Şimdi Ara

LGS'de yine başarı yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alıntı

    metni:
    LGS sonuç raporu, eğitim sisteminin içinde bulunduğu olumsuz tabloyu ve öğrenciler arasındaki derin eşitsizliği bir kez daha açığa çıkardı. Doğru cevap sayısı ortalaması 20 soruluk matematik testinde 4,7, Türkçe testinde ise 9,2 olarak gerçekleşti. 200 bin kişi ise sıfır çekti.




    "Z kuşağı ülkeyi kurtaracak" diye sayıklayanlar iyi okusun bu haberi.




  • 400 ile 500 arasında puan alanlar yüzde 10, yani 30 kişilik bir sınıfta sadece 3 kişi ders çalışmış geri kalan 27 si çöp hatta sadece nötr değil eminim ki dersi kaynattıkları, durmadan konuştukları için ders çalışanlara da safi zararlar.


    O geri kalan 27 nin bu sistemin içinde dahi olmaması lazım, dersle işi olmayanın okula gitmemesi gerek.

  • Eğitim yok normal sonuçlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 400 ile 500 arasında puan alanlar yüzde 10, yani 30 kişilik bir sınıfta sadece 3 kişi ders çalışmış geri kalan 27 si çöp hatta sadece nötr değil eminim ki dersi kaynattıkları, durmadan konuştukları için ders çalışanlara da safi zararlar.


    O geri kalan 27 nin bu sistemin içinde dahi olmaması lazım, dersle işi olmayanın okula gitmemesi gerek.

  • Zihni sinir projeleri üretilmiş yine egitim konusunda. Sanki her öğretmene eşit düzeyde ögrenciler düşüyor ve her ögrenci aynı imkana sahipmiş gibi sınav sonuçlarına göre öğretmene fatura çıkarmak...
    Bu arada TEOG kalkmamış mıydı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 2 Temmuz 2022; 21:32:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lise denen eğitim kademesini başından beri gereksiz buluyorum.
    İngiltere'de lise kademesi yokmus mesela.

    5+5 şeklinde (5 yıl ilköğretim,5 yıl ortaokul sonra üniversite).

    Hüseyin Çelik zamanında lise okudum ,onun döneminde lise eğitimi üç yıldı.
    Üniversite sınavında sadece lise 1 konularından sorumlu olurduk. Lise 2 de sözel , sayısal,eşit ağırlık bölümlerinden birini seçer sonra fillen olmasada lise biterdi ,son sene üniversiteye hazırlık bahanesi ile kimse gitmezdi rapor vs koca yılı yenirdi.

    Düz lise falan zaten yok hükmünde birşeydi.

    Sonradan lise ,4 yıla çıkıp her yıldan ayrı ayrı sorumlu tuttular.

    Meslek liselerini Myo ile birleştir ,geri kalanı 5+5 şeklinde zorunlu eğitime tabii tut devam et.

    Zaten magma seviyesinde olan eğitim sistemine ekstra katman eklemek başarı değil görüldüğü üzere başarısızlik getiriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 2 Temmuz 2022; 21:44:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kolay sorulunca da bu sonuçlar ortaya çıkıyor. Başarısız öğrenci her durumda başarısız.


    En azından zor sorulunca kimin Kırşehir Fen Lisesi'ne kimin Ankara Fen lisesine gitmesi gerektiğine daha iyi karar vermiş oluyorsun.


    Başarırısızlığın asıl sebebi ise öğretmenler.


    Türkiye'deki öğretmenlerin %80'i gerizekalı normalde amelelik yapması gereken tipler. Utanmadan bir de zam istiyorlar.

  • mevzu yine z kuşağına patlamış :D yaşlılar çok iyi z kuşağı leş evet , geçen z kuşağından birisi bmw mercedes audi hepsi türklere geçti sahipleri türk diyordu hatta , tr de eğitimin e si eğer paran yoksa devlet okulları leş kimse kusura bakmasın o sıfır çekenlerin hocaları geliyor mu derse ondan bile emin değilim ya da o hocaları kendi alanlarında sınava soksak acaba ne sonuç çıkartırlar , tabi ki bütün suç sözde eğitimcilerin değil öğrencide de suç , artık internet denen bir şey var youtube videolarında ilkokul derslerinden üniversitedeki derslerin içeriklerine kadar her şey var ama asıl sıkıntı sözde eğitim ve o eğitimi verenlerde , her fırsatta gençlere bok atmayı bırakın artık , evet genç nesiller yaşlıları cebinden çıkartır ne kadar leş olurlarsa olsunlar

  • Bu kadar zekadan nasibini alamamışlar için çok yüksek buldum sonuçları. 4.7 matematik ortalaması beklentimin çok üzerinde mesela.

  • Ayrica ogrencilerin sinav basarisina gore ogretmen maaslari azaltilmali veya arttırılmalı. Demişsiniz.


    Yeni eğitim sisteminden haberiniz yok anlaşılan. Sınıfta kalma yok gibi öğrenci nasıl olsa geçiyorum diyor niye çalışsın. Suçu öğretmende aramayın öğretmen aynı sistem eskiye göre çok farklı.


    İlkokul öğretmeni çok önemlidir. Temel sağlam ise öğrencinin başarısı daha iyi olur. Sınıf öğretmeni ücretli öğretmen filan ise sen eğlenceyi gör. 2 senelik üniversite mezunu ücretli öğretmenlik yapabiliyor.


