Şimdi Ara

LG x130 Batarya Sorunu Yardım! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
32.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erk4n

    batarya sorunu güncel...

    bende aynı sorunu 2. kez yaşıyorum şuan.
    bataryam 3-4 satt giderken bir günde çalışmaz oldu.

    41 sürümlü biosu yükleyemiyorum çünkü batarya için en az %20 istiyor ama bataryayı zaten 0 olarak görüyor ve şarj etmiyor.

    nasıl bir çözüm yolu deneyebilirim?


    güncel
  • bütün biosları tek tek denedim. ama genede sorunu devam etmekte. sorunum şudur: batarya bir anlık kırmızı oluyor sonra yeşile dönüyor bir zaman sonrada kırmızı yanıp sönüyor. batarya takılı adaptör takılı batarya %0 ve AC güçte çalışıyor diyor..
  • konu eski biraz ama sorun benimde başımda şuan..çözüm için ne yapmalı??
  • Hocam benim o sorunu yaşayan makinam muhtemel o sorundan dolayı anakart yaktı. O bataryadan da o şarj aletinden de bilgisayarını en kıas sürede
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkan_koyun


    quote:

    Orijinalden alıntı: Evrekas


    quote:

    Orijinalden alıntı: aynelyakin


    arkadaşlar "BIOS_X130_v3G11.exe" dosyasını LG nin sitesinden indirdim.LG-driver Bios update için, bu dosyanın içinde bulunan InsydeFlash isimli exe yi çalıştırdığımda, "please insert system battery." diye bir error hatası veriyor. Yani bios update'i yapmıyor. Resimdeki hatayı veriyor. Update işlemini başka türlü dos'tan falan, yapmanın bir yolu varmı? (makinede, cd-rom ve disket yok)

     LG x130 Batarya Sorunu Yardım!


    up up up


    Hocam lg nin sistesinden orjinal firmware i şu anda ul1f3g21_ui.exe . Bu dosya çalıştırılabilir bir zip dosyası. Onu bir yere aç. İçinden bir sürü dosya çıkacak. O dosyolardan platform.ini içindeki BatteryCheck=1 satırını BatteryCheck=0 yap vedosyayı kaydet. Sonra yine o folder daki InsydeFlash.exe yi çalıştırarak güncellemeyi yapabilirsiniz.

    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler... Bir arkadaşım artık kullanmadığı X130'u küçük bir kardeşimize hediye edecekti, ama pil sorunu vardı. Benden pil almamı rica etti. Pil almadan önce, şöyle bir bakınayım derken bu başlığı buldum... ve sizin sayenizde sorunu çözdüm.

    Firmware'i aşağıdaki sayfanın sonunda bulabilirsiniz.
    http://www.lg.com/ae/support-product/lg-X130-L.A7W1E
    Direkt Link :http://www.lg.com/lgecs.downloadFile.ldwf?DOC_ID=KRSWD000003451&ORIGINAL_NAME_b1_a1=UL1F3G41_UI.zip&FILE_NAME=KRSWD000003451-b1-a2.zip&TC=DwnCmd

    tekrar çok teşekkürler...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erk4n

    batarya sorunu güncel...

    bende aynı sorunu 2. kez yaşıyorum şuan.
    bataryam 3-4 satt giderken bir günde çalışmaz oldu.

    41 sürümlü biosu yükleyemiyorum çünkü batarya için en az %20 istiyor ama bataryayı zaten 0 olarak görüyor ve şarj etmiyor.

    nasıl bir çözüm yolu deneyebilirim?


    aynı sorunu yaşıyorum. çözümü olan var mı acaba? update i yapamıyoruz. onun dışında bir şey gerekli. bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
  • sorunu duzeltenler suanda hangi bios surumunde
  • benzer bir sorun bende de var. Söylenenleri yaparak biosu güncelledim. Ancak pil için: prize takılı dolmuyor.. uyarısı veriyor.
    Sanırım benim netbookun pili ölmüş..
  • arkadaşlar bende de bir netbook cihaz var.lg x120 bataryayı şarj etmiyor.aynı sorunu bizzat yaşıyorum.yalnız dediğiniz biosu güncellemenin nasıl olduğu hakkında hiçbir fikrim yok.lgnin sitesinden driverları vs.buldum ama ne yapacağımı bilmiyorum yardım edebilecek olan var mı?
  • güncel..
  • bende de bu sorun patlak verdi. ama ubuntu kullanıyorum ve wine ile denememe rağmen bir türlü exe'yi çalıştıramadım. illa windows mu kurmam lazım bu bios güncellemesini yapmak için?
  • Arkadaşlar eğer elinizde var ise dosya içerisinde platform.ini olan ul1f3g21_ui adlı bios güncellemesini paylaşabilir misiniz?
  • Merhaba,
    LG X120 de aynı sorunu ben de yaşıyorum.
    İnterneti alt üst ettim fakat bios dosyasını bulamadım.

    Model no: X120-L.C7G2T olarak geçiyor.

    Bios dosyası olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esasolanbu

    bütün biosları tek tek denedim. ama genede sorunu devam etmekte. sorunum şudur: batarya bir anlık kırmızı oluyor sonra yeşile dönüyor bir zaman sonrada kırmızı yanıp sönüyor. batarya takılı adaptör takılı batarya %0 ve AC güçte çalışıyor diyor..

    aynı sorun biosu 41 e güncelledim ancak devam ediyor. bi anda peydah oldu bu sorun...
  • Arkadaşlar bnde bu sonunu yaşıyorum lg sitesindeki güncellemeler sorunu çözmedi elinde ul1f3g21_ui olan varmı bulamadm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ul1f3g21_ui buldum fakat sorun devam ediyor bilen varmı acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar firmware sorunu yüzünden değil de pili gerçekten ölen bir arkadaşım varsa benim evayden aldığım pilimi x130u ssd takacağım derken parçaladığımdan hediye edeceğim istanbul anadolu yakasındaysanız gelip ofisimden alabilir veya kargo parasına katlanabilirsiniz lütfen ihtiyacı olan bir arkadaş p.m. göndersin ilk p.m. gönderene vereceğim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadays

    arkadaşlar firmware sorunu yüzünden değil de pili gerçekten ölen bir arkadaşım varsa benim evayden aldığım pilimi x130u ssd takacağım derken parçaladığımdan hediye edeceğim istanbul anadolu yakasındaysanız gelip ofisimden alabilir veya kargo parasına katlanabilirsiniz lütfen ihtiyacı olan bir arkadaş p.m. göndersin ilk p.m. gönderene vereceğim

    pm atıldı.
  • maalesef pili forumdan bir başka arkadaşa vereli çok oldu
  • Merhaba,
    bios update işlemini uygularken işlem yarıda kaldı, bilgisayar uzun bir süre yanıt vermeyince fişini çekmek zorunda kaldım, şu anda power tuşuna basınca bilgisayar boot etmiyor(ekrana hiçbirşey gelmiyor). Sanırım bios uçtu, ne yapmak gerekiyor fikri olan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.