Şimdi Ara

★★★ LG V20 ANA KONU ★★★ (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.919
Cevap
35
Favori
209.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mesela türk telekomdan faturalı hat ile alınan telefonlar lg türkiye garantili oluyorlar demi? ben öyle almayı düşünüyorumda bişi olursa bana demesinler bilmem ne servise gönderin diye?
  • Evet operatörlerin sattığı telefonlar distribitör garantili oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wickedfb kullanıcısına yanıt
    şeyden dolayı öyle düşündüm hocam , eğer kulaklık hediyesini ilk alanlara verirlerse birtek olabilir belki . Yani benim için 2300 tl den üstünü veremem , birde kronik problemler var mı diye bekliyorum , mesela arka kamera camında çatlama oluyormuş bir sürü v20 de . Kalitesiz yapmışlar orayı .
  • v 20de always on varmı ikinci ekrandan mı sağlıyor bunu acaba? resimlerinde göremedim ona dair bir şey ama bilen varsa bu konuda yada v10 kullananlarda bölemi acaba?
  • Always-on yok. Sadece Amoled ekranlarda mümkün o özellik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yumameda

    Always-on yok. Sadece Amoled ekranlarda mümkün o özellik.

    LG G5'te IPS LCD ekran var ve Always-on özelliği de var. O nasıl oluyor
  • Always on var..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu telefonun kronik sorunları bir yana ( Kamera camı çatlaması ve bootloop var deniyor) bence en önemli ekisiği ; "Çift hoparlörünün olmaması". Ve hatta çok daha önemlisi "Hoparlörün yanlış yere konumlandırılmış olması" yani telefonu yatay tutarken ve özellikle oyun oynarken hoprlör kısmını parmaklarımız kapatacak ve boğuk bir ses duyacağız...

    İşin kötüsü bu hatayı birçok marka yapıyor. Misal Galaxy S4'ün hoparlörü arkada. Ama çoğu yeni telefonlarda tasarımı güzel görünsün diye ( arka tarafın görüntüsü bozulmasın diye) hoparlörü telefonun alt kısmına koyulması gerçekten saçmalık koskoca telefonda başka yermi yok Allah aşkına ???

    Bu konuda şu sıralar en beğendiğim marka ZTE Axon adamlar 2000 Tl'lik telefona kaliteli streo hoparlör koymuşlar. Ama LG V20 pahalı bir telefon olmasına rağmen (minimum 3000 Tl'ye çıkacak deniliyor). Yine tek hoparlörle saçmalamışlar. Sen hem telefonu pahalı sat hem Hi-Fi Dac'ım var de ama stereo hoparlör koyma( Ama kulaklık ses kalitesi olarak Lg V20 , Axon 7'ten çok daha iyi olacak bence... Gerçektede LG'nin yönetim kurulu saçmalamayı seviyor. Bu Lg G5'tede yapmışlardı zaten




  • MeTaL_KnighT kullanıcısına yanıt
    bootlop olduğunu nerde okudunuz? bende bakıyorum yabancı forumlara özellikle bunada baktım ama bulamadım bu konuda sorun yaşayan?
  • Always-ON özelliği genellikle OLED ekranlar üzerinde gerçekleştirilebilen bir durum. Ancak LG G5 modelinde olduğu gibi IPS ekranlarda da bu özellik devreye alınabiliyor. LG V20 modeli de Always-ON özelliği ile birlikte geliyor ama cihazda G5'den farklı olarak ikinci bir ekran olduğundan ve bu ekran sürekli olarak açık da bırakılabildiğinden, dolayısıyla Always-ON özelliğinin V20'de aktif olmasının benim açımdan pek de bir anlamı kalmıyor.

    Ayrıca bu özellik artık uygulama ile başka cihazlara da kazandırılabiliyor. Tabii ki bu uygulama pil tüketimi açısından OLED ekranlı cihazlarda daha verimli çalışıyor.

