Şimdi Ara

★★★ LG V20 ANA KONU ★★★ (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.919
Cevap
35
Favori
209.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Telefonu hediyelerinle beraber lg Türkiye garantisi ile satan varsa bana ulaşabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chaturanga C kullanıcısına yanıt
    Telefon bende yok, araştırma savhasında olduğum için sadece kullanıcı yorumlarından yola çıkıyorum ve müzik oynatma konusunda stok uygulaması haricinde diğer playerların bu DAC'ı kullanmadığına dair yorumlar var (yani program output kısmında hi-res desteği yok ve flac oynatmasına oynatıyor, ama kalite farkını pek hissettirmiyor). Fazla detaya da inmedim açııkçası onun için doğruluk oranı nedir bilmiyorum. Tidal hakkında yorum yapamam çünkü hiç kullanmadım, ama mesela Spotify'da yine hi-res desteği yok orası 320 kbps ile sınırlı.
  • irfan2534 kullanıcısına yanıt
    hdtracks.com dan satın alabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DADAŞ2500

    Arkadaşlar volte servisini aktif olarak kullanabilen var mı?

    voLTE servisini G4 telefonumda aktif olarak denemiştim. Biliyorsunuz voLTE kullanabilmek için aynı operatörde ve karşı tarafında desteklemesi gerekli. V20 de hiç denemedim, daha çok evde şebeke az çektiğinden wifi calling özelliğini kullanıyorum. Eğer hattınız Turkcell ise pm den numaranızı atın deneme yapalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: irfan2534

    .flac uzantılı müzik indirmek için nereleri kullanabiliriz. Tidal var ancak ben telefona dosya şeklinde indirmek istiyorum

    Biraz reklamlarla boğuşuyorsun ama youtube üzerindeki istediğin videoyu flac. formatına dönüştürebiliyorsun.

    https://www.lgdestek.net/cep-telefonuna-kaliteli-muzik-nasil-indirilir-31086/
  • dancingman kullanıcısına yanıt
    Maalesef hattım türkcell değil tt online işlemlerde hangi telefonu kullandığım gözükmüyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar lg v10 telefonumu yere düşürüp ekranı kırdım 550 tl yeni ekrana istediler
    bende v20 alarak aranıza katıldım kafama takılan ama kesin olmayan bazı sorunlardan bahsediliyor internet sitelerinde

    1 akra kamera camı kendiliğinden kırılıyormuş bu gerçekmi yaşayan varmı ?
    2 bootlop sorunu lg kablo ile alakalı diyormuş yaşayan varmı ?

    şimdiden teşekkürler.
  • Tr de henüz sıkıntı görülmedi çok şükür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar konu çok cansız neden böyle?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DADAŞ2500

    Arkadaşlar konu çok cansız neden böyle?

    Demek telefonda fazla sorun yasayan yok :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • focus1 kullanıcısına yanıt
    Hocam orası doğrudur ama yinede güzel paylaşımlar yapılabilir. Tema olsun program olsun ekran süresi olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefon sadece 2 noktada satıldığı için çok fazla sahip olabilen yok, ayrıca arkadaşın dediği gibi az sorun olduğu için yazanda az :) güzel telefon umarım ileride çıkmaz, camera neden kırılır kendi kendine mantıksız bence, bootloop içinde başka kablo ile kullanmadıktan sonra korkacak bişey yok bence :)



    Tek sorunum orjinal aksesuarlar, kılıf, kapak ve bataryanın hala tr gelmemesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fotoğraf çekim kalitesi önemli, diğer telefonlarla karşılaştırması nasıldır..
    örnek resim paylaşabilirmisiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chaturanga


    quote:

    Orijinalden alıntı: _extreme_


    quote:

    Orijinalden alıntı: chaturanga


    quote:

    Orijinalden alıntı: aydındoruk

    telofon şık güzel fakat donanım olarak mate 9 dan kötü , ekran geçişlerinde ara ara takılma yapıyor ve üst ekrandan ışık sızması var, kamera süper ama ses için aynı şeyi söyleyemem donanım olarak 24 bit desteği var ama eğer 1000-1500 liralık bir kulaklığınız yok ise diğer telefonlardan hiç bir farkı yok, yazılım tam oturmamış belki daha sonraki firmwarelerde düzelir. birkaç root gerektiren program kullanıyordum ama V20 ile kullanamadım çünki root henüz yok ve bootloader klidi açılamıyor.2K ekran var ama mate 9 daki 1920-1080 ekran çok daha net ve keskin görünüyor.
    V20 de güzel telefon zaten iki model arasında kalmıştım V20 - Mate 9 ve V20 almıştım , 15 gün kullandıktan sonra eksiklerini daha iyi gördüm bunun yanında şaşalı anlatılan bazı özelliklerinin günlük telefon kullanımında çokta kullanılan özellikler olmadığını farkettim. ve mate 9 aldım.

