Şimdi Ara

LG X130 İncelemesi - ( Ana Konu ) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.415
Cevap
9
Favori
216.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ne oldu bu başlıga?

    Cihazı satın alan arkadaşlar nerdesiniz sorular birikti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K.MARX

    Ne oldu bu başlıga?

    Cihazı satın alan arkadaşlar nerdesiniz sorular birikti.


    +1

    Arkadaşlar gerçekten yarın almayı planlıyorum yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DevilSNeveRCrY


    quote:

    Orijinalden alıntı: oguz59914

    Merhaba arkadaşlar ben de bu netbooktan almayı düşünüyorum. Amacım oyun değil tabiki zaten oyun olsaydı netbook düşünmezdim.
    Ama en azından pes 10 tarzı oyunlar çalıştırabiliyor mu acaba? Şimdiden teşekkür ederim


    Pes 10 çalışmaz

    Arkadaşlar ben de yarın bu netbooku alıp aranıza katılmayı planlıyorum. Sorularıma geçeyim hemen;

    1- Netbooku Yazıcıoğlu'ndan almayı planlıyorum. Yazıcıoğlundan alan kişiler aşağı yukarı fiyatları yazabilirlerse memnun olurum.
    2- Ürünün gerek fandan gerekse de diğer birimlerinden çıkardığı ses çok fazla mı? Örneğin netbooku dl yaparken sabahlatmak istersem pişman olur muyum?
    3- Ram güncellemesi yaptığımızda(2gb'a) gözle görülür bir gelişme görülüyor mu performansta? Yoksa sözde mi kalıyor sadece?
    4- Bu netbook üzerinden çalıştırmış olduğunuz oyunları yazabilirseniz sevinirim(kendim için örnek vermek gerekirse cm 10,knight online vs. gibi)-(özellikle knight online çalıştırabilen varsa deneyimlerini anlatırsa sevinirim).
    5- İnternette dolaşırken bu alet ile kullanıcıya illallah getiriyor mu yoksa oldukça rahat mı?
    6- Üründe kalıcı bir eksi var mı? Giderilemeyecek ve kullanıcıya bir takım problem oluşturabilecek eksiklikler gibi..
    7- Gördüğüm kadarıyla da bu netbook f/p açısından en iyisi. Sanırım aşağı yukarı nasıl bir netbook istediğimi anlatabildim. Aynı fiyatlarda(400-500) "lg x130'u boşver sen bunu al" diyebileceğiniz bir netbook varsa bunu paylaşırsanız sevinirim.

    Sorular fazla oldu biliyorum ama bu kadar bilgili insanı bir arada bulunca kafamdaki soru işaretlerimi gidermek istedim. Bir hatam varsa lütfen mazur görünüz. Şimdiden çok teşekkürler!



    1- Eksende 12 taksit 530 da geliyordu yanılmıyorsam.
    2- download açıp yatıyorum beni rahatsız etmiyor.
    3-Henüz yapmadım fakat yapanlar memnun.
    4- oyun hiç denemedim.ama 3 boyutlu oyunlar çok kasar tahminimce.
    5-internette çok rahat geziliyor sıkıntı yok. özellikle google chrome ile.
    6-kullanma amacıma göre bir eksik görmedim.
    7-bende çok araştırdım bunda karar kıldım.bazen 19inch lcd monitörüme bağlayıp izliyorum filmleri sorun yaşatmıyor.




  • @chanak: Cevaplarınız için çok teşekkür ederim
  • Bende bugun Half-life kurup oynamaya çalıstım.gayet sorunsuz.zaten senelerdir oynadığım tek oyun
  • İlla ki pes diyen arkadaşlar için bugün kurup test ettim.
    İşin rast gitmeyeceğini daha menülere geldiğinizde anlıyorsunuz.
    1024*600 çözünürlükte her şey kapalı detay minimumken çok fazla takılma oluyordu.
    Hani lag gibi değildi, fps azdı.
    Çözünürlüğü de en düşüğe getirdim, bir nebze iyileşme gözledim fakat pes hastası biri olarak sonuç beni tatmin etmedi ve ben de oyunu bilgisayardan kaldırdım.Umarım fikir vermiştir.
  • Bende su anda knight yukledim.açılışş sorunsuz fakat uyeligim olmadıgı için giremedim.üyelikte alamadım sitesinden bakalım yarın arkadastan kullanıcı adı şifre alıp paylasırım...

