obama, tüm hükümet yetkililerine dünya çapındaki Amerikalı diplomatların güvenliğinin sağlanması için gereken önlemlerin alınması talimatı verdiğini belirtti.

http://www.haberturk.com/dunya/haber/775909-abdden-ilk-tepki

• yandı libya. Abd 2 saate dümdüz eder bütün ülkeyi. Bizde ki gibi lafta kalmaz

Dji Mavic Air 2
  • Adam saldırıyı bildiğin kınamış la.. Bize mi benzemeye başladı bu Amerikalılar anlamadım ki?
  • Libya ABD elçisinin öldürülmesi nedeniyle ABD'den özür diledi

Libya Başbakanı El Keib saldırı nedeniyle özür diledi.

http://www.habervaktim.com/haber/libyadan-abdye-ozur-263007.html

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İran'da 6 Kİşi İDAM edildi.!!!
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Obama Bush Gibi Olsaydı Libya Haritadan Silinirdi ABD Seçimden Sonra Libyayı İşgal Ederler Bunlar Hep Amerikanın Oyunları

Orijinalden alıntı: Can-KSK

Adam saldırıyı bildiğin kınamış la.. Bize mi benzemeye başladı bu Amerikalılar anlamadım ki?

+1

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olay İsrail tarafından organize edilmiş olabilir. İran'a saldırmak isteyen İsrail, Amerika'dan beklediği desteği bulamadığı için böyle bir olayı organize ederek Amerika'yı ve Amerikan kamuoyunu İran - İsrail ve Amerika savaşına hazırlamaya çalışıyor olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Byfe

yandı libya. Abd 2 saate dümdüz eder bütün ülkeyi. Bizde ki gibi lafta kalmaz

Çok safsınız yahu.Safı masum,bilgisizlik anlamında kullandım.

Bu saldırıyı Kaddafi nin askerleri yaptı.Libya zaten şuan Abd nin elinde..Libya başkanı şuan Abd tarafından getirildi sözde arap baharı sayesinde.Bu saldırıyı eski lider Kaddafinin istihbarat şefi ve askerleri yaptı.Abd şuan libya da hiç bir şey yapamaz.Sadece ajanlarını çoğaltır Libya da kaddafi güçlerini etkisiz hale getirmek için.

beyler sizde safmısınız nesiniz abd yerel seçimleri var yakında o zamana kadar ortadoğu rahat merak etmeyin. ama seçim olduktan sonrası kötü. ortadoğuyu yıkacak abd

DH Yüzücüler Derneği

Bu nickin arkasında bir fikir var ve fikirlere ban işlemez.
    Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.

• Obama Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında öldürülen ABD Büyükelçisi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu

Obama yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu:

Libya devrimcileri ile işbirliği içerisinde, Libya'nın oluşturulmasında büyük çabası oldu. Chris, hiçbir zaman yorulmadan orada yeni kurulan Libya'nın gelişmesinde büyük yardımcı oldu. Bu hususta hepimiz büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Kendisi çok çalışkan bir çalışanımızdı. Bulunduğu yere ilham kaynağı veren bir diplomatımızdı. Chris hala son zamanlarda savaştan çıkmış bir ülkeye hizmet vermekteydi. Onlara Irak ve Afganistan'da ölenlerin mezarlarını ziyaret ettim bende. Yaralı gazilerimizi ziyaret ettik. Bu ulusu hiç bir şey sarsamayacak zarar veremeyecektir. Bugün ABD'yi temsil etmekte herkes. Bu saldırı karşısında adaletin yerini bulması için herşey yapılacaktır. Bu her Amerikan'a onur vermelidir gurur vesilesidir. Dünya genelinde bayrağımız özgürlük için yaşayanlara ilham vermektedir. Daha güçlü bir amerika ve dünya için biz mücadelemize devam edeceğiz' dedi.

http://www.habervaktim.com/haber/263033/obamadan-flas-aciklama.html

• Beklenen açıklamayı ben yapayım ;
    -Takviye olarak deniz komandoları gönderilmeye başladı.

"Beni tutan bu vücut
    Ölümsüzlüğümü hatırlatıyor bana
    Bu anı kucakla, hatırla ki
    Sonsusuz biz ve tüm acılar yanılsama!