    Hayırlı olsun umarım Mate 9 beklentinizi karşılar. Yalnız size cevap olması için değil, burada okuyan arkadaşların da görmesi için yazdıklarınız üzerine bir kaç kelamım olacak.

    Öncelikle LG V20 nin donanım olarak Mate 9 dan kötü olduğundan bahsetmişsiniz. Bir cihazın diğerinden donanımsal olarak kötü olmasından, kullandığı donanımın daha kalitesiz veya alt seviye olduğu anlaşılır değil mi? Her iki cihazın donanımlarına baktığımda Huawei Mate 9 un 8 çekirdekli işlemcisi haricinde donanımsal bir üstünlük göremedim. Sizin beğeniniz yada aldığınız performanstan bağımsız bir konudur donanımsal üstünlük, kağıt üzerindeki değerlerle kıyaslanmalı. Günlük kullanım, performans ve kişisel beklentiler bu donanımların ne kadar başarılı kullanılıp kullanılmadığı ile ilgili değişebilir, ki sizde size hitap etmediğini düşünüp Mate 9 a geçmişsiniz. Ancak donanımsal durum benim incelediğim kadarıyla aşağıdaki şekilde,

    1080p ve 373ppi değerindeki Mate 9 ekranının, 2K ve 513ppi lık LG den daha keskin olduğunu söylemeniz ilginç geldi bana. Ekranda kullanılan koruyucu cam açısından da LG V20 Gorilla 4 kullanırken, Mate 9 gorilla 3 kullanıyor. Ekranda ışık sızması konusunda ben henüz tam olarak neyin kastedildiğini anlamadım. Benim ekranda gördüğüm şey sol üstte LCD panelin üst kenarındaki hafif parlaklık ama çok dikkatli bakınca anlaşılabilen bir şey. Yada bendeki cihazda bahsedilen sızmadan yok.

    Kameralarda Huawei kameralarının megapixelleri daha yüksek olmasına rağmen LG nin arka kemerasının f değeri daha düşük olduğundan daha geniş açılı resim çekebiliyor. Ön kamerada ise Huawei daha geniş açılı bir kamera kullanmış. Yani bu klasmanda çözünürlük mü görüş açısı mı, arka kameramı selfi kamerasımı hangisinin tercih edildiğine bağlı olarak tercih değişir.

    Batarya olarak Huawei Mate 9 çıkarılamayan 4000 mAh lik bir pille gelirken, LG V20 çıkarılabilir 3200 mAh ile geliyor. Huawei Mate 9 daha uzun batarya ömrü sunacaktır. LG nin buradaki avantajı ise değiştirilebilir pil olması, bu sayede yedek batarya taşınabilir.

    Ses konusunda ise hoparlör çıkışları olarak Mate 9 daha önde görünüyor ancak kulaklık çıkışı konusunda yaptığınız yoruma katılamıyorum. LG V20 bu klasmanda Mate 9 ka kıyaslanabilecek bir telefon değil. LG V20 nin bu alandaki en yakın rakibi HTC 10 olabilir. Farkı anlamak için 1000-1500 TL lik bir kulaklığa değil, minimum 100-150 TL lik düzgün bir kulaklıkla kaliteli müzik dinlemek gerekir. Ben örneğin özellikle bu ses üstünlüğü sebebiyle V20 aldım ve çokta memnun kaldım. MP3 veya 320Kbps lik spotify müziğinde bir başka telefonla arada çok büyük bir fark anlaşılamaz ama HI-FI standartlarında bir müziği her iki cihazda dinlediğinizde kesinlikle farkı anlayacaksınız. Dediğim gibi farkı anlamak için LG V20 de verilen H3 kulaklık ve eşdeğerleri de yeter. Bir başka konu ses konusunda zaten LGV10 da benzer bir DAC kullanmıştı LG, V20 deki onun 4 lü olan geliştirilmiş versiyonu. Yani 4 DAC var gibi düşünebilirsiniz.