    Gelelim foruma giriş sebebime

    Uzun zamandır buralarda yoktum. Nokia ve SonyEricsson maceralarımı bir kenara bırakırsak (ki SE W800 efsane bir cihazdı hiç unutmam) akıllı telefon dünyasında Galaxy S2 / One X / M7 / Note 3 ve son olarak da G4 kullanıyorum ve artık LG G4'ü emekliye ayırma vaktim geldi. Cihaz seçimimde kamera performansı ve kulaklık ses kalitesi benim için çok önemli iki etken. Kamera performansı büyük markaların amiral gemilerinde zaten belirli bir kalitenin üzerine çıkmış durumda. Gün ışığında bir iki detay hariç neredeyse aynılar. Burada olay düşük ışık performansında bitiyor. Kulaklık ses kalitesinde ise durum bambaşka. Bu konuda Nokia N91 / SonyEricsson Walkman telefonlardan sonra HTC ve Apple artık bu kulvarda sınırları zorluyor. Özellikle HTC firması M7 ile birlikte diğer amiral gemilerinde de bu geleneği sürdürmeye devam ediyor. Kutu içeriğinde gelen kulaklıkları ise bunu tamamlıyor. Piyasada şuan en iyi kulaklık ses kalitesini sunan cihaz tartışmasız HTC 10. Ancak HTC 10'un 2012 yılında üretilen Galaxy S3 görünümü beni benden alıyor. Samsung, Sony gibi HTC modellerinde de arka dizayn artık belirli bir çizgiye kavuştu. Yani bu markaların cihazlarını arkadan gördüğünüzde hemen markasını söyleyebiliriz. Ancak HTC 10'un ön dizaynı gerçekten de çok sıradan ve eski telefon görüntüsü veriyor. Ancak telefonu elinize aldığınızda hissettiğiniz o premium kalite ile cihazın üst sınıf olduğunu anlayabiliyorsunuz. 4 yıl önceki Samsung modelini anımsatan bu ön dizayn yüzünden HTC 10'u eliyorum.

    Günümüzde artık LG firması da, G5 modeli ile birlikte ses kalitesine eğildiğini bize gösterdi. Ancak tabii ki G5'in stock haldeki ses kalitesi vasatın üzerinde. Bang & Olufsen modülü takıldığında ancak cihaz yüksek ses kalitesi verebiliyor. Ancak böyle bir modül günlük kullanım için çok da tercih edilecek bir yapıda değil. Zaten modüllerin satış rakamları da bunu gösteriyor. Dolayısıyla LG de, hem telefonu hemde bu modüler yapıları satarak insanları sömürme fikrinin tutmadığını anlamış durumda. LG'nin Şubat ayında düzenlenecek 2017 Mobil Dünya Kongresinde tanıtacağı G6 modeli ile bu modüler yapıdan vazgeçeceği birçok yabancı kaynakta konuşuluyor. Bu yüzden G5 modelini de bu modüler yapı yüzünden eliyorum.

    Apple tarafındaki IPhone modelleri de gerçekten çok iyi ses kalitesine sahip. HTC'den sonra en iyi kulaklık ses kalitesini IPhonelar veriyor. Ancak IOS işletim sistemine her zaman mesafeli bakmışımdır. Yıllardır Android kullandığımdan IOS arayüzü de bana yabancı. Herşeyi Apple kimliğine yada bir güvenlik koduna bağlamasını bir türlü sevemedim. Tabii ki bunlar biz kullanıcıların güvenliği için iyi bir özellik ancak milyonlarca kişinin ICloud'dan ele geçirilen özel fotoları ve kişisel dökümanları bütün dünyaya servis edilmiş durumdayken bu güvenlik de artık tartışma konusu oldu. Ayrıca bu cihazlar yıllardır bana çok sıradan geliyor. Yani belediye dağıtmışcasına herkeste bir Iphone var. Samsung da aynı şekilde. Tamam kaliteli cihazlar olduğu kesin ama herkeste mi bu cihazdan olur. Telefondan anlayan da bunu alıyor, telefonu sadece Whatsapp'tan ibaret olarak görenler de bu cihazı alıyor. Bu yüzden genellikle herkeste olmayan daha farklı üst segment cihazları tercih ediyorum. Yani kısacası Iphone modellerini de eliyorum.

