Şimdi Ara

LG yeni bir sanal gerçeklik kaskı geliştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • LG yeni bir sanal gerçeklik kaskı geliştiriyor


    Geçen yıl G5 amiral gemi modelinin yanında tanıttığı sanal gerçeklik gözlüğü ile sektöre giriş yapan LG, bu yıl ise vites yükseltiyor. Firma tam donanımlı bir sanal gerçeklik kaskı geliştiriyor.


     


    Oculus ve Vive ile rakip olacak


     


    Yapılan açıklamaya göre LG yeni kaskı için Valve ile işbirliği yapıyor. İşbirliği kapsamında Valve’nin SteamVR adındaki takip sistemi LG kaskına entegre edilecek. HTC de Vive kaskı için aynı teknolojiyi entegre etmişti.


     


    SteamVR herkese açık bir sanal gerçeklik platformu. Valve kullanıcıyı daha fazla sanal alana entegre edebilmek için geliştirdiği platformu, dev isimlerin kullanımına sundu. HTC ve LG teknolojiyi ilk kullanacak firmalar.


     


    Platform kapsamında elde tutulan kontrolcüler ve odaya yerleştirilen sensörler yer alıyor. Böylece kullanıcı tüm oda ile birlikte sanal gerçekliğin içerisine dahil ediliyor ve daha yoğun bir tecrübe yaşatılıyor.


     


    LG henüz kaskı ile ilgili detaylı bilgiler vermedi. Bu hafta başlayacak oyun geliştiricileri konferansında kaskın sergilenmesi bekleniyor. Teknik detaylar ve satış fiyatı da bu etkinlikte belli olacak.


     


    Ayrıca Bkz.Huawei Watch 2 duyuruldu

    Tam donanımlı kask segmenti kalabalık değil. Maliyetlerin yüksek olması ve fazla yatırım gerektirmesi nedeniyle üreticiler mobil gözlük tarafından yürümeyi tercih ediyor. Sony PS VR, HTC Vive ve Oculus Rift şimdilik segmentin en iyi oyuncuları durumunda. Maliyetler yüksek olsa da doğru bir strateji ile sağlam bir gelir modeli oluşturmak mümkün. 


     







  • Rekabet iyidir bizlere yarar gelsin bakalım...

  • şuanda en çok ilgi duyduğum teknoloji.

  • MetalWave kullanıcısına yanıt
    aynen benim de, yıllar önce hayalin bu tarz gözlüklerle gözün alabildiği büyüklükte ekran olmadan film izlemekti, oyunları da sahada gibi oynamak -tabii teknolojisi tam oturunca - müthiş bir deneyim olacak
  • lawbreaker kullanıcısına yanıt
    Bu teknolojinin son hali inception filmin deki gibi olucak gibi hissediyorum. O sanal dunyada etkilesime gectigimiz nesneleri hissedebilicez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun geleceği fena olacak gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.