    Ses özellikleri açısından V20 nin bir başka avantajı 24bit HI-FI ses kaydı yapabilecek olmanız (hem ses kaydedici uygulamasıyla hemde video kaydı esnasında). Bunların haricinde örneğin LG V20 radyo ile geliyor, Mate 9 da bu yok. Ağırlık olarakta LGV20 174 gram, Mate 9 ise 190 gram.

    Mate 9 da olup LG V20 de olmayan özelliklerde var elbette mesela 1080p kayıtta 60fps LG20 de yok. Mate 9 un gördüğüm en önemli donanımsal üstünlüğü 8 çekirdekli işlemci gibi görünüyor. Diğer özellikler açısından bariz bir üstünlük göremedim.

    Ancak sonuçta önemli olan kullanıcının tecrübesidir, daha mutluysanız sizin açınızdan doğru karar demektir.

    Bir ekleme: LGV20 darbelere karşı dayanıklılık konusunda sertifikalı, Mate 9 araştırdığım kadarıyla böyle bir durum yok.

    Hayırlı olsun.


    Yazıklarınıza ek olarak;

    Yaklaşık aynı teknolojik altyapıya sahip iki IPS panelin kıyaslamasında; 5.9" ekrandaki 1080p görüntü, 5.7" ekrandaki 1440p görüntüden kesinlikle daha net ve daha keskin olamaz. Bu işin mantığına ters. Eğer Huawei tarafında 5.0" boyutlarında çok sağlam bir 1080p bir panel kullanılmış olsaydı, o zaman belki bir kıyaslama yapılabilirdi. Ancak daha büyük ekranda daha düşük çözünürlüğün keskinliğini savunmak, kendimizi kandırmaktan başka bir şey değil...

    Ayrıca v20 tarafında FullHD çözünürlükte @60 fps kayıt imkanı var.

    Tüm amiral gemisi modellerin birçok eksi yanını sıralayabiliriz ama v20 bu konuda belki de eksi tarafları en az olan telefondur.

    Kamerayla çok uğraşan biri değilim, kağıt üzerinde özelliklere baktığım kaynakta görememiştim 1080p / 60fps var diyorsanız güzel o zaman. Gerçi mantıken 4K video çeken bir cihazın 1080p 60fps çekmemesi tuhaf kaçıyor.

    Aslında bu cihazın @60 fps video çekmesinin hiçbir anlamı yok. Çünkü, günümüzde cep telefonları üzerinden elde edilen @60 fps'deki videoların netlik, keskinlik ve detay tarafında çok büyük kayıpları olduğunu görüyoruz. Yeterince akıcı olan @30 fps videolardan bir tık daha fazla akıcılık elde etmek için bu kayıpları kabul etmek, benim açımdan hiçte mantıklı değil...




  • Arkadaşlar cihazın yanında verilen H3 kulaklık ile başka kulaklığı karşılaştırma imkanınız oldu mu? Bir de hi-fi plus cihazı başka bir cihazda deneyen oldu mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dancingman


    quote:

    Orijinalden alıntı: irfan2534

    .flac uzantılı müzik indirmek için nereleri kullanabiliriz. Tidal var ancak ben telefona dosya şeklinde indirmek istiyorum

    Biraz reklamlarla boğuşuyorsun ama youtube üzerindeki istediğin videoyu flac. formatına dönüştürebiliyorsun.

    https://www.lgdestek.net/cep-telefonuna-kaliteli-muzik-nasil-indirilir-31086/

    Şimdi burada şöyle bir detay var. Youtube üzerinden yüksek ses kalitesine sahip olmayan bir müziği flac uzantısında indirseniz bile, o bildiğimiz stüdyo kalitesinden kayıpsız olarak ulaşılan flac kalitesini kesinlikle alamayız. Yani burada sadece dosyanın sonunda mp3 değil de .flac yazmış olur. Bu şuna benziyor; VGA çözünürlükte (640x480) bir videonuz var ve bunu bir program ile FullHD (1920x1080)'ye convert ediyorsunuz. Şimdi gerçek FullHD görüntüsü mü almış oluyoruz?