    Sony telefonların ses kaliteleri ise, Ericsson'dan ayrıldıktan sonra nedense hiçbir zaman Walkman telefonlardaki o seviyeye ulaşamadı. Ayrıca Xperia serisi cihazlar hep bana estetikten yoksun ve çok keskin köşeli hatlarından dolayı televizyon kumandası gibi görünüyor. Şuan ki güncel amiral gemisi Xperia XZ modeli bile neredeyse 3 sene önceki Xperialar ile aynı tasarıma sahip. Tabii bu benim kişisel görüşüm, herkese göre değişir.

    Samsung tarafında ise, üst düzey ses kalitesi konusunda iddialı herhangi bir cihaz hala yapılmadı. Bu konuya nedense Samsung hiç eğilmedi. Genellikle amiral gemi modellerinde yüksek satış rakamlarına ulaşılırken, şu aşamada maaliyetleri yükselterek bu konuda bir adım atmayı düşünmüyor olabilirler. Belki de Note 7 ile sarsılan imajını, bu ve benzeri konularda bir atılım yaparak yeniden düzeltmeye de çalışabilirler. Ancak şuan için kulaklık ses kalitesinde iddialı olmadıklarından Samsung modellerini de eliyorum.

    Piyasa da telefon kaldı mı

    Bence sadece LG V20 kaldı...

    Bu cihazı tanıtıldığı ilk günden bu yana yakından takip ediyorum. Yabancı forumlardaki reviewları hatim ettim sayılır.
    Dizayn ve malzeme kalitesini çok çok beğendim. Bu konuda LG firması G5 modelinden sonra büyük bir atılım yapmış. G5 dizayn olarak iddialı değil ve malzeme kalitesi de resimlerde göründüğü ile hiç ilgisi yok. Cihazı elinize aldığınızda alüminyumdan daha çok plastik bir hissiyat veriyor. HTC 10 ve IPhonelarda da alüminyum malzeme kullanılıyor ama G5 ile aradaki kalite farkı inanılmaz boyutta. Özellikle HTC 10 bu zamana kadar gördüğüm en yüksek malzeme kalitesine sahip telefon diyebilirim. Yabancı forumlarda okuduğum reviewlara göre LG, V20 modelinde bu olumsuzluğu tamamen gidermiş durumda. Firmanın iddiasına göre V20'de tekne ve uçaklarda kullanılan alüminyum malzemeye yer verilmiş. Dolayısıyla böyle bir malzemenin de zaten hissiyatı kötü olmamalı diye düşünüyorum. Kısacası reviewlarda V20'nin malzeme kalitesi çok övülüyor. Tabii cihazı elimize aldıktan sonra kesin bir şey söylemek lazım. Telefonun dizaynını ise ben çok beğendim. Bu iki konuda içim rahat...

    Kamera tarafında ise, zaten G5 modeli ile üst seviyeleri gördük. V20 ile bu çıta bir tık daha yükseliyor.