—Maynard James Keenan
  • Amerıka dümdüz edermiş 2saate.ulan yermi amerıka ıcın 3-4ınsan onemlı degıldır onlarda ınsanlıkmı var.Iraktakı gıbı bır rıske 10yıl daha gırmezler.

Hz.Muhammed'e hakaret içeren filme büyük tepki

ABD'de yayına girecek olan ve Hz. Muhammed'e hakaret içerdiği belirtilen filmi protesto eden göstericiler Mısır ve Libya'da ABD temsilciliklerine saldırdı..

Mısır'ın başkenti Kahire'deki ABD Büyükelçiliği'ne saldıran aşırı muhafazakar Selefi grupların ABD'de yaşayan Müslüman karşıtı bir Kıpti Hıristiyan grubun çektiği ve Hz. Muhammed'e hakaret ifadeleri içerdiği belirtilen bir kısa filmi protesto ettiği bildirildi.

ABD BAYRAĞI ATEŞE VERİLDİ
    Göstericiler büyükelçiliğin duvarlarına tırmandı, binadaki ABD bayrağını gönderden indirerek yerine siyah bir bayrak astı. Protestocular ayrıca ABD Büyükelçisi'nin sınır dışı edilmesi yönünde sloganlar attı.

Bir büyükelçilik yetkilisi CBS News'e yaptığı açıklamada, güvenlik görevlilerinin göstericilere ateş açtığını belirtti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland ise Mısır makamlarıyla birlikte düzeni yeniden sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

LİBYA'DA DA KONSOLOSLUĞA SALDIRDILAR
    Bingazi'de bulunan ABD konsolosluğu da söz konusu filmi protesto eden öfkeli kalabalıkların hedefi oldu.
    Protestocular konsolosluk binasını ateşe verirken gördü tanıkları, binada önemli hasar olduğunu ifade etti.
    Libya İçişleri Bakanlığı'ndan Vanis el Şerif ise saldırganların önce havaya ateş açtığını sonra da binaya hücum ettiğini ancak olay sırasında içeride kimse olmadığını söyledi.
    Silahlı grubun, saldırıyı ABD’de yayına girecek bir filmin Hz. Muhammed’e hakaret içerdiği gerekçesiyle ABD’ye tepki olarak gerçekleştirdiği iddia
    edildi.

1 ABD'Lİ ÖLDÜ
    ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Bingazi'deki ABD Konsolosluğu'na düzenlenen saldırıda bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin öldüğünü doğruladı.
    Clinton, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı şiddetle kınayarak, Libya'daki Amerikalıları korumak için ilave desteği koordine etmek için Libya Cumhurbaşkanı Muhammed Yusuf el-Magarif'i aradığını bildirdi.
    El-Magarif'in de saldırıyı kınadığını, taziye dileklerini ilettiğini ve hükümetinin tam işbirliği göstereceği sözünü verdiğini belirten Clinton, açıklamasında şunları kaydetti:
    “Bazıları, bu hain davranışı, internette yayınlanan kışkırtıcı materyale yanıt olarak haklı göstermeye çalışıyor. ABD, diğerlerinin dini inançlarına leke sürmeye dönük tüm kasıtlı girişimlerin karşısındadır. Dini hoşgörüye olan bağlılığımız, ülkemizin ilk kurulduğu zamanlara kadar uzanmaktadır. Ancak şunu açıkça ifade edeyim, bu türden şiddet eylemlerinin hiçbir haklı gerekçesi yoktur”

ABD'de gösterime giren Hz. Muhammed'e hakaret içeren sinema filmi Libya'da büyük tepki topladı. ABD konsolosluğu önünde yapılan eylem sırasında roketli saldırı düzenlendi. Yapılan saldırı sonrasında ABD Libya Büyükelçisi Christopher Stevens ve 3 ABD'li yetkilinin öldüğü belirlendi.
    Libya Güvenlik Komitesi Sözcüsü Abdülmünim el-Huri yaptığı açıklamada, konsolosluğa saldırıdan silahlı grupla Libya ordusu arasında şiddetli çatışma yaşandığını ifade etti. Huri, çatışmanın konsolosluğun çevresinde gerçekleştiğini ve emniyet güçlerinin bölgeyi kordon altına aldığını kaydetti.

http://www.sabah.com.tr/Dunya/2012/09/12/abd-buyukelcisi-olduruldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 12 Eylül 2012; 19:47:49 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.