    Kısacası, FLAC müziğin özünü bulmalısınız. Yani stüdyodan çıkmış kaydın, kayıpsız olarak FLAC formatına dönüştürülmüş haline ulaşmak lazım. Google'dan arama yaptığınızda, karşınıza çıkan özellikle türk sitelerin büyük çoğunluğunda CD'den FLAC formatına convert edilmiş dosyaları görüyorsunuz. Bunlar kalın puntolarla FLAC müzik, FLAC müzik diye sitelere upload edilmiş dosyalardır ama CD kalitesinden (320 kbps) öteye gitmiyorlar, gidemezler. Audiophile grubunun FLAC müzik diye bahsettiği o enstrüman şovları, ancak 1000 kbps değerlerindeki FLAC kayıtları dinlerken fark ediyorsunuz. Burada da yabancı parçalarda yeterince alternatif varken, maalesef Türkçe parçalarda ciddi bir kaynak sıkıntısı görülüyor. İnternette bu kalitelerde bulabileceğiniz Türkçe müzikler çok sınırlı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _extreme_ -- 2 Şubat 2017; 23:57:16 >




  • _extreme_ kullanıcısına yanıt
    açıkçası aynı şeyleri düşünüyorum bu siteyi kullanarak bir iki müzik indirdim bende normalde 7 mb olan şarkı 78 mb olarak indi. poweramp kullanıyorum müzik çalar olarak ondada 1500 kbps olarak gösteriyo çalarken ama genede bana mantıklı gelmiyor böyle bir dönüştürme. ki farkıda burdan indirdiğim flac formatlı müzik ve tidal dan dinlediğim hifi müzik farkını duyunca anladım.
  • _extreme_ kullanıcısına yanıt
    Dediklerinize bende katılıyorum. arkadaşın isteği üzerine paylaştım . tidal gibi paralı siteler dışında yüksek kaliteli flac. uzantılı müzik bulacağımız ücretsiz siteler yok. Youtube da yüksek ses kaliteli müzikleri convert edince en azından dinlenebilir bişey olabiliyor. Bende tidal hifi ücretsiz deneme sürümünü kullanıyorum fark inanılmaz ama aylık 19.90 çok para.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: verkmen

    Merhaba Arkadaşlar lg v10 telefonumu yere düşürüp ekranı kırdım 550 tl yeni ekrana istediler
    bende v20 alarak aranıza katıldım kafama takılan ama kesin olmayan bazı sorunlardan bahsediliyor internet sitelerinde

    1 akra kamera camı kendiliğinden kırılıyormuş bu gerçekmi yaşayan varmı ?
    2 bootlop sorunu lg kablo ile alakalı diyormuş yaşayan varmı ?

    şimdiden teşekkürler.

    Hayırlı olsun güle güle kullanın. Camın kendi kendine kırıldığını hiç sanmıyorum ancak darbeyle kırılmış olabilir. Kamera çıkıntısı sebebiyle telefonu bir yere koyarken pat diye koymamak sağa sola çarpmamak lazım.

    Bootloop yaşamadım ben hiç yaşamak ta istemiyorum :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chaturanga


    quote:

    Orijinalden alıntı: verkmen

    Merhaba Arkadaşlar lg v10 telefonumu yere düşürüp ekranı kırdım 550 tl yeni ekrana istediler
    bende v20 alarak aranıza katıldım kafama takılan ama kesin olmayan bazı sorunlardan bahsediliyor internet sitelerinde

    1 akra kamera camı kendiliğinden kırılıyormuş bu gerçekmi yaşayan varmı ?
    2 bootlop sorunu lg kablo ile alakalı diyormuş yaşayan varmı ?

    şimdiden teşekkürler.

    Hayırlı olsun güle güle kullanın. Camın kendi kendine kırıldığını hiç sanmıyorum ancak darbeyle kırılmış olabilir. Kamera çıkıntısı sebebiyle telefonu bir yere koyarken pat diye koymamak sağa sola çarpmamak lazım.

    Bootloop yaşamadım ben hiç yaşamak ta istemiyorum :)

    teşekkürler.

    bende camın kendiliğinden kırılacağını düşünmüyorum.

    bootlopta sanırsam verizon ve at&t nin cihazlarında daha fazla karşılaşılan bir sorun gibime geliyor.
    bahsi geçen sorunların çoğu yabancı sitelerde paylaşılıyor.




  • 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.