    Gel gelelim ses konusuna;

    Bu konuda Bang & Olufsen ile işbirliği yapan LG, V20 modeli ile çok çok iddialı. Stüdyo kalitesindeki ses kayıt özelliklerinden, 32-bit Hi-Fi Quad DAC teknolojisine kadar ses tarafında birçok yeteneğe sahip. G5 + Bang & Olufsen modülü ile kulaklık üzerinden alınan sesin daha da ötesini V20 kendi başına verebiliyor. Yapılan reviewlarda cihazın ses konusunda IPhoneların üzerinde olduğu, yani HTC 10 ile birlikte zirvede yer aldığı ama ses yüksekliği olarak HTC 10’un bir tık gerisinde kaldığından bahsediliyor. Ancak bazı büyük sitelerde yapılan yorumlarda, V20’nin ses yüksekliğinde de HTC 10 ile aynı ayarda olduğundan bahsediliyor. Yani işin özü şu ki; V20 ses konusunda ilk 2’de yer alıyor. HTC 10 mu, V20 mi daha kaliteli ses veriyor? bunu iki cihazda da aynı kulaklık üzerinden test yapmadan karar vermek oldukça zor olacak anlaşılan. Kısacası V20 bu konuda da zirveye oynuyor. Ayrıca bazı ülkelerde kutu içeriğinde verilen Bang & Olufsen Beoplay H3 kulaklık ile birlikte V20 ile müzik dinlemek bambaşka bir zevk olur diye düşünüyorum. Ülkemizde de inşallah bu kulaklık kutu içeriğinde verilir.

    Şimdi cihazın okumuş olduğum reviewlarda bahsedilen eksi taraflarına bakalım;

    - Batarya süresi G5’ten bir tık daha iyi, yani yine beklenen düzeyde değil. Keşke Note serisindeki batarya sürelerini yakalayabilseler.
    - Mavi tonda renk veren ekran can sıkıcı olabilir. Özellikle beyaz renklerde hafif bir mavi tondan söz ediliyor. Yapılan testlerde bu cihaza tek başına bakıldığında ekranda sıkıntı görünmediği ama yanına başka bir cihaz getirilip ikisinin de ekranına bakıldığında V20’nin mavi tonda renk verdiğinin anlaşıldığından bahsediliyor. G5’in ekranından sonra geriye gitmek yerine en azından aynı renk doğruluğu sağlanmalıydı.
    - Kamera camının çok hassas olduğu ve dolayısıyla hemen çatladığından şikayet eden çok sayıda kullanıcı var. LED’lerin yaklaşık yarım saat yanmasından sonra oluşan ısıdan dolayı camın genleşerek çatladığından yakınan kullanıcı bile var. Hatta youtube da inceleme sırasında arka camın çatlama videosu bile mevcut. LG sanırım önceki modellerinde kullandığı safir camdan vazgeçmiş görünüyor. Dolayısıyla bu can sıkıcı probleme bir çözüm bulmalı diye düşünüyorum.

    Sonuç olarak;

    V20 gelsin bir görelim. Baktık ekran gerçekten bariz mavimsi yada kamera camı hemen çatlıyor, o zaman 10 nanometre teknolojisi ile üretilen Snapdragon 835’li yeni nesil cihazları bekleyeceğim. Önceki nesile göre %20 daha hızlı şarj imkanı sağlayan Quick Charge 4.0 ve yine 82x serisine göre tasarımdaki geliştirmelerden dolayı %40 daha az güç tüketimi sağlaması göze hoş geliyor. 2017 ilk çeyreğinde LG, HTC ve Samsung tarafındaki amiral gemi diye tabir edilen cihazlar beklenebilir.

    Mesaj çok uzun olmuş sanırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _extreme_ -- 29 Kasım 2016; 17:4:39 >




  • _extreme_ kullanıcısına yanıt
    hocam ellerine sağlık güzel yazı olmuş kamera camı bence servisler tarafından hatta telefonu geri çağırma işlemi ile bile çözülebilecek bişi diye düşünüyorum. en çok canımı sıkan acabamı diye kafamı kurcalayan olay ise mavi ekran ama bununda dediğin gibi başka telefonla karşılaştırınca anlaşılacağını düşünüyorum ki piyasadaki bütün telefonlardan istediğin iki tanesini yan yana koy illaki birini beğenmezsin. ses olayına bende önem veren biriyim en çok çeken yönlerinden biride o. yabancı forumlarda okuduğun kronik arızalar varsa burda bizimle paylaşırsan sevinirim.
  • Araştırma yaparken Mavi ekran, ghost screen oluşmaması için yapıldı diye bi yazı okumuştum bi yerlerde..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _extreme_ kullanıcısına yanıt
    iPhone'larin kaliteli bir ses çözümüne sahip olduğuna kesinlikle katılmıyorum. Sadece kutu içi kulaklığı ortalama üzeri, o da bence çok baslı ve yuvarlak/detaysiz ses veriyor. Ama dediğiniz gibi HTC ve LG bu konuda zirve.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cintrikus