    Edit: knight oynayamadım.nedeni ise ekranın 1024*600 olması sanrım.oyunda en alt kısım gozukmediğinden başlayamadım bile oyuna...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazy_boy_1453 -- 29 Aralık 2009; 14:35:29 >
  • Arkadaşlar aleti aldım fakat çok basşt bir sorunum var. Ürünün şarj durumuna nereden bakabileceğimi bulamadım :S Bunun dışında Lg x130dan gerçekten memnun kaldım. Benim gibi bu ürünü alma konusunda kafası karışan arkadaşlara kesinlikle öneririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DevilSNeveRCrY

    Arkadaşlar aleti aldım fakat çok basşt bir sorunum var. Ürünün şarj durumuna nereden bakabileceğimi bulamadım :S Bunun dışında Lg x130dan gerçekten memnun kaldım. Benim gibi bu ürünü alma konusunda kafası karışan arkadaşlara kesinlikle öneririm.


    saatin yanındaki pil simgesinden bakıcaksın fakat şarja bağlıyken gözükmüyor bu durumda denetim masası -- güç seçeneklerini açıp güç ölçer sekmesine bakıcaksın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: revenger11


    quote:

    Orijinalden alıntı: DevilSNeveRCrY

    Arkadaşlar aleti aldım fakat çok basşt bir sorunum var. Ürünün şarj durumuna nereden bakabileceğimi bulamadım :S Bunun dışında Lg x130dan gerçekten memnun kaldım. Benim gibi bu ürünü alma konusunda kafası karışan arkadaşlara kesinlikle öneririm.


    saatin yanındaki pil simgesinden bakıcaksın fakat şarja bağlıyken gözükmüyor bu durumda denetim masası -- güç seçeneklerini açıp güç ölçer sekmesine bakıcaksın.


    Çok teşekkürler




  • Arkadaşlar ben de bu ürünü best buyun açılış kampanyasından aldım. Fakat ürünle ilgili birkaç sorum olacak.
    Birincisi ürün şarjda değilken film veya dizi izliyorum diyelim, yani fareyi ve klavyeyi kullanmıyorum. Bir süre sonra ekran parlaklığı kendiliğinden azalıyor ve açıkçası beni rahatsız ediyor. Pille çalışırken parlaklığın sabit kalması için yapabileceğim bir şey varmı?
    İkinci sorum ise netbooku açtıktan bir süre sonra hoparlörden tiz bir ses geliyor. Bu da genelde ekran parlaklığının kendiliğinden azalması sırasında oluyor. Kullananlardan başkasının başına böyle birşey geldi mi?
    Şimdiden teşekkürler.
  • @temsilihayal
    Direk ürünü değiştirin. Ciddi bir darbe almış belli.

    --------------------------------------------------

    Fanla ilgili gözüme takılan yorumlar oldu.
    Ortamda televizyon filan açıksa fan sesini duyamazsınız.
    Gecenin sessizliğinde de çok az bir ses çıkartıyor.

    Yani kesinlikle sizi rahatsız edecek bir sesi yok.

    Aklıma şu geldi. Acaba kucağınızda, yorgan üstünde filan fan deliklerini kapatacak şekilde kullanıp iç sıcaklığın artmasına mı sebep oluyorsunuz merak etmedim değil zira hiçbir şekilde sesi rahatsız edici olmuyor.

    720p dosyaları izlerken bile fan sesi yok.

    Vatanbilgisayar'ın yapmış olduğu kampanyada fiyatı 444 TL'ye düşmüş durumda ki gerçekten çok iyi fiyat. Neredeyse cep telefonu gibi fiyatı var. Ama stoklarında yok gözüküyor. Telefon açıp sormak lazım.

    --------------------------------------------------

    Led aydınlatmalı ekranı çok hoşuma gitmeye başladı. Kendi kullandığım Samsung LCD'den filan çok daha güzel gösteriyor. Kesinlikle bu saatten sonra LED aydınlatmalı LCD almalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUAVI -- 30 Aralık 2009; 19:49:40 >




  • LED aydınlatma konusunda kesinlikle katılıyorum. Çözünürlük pek de iyi değil ama LED aydınlatmayla ekran capcanlı bir hal alıyor ki çözünürlüğü unutyorsunuz.