    Kendim Anadolu lisesinde okudum. Okul her sene ilk yüzde öğrenci çıkarırdı. Dönemimdeki tüm öğrenciler güzel üniversitelere yerleşti. Bunun nedeni öğretmenler miydi desen hayır çünkü öğrenci olarak kaliteli öğrencilerdik. Öğretmen olarak iyi öğretmenler vardı kötü öğretmenler de. Bir soruyu yapamadığın zaman sınıfta sana o soruyu çözebilecek bir çok arkadaşım vardı. Buna rağmen sınıftan 5 kişi hariç gerisini bırakan öğretmen de gördüm. Bütünleme sınavı ile herkes geçmişti. Yoksa sınıfta kalacaktık.




    Yeni nesil almış eline telefonu ekranda ya sosyal medya yada oyun. Kusura bakmasın kimse ama maymun bile bu telefonu kullanabiliyor. Oyun ve eğlence varken çocuk neden kitap okusun.


    youtube
    Daha Fazlası İçin Abone Ol → https://bit.ly/2yKl4TlŞempanze, dokunmatik ekran olan cep telefonunu büyük bir ustalıkla kullanıyor. Sosyal medyada gezintiye ç...
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=L3aH3tRo0Ao

    Başarılı öğrenciler var hala fakat bunların başarısı artık aileye veya kendilerine bağlı. Öğretmenin yetkisi yok ki ne yapsın.

    Neden mi böyle bilmiş bilmiş konuşuyorum sana sonucu söyleyeyim okuyan bir aileyiz. En son ablamın kızları üniversite sınavına girdi biri hukuk kazandı diğeri tıp. Tıp okuyan ayrıca geçen senenin Türkiye 1.si. 1. Olunca ÖSYM başkanı seni arayıp tebrik eder. Sende çocuğuna dikkat edersen ve gerekli özeni, ilgiyi gösterirsen senin de çocuğun güzelce okur.


    Eğitim sisteminin kötü olduğunun farkına varın ve suçu öğretmenlerde aramayın. Hele hele son 20 seneden fazla süredir bir kişinin öğretmen olması için hem üniversite hemde Kpss sınavını geçmesi gereken bir ülkede.


    Eleştirip suçu birilerine atmayı çok seviyoruz. .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Boomcu kullanıcısına yanıt

    Yok devlet okulları her zaman dediğin gibi değil. Yiğenim Türkiye 1.si ve hiç özel okulda okumadı. Öğrenci ve ailesi boş ise özel okulda bir işe yaramaz. Komşunun kızı koçta okudu. Ne fayda sağladı desen kereste zengini babanın oğlu ile evlendi. Böyle faydası var.

    Boomer kuşağı yani 2. Dünya savaşından sonra doğan nesil çok şanslı. Düşünsene davulla ilkokul mezunu topluyorlar polis olsun diye. Hele babamın amcaoğluna demişler git gir sınava astsubay ol. Bu gitmiş sınavda kim subay olmak istiyorsa öne çıksın diye. Bizim amcaoğlu astsubay olacak ya nereden bilsin subay astsubay farkını neyse öne çıkmamış. Çıksaydım subay olurdum diyor. İki soru fazladan sormuşlar öne çıkanlara.

    Ben o sıfır çeken çocukların ailelerine kızıyorum. Hiç mi okula gidip öğretmenleri ile konuşmadılar. Haberleri de yoktu çocuğunun bu durumda olduğundan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğrencilerin de psikolojisi bu ülkenin gidişatından çok etkileniyor, öğrenciler bir gelecek yok diye atalet'e düştü.

  • Ogretmenlerden kaynakli maas haric hic birseye yirtinmayan ogretmenler :)))

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Liseyi 4 sene yapmak saçmalık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ŞokBıçaklıZed kullanıcısına yanıt

    Zaten ülkenin üst makamları ve yetişmiş değerli insanları o %10'luk kesimden çıkacak. Diğerleri amele ihtiyacını karşılayacak.

  • Boomcu kullanıcısına yanıt

    Devlet okulları böyle değildi. Hakikaten nitelikliydi.

    Ben mesela ilk bilgisayar eğitimini 1997 yılında Halk eğitim'de aldım. (Haftasonları 96 saat )


    ilkkez interneti 1998 yılında ilkokul 5'te deneyimledim. Okula bilgisayar labaratuarı kurulmuştu. Üstelik bu eğitimleri Adana'nın küçük bir ilçesinde almıştım.

    Özellikleri dahi aklımda intel pentium 2'den güç alıyor 64 mb ram belleği ve Win 96 yüklüydü(95'in birkaç güncelleme eklenmiş haliyle ortadoğu pazarına sürdüğü işletim sistemi)


    Diğerlerinde haklısın, zaten böyle olmalı . Genç kuşak bir öncekinden daha nitelikli olmalı ki ülke gelişsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 3 Temmuz 2022; 12:20:34 >
  • ben teog'a zamanında hiç çalışmadan girip 410 almıştım. acaba teog'mu daha kolaydı yoksa şimdi çalışma oranı mı düşük? bence öğrencilerde sorun var çünkü tiktok denen illetten kafalarını kaldırmıyolar. sırf bu yuzden cok arkadaslık bıtırecek düzeye geldim.

  • Siz bir de üniversite sınav sonuçlarını bekleyin, boşuna baraj kaldirilmadi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gılıçtar 20 yıldır mahvetti eğitimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.