    hocam ellerine sağlık güzel yazı olmuş kamera camı bence servisler tarafından hatta telefonu geri çağırma işlemi ile bile çözülebilecek bişi diye düşünüyorum. en çok canımı sıkan acabamı diye kafamı kurcalayan olay ise mavi ekran ama bununda dediğin gibi başka telefonla karşılaştırınca anlaşılacağını düşünüyorum ki piyasadaki bütün telefonlardan istediğin iki tanesini yan yana koy illaki birini beğenmezsin. ses olayına bende önem veren biriyim en çok çeken yönlerinden biride o. yabancı forumlarda okuduğun kronik arızalar varsa burda bizimle paylaşırsan sevinirim.

    @ cintrikus

    Eyvallah kardeşim

    Bu sorunlar çözülebilir tabii ki ama yaklaşık 3.000 TL vererek satın aldığım bir telefonu kamera camı hemen kırılıp servise verdikten sonra yada cihazı geri iade ettikten sonra bu işin hiçbir kıymeti kalmıyor. Bu telefon şuan birkaç ülkede satışa sunulmuş durumda. Ülkemizde önümüzdeki 2 hafta içerisinde de satışa sunulması bekleniyor. Burada kullanıcılardan gelen şikayetler göz önüne alınarak, mevcut stoklardaki cihazların tüketiciye sunulmadan bir an önce gerekli onarımlarının yapılması gerekiyor. Yoksa bu şekilde bizlere satıp sonra gel servise değiştirelim mantığını kabul etmem mümkün değil. Çünkü maalesef teknik servislerimiz verdiğiniz cihazın tabiri caizse ırzına geçerek size geri veriyor. Hatta yarım saat içerisinde onarımı yapılabilecek cihazı, birkaç hafta evine götürüp özel telefonuymuş gibi kullananları bile görmüş biriyim. Bu işlemi genelde popüler yeni telefonlarda yapıyorlar. Son model telefonu kullanıyor eleman, ne güzel değil mi Bu sebeplerden dolayı bu cihazı piyasaya çıktığında hemen satın almayacağım. Öncelikle kullanıcı yorumlarını, daha detaylı incelemeleri bir göreyim sonrasında bir karar vereceğim. Belki de bu ilk parti cihazlarda mavi ekran yada kamera camı çatlamasına biz de rastlayacağız. Sonrasında üretilecek yeni seri cihazlarda bu sorun düzeltilecektir. Çünkü şuan LG'nin Türkiye pazarına sunacağı ürünler kutulanmış hazır durumda stoklarda tutuluyor. 2 hafta içerisinde satışa sunulması beklendiğine göre, demek ki gümrük ve diğer yasal süreçler son aşamalara gelmek üzere. Bu noktada LG bize satmayı düşündüğü telefonları kutularından çıkarıp cihazların tek tek ekranlarıyla yada kamera camlarıyla uğraşacak hali yok. Hiçbir firma o iş yüküne girmek istemez. Cihazları pazara sunarak ilk serideki sorunları teknik servisler üzerinden giderecektir ki, işte burada ben o topa girmek istemem. Alacaksam eğer, sonrasında üretilecek yeni seri cihazlardan alırım. Bu yüzden ilk etapta kullanıcı yorumlarını takip ederek daha sonra cihazı satın alıp almamaya karar vermenin daha doğru olacağını düşünüyorum.