    Abi senin alet nasıl olur da 720p oynatırken fanı bile çalıştırmaz?
    Benim makinede 720p oynatırken bazen takılıyor (bu arada cpu %90 larla çalışıyor), bu da fanın coşmasına sebep oluyor. Program kombinasyonunu bi yazar mısın? Ben de aynısıyla bi deneme yapayım..
  • 720p film denememde ara ara takilmalar oldu. yinede cok memunum iyi cihaz.
  • 720 p videoları nereden bulup izliyorsunuz arkadaşlar.

    Şuan o kalitedeki videoları zaten bulmak öyle degil mi?
  • 720p videolar eğer avi ise neredeyse hiç sorun yok ama mkv ise en durağan sahnelerde bile donmalar oluyor.

    Fakat bu benim memnuniyetimden birşey eksiltmez, ben onu hala çok seviyorum..
  • Ses olayını 2 soruda özetledim.

    1)Makinayı açtıktan 15 dakika sonra diyelim boşta bıraktık öyle duruyor. Kulağı fana yaklaştırınca , ilk 15dk civarı gayet normal olarak "ffffffff" şeklinde bir rüzgar sesi gelirken 15dkdan sonra (ortalama) daha hırıltılı bir ses geliyor daha çok "drrrrrr" gibi. Sürtünme sesi falan değil zaten sürtse ilk baştan itibaren sürter. buna dikkat eden varmı?

    2)Başka bir mevzuda ben sorunsuz bios update yaptım , Lg'nin programı biosu indiriyor sonra kurmaya başladığı an fan sanki pc yeni açıldığındaki 2 saniyelik durum gibi aşırı hızlı çalıştı.Biosu kurması 2dk falan sürdü bu süre zarfında fan sürekli çok hızlı döndü bazen biryere sürtüyor gibi trrrr şeklindede ses çıkardı. Biosu güncelleyen arkadaşlar sizde durum nasıldı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kardiyak22 -- 31 Aralık 2009; 15:43:25 >
  • Lg x130 u sadece fan sesi yüzünden almıyorum...2 haftadır forumları didik didik ettim lenovo karar kıldım gibi LG yi 6cell batarya yüzünden tercih ediyorum işte dediğim gibi tek sorun benım için FAN SESİ Laptopumu bu yüzden kardeşime veriyorum..
  • Arkadaşlar fan sesini bu kadar kafanıza takmayın. Abartıldığı gibi değil emin olun.

    Gelelim 720p filmlere;

    Aldığımdan beri sürekli yaptığım denemeler sonucunda en iyi iki tane bileşenden bu konuda en iyi performansı aldım, yani şöyle ki;

    Önce kazaaCodecPack kurulur. Ancak kurulurken video filitreleme seçeneğinde HAALI filtrelemesi seçilir. Sonra da BsPlayer dan filmimiz izlenir.

    Şu anda bu şekilde kullanmaktayım. h.264 ve 720p .mkv formatlı filmlerde, filme göre değişerek çok nadir sahnelerde 1-2 saniyelik yavaşlamalar oluyor. Bazı filimlerde ise hiç olmuyor.






    Şimdiiiii benim aldığımdan beri bir türlü çözemediğim bir sorunum var ve netten araştırdığım kadarıyla bir kaç kişi de bu sorunu yaşıyor;

    Bilgisayar çalışırken şarj cihazını çıkartıyorum ve pille çalışırken film izliyorum. Ancak pille çalışmaya başladığı anda 1-2 dk sonra ekran parlaklığı otomatik olarak düşmeye başlıyor. Güç seçeneklerinden hangi ayarı yaparsam yapayım bu değişmiyor. Bu konuda bilgisi olan ya da yardımcı olabilecek arkadaş var mı? Çünkü artık bu sorun sinirimi bozmaya başladı




  • @darbelux

    saatin yanında Fn simgesi ile gördüğün on screen display programı var ona sağtuşla tıkla, dim the display kısmının üzerine gel ve on batterynin yanındaki tiki kaldır.böylece ekran parlaklıgı kısılmaz.

    ses olayı anladığım kadarıyla fazlasıyla göreceli. sese hassas kişiler "rahatlıka" fandan rahatsız olabilirler. ama çokta hassas değilseniz sorun yok.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.