    @ Haggard1963

    HTC 10'u ve diğer HTC M serisi üst segment cihazları bir kenara koyarsak, örneğin IPhone 6/7'yi istediğin cihaz ile aynı kulaklık üzerinden karşılaştırabilirsin. Emin ol üst düzey ses verdiğini göreceksin. Zaten yapılan incelemeler ve test verileri de bunları gösteriyor. Samsung ve Sony tarafında Iphone ile kulaklık ses kalitesinde baş edebilecek herhangi bir cihaz yok. LG tarafında ise V10 ve G5 + Bang & Olufsen modülü ile ancak Iphonelar kıyaslanabilir.




  • Gerçi ben en son 5s vr iPod deneyimlemiştim, 6 ve 7'de durum farklıysa bilemem tabii ki.
    Bir süre önce yüksek kalite ses çıkışı sunan bir müzik çalar alayım dedim ve iPod'lara bir baktım, büyük hayal kırıklığı oldu. Bildiğin sıradan telefon kalitesinde ses çıkışı sunuyor...
    Yılların efsane Sony'si de telefon konusunda sanki Sony değil Yu-ma-tu... Hadi Samsung'u anlıyorum, zaten müzik konusunda iddialı bir firma değil ama Sony'nin telefonlarında bu kadar kötü ses çıkışı olması tam komedi... Zaten aslında üstünde Sony markası olan android cihazların Sony markasıyla pek ilgisi yok gibi; ne kamera ne de ses Sony'nin bu alanlardaki kalitesini yansıtıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haggard1963 -- 30 Kasım 2016; 11:52:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haggard1963 kullanıcısına yanıt
    SonyEricsson Cyber-Shot ve Walkman serisi telefonlar çok başarılı cihazlardı. Sony, bu cihazlardaki kamera ve ses kalitelerini daha sonra tek başına çıkardığı Xperia serisinde bir türlü yakalayamadı. Aslında şuan çok kaliteli çekimler yapıyor dediğimiz LG G5, Galaxy S7, IPhone 7 gibi birçok telefonun kamera tarafında Sony markasının imzası var. Yıllardır kamera lensi üretiminde çok iyi durumdalar. Ancak üretmiş olduğu bu lensi başka firmaya sattığında o cihazlar müthiş fotolar çekerken, aynı lensi yada bir üst modelini kendi cihazına koyduğunda diğer markanın cihazındaki kaliteyi hiçbir şekilde yakalayamıyorlar. Burada iş yazılım tarafında ve bu iş kolu için ne kadar bütçe ayrıldığında bitiyor. Senin de dediğin gibi, Sony firması maalesef marka değerine yakışmayan bu eksiklere sahip telefonları ile kullanıcı gözündeki imajlarını gün geçtikçe bitiriyorlar.
  • Hele şükür sonunda geliyorhttps://www.lgdestek.net/lg-v20-muthis-bir-kampanya-ile-geliyor-30026.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dancingman kullanıcısına yanıt
    valla yurtdışındaki kampanyaları gördükten sonra pekte umutlu değilim aslında . Adamlar 700 $ ' a satıyorlar telefonu , 10 dolarlık telefon getirirsen 200 $ indirim yapıyorlar ve yanına 150 $ lık kulaklık ve birde bazı yerlerde 44 inç. 4k televizyonda hediye ediyolarmış yanına . Hatta bir yerde Samsung S6 ' nı getir V20 ' yi 100 $ ödeyerek al vardı . Bizde heralde bi kulaklık hediye edip bırakırlar heralde .
  • Ben agresif bir fiyat bekliyorum. Hediyeler ekstrası olur. 2700 civarı bir fiyata razıyım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün kadıköyde bir telefoncuda inceledim çok şık ve ince duruyor. Fiyatı uygun olursa mutlaka alacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.